Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΕΟΚ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Κολαστήριο)..

     Αυτοί που επιθυμούν να γονατίσουν, να ταπεινώσουν την κυβέρνηση, ή τον πρωθυπουργό, δεν αντιλαμβάνονται ότι επιχειρούν να ταπεινώσουν έναν ολόκληρο λαό, και την χώρα του.

     Δεν καταλαβαίνουν ότι μία κυβέρνηση με τόση πρόσφατη και τόσο δυνατή και καθαρή εντολή από τους πολίτες, δεν είναι δυνατόν να γονατίσει χωρίς δραματική αντίδραση από τον ίδιο τον λαό!

     Αυτό σημαίνει βέβαια ''πόλεμο'', και οι πόλεμοι συνήθως έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες και θύματα απ' όλες τις πλευρές.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδρυμένη ως Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) δεν είναι Ένωση λαών. Ποτέ δεν ήταν.
     Είναι ένωση ισχυρών επιχειρηματικών και εθνικών συμφερόντων. Κάτι σαν την παλαιότερη Χανσεατική Ένωση, η οποία όμως υπήρξε πιό τίμια στις αναφορές των σκοπών της!
     Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε αν δούμε ποιά ήταν τα ιδρυτικά της μέλη το 1952: Κάτω Χώρες, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Λουξεμβούργο! Όλη η τότε οικονομική ελίτ της Ευρώπης, πλην του Ιταλικού νότου ο οποίος και ποτίστηκε χάρη του ''βασιλικού'' πλούσιου βορρά της!
     Το 1973 ολοκληρώθηκε αυτός ο πυρήνας με την ένταξη των εξίσου ισχυρών, αν και λιγότερο σκληροπυρηνικών Δανίας και Αγγλίας (εδώ ''ποτίστηκε'' και η Ιρλανδία, μέχρι βέβαια να την ξεράνουν απ' το πολύ πότισμα!).

     Κατόπιν και σταδιακά, αφού θεσπίσανε το πλαίσιο λειτουργίας-ασπίδας των ιδρυτικών αυτών μελών, εισάγανε σιγά-σιγά και τα υποψήφια θύματα-κράτη με δέλεαρ κάποια τοκογλυφικά δανεικά για την δήθεν ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό τους,
     ..και σκοπό την διά βίου απομύζηση πόρων, τόκων, εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, και γενικότερα την με κάθε μέσο αύξηση του πλούτου του σκληρού πυρήνα της ''Ένωσης''.

     Αργήσαμε να το καταλάβουμε, και όσοι πιστέψαμε το αντίθετο πέσαμε έξω, ξεγελαστήκαμε.
     ( Εδώ βέβαια έχει τεράστια ευθύνη η Γαλλία.
     Η Γαλλία που ενώ μετά τον διαφωτισμό και την Επανάσταση του 1789 υπήρξε πάντα στην πρωτοπορία των τεχνών, της διανόησης, και των επιστημών, έπαιξε εδώ ακούσια ή εκούσια τον ρόλο του πλυντηρίου που ξέπλυνε τις προθέσεις της Γερμανίας. Έπαιξε τον ρόλο του εγγυητή δια της συμμετοχής της, των αγαθών προθέσεων της ''Ένωσης''.
     Ξέπλυνε την πάντα ύποπτη Γερμανία, μόλις οκτώ χρόνια απ' την λήξη του δεύτερου Μεγάλου Πολέμου που προκάλεσε για εθνικιστικούς-επεκτατικούς σκοπούς, μιά Γερμανία που σήμερα επιθυμεί να πάρει την ρεβάνς για όσες ταπεινώσεις δίκαια δέχτηκε, ταπεινώνοντας με την σειρά της και εξανδραποδίζοντας άλλους λαούς και χώρες,
     ..αφού δέχτηκε να συμμετέχει μαζί της στον πυρήνα μιάς τέτοιας ένωσης, και να παρασύρει σε συμμετοχή και άλλα κράτη.
     Η Γαλλία αν θέλει να επανορθώσει αυτό το μοιραίο και κολοσσιαίο σφάλμα της, πρέπει τώρα να σταθεί αναφανδόν στο πλευρό των λαών του Νότου που υποφέρουν, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς δισταγμούς.
     Αν δεν το κάνει, εξισώνει τον εαυτό της με το ποιόν του αιώνιου εχθρού της, λαού των Βησιγότθων!)

     Τούτης της ''ένωσης'' λοιπόν οι αξιωματούχοι, επικαλούμενοι τούτης της ''ένωσης'' το πλαίσιο λειτουργίας, επιθυμούν τώρα να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό για παραδειγματισμό άλλων λαών που θα θελήσουν πιθανόν στο μέλλον να σηκώσουν κεφάλι,
     ..παραβλέποντας την θέληση και τα πιστεύω του λαού αυτού
     ..που υπήρξε πάντα πρωτοπόρος σε όποιον αγώνα υπέρ της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του δικαίου όλων των λαών της Ευρώπης.

     Ας έρθουν λοιπόν να μας ταπεινώσουν!
     Άλλωστε πολλοί βάρβαροι το επεχείρησαν ανά τους αιώνες,      
     ..και ταπεινώθηκαν οι ίδιοι!..
    
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου