Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Έρχεται γιορτή έρχεται μπόρα..

     Από μέρα σε μέρα, από μήνα σε μήνα, απ' την 25η Μαρτίου στις ευρωεκλογές, κι από κει τον Σεπτέμβρη, και μετά, την 28η Οκτωβρίου, ή την επέτειο του Πολυτεχνείου, ή την επέτειο των ''Δεκεμβριανών'' του 2008,
     ..αναβάλλεται συνεχώς η εξέγερση της εξαθλίωσης εναντίον του δωσιλογισμού, της εφαρμοσμένης προδοσίας, και του πειράματος της παγκοσμιοποίησης στην χώρα μας.

     Και ο μέρες περνούν, και οι μήνες περνούν, και οι εγκληματίες του λαού και της πατρίδας κάνουν πάρτυ και χαίρονται με την αναποφασιστικότητα και τον φόβο που έσπειραν.
     Και οι μέρες περνούν και τα χρόνια περνούν, και τα παιδιά μας που μεγαλώνουν δεν ξέρουν γιατί μεγαλώνουν,
     ..και ετοιμάζουν τα διαβατήριά τους, ή προετοιμάζονται να ζήσουν την μιζέρια και την φτώχεια που η γή των προγόνων μπορεί να τους προσφέρει.

     Και οι μέρες περνούν και πλησιάζουν Χριστούγεννα άλλη μιά φορά, μαύρα Χριστούγεννα άλλη μιά φορά, μαύρα θα είναι τα Χριστούγεννα όλες τις φορές από δω και μπρος,
     ..αφού η εξέγερση της πείνας και της απελπισίας δεν προβλέπεται για την εποχή των Χριστουγέννων, ή δεν προβλέπεται καθόλου.

     Μαύρα τα Χριστούγεννα της χαράς, χωρίς δουλειές, χωρίς λεφτά, χωρίς δώρα και στολίδια, με λειψό το γιορτινό τραπέζι, με μετρημένα τα μελομακάρονα ένα στον καθένα,
     ..και κάτω απ' το αντιπροπαραπέρσινο λειψό κι αυτό δεντράκι με τα λαμπιόνια του ''1 ευρώ ό,τι πάρετε'', οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, του ΕΝΦΙΑ, του στεγαστικού, των τελών κυκλοφορίας, τα άχρηστα βιβλιάρια λογαριασμών μπλοκαρισμένων πιά απ' την εφορία για χρέη πλασματικά των κατά συρροή απατεώνων υπουργών των Οικονομικών.

     Η Άγια Νύχτα θάρθει, αλλά δεν θα είναι εκεί, γιατί η άγια νύχτα θα έχει αναβληθεί από μέρα σε μέρα κι από μήνα σε μήνα, κι απ΄ την 25η Μαρτίου στις ευρωεκλογές και πάει λέγοντας,
     ..όσο αναβάλλεται επ' αόριστο η εξέγερση του φόβου εναντίον των εκφοβιστών, των εκβιαστών, των εγκληματιών.
     Όσο ο Αη Βασίλης θα ψάχνει για τις καμινάδες των βουλευτών για να τους δώσει τα δώρα της προεδρικής τους προδοσίας,
     ..δεν θάχει καιρό για τα παιδάκια που λιποθυμάνε στα σχολεία. Ούτε για αυτά που χαθήκανε απ' τα μαγγάλια για να μην βρεθούν και να μην πληρώσουν οι ''ημέτεροι'' λαθρέμποροι καυσίμων.

     Έρχονται γιορτές
     ..αλλά θάναι σαν μπόρα στα κεφάλια των πιό πολλών, 
     ..σαν φυλακή ονείρων,
     ..θάναι σαν ανάμνηση χαράς,

     ..εφ' όσον αναβλήθηκε και πάλι η εξέγερση του δίκιου εναντίον του άδικου,
     ..εναντίον της ψευτιάς, της ατιμίας, της Εθνικής προδοσίας..

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου