Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Πρόβα ολοκληρωτισμού

     Ας υποθέσουμε πως κάποιος από εμάς είχε πέσει εδώ και κανά χρόνο σε κώμα και πως ξύπναγε σήμερα ανίδεος βέβαια για όσα έχουν συμβεί.
     Θα κοίταζε γύρω του και θα έβλεπε να κυκλοφορούν ελεύθερα μόνον οι δυνάμεις καταστολής, και όλοι οι πολίτες έντρομα ανθρωπάκια να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και να χρειάζονται ειδικές άδειες για την παραμικρή
κυκλοφορία τους.
     Τί θα του πέρναγε πρώτο απ' το μυαλό; Τί θα πρωτοσκεφτόταν; Χούντα!
     Ακριβώς.

     Ας δεχτούμε τώρα πάλι πως τα μέτρα καθολικής απαγόρευσης ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών είναι αναγκαία και ευεργετικά για την υγεία του πληθυσμού όπως διατείνεται η κυβέρνηση και η πλειοψηφία (βεβαίως βεβαίως -λείπει ο Μάρτης απ' την Σαρακοστή;) της αντιπολίτευσης,
     ..αν και κορυφαίοι ειδικοί επιστήμονες ανά τον κόσμο καθώς και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αμφισβητούν ήδη το κατά πόσο τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους χωρίς δραματική ενίσχυση των δομών Υγείας μπορούν να προσφέρουν τίποτε άλλο εκτός από μιά παράταση της παγκόσμιας αγωνίας, και (σαν βάσιμη υποψία)
     ..μία σημαντική εκδούλευση στο παγκόσμιο σύστημα τραπεζών-μεγάλων εταιρειών-φιλιλεδοκυβερνήσεων,
     ..κάνοντας μιά πρόβα ολοκληρωτισμού για κάθε ενδεχόμενη μελλοντική του χρήση εναντίον των λαών της γης.
     Αυτή η επιδημία-πανδημία γάντι ήρθε και ταίριαξε στις επιδιώξεις του συστήματος, τόσο που έδωσε τροφή για ακραία ή λιγότερο ακραία σενάρια συνομωσίας, τα οποία προς το παρόν βεβαίως απορρίπτονται, μέχρι να επιβεβαιωθούν (ο μη γένοιτο) κάποια άλλη ίσως στιγμή στο μέλλον.

     Ας δούμε τώρα κάτι άλλο. Το άρθρο 5 του ελληνικού Συντάγματος.
     (οι επισημάνσεις, υπογραμμίσεις κλπ είναι του blog)
     Να λάβουμε εδώ υπ' όψιν πως οι παράγραφοι 1 και 3 του άρθρου 5 είναι τόσο καθοριστικές για το πολίτευμα ώστε δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση σύμφωνα με το άρθρο 110 του ίδιου του Συντάγματος.
    
    'Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)

1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Aπαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.
3. H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Kανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.
**4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει.
5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων._______________________
**Eρμηνευτική δήλωση: Στην απαγόρευση της παραγράφου 4 δεν περιλαμβάνεται η απαγόρευση της εξόδου με πράξη του εισαγγελέα, εξαιτίας ποινικής δίωξης, ούτε η λήψη μέτρων που επιβάλλονται για την προστασία της δημόσιας υγείας ή της υγείας ασθενών, όπως ο νόμος ορίζει.


     Τί καταλαβαίνουμε ίσως εδώ;
     Μα πως η κυβέρνηση (λέγε με  πρωθυπουργό) με μιά φοβερή ακροβασία στηριγμένη στην Ερμηνευτική δήλωση επί της παραγράφου 4 έχει παραβιάσει την προσωπική ελευθερία των πολιτών.
     Η ακροβασία συνίσταται στο ότι στο Άρθρο 3, καθώς και στην Ερμηνευτική δήλωση αναφέρεται μία ρητή "λεπτομερειούλα": ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ.
     Υπάρχει εδώ στα γεγονότα που ζούμε κάποιος σχετικός νόμος;
     Ποιός νόμος; Με κλειστό το κοινοβούλιο; 
     Εκτός κι αν νόμος είναι η βούληση του εκάστοτε πρωθυπουργού.
     Να λοιπόν η ακροβασία, να και η υφέρπουσα χούντα.
     Να και η (διεθνής) πρόβα ολοκληρωτισμού με αφορμή την επιδημία.

     Ο φόβος -και οιονεί βεβαιότητα- είναι πως στο μέλλον με άλλες τυχούσες αφορμές (κι άλλες επιδημίες ή "επιδημίες", φυσικές κατατροφές, "πάταξη της τομοκρατίας" και λοιπά εμπριμέ) οι περιοριστικές της ελευθερίας απαγορεύσεις θα επανέλθουν δριμύτερες,
     ..αφού προηγηθούν οι "κατάλληλες" από τα ΜΜΕ εκφοβιστικές-εκμαυλιστικές πρακτικές, όπως άλλωστε έγινε και στην σημερινή κατάσταση.

     Α, και κάτι τελευταίο. Να μην το ξεχάσουμε.
     Ένας Κούλης, ένας Μπουμπούκος και διάφοροι άλλοι που το 2012-2013-2014  κλείνανε  νοσοκομεία και κέντρα Υγείας, απέλυαν γιατρούς, απειλούσαν ή υποσχόντουσαν ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Υγείας,
     ..έχουν καμία σχέση με τον σημερινό "Εθνικό Ηγέτη", τον υπουργό Ανάπτυξης (τρομάρα μας) και διάφορους άλλους που πλασάρονται ως υπέρμαχοι και προασπιστές της υγείας του λαού;
     Οι ίδιοι είναι;

     Α, μάλιστα!..
     
    

    

13 σχόλια:

  1. Κώστα να είσαι καλά ρε λεβέντη! Συνέχισε να γράφεις,επί μήνες συνέχεια κοιτούσα το σάιτ περιμένοντας κείμενό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορθότατη η παρατήρηση και λογικοί ίσως και ανέφικτοι οι συνειρμοί. Βεβαίως επί του συγκεκριμένου δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την εξαιρετική επικινδυνότητα της καταστάσεως. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνούμε και το άρθρο 1Σ όπερ σημαίνει πως η αποδοχή ή μη του κάθε μέτρου, ακόμα και αν έχει εξαντληθεί το τυπικό, αφορά τον ενημερωμένο και υπεύθυνο Λαό και την εκάστοτε στάση του απέναντι στην πατρίδα, την ελευθερία, την Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι φανερό πως η εξουσία (πολιτική και οικονομική) τρίβει τα χέρια της σε τέτοιες συνθήκες.
    Ακόμα κι αν δεν προέκυπταν τυχαία(;;) κάποια στιγμή θα τις κατασκεύαζε (αν δεχθούμε το τυχαίο...).
    Ωστόσο, είναι τελικά φρόνιμο να επιδοθούμε σε πράξεις άφρονες κι εν τέλει επικίνδυνες για εμάς τους ίδιους, έχοντας απέναντι μια φονική επιδημία την οποία σαφώς κι εκμεταλλεύεται η εξουσία για τα δικά της μακροπρόθεσμα σχέδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι το εξής: Το ΦΕΚ που ψηφίστηκε στις 25-7-19 είναι αντισυνταγματικό ή όχι; Γιατί εκεί είναι η αφετηρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΞΕΧΝΆΜΕ, ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΔΉΛΩΣΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΌ ΜΑΣ ΚΕΦΆΛΑΙΟ Ο κ. Παπανδρέου καταλήγει: «Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέτοιους μαλάκες ούτε ο έμπολα δεν τους πιάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως και Δέν ειναι Πρόβα αλλα κατι πολύ Χειρότερο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σα να το εγραψα ο ιδιος φιλε μου....
    Ετσι ακριβως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΠΑΡΧΕΙ ο Α.Ν 2520/1940, σε συνδυασμό με όλες τις παραγράφους του άρθρου 5 (το αρθρο 1 κανει σχετικη μνεια εμμεση ΑΛΛΑ ΣΑΦΗ) του άρθρου 25 και της ΕΠΊ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ "ΕΚΤΊΜΗΣΗΣ ΔΗΜΌΣΙΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ". Απόψεις η όπως οι αρχικές (που τις ανασκευασε στην πορεια) του κορυφαίου επιστήμονα Ιωάννη Ιωαννίδη, χαρακτηρίζονται λίαν επιεικώς, αψυχολογητες.
    Στην επιχείρηση η Επιτροπή υ.α.ε εισηγείται μέτρα για αντίστοιχα ζητήματα με απαίτηση αυτά τα μέτρα να ενταχθούν στον "κανονισμός υ.α.ε." ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΎΝ.Αν είχαμε τέτοιο πρόβλημα ως εργαζόμενοι επιχείρησης τέτοια δραστικά μέτρα θα ζητούσαμε ασφαλώς και άλλα.
    Το ότι ο Κουλης πρόλαβε τους αναργανωτους και επιμένοντες "Ο καθένας χωρια" αντιμνημονιακους, δεν σημαίνει πως πρέπει να τον βγάλουμε λάθος. Η οργάνωση του είναι πρωτοφανής για ελληνικό κράτος και θα είχαμε δικαίωμα να ζητάμε τα συνακόλουθα (προϋπολογισμός δημόσιας, ιδιωτικής, εργασιακής, Υγείας, αν είχαμε τόσα χρόνια συσπειρωθεί επιστημονικά, αγωνιστικά, ταξικά, πατριωτικά, για αυτά.
    Τέλος, επειδή το πρόβλημα αυτό η άλλο μπορεί να πάρει χρόνο και περαιτέρω επικινδυνότητα, το ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ θα είναι προσωρινό μέτρο που σε βάθος χρόνου θα δημιουργήσει είτε μελλοντική λιτότητα των υποψηφίων είτε πληθωρισμό. Λύση ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΉ (περιλαμβανομένης της κατάργησης της πλεοναζουσας με την κοινή λογικη κληρονομιας), ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΌΣ διαμοιρασμός μέσων, επιστημονικων-τεχνολογικων γνώσεων, παραγωγης(ατομικα-συναιτεριστικα-κρατικα-ενόπλων δυνάμεων πχ στρατιωτικοβίομηχανικο, ιατρικο υλικο κλπ), με την οικονομοτεχνικη κρατικη και πανεπιστημιακη βοηθεια, η συνεχής απαίτηση και εφαρμογή Δημοκρατίας και φυσικά ο αγώνας για Ειρήνη.Όλα αυτά σε εθνικό επίπεδο πρώτα πρώτα και μετά αν, αν, είμαστε ικανοί, τα "εξάγουμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διορθώνω, όχι το άρθρο 1, η παράγραφος 1 του άρθρου 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεύτερη διόρθωση αντι λιτότητα των υποψηφίων, λιτότητα των υποζυγίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΝΕΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ...
    Γεγονός Α. Στην περίπτωση του "συνωστισμού" στην παραλία της Θεσσαλονίκης, πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί προκειμένου να νομιμοποιήσουν ηθικά την απόφαση να μαντρωθεί η περιοχή, χρησιμοποίησαν πλάνα της 17/3/2020.
    Εκτός αυτού, ο τρόπος που λαμβάνονται τα πλάνα (όχι από ψηλά, αλλά επίπεδα) ξεγελάει και σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό αλλά και την πυκνότητα του κόσμου.
    Τέτοια τεχνάσματα τα γνωρίζουν καλά οι σκηνοθέτες των προεκλογικών συγκεντρώσεων.
    Ωστόσο το συμπέρασμα προέκυψε αβίαστα:
    Κλείσιμο της παραλιακής και καθαρίσαμε!!

    Γεγονός Β. Το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή κρατικού σταθμού, άκουσα εμβρόντητος έναν αρχιμαλάκα δημοσιοκάφρο να κατηγορεί τους παπούδες και τις γιαγιάδες για ανευθυνότητα και ανωριμότητα, επειδή παρατηρήθηκε "συνωστισμός" στις τράπεζες .
    Έχοντας πάρει φόρα και "φτιαγμένος" από την αβάντα της συμπαρουσιάστριάς του στην σπουδαία ανάλυση που ξέρασε, κατέληξε στην πρόταση να αποκλειστούν οι συνταξιούχοι από τις τράπεζες, ως ελάχιστο δείγμα νουθεσίας προς τα άτακτα γερόντια!!
    Κανένα καθίκι όμως από τους αυτόκλητους εισαγγελείς δεν εξήγησε ΓΙΑΤΙ παρατηρήθηκε αθρόα προσέλευση κόσμου, που δεν ήταν μόνο ή κυρίως συνταξιούχοι.
    Δεν είπε δηλαδή για την υπολειτουργία των τραπεζών, για την σταδιακή κατάργηση των γκισέ και το κυριότερο δεν είπε για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις χιλιάδων πολιτών, που θα έπρεπε να είχαν ανασταλεί.
    Ωστόσο το αιτούμενο προέκυψε αβίαστα:
    Οι συνταξιούχοι στην πυρά!!

    Συμπέρασμα: Και στη δύσκολη αυτή κατάσταση που ζούμε ο Φασισμός ως τρόπος σκέψης και ως στάση ζωής εμπνέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρόβα ολοκληρωτισμού. Μετά που θα ανακοινωθούν το ΣΚ θα επιβεβαιώνεται ο τίτλος του άρθρου, δεν είναι δυνατόν ο υπεύθυνος για την παρακολούθηση της επιδημίας να είναι έστω και μερικώς αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας ο υπουργός προστασίας μας (χα χα )να δηλώνει ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται στα μέτρα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και η κυβέρνηση να επιβάλλει περισσότερους περιορισμούς πιστεύω ότι όσο εφαρμόζουν περισσότερα περιοριστικά μέτρα πειραματίζονται μετρώντας αντοχές και βαθμό υποταγής ενός λαού για μελλοντικές καταστάσεις όχι μόνο εδώ αλλά παγκοσμίως μονό που το πείραμα γίνεται εδώ γιατί που αλλού θα βρεις τέτοιο λαό που εκτός από την πάρτη του δεν βλέπει τίποτα άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή