Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Πολύ κοντά κοιτάμε!..

     Γιά πάμε όλοι δύο βηματάκια πίσω, να δούμε καθαρά τον πίνακα,
     ..γιατί τόσο κοντά που κοιτάμε βλέπουμε μόνο τις στραβοπινελιές!

     Και ο πίνακας δείχνει μία κατσαρόλα με τους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου να βράζει εναντίον των νεοναζιστών γερμανών του φον-Σακάτη,
     ..και έτοιμη να πετάξει το καπάκι των μνημονιακών, δουλικών κυβερνήσεων και ηγεσιών τους.

     Και το καπάκι θα πεταχτεί οριστικά στις εκλογές του φθινοπώρου, όπου Πορτογαλία και Ισπανία δείχνουν πως θα στείλουν στον αγύριστο τους δικούς τους ''Ψευταράδες'' και χυδαίους εγωμανείς!
     Για να γίνει όμως αυτό πιό σίγουρο, οι λαοί του Νότου θα πρέπει να έχουν και μία έμπνευση, ένα παράδειγμα που θα τους ενδυναμώνει την θέληση.
     Όσο και να μας φαίνεται υπερβολικό ή αστείο, το παράδειγμα αυτό μπορεί να είναι μόνον η δική μας καινούργια κυβέρνηση.
     Αν αυτή αντέξει στις πιέσεις, τους εκβιασμούς, στο ελληνικό και ευρωπαϊκό παρακράτος, και σταθεί όρθια ως το φθινόπωρο, θα αλλάξουν πολλά.
     Το τοπίο στον Νότο θ' αλλάξει, οι διεκδικήσεις θα γίνουν πιά πολλές, και αν ακόμα η δική μας ή άλλη κυβέρνηση δεν σταθεί κι απόλυτα στο ύψος των περιστάσεων, και πάλι τα κέρδη θα είναι κοινά και θα ωφελήσουν όλους.

     Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο νέος Άξονας Σόϊμπλε-τοκογλύφων-διεθνών απατεώνων,
     ..και γι αυτό πιέζουν μέχρι εξουθένωσης την χώρα μας για νέες δανειακές συμβάσεις και νέα Μνημόνια, εκβιάζουν , τρομοκρατούν τον λαό.
     Πρέπει πάση θυσία γι αυτούς να γονατίσουν την καινούργια μας κυβέρνηση.  Θα είναι καταστροφικό για τους νεοναζιστές αυτούς να παραμείνει η κυβέρνησή μας όρθια μέχρι τις εκλογές Ισπανίας και Πορτογαλίας.
      Για αυτό και δέχτηκαν τετράμηνη και όχι εξάμηνη παράταση.
      Για αυτό και στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις πίεζαν για να δημιουργηθεί ''πιστωτικό γεγονός'', να προκληθεί αναστάτωση στο εσωτερικό της χώρας, με απώτερο σκοπό την αποσταθεροποίηση της ολόφρεσκης κυβέρνησης-φορέα των ελπίδων όσων τουλάχιστον την ψήφισαν, και όχι μόνο!

     Αυτή είναι η παγίδα και το ''plan B'',
     ..που από κοινού τοκογλύφοι-γερμανοί-έλληνες πολιτικοί δωσίλογοι-Εθνικοί εργολάβοι-μηντιάρχες-ξεπουλημένοι ανθέλληνες δημοσιογράφοι έστησαν στην χώρα και στον λαό!
     Αν πετύχουν θα κερδίσουν τα πάντα. Και θα φταίμε εμείς.

     Εμείς που επιμένουμε να κοιτάμε από πολύ κοντά το τοπίο ψάχνοντας μόνο για λάθος πινελιές.
     Λάθος πινελιές υπάρχουν ακόμη και σε αριστουργήματα, και όχι μόνον στα πεπραγμένα μιάς άπειρης  και με την πλάτη στον τοίχο με το που εκλέχθηκε, κυβέρνησης!
     Χρειάζεται υπομονή και συνολική θεώρηση του τοπίου.
     Όσο καλύτερα αντιλαμβανόμαστε τί βλέπουμε,
     ..τόσο καλύτερα θα το αντιμετωπίσουμε!

     Και μή ξεχνάμε: η κατσαρόλα με τους λαούς του Νότου,
     ..είναι στην φωτιά!
     Και κοιτάζει κατά 'δώ!..

     

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Περισσεύει υπομονή!..

     Τα λάθη γίνανε. Και γίνανε πολύ νωρίς και σε πολύ κρίσιμο τομέα, τον κρισιμότερο.

      Είτε μας αρέσει είτε όχι (δεν μας αρέσει), στις διαπραγματεύσεις ηττηθήκαμε κατά κράτος. Κυριολεκτικά. Ηττήθηκε το κράτος, που παραμένει δέσμιο και ανίσχυρο στα χέρια ξένων τοκογλύφων-απατεώνων-''εταίρων''.

     Ηττήθηκε και η κυβέρνηση κατά τούτο: αναγκάστηκε ήδη όχι σε συμβιβασμό (ο συμβιβασμός πολλές φορές είναι νίκη), αλλά να χρειάζεται να ψεύδεται απέναντι στους πολίτες που την στήριξαν, και την στηρίζουν ακόμα.
     Και μόνον ο ευφημισμός ''θεσμοί'', έναντι του πραγματικού ''τρόϊκα'', αποτελεί μείζον ψέμα.
     Κακώς, κάκιστα.
     Μία κυβέρνηση έχει δικαίωμα να τα κάνει σκ@τά λόγω απειρίας, ανεπάρκειας, βιασύνης ή ο,τιδήποτε άλλο,
     ..αλλά δεν έχει δικαίωμα να το κρύψει από τον λαό, ή ακόμη χειρότερα να προσπαθήσει να τον παραπλανήσει με κόλπα που ο ίδιος ο λαός καταδίκασε πριν από ένα μήνα.

     Επειδή δεν υπάρχουν αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις (προς το παρόν), το blog υποθέτει πως οι πολίτες θα κάνουν για λίγο ακόμα ''τον χαζό'' και θα ανεχτούν την κυβέρνηση. Αυτό θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο και από τις έμπρακτες διαθέσεις που θα δείξει η κυβέρνηση:
     Αν δηλαδή σκοπεύει να βάλει άγριο χέρι στους μεγαλοκαρχαρίες φοροφυγάδες, φοροκλέφτες, φοροψεύτες, και ν' αφήσει ήσυχους μισθωτούς και συνταξιούχους και μικροεπιχειρηματίες, αυτούς δηλαδή που ήδη είναι στο χείλος του προσωπικού και οικογενειακού τους γκρεμού,
     ..αν σκοπεύει (έμπρακτα όλα αυτά) να κάνει κάθαρση στο κράτος από ζιζάνια, παράσιτα, εθνικούς εργολάβους και προμηθευτές, εθνικούς μιζαδόρους και σπαταλητές του δημοσίου χρήματος,
     ..αν σκοπεύει να σύρει στην Δικαιοσύνη ώστε να τιμωρηθούν σκληρά οι αίτιοι της εθνικής καταστροφής, μαζί με τα φερέφωνά τους ΜΜΕ και δημοσιογράφους που άνετα μπορούν να πάνε φυλακή για διασπορά ψευδών ειδήσεων, εκφοβισμό και εκβιασμό του κοινού, εν γνώσει τους και κατ' επανάληψη,
     ..αν, με δυό λόγια, σκοπεύει να ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

     Το παιχνίδι των Δανειακών Συμβάσεων, Μνημονίων, κλπ φαίνεται προς το παρόν πως χάθηκε, μέχρι τουλάχιστον να μας φέρουν οι απατεώνες δανειστές-''εταίροι''  προ τετελεσμένου, ή να αποφασίσουμε μόνοι μας να χτυπήσουμε γροθιά στο μαχαίρι.
     Απομένει η πραγματική αναδιάρθρωση του κράτους,
     ..και η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια.

     Περιμένουμε.
     Κάνουμε υπομονή και περιμένουμε.
     Αλλά όχι για πάντα!..   

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Και τώρα οι δυό μας!..

     Τέλειωσαν και οι πρώτες διαπραγματεύσεις, πέσανε και οι υπογραφές, χύθηκαν και τόνοι μελάνης στα τυπογραφεία,
     ..χρησιμοποιήθηκε και λίγη φαιά ουσία ένθεν κακείθεν για τους απαραίτητους σχολιασμούς,
     ..αλλά το σπουδαιότερο τείνει να παραβλεφθεί: μείναμε πιά οι δυό μας (τρόπος του λέγειν. Οι τέσσερείς μας!) ενώπιος ενωπίω. Εμείς και οι ''θεσμοί''! (όποιος ξαναπεί τρόϊκα, πιπέρι στο στόμα!)

     Και τέσσερεις μήνες! Έξω κάτι Πάσχα, κάτι εθνικές γιορτές, κάτι πρωτομαγιές, κάτι τριήμερα του αγίου Πνεύματος, τρείς μήνες!
     Τρείς μήνες για να αναδιοργανωθεί ένα μπάχαλο κράτος, να πάρουν μπρος οι μηχανισμοί, να ψηφιστούν νόμοι στην Βουλή, να βγουν τα αντίστοιχα διατάγματα και ερμηνευτικές εγκύκλιοι,
     ..και να αρχίσουν να συρρέουν χρήματα (!) στα κρατικά ταμεία, ικανά να θρέψουν κράτος και πολίτες, αλλά και να περισσέψουν ώστε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς τους ''θεσμούς'', ύψους 15,9 δις ευρώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου!

     Όποιο παιδάκι νομίζει πως όλα αυτά θα γίνουν έτσι, να σηκώσει το χεράκι του!
     Εσύ Γιανάκη που σήκωσες το χεράκι σου, για πες μας: Ποιοί ακριβώς θα πληρώσουν για να μαζευτούν τα χρήματα; Οι μισθωτοί κι οι συνταξιούχοι, ή οι μικροεπιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που έκλεισαν τις δουλειές τους; Ήσουν πάντα έτσι αθώο παιδάκι, Γιανάκη, ή να βάλουμε τις φωνές;
     Εσύ Ζωούλα που σήκωσες κι εσύ το χεράκι σου, νομίζεις ότι η ''ομερτά'' μεταξύ των συναδέλφων σου βουλευτών, που φάνηκε μεγαλόπρεπα προχθές με την μη άρση ασυλίας του ξεφτιλισμένου Μπουμπούκου,
     ..η ομερτά λοιπόν αυτή θα επιτρέψει να χυθεί φως, να ξεδοντιαστεί το παραεμπόριο, το μαύρο χρήμα, η διαπλοκή, το κομματικό κράτος και παρακράτος, η Δημόσια διαφθορά,
     ..ώστε να γίνει το κράτος αξιόπιστο, κι όχι μιά ''μαύρη τρύπα'' απορρόφησης και εξαφάνισης κονδυλίων, φόρων, επιδοτήσεων, δανείων και επενδύσεων;
     Είσαι και σύ αθώα Ζωούλα, ή την αθώα παριστάνεις, οπότε θα ξαναβάλουμε τις φωνές;

     Και όποιο άλλο παιδάκι έχει την τάση να σηκώσει το χεράκι από αθωότητα, ξεκάρφωμα, ή βλακεία, ας σκεφτεί ότι από το 2010 που ο Μεγάλος Ηλίθιος μας έμπασε στα μνημόνια (και κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, Ζωούλα και Γιανάκη),
     ..ο χρόνος δουλεύει πάντα και συνεχώς εις βάρος μας!
     Δεν κερδίζουμε χρόνο! Ο χρόνος, μάς κερδίζει.

     Στο οριακό σημείο που φτάσαμε πριν δυό-τρείς μέρες, νομοτελειακά θα ξαναφτάσουμε είτε σε τέσσερεις, είτε σε έξη μήνες, είτε αύριο.
     Όσο είμαστε  απέναντι στους ''θεσμούς'' και μέσα σε αυτού του είδους την ''Ένωση'', θα συμβεί!
     Για να μην συμβεί θα πρέπει να εξαθλιωθεί πλήρως και για δεκαετίες ο λαός!
     Αυτό θέλετε, ή αυτό σκοπεύετε Γιανάκη και Ζωούλα;
     Ή θα πάρετε απόφαση επιτέλους να πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό,
     ..και να διαρρήξετε τον γόρδιο δεσμό που μας έδεσαν τοκογλύφοι, Ηλίθιοι, προδότες και δωσίλογοι;

     Διαλέξτε!
     Κι εμείς θα σας πούμε μετά τί σκοπεύουμε να κάνουμε!..

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Καθαρότητες..

     Κακή, πολύ κακή εντύπωση έκανε χθες στο blog, ένα σημείο της σάτιρας της τηλεοπτικής Ελληνοφρένειας (φρέσκιας και έξυπνης και καίριας γενικά), όπου σατιρίζεται ο πρωθυπουργός για τον τύπο του ρήματος ''εξελέγημεν'' που χρησιμοποίησε, αντί του (επίσης ωραίου) ''εκλεγήκαμε''!
     Και μάλιστα το blog θυμάται όταν πριν από λιγότερο από μιά βδομάδα άκουγε απ' ευθείας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, είχε σκεφτεί μέσα του: ''για να δούμε, ποιοί παλαιοκομματικοί θ' αρπάξουν την ατάκα σαν ευκαιρία ιδεολογικής σάτιρας''!
     Και ιδού! Σε λιγότερο από μιά βδομάδα η ιδεολογική ''καθαρότητα'' ξαναχτύπησε!

     Θα πείτε η σάτιρα είναι σάτιρα, και είναι καθ' όλα ανεκτή.
     Σαφώς και βεβαίως! Απ' την άλλη όμως η σάτιρα προδίδει προθέσεις, προέλευση, και προορισμό.
     Και σε τούτη εδώ κρύβεται, υποβόσκει  παλαιοσοβιετική σταλινικού τύπου κριτική.
     Δεν είναι δυνατόν ''σύντροφοι'' (κάθε απόχρωσης) να κρεμάτε την αριστεροσύνη σας ή τα διαπιστευτήριά της, στο είδος της γλώσσας που χρησιμοποιείτε!
     Όσοι από μας περάσαμε την εφηβεία μας μελετώντας στην καθαρεύουσα ή στην αρχαία ελληνική, μας φαίνεται πολύ πιό ''φίνο'', πιό καλόγουστο βρε αδελφέ να χρησιμοποιούμε φερ' ειπείν αντί το κακόηχο ''εκλέγονταν'' ή ''εκλεγόντουσαν'' για το τρίτο πληθυντικό του παρατατικού, το ''λεπτό'', αν και εξεζητημένο ''εξελέγοντο''.

     Και; Σημαίνει κάτι αυτό για τον ιδεολογικό μας προσανατολισμό;
     Δηλαδή αν ο σημερινός πρωθυπουργός έχει ''αστική'' μόρφωση παύει να είναι αριστερός;
     Και τί είναι η ''αστική'' μόρφωση; Κακό;
     Ας μην ακούσουμε την προσχηματική δικαιολογία πως αυτού του είδους η μόρφωση απευθύνεται σε λίγους, και είναι μιά γλώσσα που λίγοι καταλαβαίνουν ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν! Δεν είναι δηλαδή ''λαϊκιά''! Είναι ''πλουτοκρατική''! (Τόσο και τόση εκλαϊκευση!)

     Δηλαδή ''σύντροφοι'' αν ο λαός δεν έχει να αγοράσει ψυγείο, να καταργήσουμε τα ψυγεία!
     Αντί να στοχοποιήσουμε την μόρφωση κάθε είδους, ας φροντίσουμε να την προσφέρουμε σε όσους το δυνατόν περισσότερα κοινωνικά στρώματα.
     Αυτό είναι το σωστό, και όχι η εξίσωση προς τα κάτω.
     Αυτό σημαίνει πλήρεις κατανοήσεις των αναγκών και των ''θέλω'' ενός λαού, και όχι ''πλέριες κατανόησες'' της αδυναμίας επιβολής της ιδεολογικής ''καθαρότητας'' όπως την αντιλαμβάνονται παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές!

     Το blog δεν είναι ούτε θέλει να παίξει τον ρόλο του πρωθυπουργοφύλακα!
     Δεν αντέχει όμως και τις τάχα μ' δήθεν μ' αριστεροφροσύνες και ''προοδευτιλίκια'' κρεμασμένα σε ποιό τύπο ρήματος χρησιμοποιεί κανείς!

     Το σημερινό σχόλιο είναι καθαρά πολιτικό και όχι γλωσσολογικό.
     Και ναί! Το blog έχει πάρει ''αστική'' μόρφωση!
     Κρεμάστε το!..

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Άλλο δυσφορία, κι άλλο έλλειψη μνήμης!..

     Άσχετα απ' το ποιοί και πόσοι είναι ευχαριστημένοι ή απογοητευμένοι από την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές-τοκογλύφους,
     ..οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δεν έχει καμία σχέση με τα e-mail του ΒεληΓκίκα, και οπωσδήποτε με τις ''διαπραγματεύσεις'' της προηγούμενης δωσιλογικής κυβέρνησης.

     Έστω και ένα 5% να έχουμε κερδίσει ως ελάφρυνση του βίου των πολιτών, αρκεί για να κληθούν στην δικαιοσύνη να δώσουν λόγο για τα πολλαπλά τους και επαναλαμβανόμενα εγκλήματα εναντίον της χώρας, οι Ψευταράδες και Σία.
     Η απόδοση δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση όχι μόνον δεν είναι ζήτημα επουσιώδες, παρά αποτελεί τον καταλύτη που θα επηρρεάσει την κοινωνική ηρεμία,
     ..και προθυμία για την συνέχιση μιάς λιτότητας λογικής και εποικοδομητικής πιά, για την ανάταξη της οικονομίας.

     Και αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να κατατεθεί στους ''θεσμούς'' (θού Κύριε φυλακή τω στόματί μου), μαζί με την υπόλοιπη ''λίστα των μεταρρυθμίσεων'',
     ..παρά απαιτεί καθαρή πολιτική βούληση και ανεξάρτητη δικαιοσύνη.
     Νά λοιπόν, πού και πώς μπορεί να αποδείξει η κυβέρνηση την πρόθεσή της να μην υπαναχωρήσει από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις,
     ..και να καταδείξει ότι η συμφωνία-''άστα να πάνε'' με τους ''θεσμούς'' (@αμώ την καταδίκη μας για ορολογία!) δεν είναι παρά μία εθελοντική ήττα στρατηγικού χαρακτήρα,
     ..και όχι άτακτη υποχώρηση με τα βρακιά κάτω, όπως σήμαιναν οι ''διαπραγματεύσεις'' της προηγούμενης κυβέρνησης.

     Λεβεντόπουλε, πλανάσαι πλάνην οικτράν αν νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε!
     Όσο βρίσκεσαι μαζί με το επιτελείο σου και τον συνέταιρό σου στην ενεργή πολιτική, αποτελείς απειλή για την Δημοκρατία και για την χώρα.
     Δεν μας πτοούν λίγες ακόμα ή περισσότερες θυσίες!
     Αρκεί να δούμε εσένα και τους υπόλοιπους υπαίτιους της συμφοράς, να πληρώνετε για τα πολιτικά σας εγκλήματα.

     Όσο κακή κι αν αποδειχτεί (θεωρητικά) τούτη η νέα κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν να φτάσει ούτε στο νυχάκι σας σε ατιμία, προδοσία, θρασυδειλία, ιταμότητα, ανηθικότητα.
     Γι αυτό κι ακόμα την στηρίζουμε με την ανοχή μας, 
     ..κι όσο κι αν φαινόμαστε ρομαντικοί,
     ..ακόμα ελπίζουμε!..
   

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Οι Θεσμοί..

     Επειδή είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως οι πολυαναφερόμενοι εκ μέρους του υπουργού των Οικονομικών ''θεσμοί'', δεν είναι ο Χιούι, ο Λιούι και ο Ντιούι,
     ..θα τον παρακαλούσαμε, με δικά του λόγια, στα ελληνικά και μετά καπάκι στα αγγλικά (κι εμείς φοβόμαστε τις μεταφράσεις, αλλά κυρίως φοβόμαστε τις μετονομασίες),
     ..να μας πεί: ποιοί και πόσοι είναι τούτοι οι θεσμοί που θα μας κρίνουν; Έχουν όνομα; Πώς λέμε Τόμσεν ή Ράϊχενμπαχ, ή είναι καινούργιοι και πρέπει να συστηθούμε απ' την αρχή;
     Θα έρχονται και ' δώ όπως κάνανε οι προηγούμενοι ''θεσμοί'', διακινδυνεύοντας να πετύχουν στην είσοδο του υπουργείου καμία κα Λούκα,
     ..ή τούτοι είναι θεσμοί πολυτελείας, ακίνητοι, και θα πρέπει να πηγαίνουμε εμείς σ' αυτούς κάθε τόσο, πλυμένοι και με τον κηδεμόνα μας;

     Κι επίσης να ρωτήσουμε (διότι την Παρασκευή με την αναμονή του τριημέρου, και την κεραμίδα που φάγαμε βραδιάτικο, μας διέφυγε): Να πάμε αύριο να κάνουμε ρύθμιση μ' εκείνες τις ρημάδες τις εκατό δόσεις,
     ..ή να περιμένουμε να μας πουν οι θεσμοί στ' αυτί, κι ο διάκος στο κεφάλι;
     Κι ακόμα: αν πάμε από μόνοι μας μήπως θεωρηθεί μονομερής ενέργεια και κινδυνεύσει η Ευρωζώνη;

     Και το σπουδαιότερο: Η Μεγάλη Σαρακοστή που μας ετοιμάζετε θα είναι για τέσσερεις μήνες ή για σαράντα τέρμινα;
     Και το ακροτελεύτιο:
     ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ, ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕ;..
   

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Εξαρτάται, μου λες..Εξαρτάται..

     Αν η χθεσινή συμφωνία αποδοθεί στο κυβερνητικό κόμμα όπως ήταν πριν τέσσερα χρόνια (4,5%), τότε μπορούμε να μιλάμε για μεγάλη υπαναχώρηση, ακόμα και για κωλοτούμπα!
     Αν όμως την αποδώσουμε στο σημερινό, πολυσυλλεκτικό πιά κόμμα του 38%, τότε μπορούμε να την δούμε και σαν ένα πρώτο, δειλό, μικρό, κουτσό βήμα, προς την σωστή κατεύθυνση.

     Σαφώς δεν υπάρχει χώρος για θριαμβολογίες, ούτε όμως για απελπισία και αφορισμούς του στυλ: τίποτα δεν αλλάζει, δεν γίνεται να αλλάξουμε τίποτα.
     Παρ' όλα αυτά όμως απαντήθηκε ένα καίριο, πρωταρχικό ερώτημα: ήταν όσα περάσαμε και περνάμε ακόμη, μονόδρομος;
     Όχι βέβαια!
     Οι απειροελάχιστες αλλαγές που ήδη διαφαίνονται, με την συμφωνία των ''εταίρων'' και μιάς Ευρώπης εταίρας, μαρτυρούν το αντίθετο.
     Όλοι μας βέβαια θα τα θέλαμε όλα. Εδώ και τώρα! Μονομερώς ή όχι αδιάφορο!
     Αυτό όμως θα απαιτούσε γροθιά στο μαχαίρι. Το blog θα το ήθελε πολύ! Πολλοί θα το ήθελαν. Οι περισσότεροι όμως; Ποιός ξέρει. Αυτό μόνον με δημοψήφισμα πιά μπορεί ν' απαντηθεί.

     Προκρίθηκε από την κυβέρνηση ο δρόμος της συνδιαλλαγής και της βήμα-βήμα επαναφοράς του κράτους σε κανονική λειτουργία.
     Επάνω σ' αυτό θα κριθεί. Αλλά όχι ακόμα. Όχι πριν δούμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα.

     Το να μετακινήσεις, να αφαιρέσεις πάνω απ΄την χώρα και το παραμικρό λιθαράκι από το ''ανάθεμα'' που συσσώρευσαν οι δωσίλογοι και προδότες, είναι ένας άθλος.
     Τούτη την στιγμή δεν διαθέτουμε κάτι καλύτερο απ' την σημερινή κυβέρνηση.
     Αυτή είναι. Αυτά ίσως μπορεί.
     Χρέος μας είναι ως λαός να της τραβάμε συνεχώς το αυτί.
     Στο χέρι μας είναι με δυναμικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις να την οδηγήσουμε εκεί που εμείς θέλουμε.

     Η κριτική δεν φτάνει. Χρειάζεται και προσπάθεια απ' όλους.
     Τίποτα δεν χάθηκε, τίποτα δεν κερδήθηκε!
     Επί των επάλξεων!..

Ο εχθρός εντός των τειχών..

     Δεν μπήκε.
    Ήταν μέσα! Εδώ ήταν τα τελυταία 25 χρόνια.
     Εδώ θέριεψε και έγινε ακλόνητος με την δική μας ανοχή και απροσεξία.

     Όχι, ο εχθρός δεν είναι έξω. Δεν είναι τελικά η τάχα Ενωμένη Ευρώπη, ούτε τα πρώην κυβερνητικά της φερέφωνα.
     Όλοι αυτοί μαζί δεν είναι παρά τα όργανα, τα εργαλεία του πραγματικού εχθρού που είναι εσωτερικός, έχει ονόματα και επώνυμα ελληνικά, ζει και κινείται εδώ.

     Πρόκειται για τους τρείς-τέσσερεις, με το ζόρι πέντε επιχειρηματίες, άλλος εφοπλιστής, άλλος πετρελαιάς, άλλος εργολάβος, και άλλος ''λάτρης'' των τεχνών και του αθλητισμού (!),
     ..που όλοι όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: διαθέτουν εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, και άλλα μέσα ηλεκτρονικής ''ενημέρωσης''.
     Όλα γίνονται για το όφελος και τον παρά φύση πλουτισμό της περίφημης ''διαπλοκής'',
     ..καθόλου αφηρημένη έννοια, παρά υπαρκτή 100%, με ονοματεπώνυμα και οικογενειακές φωτογραφίες!

     Αυτοί ήταν και οι μόνοι ωφελημένοι, από τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων που συνέρρευσαν στην χώρα μας είτε ως επιδοτήσεις, είτε ως προγράμματα βοήθειας, είτε ως δανεικά από την Ε.Ε., ειδικά από το 1990 και μετά.
     Αυτοί τα φάγανε! Αυτοί τα κλέψανε! Αυτοί ληστέψανε κάθε ικμάδα και μέλλον της χώρας, με συνεργάτες όλες τις κυβερνήσεις και κυβερνητικούς πολιτικούς, φροντίζοντας να τους πετάνε κι από ένα κομμάτι εξουσίας και μερικά ''ξεροκόμματα'' εκατομμύρια κάθε τόσο.
     Και είναι αυτοί που αντιδρούνε με απίστευτη λύσσα σε κάθε προσπάθεια σπασίματος του φαύλου κύκλου εξουσίας-ΜΜΕ-προμηθειών-και εργολαβιών.

     Οι ξένοι, οι ευρωπαίοι, ξέρουν τώρα πιά πολύ καλά τί έχει συμβεί.
     Θέλουν όμως τα λεφτά τους (όσα αυτοί νομίζουν πως δικαιούνται), που επίσης γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να τα πάρουν πίσω απ' αυτούς που πραγματικά τα καταχράστηκαν.
     Γι αυτό και πιέζουν προς άλλες κατευθύνσεις. Γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε καμία κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να τα κάνει πλακάκια με την διαπλοκή, αφήνοντάς την ξανά και ξανά στο απυρόβλητο.

     Θα ήταν λοιπόν το καλύτερο διαπραγματευτικό ατού για την κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται, μία επίδειξη πυγμής και βούλησης εναντίον της διαπλοκής.
     Ας κλείσουν ένα κανάλι για χρέη (εδώ ο άλλος αλήτης έκλεισε την ΕΡΤ με το έτσι θέλω, γιατί έτυχε να είναι ο μόνος κρατικός οργανισμός που ο αριθμός των εργαζομένων του συνέπιπτε με τις 2.500 απολύσεις που είχε τάξει στην τρόϊκα ότι θα κάνει άμεσα!)
     Ας συλλάβουν έναν από τα βαρύγδουπα ονόματα της ιδιότυπης αυτής καμόρας. Χίλιοι λόγοι πρέπει να υπάρχουν. Τί διάολο; Με τον σταυρό στο χέρι δεν ''κλέβονται'' τόσα δισεκατομμύρια!

     Ας το τολμήσει η νέα κυβέρνηση. Κέρδος θα τόχει.
     Αν δεν το τολμήσει όμως,
     ..σε λίγο,
     ..δεν θα της έχει μείνει τίποτα (κυριολεκτικά) για να χάσει!..


Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ρωγμές και πάλι στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;..

     Ελπίζουμε κάτι να μην έχουμε καταλάβει καλά,
     ..γι αυτό και το ερωτηματικό στον τίτλο.

     Βέβαια στην περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τί να μην καταλάβουμε, αφού το έργο το είδαμε ζωντανό μπροστά μας!
     Θέλουμε όμως ειλικρινά να μην έχουμε καταλάβει καλά τις δηλώσεις του υπουργού των οικονομικών, καθώς τις περισσότερες τις κάνει στα αγγλικά,
     ..και όλες περιέχουν οικονομικά στοιχεία και όρους σχετικά απρόσιτους σε μας τους κοινούς θνητούς.
     Θέλουμε να φταίει η μετάφραση, τα κακά αγγλικά μας, η άγνοια οικονομικών όρων, κάτι τέλος πάντων που να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα που αντιλαμβανόμαστε με το φτωχό μυαλό μας.

     Αντιληφθήκαμε ελπίζουμε λάθος, πως μία απ΄ τις ακρογωνιαίες προεκλογικές εξαγγελίες, αυτή του ''κουρέματος'' του χρέους, έχει εγκαταληφθεί εντελώς!
     Καταλάβαμε ελπίζουμε λάθος, πως ο υπουργός Οικονομικών ανακήρυξε το χρέος βιώσιμο.  Αν είναι έτσι κύριε υπουργέ και με τους σημερινούς ρυθμούς εξόφλησης, που ήδη έχουν φέρει σε απόγνωση την κοινωνία, θα χρειαστούν το ελάχιστο 40-50 χρόνια οικονομικής καταστολής πολιτών και κράτους. Δηλαδή άλλες δύο γενιές σκλάβων τουλάχιστον. Δεν κάνουμε τίποτα έτσι! Καλύτερα περνάγαμε επί τουρκοκρατίας.
     Και τί είναι αυτό που καταλαβαίνουμε λάθος όταν νομίζουμε ότι οποιαδήποτε αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης συνεπάγεται και την παράταση κάποιων όρων, δηλαδή του μνημονίου;

     Και άντε, και είμαστε παντελώς ηλίθιοι και όλα τα παραπάνω είναι αποκυήματα της φαντασίας και της καχυποψίας μας.
     Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι ακόμα το μνημονιακό εντελλόμενο του χερ-Σόϊμπλε;
     Επίτροπος της Ελλάδας δεν είναι ακόμη ο μνημονιακός αντιπρόεδρος της Ν.Δ., εκλεκτός κι αυτός του φον-Δολοφόνου;
     Υπάρχει περίπτωση να πάμε κάπου έτσι;
     Αν δεν κολλήσει το σίδερο τώρα που είναι πάνω στην βράση, πότε θα κολλήσει κύριε πρωθυπουργέ;

     Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα και με πυγμή.
     Ή άλλαξε κάτι, ή δεν άλλαξε!
     Τώρα, που είναι κι ο λαός ζεστός. Γιατί άμα κρυώσει,
     ..όχι παρένθεση,
     ..αλλά τελεία και παύλα!..

     

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πακ(η)ετάραμε!..

     Το blog στέκεται σήμερα δίβουλο!
     Να γκρινιάξει; να κλάψει; να χαρεί; να κοπανηθεί; να βάλει τις φωνές; Τί στο διάολο πρέπει να κάνει;

     Μα τον Πάκη;
     Απ' την μιά λες, καλά δεν βρέθηκε ένας που να μην έχει ψηφίσει τα μνημόνια;
     Απ' την άλλη λες, ας γλυκάνουμε λιγάκι κι εκείνους τους συμπατριώτες μας που από ηλιθιότητα ή μ@λακία ψήφισαν την πρώην συγκυβέρνηση!
     Αλλά τον Πάκη;

     Ο ίδιος βέβαια είναι συμπαθέστατος φυσιογνωμικά, ευγενέστατος, με απλό ήρεμο και κατανοητό λόγο, απόλυτα επαρκής επιστημονικά, καθημερινός άνθρωπος και όχι επηρμένος,
     ..κι έχει ψελλίσει και κανα δυό-τρείς φορές στην Βουλή τις αντιρρήσεις του για την αντισυνταγματικότητα και την αναποτελεσματικότητα των μνημονίων.
     Αλλά μέχρι εκεί! Δυστυχώς είναι κι αυτός συνυπεύθυνος με την ψήφο του, για την κατάντια που βιώνουμε σήμερα.

     Το blog θα κάνει την καρδιά του πέτρα, και θα καταπιεί τούτο το πικρόν ποτήριον,
     ..αφού συνάμα με την εκλογή του Προέδρου, ''τρέχουν'' και άλλα ζητήματα καθοριστικά για το μέλλον του λαού και της χώρας.
     Αρκεί να καταφέρει να απωθήσει απ' το μυαλό του μία παράμετρο ικανή να ανατρέψει τα πάντα εις βάρος του νέου Προέδρου:

     Ο νέος Πρόεδρος.
     Ο Πάκης.
     Είναι και αυτός,
     ..απ' την Καλαμάτα!..

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τελεσιγραφόμαστε..

      Βγήκε ο ανθυποκόμος του χερ-Καροτσάκι με την λιγδιασμένη μπούκλα,
     ..σαν δυσκοίλια και κακιασμένη αδελφή που την κερατώνει ο νταβατζής της με άλλον π@ύστη,
     ..και πέταξε χαιρέκακα τον τελευταίο εκβιασμό, σε συμφωνία με τα υπόλοιπα καθάρματα της Ενωμένης Ευρώπης,
     ..τελεσίγραφο λέει τεσσάρων ημερών, να ζητήσουμε λέει παράταση του μνημονίου ως την Παρασκευή, αλλοιώς...

     Τόλμησε μάλιστα συγχρόνως να εκβιάσει και την Κύπρο, διότι λέει χωρίς απελευθέρωση των πλειστηριασμών των ενυπόθηκων ακινήτων, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία για την Κύπρο!
     Έτσι ακριβώς αντιλαμβάνονται την ''σωτηρία'' εκεί στην Ενωμένη Ευρώπη των Καθαρμάτων: ΩΣ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

     Μεγάλη τέρψη και αγαλίαση για τους απανταχού της Ευρώπης και της Ελλάδας π@ύστηδων στην ψυχή ( ''Γερούν γερά!'' ).
     Μεγάλη ανακούφιση και για μας τους υπόλοιπους που είδαμε τις μάσκες των ''διαπραγματεύσεων'', όπως τις εννοούν οι Βησιγότθοι, να πέφτουν!

     Κύριε υπουργέ των οικονομικών, δεν σας στείλαμε εκεί να διαπραγματευτείτε αριθμούς!
     Σας στείλαμε να διαπραγματευτείτε ανθρώπινες ζωές, χώρα, και αξιοπρέπεια!
     Αφού ξέρουν να διαπραγματεύονται μόνον με τελεσίγραφα,
     ..σας εξουσιοδωτούμε να τους δώσετε και το δικό μας τελεσίγραφο:

     Ένα τεράστιο ΟΧΙ, με την υποσημείωση: ''Εμείς θα κάνουμε το σκ@τό μας παξιμάδι, και σείς θα δείτε τον Χριστό φαντάρο!

     Και τελειώνετε κύριε υπουργέ όδο το δυνατόν συντομότερα με αυτή την τάχα (εκ μέρους των ''εταίρων'') διαπραγμάτευση.
     Εκμεταλλεύονται τον χρόνο για να κλιμακώσουν τους εκβιασμούς και να δημιουργούν ανασφάλεια στον ελληνικό λαό.

     Τελεσιγραφήστε τους και σηκωθείτε φύγετε από κεί!
     Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές!..

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Μα πού ακουμπήσαμε την λογική;..

     Είπαμε.
     Πολιτική, σημαίνει διπλωματία, συμβιβασμό και ''πολιτική''.
     Μέχρις ενός σημείου όμως!
     Μετά αρχίζει η κοινή λογική, και τα σκυλιά δεμένα!

      Βάσει ποιάς κοινής λογικής θα πρέπει να καλοπιάσουμε την παράταξη που αποδοκίμασε ο λαός για τα εγκλήματά της, πριν από λιγότερο από έναν μήνα,
     ..ή τους δανειστές-τοκογλύφους που ξέρουν να διαπραγματεύονται μόνον με απειλές και εκβιασμούς;
     Πώς είναι δυνατόν να προσφέρει η νέα κυβέρνηση στούς πολίτες το πικρό ποτήρι της επιβράβευσης οποιουδήποτε φερέφωνου πολιτικού, που τόσα χρόνια τώρα ψήφιζε  ''ναι, σε όλα'',
     ..κι αυτό το ''όλα'' ήταν μόνον η εξαθλίωση του ελληνικού λαού;
     Δηλαδή θα περάσουμε από την εποχή του δανειστή-υπογραφέα Πράξεων Νομοθετικού
Περιεχομένου, στην εποχή ενός (οποιουδήποτε) τζουτζέ της τρόϊκας;
     Και τί σχέση μπορεί να έχει αυτό με την κοινή λογική,
     ..αλλά και με την κραυγή του κόσμου όπως αυτή εκφράστηκε μέσα απ' τις εκλογές;

     Δεν έχει καμία σημασία ότι ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι αυτή την στιγμή διακοσμητικός.
     Δεν είναι καθόλου διακοσμητικός όμως ο συμβολισμός που θα φέρει η εκλογή τούτου ή του άλλου προσώπου.
     Και στις μέρες μας οι συμβολισμοί είναι πανίσχυροι.
     Είναι δήλωση σεβασμού της λαϊκής βούλησης.
     Είναι δήλωση προθέσεων.
     Είναι δήλωση πίεσης και επιμονής στις διαπραγματεύσεις που γίνονται.
     Είναι δήλωση αυτοσεβασμού για όσους και για όποιους αγώνες δώσαμε.

     Καιρός να πρυτανεύσει η λογική έναντι οποιασδήποτε πολιτικής ''λείανσης''.
     Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ολοκληρώσει αυτό που ο λαός ξεκίνησε με την ψήφο του.
     Άλλωστε υπάρχουν αρκετοί σοβαροί και όχι σοβαροφανείς αντιμνημονιακοί άνθρωποι πολύ υψηλού πνευματικού επιπέδου, αχρωμάτιστοι και ακομμάτιστοι,
     ..που θα ήταν τιμή για οποιαδήποτε χώρα να τους έχουν στην διακοσμητική έστω θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

     Περιμένουμε και ελπίζουμε σωστές κινήσεις,
     ..από μία λαϊκή κυβέρνηση μεγάλης αποδοχής.
     Αλλοιώς,
     ..θα σημειωθεί η πρώτη ρήξη με το λαϊκό κοινό συναίσθημα!..

    

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Λύματα..

     Μήπως θα έπρεπε η επόμενη συγκέντρωση στήριξης της κυβέρνησης,
     ..να γίνει έξω απ' τα κανάλια των θαλασσοδανείων;
     Μήπως;

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Τί εννοείτε grexit;..

     Δηλαδή τί ακριβώς είναι αυτό το grexit με το οποίο μας απειλούνε από τους νεοφασίστες Βησιγότθους, μέχρι τους καλοταϊσμένους καναλάρχες;

     Είναι κάτι σοβαρότερο από το προσωπικό exit που βιώνουμε καθένας ως άτομο και ως οικογένεια;
     Σοβαρότερο από το κοινωνικό, εργασιακό, ανθρωπιστικό exit που έχει εγκατασταθεί στην χώρα τα τελευταία χρόνια και απορροφά όχι χρήμα και περιουσίες,
     ..αλλά ανθρώπινες ζωές, την νεολαία στην μετανάστευση, την ορφάνια των γονιών χωρίς τα παιδιά τους, την ληστεία της μικρής καθημερινής ευτυχίας, το χαμόγελο γύρω απ' το λιτό (έτσι κι αλλοιώς κύριε υπουργέ) τραπέζι, την απελπισία του παππού που με άλλη υπόσχεση από το κράτος δούλεψε (δεν έκλεψε) τόσα χρόνια και άλλα βλέπει να του παρέχονται (από συντάξεις μέχρι ασφαλιστικές καλύψεις και πρόσβαση στην Υγεία),
     ..τον κόπο και μόχθο του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία που βλέπει το όνειρο της ζωής και το μέσον επιβίωσής του να κλείνει,
     ..αφού δεν λέγεται εθνικός προμηθευτής, εργολάβος και καναλάρχης, και άρα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση βοήθειας στις συστημικές τράπεζες,
     ..όχι για θαλασσοδάνεια όπως οι παραπάνω απατεώνες, αλλά για μικρό δανεισμό, ανάσα ζωής, της χειμαζόμενης εξ αιτίας των διαπλεκόμενων, οικονομίας;

     Όλοι εμείς που βιώνουμε καθημερινά όλα αυτά τα exit, τί ακριβώς να φοβηθούμε;
     Αυτοί να φοβούνται και να τρέμουν!
     Αυτοί θα χάσουν.

     Εμπρός σκοτώστε την χήνα που σας κάνει τα χρυσά αυγά!
     Διώξτε την αγελάδα που αρμέγετε!
     ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΦΟΒΕΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, και τα αποτελέσματα τώρα τα λούζεστε!
     Εμπρός! Φοβερίστε μας!
     Στον τάφο που βιώνουμε, ο,τιδήποτε άλλο, για μας είναι σωτηρία!

     Μαζί θα σας πάρουμε, και στα κορμιά σας πάνω θα σκαρφαλώσουμε για να πάρουμε αέρα!
     Εμπρός λοιπόν! GREXIT!
     ΑΝ ΣΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ!..

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο Εγγυητής!..

     ''Είμαι κι εγώ στις Βρυξέλλες ως εγγυητής (!) της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας'',
     ..είπε ο πρώην,
     ..και έτρεξε να υπογράψει κείμενο το οποίο στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και το οποίο χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν ''εμπόδιο'' στο να βοηθηθεί η χώρα, στρέφεται δε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης αναφέροντας ότι πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων!

     Δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τον τσικ-λεβέντη απ' την Καλαμάτα για την σταθερά δωσιλογική του θέση που δεν φαίνεται να άλλαξε λόγω εκλογικού πατατράκ, και να του επισημάνουμε: ''Όπα ρε παλικαρόπουλε! Εσύ δεν μπορείς να εγγυηθείς αν θα είσαι αρχηγός στο κόμμα σου την άλλη βδομάδα, και θες να γίνεις εγγυητής της χώρας; Εκτός αν εννοείς εγγυητής της καταστροφής της χώρας, οπότε σου διέφυγε μία λέξη!''

     Έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό πως υπάρχει μιά δράκα πολιτικών και άλλων νεοπροδοτών, νέας κοπής, υψηλής ανηθικότητας, χωρίς ''πέτσα'', χωρίς συνείδηση, χωρίς πατρίδα και χωρίς ''πιστεύω''.
     Είναι άνθρωποι ικανοί για το χειρότερο ακόμη κι αν δεν βρίσκονται σε θέση άμεσης εξουσίας,
     ..και είναι κρίμα που ένας τέτοιος βρίσκεται ακόμη στο τιμόνι μιάς παράταξης που εκπροσωπεί (δυστυχώς έτσι όπως έχει καταντήσει) το 27% των πολιτών.
     Αποτελώντας (λογικά) μαζί με το περιβάλλον του μιά θλιβερή μειοψηφία, τον πρωτογενή καρκινικό όγκο μέσα σε ένα (ελπίζουμε) υγιές λιγο-πολύ κομματικό σώμα,
     ..είναι απορίας άξιον πώς δεν έχουν κινητοποιηθεί ακόμα, και μάλιστα τώρα που δεν τα πτοεί η πιθανή απώλεια μιάς ήδη χαμένης εξουσίας, τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού αυτού, ώστε να απομονώσουν και να εξοβελίσουν τον εισβολέα.

     Κι ας μην πούμε πως δεν μας αφορά! Μας αφορά όλους.
     Η επικοινωνιακή και ουσιαστική ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν στην χώρα τα άτομα αυτά είναι μεγάλη!

     Δεν μας φτάνουν τα άλλα μας προβλήματα,
     ..πρέπει να έχουμε τον νου μας,
     ..και στις παγίδες που στήνουν κάτι Πηλιογούσηδες-εγγυητές!..

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τί 30, τί 40, τί 50!..

     Πάλι χαθήκαμε στο δάσος!
     Με την βοήθεια των ''έγκριτων'' δημοσιογράφων (που κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν τον μισθό που παίρνουν στ' αφεντικά),
     ..χάσαμε αυτές τις μέρες την μπάλα συζητώντας αν ο υπουργός Οικονομικών συμφωνεί με το 67% ή το 70%, ή το 57,35% των μνημονίων!
    Κι εκτός απ' την μπάλα χάσαμε και την κοινή λογική.

     Την κοινή λογική που λέει, πως κάποιος ως αντιμνημονιακός σαφώς διαφωνεί με την ύπαρξη μνημονίων που καταλύουν την εθνική κυριαρχία και την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος 100%!

     Μέσα σ' αυτά όμως τα μνημόνια  έχουν συμπεριληφθεί και κάποια πράγματα που έπρεπε από μόνοι μας, και πολύ πριν την κρίση να είχαμε εφαρμόσει.
     Πράγματα που αφορούν την σωστή λειτουργία κράτους και διοίκησης, που ελέγχουν το λαθρεμπόριο, την φοροδιαφυγή, και την αιώνια φορολογική ασυλία και ασυδοσία συγκεκριμένων μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοεταιρειών, το κλείσιμο της πόρτας στην κρατική, κυβερνητική και ατομική διαφθορά, στην ''μαύρη'' οικονομία και στο ''μαύρο'' χρήμα.
     Πράγματα που δεν έγιναν και γι αυτό φτάσαμε ως εδώ.
     Και είναι αυτά ακριβώς τα πράγματα που οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ρίχνοντας όλο το βάρος της ''εφαρμογής'' των μνημονίων στην εξαθλίωση των μικρών και μεσαίων οικονομικά κοινωνικών ομάδων!

     Αν λοιπόν αυτά, αποτελούν το 30%, 50%,  ή οποιοδήποτε άλλο ποσοστό μέσα στα μνημόνια, σαφώς κάποιος συμφωνεί μαζί τους, χωρίς συγχρόνως να σημαίνει πως συμφωνεί με την ευρύτερη λογική των μνημονίων! Τόσο απλά!
     Βέβαια τα απλά αυτά πολλές φορές (όλες) γίνονται  ''βουτυρο στο ψωμί''  των συστημικών μνημονιακών παπαγάλων-διαστρεβλωτών.

     Αντιθέτως, ένα μείζον θέμα όπως αυτό της παράτασης κατά δύο και όχι κατά έξη μήνες της λήξης του τρέχοντος μνημονίου, ώστε να έχει τον χρόνο να διαπραγματευτεί καλύτερα η νέα κυβέρνηση,
     ..πέρασε στα ψιλά των διαπλεκόμενων εφημερίδων και καναλιών,
     ..και δεν βρέθηκε ένας μεγαλοδημοσιογράφος-μεγαλογιουσουφάκι  να απευθύνει πρωτοσέλιδη ερώτηση στον πρώην ''πρωθυπουργό'': ''Τώρα που αποκαλύφθηκε η απάτη σας, τί θα κάνετε για να επανορθώσατε το κακό που κάνατε;''

     Είπαμε:
     Φτωχοί, είμαστε.
     Δαρμένοι, είμαστε.
     Αγαθοί, δεν είμαστε!..

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ώρα Ελλάδος: Τώρα!....

     Για την ώρα τούτη που αυτός ο λαός βρίσκεται ταπεινωμένος και ταλαιπωρημένος, από μνημόνια και κακές, ανθελληνικές πολιτικές μοχθηρών και ανθελλήνων πολιτικών,
     ..φαίνεται σαν πρόκληση ή σαν κακεντρέχεια να ισχυριστεί κανείς πως ήταν ευτύχημα (και κατάρα μαζί) που τον Ιούνιο του 2012 προέκυψε στις εκλογές εκείνο το αποτέλεσμα που μας έφερε μέχρι εδώ!

     Όμως, γιά να σκεφτούμε.
     Αν έβγαινε τότε μία κυβέρνηση λαϊκή, Εθνικής σωτηρίας όπως η σημερινή, με το ίδιο πρόγραμμα και τις ίδιες προθέσεις με την σημερινή,
     ..και προσέκρουε νομοτελειακά (όπως και η σημερινή) σε ένα τείχος απειλών και εκβιασμών των εγχώριων δωσιλόγων, των τοκογλύφων-δανειστών και της γερμανικής-ευρωπαϊκής τάχα ''ένωσης'',
     ..θα είχε ο λαός την ωριμότητα, το σθένος και την κακή εμπειρία που έχει σήμερα, ώστε να αντέξει στην φρικαλεώδη προπαγάνδα τρόμου,
     ..και να σταθεί στο πλάϊ της κυβέρνησής του, αρωγός και φύλακας, όπως θα κάνει σήμερα και συνέχεια από δω και μπρός;
     Ή ήταν τότε ευνουχισμένος από τις φρούδες ελπίδες των ''Ζαππείων'' 1, 2, και πάει λέγοντας, του ανδρείκελου εκ Καλαμάτας,
     ..και ανυποψίαστος ακόμη τότε (ο λαός), για το τί τον περιμένει στην συνέχεια των μνημονίων, για την άγρια λιτότητα, την φτωχοποίηση, την κλοπή της ιδιοκτησίας του, την μετατροπή της χώρας σε αποικία ή καλύτερα σε γερμανικό φέουδο, και τον ίδιο σε σύγχρονο δουλοπάροικο, έρμαιο κάθε νεοφασίστα Σόϊμπλε και κάθε λελέ Ντάϊσενμπλουμ;
     Θα  είχε την αντοχή να σταθεί τότε στο ύψος των περιστάσεων, ή εύκολα θα τον πισωγύριζαν οι κάθε λογής προδότες και υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης,
     ..ένα πισωγύρισμα που θα σήμαινε την οριστική ταφόπλακα του ελληνισμού και της χώρας,
     ..όπως άλλωστε θα σημάνει και τώρα, αν διανοηθούμε οποιοδήποτε πισωπάτημα και δειλία;

     Έπρεπε όμως να προηγηθεί η καταστροφή για να ωριμάσουμε και να ανδρωθούμε ως λαός;
     Δυστυχώς όπως φαίνεται, έπρεπε!
     Δεν είναι λίγες οι φορές στην Ιστορία που έχει συμβεί κάτι ανάλογο με άλλους λαούς σε άλλες συγκυρίες.
     Καλύτερα αργά παρά ποτέ λοιπόν!

     Ο χάρτης της φωτογραφίας απεικονίζει τις πόλεις όπου σήμερα θα γίνουν συγκεντρώσεις-συλλαλητήρια συμπαράστασης της ελληνικής κυβέρνησης, εδώ και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
     Κάτι ξεκινάει. Κάτι κινείται.
     Ζούμε την πιό ενδιαφέρουσα στιγμή της ευρωπαϊκής ιστορίας εδώ και πολλά, πάρα πολλά χρόνια.

     Και ξεκινάει από εδώ. Από εμάς!
     Ας το ζήσουμε! Ας συμμετέχουμε.
     Τούτος και τώρα είναι ο πραγματικός μονόδρομος!..
   

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ά(τομο) Μ(ε) Ε(γκεφαλικές) Α(νάγκες)..

     Είναι θλιβερό με τόσα προβλήματα και ανοιχτά μέτωπα, να αναγκάζεται κάποιος ν' ασχοληθεί με την εγκεφαλική λετσαρία αυτού του τόπου.

     Όταν όμως αναλογίζεται κανείς πως ένα τέτοιο άτομο απέσπασε εβδομήντα χιλιάδες και κάτι σταυρούς προτίμησης στις πρόσφατες εκλογές,
     ..δηλαδή το 1,1% των συνολικών ψηφοφόρων,
     ..γίνεται αντιληπτό ότι το ζήτημα δεν είναι αμελητέο!

     Είναι δραματικό να παραδεχτούμε ότι σε κάθε εκατό συμπολίτες μας, το 1,1% είναι σαν κι αυτόν! Εξωφρενικό! Too much!
     Είναι δραματικότερο το γεγονός ότι κόμμα της ελληνικής Βουλής έχει για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο (έναν απ' τους τρείς), τον διαφυγόντα κάτοικο του Σινούρη. Η κατάντια ενός πάλαι ποτέ μεγάλου κόμματος!
     Και είναι ξεφτίλα προσωπική για έναν πρώην πρωθυπουργό να δέχεται να καθίσει στα βουλευτικά έδρανα δίπλα ακριβώς από το πολιτικό κατακάθι.

     Και είναι ακόμα δραματικότερο το γεγονός πως ο νεάντερταλ αυτός έχει μόνιμο στασίδι στα συστημικά κατά κύριο λόγο κανάλια και ΜΜΕ.
     Οι κατά τ' άλλα σοβαροί δημοσιογράφοι-παρουσιαστές, ως τί άραγε τον καλούν;
     Ως τερατώδες έκθεμα, όπως παλιά στα πανηγύρια  ''περάστε να δείτε με μιά πεντάρα την γυναίκα με τα μούσια, και τον άνθρωπο δίχως εγκέφαλο'';
     Ή ως αναλυτή έγκυροΉ ως διαμορφωτή της κοινής γνώμης;

     Είναι ντροπή για την πολιτική που δεν έχει δικλείδες και φίλτρα που να μπορούν να αποτρέπουν τέτοια όντα να ασχολούνται με τα κοινά.
     Είναι ντροπή για την ενημέρωση και την δημοσιογραφία στον τόπο μας η διαρκής παρουσία του, έστω και ως γελωτοποιού, σε εκπομπές οποιουδήποτε είδους, εκτός ίσως από τα ''πρωϊνάδικα'' και τα ''μεσημεριανάδικα''.
     Είναι ντροπή για οποιοδήποτε κόμμα να τον έχει στις τάξεις του.
     Και είναι η απόλυτη ντροπή για έναν τέτοιο λαό να δέχεται και μάλιστα με ένα τεράστιο1,1% του συνόλου,
     ..να εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο από άτομα που μπροστά στον οποιοδήποτε, μοιάζουν με εγκεφαλικούς λέτσους!

     Η χώρα έχει πτωχεύσει ηθικά και πνευματικά, εφ' όσον το συγκεκριμένο όν έφτασε και μέχρι τα υπουργικά αξιώματα.
     Και εξακολουθεί και πτωχεύει, όσο πνευματικά λέτσοι σαν κι αυτόν εξακολουθούν και έχουν δημόσιο λόγο!..

     Υ.Γ.  Το blog αρνείται να προβάλλει την φάτσα του έστω και ως γελοιογραφία. Και μόνον η όψη του λερώνει!

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Δωσιλογισμός, Über Alles!..

     Οι δανειστές έδιναν εξάμηνη παράταση, αλλά οι υπηρέτες της Μέρκελ πίεσαν να περιοριστεί στο δίμηνο, για να δυσκολευτούν οι επόμενοι, και να επανέλθουν, όπως φαντάζονται, οι επαίσχυντοι!
     Οι ίδιοι βέβαια δεν χρειάζονταν και καθόλου παράταση, αφού έτσι κι αλλοιώς θα υπογράφανε τα πάντα όπως και το e-mail ΒεληΓκίκα μαρτυρούσε!

     Μία τέτοια καταγγελία από το βήμα της Βουλής,
     ..και μάλιστα από τα χείλη πρωθυπουργού που κάνει τις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησής του, 
     ..δεν είναι αμελητέες.
     Ούτε επιδέχεται εύκολα διάψευση, αφού είναι πολύ εύκολο να αποδειχτεί ή όχι η ακρίβειά της.

     Και μόνη αυτή η καταγγελία για την δόλια μεθόδευση των ανδρεικέλων,
     ..που με όλες τους τις δυνάμεις επεξεργάζονταν σχέδια και βυσσοδομούν ακόμα, ώστε να αποτύχει ΟΧΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ,
     ..να τσακιστεί κάτω απ' την μπότα της παγκοσμιοποίησης και του γερμανικού Δ' Ράϊχ, ώστε να γίνει υποχείριο και αποικία των απατεώνων-τοκογλύφων, με τους ίδιους σε μία δοτή, κουτσή και προδοτική εξουσία,
     ..και μόνον αυτό φτάνει για να στηθεί εξεταστική επιτροπή και Ειδικό Δικαστήριο!

     Δεν τελειώσαμε με δαύτους! Δεν τέλειωσε ο ελληνικός λαός ούτε η Ιστορία!
     Όσο θα μένουν ατιμώρητοι για τα εγκλήματά τους,
     ..εγκλήματα πολιτικά που συνετέλεσαν με πλήρη συνείδηση, ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ,
     ..η πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα έχει αποκατασταθεί.

     Τόπαμε και θα το ξαναπούμε: Δεν πρόκειται για ρεβανσισμό. Η δημοκρατία δεν εκδικείται! Αμύνεται.
     Πρόκειται για άμυνα,
     ..για να διαφυλάξουμε τις επόμενες γενιές από τα σφάλματα, τις παραλείψεις, τις ανοχές της δικής μας γενιάς,
     ..και για να αποθαρρύνουμε πολιτικές κακουργίες στο μέλλον, σαν κι αυτές που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής!

     Έχουμε χρέος και ευθύνη να διαφυλάξουμε δυναμικά την ελπίδα που πάει να γεννηθεί.
     Αν αποτύχει τούτη η προσπάθεια θα μας λιώσουν!
     Τώρα η ευθύνη βαραίνει όλον τον λαό.
     Συμπαράσταση έμπρακτη, αποφασιστική, δυναμική στις διαπραγματεύσεις που τώρα, για πρώτη φορά αρχίζουν!

     Η κυβέρνηση την δική της μάχη στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, στο Βερολίνο και όπου αλλού χρειαστεί.
     Και εμείς την δική μας μάχη στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο, στην Πλατεία Γεωργίου, και όπου αλλού χρειαστούμε!..
    

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Δεν την θέλω! Θα την βάλεις!..

     ''..άλλα λόγια πέστε βρε παιδιά.''
     Φαγώθηκαν όλοι να φορέσουν γραβάτα στον νέο πρωθυπουργό!
     Και να τα δωράκια-γραβάτες, να τα αστειάκια κι οι χαριτωμενιές, να κι οι μισοαστείες-μισοσοβαρές παραινέσεις δεξιά κι αριστερά.

     Τυχαίο; Όχι βέβαια!
     Περισσότερο από κάθε άλλο, αυτό το μικρό αξεσουάρ του αντρικού ντυσίματος, σε επίπεδο εξουσίας έχει μέγιστο συμβολισμό: ''Είμαι κι εγώ ένας από σάς. Υπηρετώ κι εγώ το σύστημα.''
     Σημείο και ''νεύμα'' αναγνώρισης, όπως ο μαφιόζικος ή ο μασονικός χαιρετισμός, η γραβάτα σε κάνει δεκτό στους κόλπους της εξουσίας, αν όχι σαν ομότιμο, τουλάχιστον σαν κάποιον που παραδέχεται την ανάγκη της εξουσίας και την ανωτερότητα αυτής έναντι των άλλων ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

     Το μικρό αυτό αξεσουάρ άσχετο με την κομψότητα ή όχι που προσδίδει στην αντρική εμφάνιση (θέμα γούστου), έχει καταντήσει μάρτυρας ''σοβαρότητας'' του προσώπου που το φέρει. Οι διάφοροι σοβαροφανείς απατεώνες σ' αυτό το μικρό κομμάτι ύφασμα κρεμούν την τάχα σοβαρότητα και αξιοπιστίας τους!
     Συγχρόνως όμως έχει καταντήσει και το χειρότερο σύμβολο υποκρισίας, μιά και τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολιτικά και στρατιωτικά της νεώτερης ιστορίας έχουν διαπραχθεί από ανθρώπους με γραβάτα!
     Άλλωστε γραβάτα φοράει και ο εγκληματίας ενώπιον του δικαστηρίου, σαν να λέει: ''Ορίστε. Παραδέχομαι την εξουσία σας και την δύναμή σας. Δικάστε με κι εσείς με επιείκεια!''

     Αντίθετα, αυτός που δεν φοράει εύκολα γραβάτα, ή και καθόλου στους κύκλους της εξουσίας, αλλά και γενικά στις όποιες κοινωνικές συναναστροφές,
     ..είναι σαν να δηλώνει έμμεσα πως ''Δεν είμαι δικός σας. Δεν ακολουθώ τις συμβάσεις. Δεν δέχομαι τα καλούπια και τις νόρμες που προσπαθείτε να εφαρμόσετε με τις κοινωνικές σας συμβάσεις και κατά συνθήκη ψεύδη σας!''
     Επόμενο είναι ότι αυτού του είδους ο άνθρωπος θα θεωρηθεί απ' το ''σύστημα'' εχθρός,
     ..και θα γίνει προσπάθεια είτε να ''εξοντωθεί'', είτε να αφομοιωθεί.

     Ακριβώς γι αυτό τα αστειάκια και τα ''αθώα'' δωράκια στον καινούργιο πρωθυπουργό: Είναι η προσπάθεια του ''συστήματος'' για αφομοίωσή του!
     Αν η προσπάθεια αυτή αποτύχει θα επιχειρήσουν την ''εξόντωση''!

     Γι αυτό ας είμαστε πονηρεμένοι και λιγότερο ''αθώοι''.
     Οι εποχές είναι πονηρές και ύπουλες.
     Το ''σύστημα'' είναι αδίστακτο και αδηφάγο.

     Δεν θέλουν να μας φορέσουν γραβάτα!
     Θέλουν να μας φάνε!..
    

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Καμία επιστροφή!..

     Τόσα χρόνια μας είχαν μάθει ότι κυβερνάς μόνο με το ψέμα, την βρωμιά, την ασυδοσία, την λαμογιά, την παλιανθρωπιά, την απάτη, την υφαρπαγή.
     Τόσα χρόνια, που το πιστέψαμε!

     Και τώρα που είδαμε πως γίνεται κι αλλοιώς, μας φαίνεται πολύ όμορφο για νάναι αληθινό.
     Και πράγματι είναι πολύ όμορφο. Αν είναι κι αληθινό θα φανεί σε λίγο καιρό.
     Πίσω όμως δεν κάνουμε!
     Επιστροφή στον βόθρο δεν γίνεται!
     Τώρα που πήραμε μιά μυρουδιά καθαρού αέρα, που θυμηθήκαμε πώς είναι να αναπνέεις οξυγόνο αντί για αναθυμιάσεις,
     ..τώρα δεν υπάρχει επιστροφή. 

     Θα προσπαθήσουμε αυτό το όμορφο να το κάνουμε εφικτό.
     Αν όχι με αυτούς, με κάποιους άλλους!
     Πάντως πίσω δεν πάμε!

     ''Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς. Και τους μεν θεούς έδειξε, τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε, τους δε ελευθέρους.''  Ηράκλειτος.

     Βαδίζουμε σε ''πόλεμο''
     Θα νικήσουμε!
     Κι ας πληγωθούμε!..
   

Καταραμένη γρίπη!..

     Με τέτοιο βήχα το blog άλλα γράμματα χτυπάει στο πληκτρολόγιο, κι άλλα βγαίνουν!

      Το σημερινό σχόλιό του αναβάλλεται για το απόγευμα ή αύριο.

     Περαστικά του. Ας πρόσεχε!..

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Καλή αρχή!..

     Και τίποτε άλλο να μη γίνει, και πάλι έχουμε κερδίσει!

     Έχουμε (ξανα)κερδίσει το δικαίωμα να συναθροιζόματε ελεύθερα και αυθόρμητα, να (δια)δηλώνουμε ειρηνικά την βούλησή μας, μαζί με τα παιδιά μας, να ξαναγίνουμε ενεργοί πολίτες χωρίς τον φόβο του παρακράτους.

     Χθες ο ελληνικός λαός πιό ώριμος από ποτέ και με την αίσθηση της ελευθερίας στην ψυχή, μαζεύτηκε να στηρίξει την κυβέρνησή του, γιατί έτσι θεωρεί ότι πρέπει αυτή τη στιγμή να κάνει. Αύριο μπορεί να (δια)δηλώσει κάτι άλλο.

     Με τις πόρτες της Βουλής ανοικτές, χωρίς κάγκελα, χωρίς ΜΑΤ και μέτρα (τρομοκρατικής) τάξης, δεν άνοιξε μύτη. Δεν έγινε ούτε μία παραφωνία.
     Χθες αποδείχτηκε ότι η δημοκρατία εδώ γεννήθηκε κι εδώ ζεί ακόμη. Λαβωμένη, αλλά ζεί. Φυλακισμένη αλλά ζωντανή.
     Γιατί η έννοια της δημοκρατίας που είναι κατά βάθος το συνώνυμο του ανθρωπισμού, ζει εν σπέρματι στην καρδιά του κάθε έλληνα. Μαραζώνει κάποτε, καταπιέζεται, παγώνει, αλλά με την πρώτη καλοκαιρία πετάει φύλλα και δίνει καρπούς!

     Το σχόλιο αυτό δεν είναι διθύραμβος, ούτε ελεγεία. Είναι διαπίστωση!
     Διακατέχεται μόνον απ' τον ενθουσιασμό, τού: ''όταν θέλουμε, μπορούμε''!
     Και δεν συμμερίζεται κατ' ελάχιστο την κριτική ότι δεν πρέπει στο ''όπλο'' αυτό της λαϊκής συγκέντρωσης να γίνεται ''κατάχρηση'' γιατί επέρχεται ''κόπωση'' και καταντάει αναποτελεσματικό.

     Και στο κάτω -κάτω πότε είναι η πιό κρίσιμη στιγμή ώστε να δείξει ο πολίτης την συμπαράστασή του,  
     ..αν όχι τώρα που τα λυσσασμένα θηρία της παγκοσμιοποίησης (εντός και εκτός συνόρων) νοιώθουν να τους πέρνουν την μπουκιά απ' το στόμα,
     ..και αντιδρούν ενστικτωδώς και δολοφονικά εναντίον μιάς χώρας κι ενός λαού;

     Η καλή αρχή έγινε!
     Ο πόλεμος τώρα μόλις άρχισε, και οι μάχες θα είναι πολλές.
     Ο λαός δεν πρέπει να είναι απών!..

   

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ραντεβού στο μέλλον μας..

Απομόνωση..






   Πού θα πάει;
  Θα λιώσουν κι οι πάγοι!..

ΕΟΚ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Κολαστήριο)..

     Αυτοί που επιθυμούν να γονατίσουν, να ταπεινώσουν την κυβέρνηση, ή τον πρωθυπουργό, δεν αντιλαμβάνονται ότι επιχειρούν να ταπεινώσουν έναν ολόκληρο λαό, και την χώρα του.

     Δεν καταλαβαίνουν ότι μία κυβέρνηση με τόση πρόσφατη και τόσο δυνατή και καθαρή εντολή από τους πολίτες, δεν είναι δυνατόν να γονατίσει χωρίς δραματική αντίδραση από τον ίδιο τον λαό!

     Αυτό σημαίνει βέβαια ''πόλεμο'', και οι πόλεμοι συνήθως έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες και θύματα απ' όλες τις πλευρές.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδρυμένη ως Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) δεν είναι Ένωση λαών. Ποτέ δεν ήταν.
     Είναι ένωση ισχυρών επιχειρηματικών και εθνικών συμφερόντων. Κάτι σαν την παλαιότερη Χανσεατική Ένωση, η οποία όμως υπήρξε πιό τίμια στις αναφορές των σκοπών της!
     Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε αν δούμε ποιά ήταν τα ιδρυτικά της μέλη το 1952: Κάτω Χώρες, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Λουξεμβούργο! Όλη η τότε οικονομική ελίτ της Ευρώπης, πλην του Ιταλικού νότου ο οποίος και ποτίστηκε χάρη του ''βασιλικού'' πλούσιου βορρά της!
     Το 1973 ολοκληρώθηκε αυτός ο πυρήνας με την ένταξη των εξίσου ισχυρών, αν και λιγότερο σκληροπυρηνικών Δανίας και Αγγλίας (εδώ ''ποτίστηκε'' και η Ιρλανδία, μέχρι βέβαια να την ξεράνουν απ' το πολύ πότισμα!).

     Κατόπιν και σταδιακά, αφού θεσπίσανε το πλαίσιο λειτουργίας-ασπίδας των ιδρυτικών αυτών μελών, εισάγανε σιγά-σιγά και τα υποψήφια θύματα-κράτη με δέλεαρ κάποια τοκογλυφικά δανεικά για την δήθεν ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό τους,
     ..και σκοπό την διά βίου απομύζηση πόρων, τόκων, εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, και γενικότερα την με κάθε μέσο αύξηση του πλούτου του σκληρού πυρήνα της ''Ένωσης''.

     Αργήσαμε να το καταλάβουμε, και όσοι πιστέψαμε το αντίθετο πέσαμε έξω, ξεγελαστήκαμε.
     ( Εδώ βέβαια έχει τεράστια ευθύνη η Γαλλία.
     Η Γαλλία που ενώ μετά τον διαφωτισμό και την Επανάσταση του 1789 υπήρξε πάντα στην πρωτοπορία των τεχνών, της διανόησης, και των επιστημών, έπαιξε εδώ ακούσια ή εκούσια τον ρόλο του πλυντηρίου που ξέπλυνε τις προθέσεις της Γερμανίας. Έπαιξε τον ρόλο του εγγυητή δια της συμμετοχής της, των αγαθών προθέσεων της ''Ένωσης''.
     Ξέπλυνε την πάντα ύποπτη Γερμανία, μόλις οκτώ χρόνια απ' την λήξη του δεύτερου Μεγάλου Πολέμου που προκάλεσε για εθνικιστικούς-επεκτατικούς σκοπούς, μιά Γερμανία που σήμερα επιθυμεί να πάρει την ρεβάνς για όσες ταπεινώσεις δίκαια δέχτηκε, ταπεινώνοντας με την σειρά της και εξανδραποδίζοντας άλλους λαούς και χώρες,
     ..αφού δέχτηκε να συμμετέχει μαζί της στον πυρήνα μιάς τέτοιας ένωσης, και να παρασύρει σε συμμετοχή και άλλα κράτη.
     Η Γαλλία αν θέλει να επανορθώσει αυτό το μοιραίο και κολοσσιαίο σφάλμα της, πρέπει τώρα να σταθεί αναφανδόν στο πλευρό των λαών του Νότου που υποφέρουν, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς δισταγμούς.
     Αν δεν το κάνει, εξισώνει τον εαυτό της με το ποιόν του αιώνιου εχθρού της, λαού των Βησιγότθων!)

     Τούτης της ''ένωσης'' λοιπόν οι αξιωματούχοι, επικαλούμενοι τούτης της ''ένωσης'' το πλαίσιο λειτουργίας, επιθυμούν τώρα να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό για παραδειγματισμό άλλων λαών που θα θελήσουν πιθανόν στο μέλλον να σηκώσουν κεφάλι,
     ..παραβλέποντας την θέληση και τα πιστεύω του λαού αυτού
     ..που υπήρξε πάντα πρωτοπόρος σε όποιον αγώνα υπέρ της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του δικαίου όλων των λαών της Ευρώπης.

     Ας έρθουν λοιπόν να μας ταπεινώσουν!
     Άλλωστε πολλοί βάρβαροι το επεχείρησαν ανά τους αιώνες,      
     ..και ταπεινώθηκαν οι ίδιοι!..
    
    

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Εγώ εγώ, εγώ εγώ εγώ. Εγώ! Απολύτως!..

       Υπάρχουν περιπτώσεις που η κριτική, αλλά και η σάτιρα σηκώνουν τα χέρια ψηλά! Και τα πόδια!

     Άλλες φορές λιπόθυμες και ξέπνοες απ' τα γέλια,
     ..κι άλλες φορές για να φασκελώσουν χειροπόδαρα τα επουράνια,
      ..που στέκουν ακόμη, και δεν κατακρημνίζονται στο κεφάλι μας όπως κι η παρέα του Αστερίξ φοβότανε, με όσα ακούνε!

     Μιά τέτοια μαγική σκηνή ήταν και προχθές το βράδυ όταν εν τη ρύμη του λόγου, το γνωστό δηλαδή παραλήρημά του, η Αυτού Χυδαιότης δήλωσε ότι ο πρώτος που έδιωξε την τρόϊκα ήταν αυτός!
     Παραδέχτηκε βέβαια ότι μετά την διώξανε κι άλλοι, ή θα την διώξουν στο μέλλον, αλλά όχι με την επιτυχία που αυτός το έκανε!
     Freeze ο παρουσιαστής-δημοσιογράφος-εκδότης-''όπου φυσάει ο άνεμος πάω'',
     ..freeze το στούντιο, freeze το πανελλήνιο, παραλίγο να γίνουμε συλλήβδην ο Frozen Planet!

     Ο υπαίτιος του νόμου περί (αν)ευθυνότητας των υπουργών, ο ΑΠΟΛΥΤΩΣ  υπεύθυνος για το χαράτσι στα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ,
     ..ο καρπαζοεισπράκτορας του Γιούνκερ, η παραδουλεύτρα των μνημονίων και του υπηρέτη τους τσικ-λεβέντη Ψευταρά,
     ..ο άνθρωπος που κέρδισε την εκτός κάγκελου παράταση του βίου του στηρίζοντας την χειρότερη κυβέρνηση δωσιλόγων από καταβολής του ελληνικού κράτους, όντας φρικτός δωσίλογος και ο ίδιος,
     ..αυτοπλασάρεται τώρα ως απηνής διώκτης της τρόϊκας και αντίθετος των μνημονίων!

     Πώς αλλοιώς όμως θα μπορούσε να ικανοποιήσει το ανίατα άρρωστο ''ΕΓΩ'' του;
     Πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι στον πολιτικό χάρτη της χώρας, χωρίς το υπερτραφές και υπέρβαρο ''ΕΓΩ'' του να πετιέται τσουπ! ως πορδή εκκωφαντική και δύσοσμη;
     Στο ψυχιατρείο αδελφές μου, στο ψυχιατρείο!..

     Ρε τί αντέξαμε τόσα χρόνια!
     Ρε δεν θ' απαλλαγούμε ποτέ απ' τις φάτσες τους;
     Και μερικοί του φιλάνε και το χέρι!
     Άβυσσος η ψυχή του Έλληνα!..

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η λίστα ήταν τα μνημόνια(;)..

     Δύο πιθανότητες:
     Είτε οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. απορρίπτουν τις προτάσεις της κυβέρνησης (και του λαού), και τα διαλύουν όλα (σιγά τ' αυγά δηλαδή, και σιγά την ευρωπαϊκή ''Ένωση''!),

     ..είτε τις αποδέχονται, εν μέρει ή όλες δεν έχει σημασία,
     ..οπότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν όλοι αυτοί που εγκλημάτισαν εναντίον του ελληνικού λαού και της χώρας, με τους τάχα ''μονόδρομους'', και τα μνημόνια λιτότητας που αφορούσαν μόνον τους μικρούς και τους μεσαίους, (την συντριπτική πλειοψηφία αυτού του τόπου), γιατί το έκαναν.

     Κι αν ακόμη δεχτούμε (που δεν δεχόμαστε) για τον Μεγάλο Ηλίθιο ως δικαιολογία την άκρατη ηλιθιότητα, ή την άγνοια των αποτελεσμάτων των πράξεών του με την εισαγωγή ΔΝΤ και τρόϊκας στην χώρα,
     ..ο μέγιστος των μνημονιακών δωσιλόγων πρώην ''πρωθυπουργός'' και τσικ-λεβέντης, θα πρέπει να μας εξηγήσει επακριβώς, για ποιόν λόγο:
     ..πρώτον δεν άφησε τον Ηλίθιο να κάνει εκέινο το περίφημο δημοψήφισμα,
     ..και δεύτερο και σπουδαιότερο, εμπόδισε να γίνουν εκλογές τον Δεκέμβριο του 2011, συμμετέχοντας στην δοτή και αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου,
     ..εκλογές ή δημοψήφισμα που αν γίνονταν τότε θα είχαμε αποφύγει την λαίλαπα και τη καταστροφή που ακολούθησε.

     Μπορούσε όμως;
     Ή μήπως τον κράταγαν οι ''εταίροι'' και δη οι γερμανοί απ' τα (ανύπαρκτά του) α@@@δια;
     Μήπως η ''διαρροή'' της περίφημης ''λίστας Λαγκάρντ'', δεν ήταν καθόλου διαρροή, αλλά ο γνωστός μαφιόζικος τρόπος προειδοποίησης του ενδιαφερόμενου για το τί μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση ανυπακοής;
     Ξέρουμε ποιοί ενδεχομένως στενοί του συγγενείς ή και αυτός ο ίδιος, συμπεριλαμβάνονται στην λίστα;
    
     Με αυτή την έννοια η λίστα Λαγκάρντ, όχι μόνο δεν στάλθηκε με σκοπό να βοηθήσει την Ελλάδα και τους έλληνες πολίτες,
     ..αλλά υπήρξε και το εργαλείο πίεσης των έτσι κι αλλοιώς επίορκων πολιτικών για την αποδοχή, προώθηση και στήριξη των μνημονίων καταστροφής της χώρας!

     Με αυτή την ερμηνεία, η θέση του αρχιδωσίλογου όχι απλώς δεν ελαφρύνεται παρά επιβαρύνεται διπλά και τριπλά,
     ..αφού καταδεικνύει πως για να σώσει το τομάρι του καταδίκασε έναν ολόκληρο λαό σε πίκρα, ανέχεια, ταπείνωση και οιονεί θάνατο!

     Η νέα κυβέρνηση πρέπει παράλληλα και εξίσου σοβαρά με το οικονομικό πρόβλημα, ν' ασχοληθεί και με τις αιτίες που οδήγησαν τις πράξεις και τα έργα των πρωτεργατών της καταστροφής.
     Δεν είναι κατά κανέναν τρόπο ρεβανσισμός! Είναι δικαιοσύνη!
     Και επείγει το ίδιο αν όχι περισσότερο από την λύση των υπόλοιπων καυτών προβλημάτων.

     Αν όχι και πολλοί άλλοι, αυτοί οι δύο ολετήρες τουλάχιστον, ο ένας χειρότερος απ' τον άλλο,
     ..πρέπει να δώσουν εξηγήσεις,
     ..καθισμένοι σ' ένα σκαμνί!..
    

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η διαπραγμάτευση είμαστε εμείς!..

     Όταν επί υπουργείας του ρωτήθηκε το εγκληματικό Στουρνάρι αν μπορούσε να ζήσει ο ίδιος με 500 ευρώ τον μήνα, απάντησε αυθόρμητα ''όχι βέβαια!''.

     Ακριβώς!
     Νομίζει κανείς ότι ο υπήρχε κάποιος από τον εμετικό συρφετό των μνημονιακών που να πίστευε ότι μπορεί να ζήσει κανείς με 500, 380, ή και 600 ευρώ τον μήνα; Και μάλιστα όταν ταυτόχρονα αυξάνεται η φορολογία και τα κάθε λογής χαράτσια;
     Όχι βέβαια! Το ήξεραν πολύ καλά.
     Παρ' όλα αυτά, αυτό μας ετοίμαζαν για τα επόμενα τριάντα τουλάχιστον χρόνια!
     Εν γνώσει τους, με σχέδιο και συγκροτημένα!
     Αυτό εννοούσαν όταν τάχα θλιμμένοι έλεγαν ''να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού''!
     Το ''πιάσιμο τόπου'' κατά τους τσάτσους των δανειστών ήταν η αέναη φτωχοποίηση και δαιμονοποίηση για όλα τα δεινά, του ελληνικού λαού.
     Έτσι, σ' έναν λαό χειμαζόμενο, ταπεινωμένο και εκφοβισμένο για τα χειρότερα (ποιά χειρότερα;), αυτοί θα κυβερνούσαν διαρκώς.

     Τώρα, έχουν πιάσει στασίδι στα καταχρεωμένα κανάλια των εργολάβων-μηντιαρχών και περιμένουν πώς και πώς την πτώχευση της χώρας.
     Ποιά ''πτώχευση'',  ώ παλιάνθρωποι;
     Ο λαός έχει ήδη πτωχεύσει εδώ και τέσσερα χρόνια. Το ίδιο και η πραγματική οικονομία.
     Εσείς μας πτωχεύσατε!

     Εσείς, που με τον όρο και την φοβέρα ''πτώχευση'' εννοείτε την πτώχευση των τραπεζών, και τον εξαναγκασμό των εργολαβικών-μηντιαρχικών-''επιχειρηματικών'' και πολιτικών παρασίτων, να πληρώσουν και αυτοί επί τέλους αυτά που τους αναλογούν, και που είναι τεράστια!

     Εμείς όμως ως λαός αδιαφορούμε πλήρως για το αν πτωχεύσουν οι τράπεζες. Έτσι κι αλλοιώς σε εμάς άχρηστες είναι! Ένας ακόμη δυνάστης είναι για μάς, που εξυπηρετεί μόνον το σύστημα.
     Εξίσου αδιαφορούμε για τον αν πτωχεύσουν τα βοθρολυματοκάναλα και οι εφημερίδες των ''εθνικών νταβατζήδων''! Έτσι κι αλλοιώς τα χρέη τους και τα δάνειά τους που κάθε τόσο διαγράφουν οι τράπεζες,
     ..στην δική μας πλάτη φορτώνονται, έμμεσα, ως ''ανάγκη'' ανακεφαλαιοποίησης και ξανα-μανα-επανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος!

     Γι αυτό και η αλλαγή που επιχειρείται αυτές τις μέρες είναι δική μας υπόθεση.
     Η πραγματική διαπραγμάτευση που τώρα αρχίζει, αφορά την δική μας επιβίωση.
     Όχι των τραπεζιτών ούτε των υπόλοιπων υψηλών και προνομιούχων της οικονομίας. Αυτοί δεν κινδυνεύουν στ' αλήθεια, παρά να μην αυξήσουν κι άλλο τον ήδη υπεραρκετό τους πλούτο.

    Η διαπραγμάτευση είμαστε εμείς!
    Πρέπει, αν χρειαστεί, να το επιβεβαιώσουμε και έμπρακτα,
    ..με ένα μεγαλειώδες, δυναμικό και ειρηνικό συλλαλητήριο συμπαράστασης,
    ..της προσπάθειας, της μάχης, του ''πολέμου'' που ήδη ξεκίνησε!..