Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Προσοχή στο τυράκι!..

     Το τυράκι το προεκλογικό έχει πολλές όψεις.
     Μπορεί να έχει την όψη της υπόσχεσης.
     Ή της απειλής.
     Ακόμη και την  γνώριμη όψη του εκφοβισμού: ''μπουουου!..αποσταθεροποίηση!''
     Αυτές όλες όμως είναι όψεις γνωστές και ορατές πιά από μεγάλη μερίδα του λαού, που έτσι αποφεύγει την φάκα!

     Μιά πολύ πιό ύπουλη μορφή και άρα και πιό επικίνδυνη είναι το τυράκι-απογοήτευση.
     Είναι αυτό το τυράκι που σου βάζουν για να πιστέψεις ότι όσο κι αν παλέψεις, ό,τι και να κάνεις δεν αλλάζει τίποτα!
     Πως τάχα δηλαδή είσαι ανίσχυρος!
     Και άρα καλά θα κάνεις να σταματήσεις την προσπάθεια και τον αγώνα, και να συνταχθείς με το μέρος της ''καθεστηκυίας'' τάξης πραγμάτων!

     Αυτό ακριβώς επιχείρησε η συγκυβέρνηση δωσιλόγων, ορίζοντας τις ευρωεκλογές να συμπέσουν με την δεύτερη, επαναληπτική Κυριακή των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών.

     Γνωρίζοντας την ιδιομορφία των αυτοδιοικητικών εκλογών και το αμφίσημο αποτέλεσμα που πάντα αυτές βγάζουν, σου λέει: ''Να! Θα θολώσουμε τα νερά! Θα ισχυριστούμε ότι δεν χάσαμε κι ότι αντέχουμε ακόμη, κι ότι μας θέλει ακόμη ο λαός, αφού αν δεν μας ήθελε δεν θα έστελνε τόσους ''δικούς'' μας υποψήφιους στον δεύτερο γύρο!''
     Θέλουν να δημιουργήσουν μ' αυτόν τον τρόπο ένα κλίμα ηττοπάθειας στους ''αντιφρονούντες'', που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών,
     ..και να τους οδηγήσουν σκυφτούς και άνευρους από απογοήτευση στην κάλπη των ευρωεκλογών όπου και θα κριθεί ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ το μέλλον της χώρας και όλων μας!

     Προσοχή λοιπόν!
     Είμαστε ήδη και θα είμαστε και επίσημα ως λαός νικητές την επόμενη Κυριακή,
     ..και θα μπορέσουμε να διώξουμε την διαπλεκόμενη συμμορία που κυβερνάει τον τόπο, λέγοντας απλώς μέσα από τις κάλπες ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλα τα κόμματα του ''μνημονιακού τόξου'' !

     Η απογοήτευση δεν ταιριάζει σ' έναν λαό που τον χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωο,
     ..σ' έναν λαό που χειμάζεται, που αυτοκτονεί, που είναι άνεργος, που φτωχαίνει συνεχώς για να μην πληρώσουν και να μην ''την πληρώσουν'' όσοι και όποιοι πρέπει!

     Ταιριάζει μόνον ο θυμός, η απόφαση, ο αγώνας!
     Μέχρι το τέλος!
     Μέχρι την νίκη!..

2 σχόλια:

  1. Πόσο ποιο αποτελεσματικό θα ήταν να κατέβαιναν όλοι οι του "αντιμνημονιακού τόξου" με ένα ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές! Ανάθεμα τους εγωισμούς και τα μικροσυμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο πιο αποτελεσματικό θα ήταν να μην κατεβαιναν στις ευρωφασιστικες εκλογές και να συγκροτουσαν ενα μετωπο κατα του ευρω και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να μετρουσαμε τις δυναμεις μας να λεγαμε ποσοι τελικα ειμαστε κανοντας εκλογές δικες μας στα καφενεια και στις πλατειες να μετρουσαμε τα κουκια μας και οχι να μας μετρησουν αυτοι τα κουκια γιατι μαλλον εχουν μαθει αλλη αριθμητικη. Ας είναι μετρήσαμε άλλη μια ήττα χωρίς να δώσουμε καμια μάχη γιατί την μάχη την έδινε ο Τσιπρας για να φτιάξει την κυβέρνηση που θα κουρέψει το χρέος αλλα εμείς θα συνεχίσουμε να χρωσταμε θα συνεχίσουμε να ειμαστε υποτελείς. Βέβαια άλλο 700 δις και άλλο 450 με τις προσαυξησεις Αφου μας έπιασαν αιχμάλωτους τώρα έχουμε να διαλέξουμε το καλό αφεντικό και το κακό αφεντικο. Ολα αυτα θα συμβαίνουν μέχρι να καταλάβει ότι η πατρίδα αυτη είναι η περιουσία μας

      Διαγραφή