Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Άντε, και του χρόνου!..

     Του χρόνου τέτοια εποχή και μετά από 17 ημέρες ολιγοήμερων πασχαλινών αργιών,
     ..η χώρα θα βγαίνει από το 4ο μνημόνιο, θα υπογράφει το 5ο,
     ..η ανάπτυξη θα έχει συμπληρώσει 365 ημέρες συνεχούς άφιξης,
     ..ο πρωθυπουργός θα διαπραγματεύεται με γενικευμένο έρπητα και μία ελαφρά υποψία ψωρίασης,
     ..και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και
πρόεδρος των ΑΝΘΕΛ θα σβήνει πιά το Άγιο Φως για να ρίξει κανα υπνάκο προκειμένου να χωνέψει τον άμπακο που έφαγε στους στρατώνες, στα αεροδρόμια, στις θαλαμηγούς, και στα νησιά της χώρας.

     Επίσης ο Πάκης στην προσπάθειά του να αποφύγει μελλοντικά ικριώματα, θα ανακαλύπτει πως υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει κοινωνία, υπαρχει λαός, που θα πρέπει να εξυπηρετούνται απ' το νόμισμα (και όχι το αντίθετο),
     ..και θα εκφωνεί βαρυσήμαντο λόγο στην Κάτω Βλαχοπαναγιά υπονοώντας εθνικά νομίσματα, δημοκρατία, ανεξαρτησία, και άλλα τέτοια πράγματα που δεν κατανοεί καλά, αλλά πρέπει να τα λέει.

     Οι τράπεζες θα έχουν διορίσει επιτέλους επίτροπους στην Βουλή, όπου θα ελέγχουν τα οικονομικά κυρίως νομοσχέδια, διότι πολύ κουράζονται εκτ ων υστέρων να ερμηνεύουν όπως τους συμφέρει τους νόμους και να τους εφαρμόζουν κατά τα δικά τους συμφέροντα.

     Εδώ ανοίγει μία μεγάλη παρένθεση:
     ( Τον θυμόμαστε όλοι τον έναν και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό -κατά προτίμηση εκείνον της μισθοδοσίας- που μπορούμε να δηλώσουμε όλοι ως ''ακατάσχετο'' μέχρι το ποσό των 1500 ευρώ;
     Πρίτς! Σιγά μην είναι ''ακατάσχετος''!
     Πρώτον, το ακατάσχετο οριο δεν είναι πιά 1500, αλλά 1250 ευρώ, 
     ..και δεύτερον,
     ..μετά από πρόσφατη ερμηνεία (λίγο πριν το Πάσχα) της Τράπεζας της Ελλάδος και του διοικητικού της καθάρματος, το ποσό των 1250 ευρώ δεν είναι όριο υπολοίπου ή όριο πίστωσης ανά κατάθεση, 
     ..ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ!

     Δηλαδή έτσι αυθαίρετα το κάθαρμα ορίζει πόσο θα είναι το όριο του μισθού που μπορεί κάποιος να πάρει. Αν δηλαδή για παράδειγμα κάποιος πληρώνεται με δύο δεκαπενθήμερα των 700 ευρώ, ή έχει μισθό 1000 ευρώ και του καταθέσει κάποιος στον ίδιο μήνα και άλλα 500, μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνον τα 1250. Τα υπόλοιπα κατάσχονται.
     Τέτοιες κατασχέσεις ποσών προερχόμενων από μισθοδοσία σε ''ακατάσχετους'' λογαριασμούς, ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, αφήνοντας οικογένειες και λοιπούς δικαιούχους να κάνουν Πάσχα με βραστό κοτόπουλο, και καταδικάζοντας χιλιάδες οφειλέτες της εφορίας που έχουν κάνει σχετικές ρυθμίσεις να φανούν ακούσια ασυνεπείς προς τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.

     Εδώ, καλούμε τα αρμόδια νομικά τμήματα των κομμάτων που θέλουν να λέγονται αντιμνημονιακά, να ελέγξουν το θέμα, να πάρουν θέση και να αναλάβουν δράση εναντίον του Καθάρματος, που πολλά πιά έχει πράξει εναντίον της χώρας και του λαού. )

     Το φετινό Πάσχα κουτσά-στραβά τελείωσε.
     Το επόμενο, αν συνεχίσουμε την σιωπή των αμνών,
     ..οι αμνοί στην σούβλα θα είμαστε εμείς!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου