Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Απατεωνιές!

     Χάρηκε χαρά μεγάλη ο μαγκίτης απ' την Καλαμάτα που κάποια καναδική επενδυτική εταιρεία εξαγόρασε τα ποσοστά της γερμανικής ιδιοκτήτριας του κεντρικού αεροδρομίου της χώρας.
     Χάρηκε τόσο πολύ που απ' την χαρά του χάρισε στην απερχόμενη εταιρεία και το μισό δις ευρώ που χρωστούσε στο ελληνικό δημόσιο!
     Όχι, δεν χάρισε σε σας και σε μένα το διχίλιαρο ή το πενταχίλιαρο που πλασματικά μας έχει χρεώσει, χάρισε όμως μισό δις στην εταιρεία των αφεντικών του.
     Και τώρα θα πάει ταξιδάκι με πενήντα επιχειρηματίες στην Κίνα, με έξοδα πληρωμένα από μας, μήπως βρεί και εκεί τίποτα μ@λάκες να κοροϊδέψει, μπας και φέρουν τα λεφτά τους να επενδύσουν στην κατεχόμενη χώρα.
     Γιατί πρέπει να είσαι τουλάχιστον αφελής ως επιχειρηματίας ώστε να σκεφτείς να επενδύσεις σε μία χώρα όπου δεν λειτουργεί κανένας τομέας.
     Όλα αυτά δε περί μεταρρυθμίσεων της λειτουργίας του δημοσίου και της δικαιοσύνης είναι απάτη! Απάτη ανάλογη του μεγέθους των πολιτικών απατεώνων που την εκφέρουν.
     Διότι μεταρρυθμίσεις και Μνημόνια δεν μπορεί να συνυπάρξουν. 
     Οι μόνες μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζονται είναι αυτές που θα εγκριθούν απ' τα Μνημόνια για να εξυπηρετήσουν τα Μνημόνια!  Όχι τον λαό!  Όχι το κράτος και την λειτουργία του!  Μόνον τα Μνημόνια και η εξυπηρέτησή τους!
     Μόνον αυτό έχει σημασία για τους κυβερνώντες και το Σύστημα που τους καλύπτει.
     Το Σύστημα που εν μέσω κρίσης και πείνας του λαού θεριεύει και ευημερεί. 
     Η διαπλοκή ζεί και βασιλεύει. Το ίδιο και η διαφθορά. 
     Οι αναθέσεις, οι στημένοι διαγωνισμοί, τα λεφτά κάτω από το τραπέζι πάνε κι έρχονται.
     Η μεγάλη φοροδιαφυγή, όχι η δική μου και η δική σας, είναι εδώ και μας βγάζει την γλώσσα.
     Η αναξιοκρατία είναι θεσμός. Ξηλώθηκε ο διοικητής του ΟΑΕΔ για να βάλουν άλλον που θα τηρεί καλύτερα τις ποσοστώσεις των ρουσφετιών.
     Πού τις βλέπει τις μεταρρυθμίσεις ο ''ηγέτης των απατεώνων'';
     Δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα όσο το Σύστημα υπάρχει και οι ''μπροστινοί'' του μας κυβερνούν.
      Όσο υπάρχουν ''εθνικοί'' εργολάβοι και προμηθευτές, μεγκάλα κανάλια προπαγάνδας και εξαπάτησης, και προπαντός πολιτικοί απατεώνες να κυβερνούν, δεν θα υπάρχει σωτηρία γι αυτήν την χώρα.
     Μόνη λύση:
     Να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του και να απαιτήσει μονομερή καταγγελία των Μνημονίων, κι επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
     Όσο για τον ''μπαμπούλα'' της άτακτης χρεωκοπίας και της καταστροφής, η αλήθεια είναι αυτή:
     Ο λαός θα χάσει τις αλυσίδες του και ίσως ένα-δύο χρόνια από την ζωή του μέχρι να αρχίσει η πραγματική ανάκαμψη, που θα στηριχτεί εξ ολοκλήρου στις δικές του παραγωγικές δυνάμεις.
     Το Σύστημα όμως θα χάσει τα πάντα.
     Και θα χαθεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου