Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Από την σταύρωση η σωτηρία;

     Σύμφωνα με την χριστιανική πίστη, η σωτηρία του ανθρώπου έρχεται μέσα από την Σταύρωση και την Ανάσταση.
     Εύχομαι το ίδιο να μπορέσει να συμβεί και στην χώρα μας.
     Μιά χώρα που χρειάζεται σωτηρία όχι μόνον τώρα εξαιτίας των μνημονίων και της τροϊκανής κατοχής, αλλά χρειαζότανε σωτηρία πολλά χρόνια πριν.
     Είναι αλήθεια ότι αρμενίζαμε πολύ στραβά. Με αποκλειστική ευθύνη των πολιτικών και των κομμάτων και ιδίως του ΠαΣοΚ, η χώρα πήγαινε ολοταχώς προς τα βράχια, όπου και τελικά έπεσε.
     Μιά χώρα πλήρως αποβιομηχανοποιημένη από τα ''σοσιαλιστικά'' πειράματα του μεγάλου Τυχοδιώκτη, αγροτικά απονευρωμένη με την παραγωγή να πηγαίνει στις χωματερές και τους αγρότες να στηρίζονται στις επιδοτήσεις, και μία κοινωνία παραδομένη στον εκμαυλισμό του lifestyle, όπως έντεχνα τον πλάσαραν τα ΜΜΕ.
     Για πολλά χρόνια δεν είχαμε καμία παραγωγή εκτός ενός τσαπατσούλικου και στο πνεύμα της πασοκικής αρπαχτής και λαμογιάς τουρισμού. 
     Η χώρα και κατ' επέκταση οι πολίτες ζούσε με δανεικά και με την ψεύτικη ανάπτυξη των τάχα ''αναπτυξιακών'' έργων αυτοκινητοδρόμων και αεροδρομίων, όπου η μερίδα του λέοντος πήγε στα ταμεία του ''εθνικού εργολάβου'', και τα υπόλοιπα ως μίζες στους πολιτικούς.
     Ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί ο προδότης, ο δωσίλογος εκείνος πολιτικός, που αντί να σταματήσει τον φαύλο κύκλο και να επιχειρήσει μία δομική αλλαγή της λειτουργίας του κράτους, θα έριχνε κράτος και πολίτες στα νύχια των τοκογλύφων και στο ξεπούλημα κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας.
     Και βρέθηκε.
     Για την ακρίβεια δεν βρέθηκε μόνον ένας, αλλά πολλοί!
     Από πρόθυμους Εφιάλτες άλλο τίποτα! Τους είχε εκθρέψει και εκπαιδεύσει άλλωστε το σύστημα τριάντα χρόνια τώρα.
     Και η Ελλάδα βρέθηκε στον σταυρό.
     Ίσως όμως από εδώ να ξεκινήσει και η σωτηρία. Ήδη έχει αρχίσει η αφύπνιση των πολιτών. Ξεκίνησε η απομυθοποίηση της πολιτικής και η αποκαθήλωση των τόσων ''σωτήρων''.
     Φάνηκαν πιά τα πραγματικά πρόσωπα των ολετήρων και απατεώνων που λυμαίνονται τον τόπο τόσες δεκαετίες.
     Κατάλαβε πιά ο κόσμος με τί είδους πολιτικούς αλήτες έχει να κάνει!
     Είναι μία καλή, μία αισιόδοξη αρχή.
     Όμως δεν φτάνει.
     Χρειάζεται να έρθει και η Ανάσταση.
     Αλλά η ανάσταση δεν θάρθει..
     ..χωρίς Επανάσταση!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου