Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Η ανάσταση κερδίζεται, δεν χαρίζεται..

     Οι απατεώνες που με το προσωπείο του πολιτικού συστήματος καταδυναστεύουν την χώρα σαράντα χρόνια τώρα με την μορφή του ενός ή του άλλου κόμματος, ή του συνασπισμού απατεώνων,
     ..τρομοκρατημένοι απ' την προοπτική να αποκαλυφθούν τα εγκλήματά τους,
     ..εγκλήματα τα οποία
οδήγησαν στο ξεχαρβάλωμα του δημόσιου τομέα Υγείας, της Παιδείας, την αποβιομηχανοποίηση της χώρας, τον κατακερματισμό της πρωτογενούς παραγωγής, την παντελή έκπτωση πνευματικών και ηθικών αρχών της κοινωνίας,
     ..δεν διστάζουν να οδηγήσουν τον λαό σε μιά οικονομική καταστροφή, για δικό τους όφελος,
     ..γνωρίζοντας ότι οι ίδιοι δεν θα θιχτούν καθόλου από αυτό, αντιθέτως θα βγούν και κερδισμένοι παρουσιάζοντας τον εαυτό τους σαν σωτήρα, σαν προασπιστή των συμφερόντων του λαού.

     Για παράδειγμα, ο ευσυγκίνητος λοιμωξιολόγος της απογευματινής "ενημέρωσης"-τρομοκρατίας, αύριο-μεθαύριο θα εξαργυρώσει τα δάκρυά του με μιά θέση σε κάποιο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή σε κάποιο υπουργείο.
     Στην ουσία θα έχει εξαργυρώσει την σιωπή του (ήδη την εξαργυρώνει) για όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια που έβλεπε απαθής και "επιστημονικά" αποστασιοποιημένος νοσοκομεία και κέντρα υγείας να κλείνουν, γιατρούς να λοιδωρούνται και να απολύονται, συνάδελφούς του να φεύγουν κυνηγημένοι απ' την ανεργία στο εξωτερικό. Ο ίδιος δεν είχε πρόβλημα. Ούτε θα έχει βέβαια στο μέλλον. Αλλοίμονο σε όλους εμάς τους υπόλοιπους που θα μας ζητηθούν νέες "θυσίες", νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέα ροή αίματος κυριολεκτική και μεταφορική,
     ..στο όνομα της ανάκαμψης από μία οιονεί απάτη, που τώρα εφαρμόζεται προκειμένου να σωθεί το τομάρι των απατεώνων-εγκληματιών.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημερώνει για ως τώρα για 132.000 περίπου θύματα σε σύνολο ως τώρα περίπου 2 εκατομμυρίων κρουσμάτων παγκοσμίως της νέας "πανδημίας". Τρίχες πανδημία.
     Τα δύο εκατομμύρια κρούσματα σε σχέση με τα επτά δισεκατομμύρια του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι σαν να έχει κάποιος 7000 ευρώ και από αυτά να δανείζει τα 2 ευρώ με προοπτική να μην του επιστραφούν 15 λεπτά του ευρώ. Θα θεωρήσει τον εαυτό του χρεοκωπημένο; Θα βαρέσει συναγερμό για τα δύο ευρώ στις επτά χιλιάδες; Και αν το κάνει δεν θα θεωρηθεί γελοίος και απατεώνας;
     Πραγματική πανδημία ήταν αυτή της Ισπανικής γρίππης πριν από έναν αιώνα, που άφησε πίσω της 50 με 60 εκατομμύρια περίπου νεκρούς (όχι απλώς κρούσματα) παγκοσμίως. Και με έναν παγκόσμιο πληθυσμό τότε μικρότερο ίσως κι απ' το  μισό του σημερινού.

     Σήμερα όμως η παγκόσμια υποβολιμιαία υστερία δίνει την ευκαιρία σε κάθε λογής σκουλήκια
     ( Σκουλήκια ναι. Ένας στενόμακρος πεπτικός σωλήνας, στην μία άκρη το στόμα και στην άλλη ο πρωκτός. Στο ενδιάμεσο μόνο ένας πεπτικός σωλήνας. Ένα κωλάντερο)
      ..να πορδίζουν απ' το στόμα στα μούτρα του λαού. Γιατί έχουν μπερδέψει το στόμα τους με τον πρωκτό τους.
     Είναι τα ίδια σκουλήκια που δεν ήθελαν να τους κλέψουν άλλοι τα "εύσημα" για την απόλυση γιατρών, που είναι περήφανα για την υπογραφή και την ψήφιση των μνημονίων,
     ..για την εν κατακλείδι απόλυτη προδοσία του λαού και της χώρας.

     Η ανάσταση (και δεν εννοούμε αυτήν με τις σούβλες) για να έρθει πρέπει να κερδηθεί απ' τον λαό.
     Δεν θα του χαριστεί απ' τους απατεώνες και τα σκουλήκια.
     Η ανάσταση για να έρθει χρειάζεται εξέγερση.
     Εξέγερση εναντίον απατεώνων και σκουληκιών. Εναντίον της απάτης μιάς Ευρωπαϊκής "Ένωσης", εναντίον του εργαλείου υποδούλωσης που λέγεται "ευρώ", εναντίον της παγκόσμιας απάτης των τραπεζών και του 1% των ολίγων που καταδυναστεύουν και ληστεύουν το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού,
     ..εναντίον των χειρότερων πορνών της παγκοσμιοποίησης που λέγονται "δημοσιογράφοι" και ΜΜΕ.
   
     Και εξέγερση σημαίνει πρώτα συνειδητοποίηση, ενημέρωση-καθοδήγηση προς άλλα μονοπάτια σκέψης και προβληματισμού, διαρκή πάλη ενάντια στην σιωπή.
     'Ο,τι άλλο μετά θα έρθει από μόνο του.

     Το Σύνταγμά μας δεν έχει ακόμη εκπέσει. Δεν έχει κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας ή πολέμου.
     Το Σύνταγμά μας ισχύει ακόμα, αλλά καταπατείται οικτρά.

     Είναι καθήκον όλων μας, η μέγιστη "ατομική ευθύνη", να το προασπιστούμε.
     Με δημόσιες φωνές, με τεράστιες κινητοποιήσεις.
     Οτιδήποτε λιγότερο, οποιεσδήποτε νομικές ή νομικίστικες λύσεις ή προσφυγές αποτελούν νερό στον μύλο των εγχώριων, ευρωπαϊκών κα παγκόσμιων απατεώνων. Είναι χάσιμο χρόνου.

     Και ο χρόνος (όπως και το χρήμα) κυλάει εναντίον μας.
     Καλή ανάσταση!.. 



     Υ.Γ.1  το σημερινό σχόλιο είναι χαρισμένο στον Χρήστο, έναν πολύ καλό φίλο του blog, έναν γλυκύτατο και αξιαγάπητο άνθρωπο, έναν μαχητή, που όλο "γκρινιάζει" στο blog: σωστά τα λές, αλλά πρότεινε και τί πρέπει να κάνουμε.

     Υ.Γ.2  για όλους τους φαρισαίους που θα σπεύσουν να επισημάνουν πως τα 15 λεπτά του ευρώ του παραδείγματος αφορούν ανθρώπινες ζωές, θα αντιτάξουμε τα 5000 (πέντε χιλιάδες) νεκρά παιδιά ημερησίως σε παγκόσμιο επίπεδο από πείνα, από έλλειψη πόσιμου νερού, από έλλειψη υποδομών και φαρμακευτικής αγωγής. Πού είναι η ανθρωπιστική καραντίνα γι αυτά, όλα αυτά τα χρόνια, για όλη αυτή την καθημερινή πανδημία δεκαετίες τώρα; Πού είναι η ευαισθησία, κρατούντων, πνευματικού και επιστημονικού κόσμου, δημοσιολογούντων ή μη;  Ο φαρισαϊσμός κι η κοροϊδία έχουν και όρια.

     

     

     
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου