Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τίς πταίει;..*

    *  (Το 1874 δημοσιεύεται στην εφημερίδα ''Καιροί'' άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο ''Τις πταίει''. Σε αυτό ο Τρικούπης καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α΄.Ως τότε ίσχυε η λεγόμενη ''θεωρία του κηπουρού'': ο Βασιλιάς μπορούσε να διορίσει πρωθυπουργό όποιον ήθελε, ακόμα και τον κηπουρό του. Το άρθρο οδήγησε στην ''Αρχή της δεδηλωμένης''. Η αρχή της δεδηλωμένης είναι όρος του Συνταγματικού Δικαίου και ορίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει τη ''δεδηλωμένη'' εμπιστοσύνη της Βουλής.)

     Για άλλη μιά φορά οι ομοιότητες μετά από σχεδόν ενάμιση αιώνα, σοκάρουν.
     Ποιός, ή ποιοί παίζουν σήμερα τον ρόλο του βασιλιά, και ποιοί των κηπουρών, είναι φανερό και στον πιό αδαή για τα πολιτικά ζητήματα της χώρας.
     Το κολάζ της φωτογραφίας αποτυπώνει τέλεια την κακοδαιμονία που μας έφερε εδώ.
     Κι ας μην μπερδευόμαστε, δεν είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα (ή έστω μόνο τα συγκεκριμένα) που εκπροσωπούν το κακό. Αυτά είναι ας πούμε τα πιό πρόσφατα ''κραγμένα'', τα πιό δαχτυλοδεικτούμενα τελευταίως.

     Η διαπλοκή, η ανάμειξη δηλαδή των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, υπογείως και αφανώς με την πολιτική,
     ..αναδεικνύοντας ως ''επιφανείς'' πολιτικούς ανθρώπους ''του σωρού'', και προωθόντας τους με την δύναμη του χρήματος και την χειραγώγηση των μαζών μέσω των ιδιωτικών τους ΜΜΕ, σε θέσεις ύψιστης εξουσίας, είναι αυτό που βλέπουμε στο κολάζ αυτό.
     Όταν ντεμέκ νομικοί, ντεμέκ δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε ντεμέκ πολιτικούς, που γίνονται όμως αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και πρωθυπουργοί,
     ..σε τί άλλο από δουλίτσες τού μέντορά τους θα εξελιχθούν
    
     Το ολικό όμως ξεβράκωμα γίνεται τώρα με την αποκάλυψη (σιγά μη δεν το ξέραμε!) και της διεθνούς διαπλοκής που δρα στην χώρα μας.
     Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ''εμμονή'' του χερ-Καροτσάκι, αλλά και του φον-Σούλτς στο να εξακολουθεί να συμβουλεύει (με τις προηγούμενες κυβερνήσεις απαιτούσε) με ποιό κόμμα πρέπει να γίνει συγκυβέρνηση και με ποιό όχι;
     Και τί σύμπτωση!
     Το κόμμα που όλοι αυτοί οι ''ατσαλάκωτοι'' παλιάνθρωποι επιθυμούν για συγκυβέρνηση,
     ..είναι το κόμμα της εικονιζόμενης παραδουλεύτρας!
     Είναι το κόμμα που θα μπορούσε να εκβιάζει διαρκώς με πτώση μιά κυβέρνηση που θα προσπαθούσε να περπατήσει έναν άλλο πιό ίσιο δρόμο! 
     Είναι το κόμμα-συνέχεια της καταστροφικής πορείας τριανταπέντε ετών διαπλοκής.
     Το κόμμα-Δούρειος Ίππος. Το κόμμα-5η φάλαγγα.

     Αντίθετα το μικρότερο κόμμα που στηρίζει σήμερα την κυβέρνηση, τους είναι ανεπιθύμητο, τους είναι ενοχλητικό.
     Που σημαίνει ότι βαδίζει σωστά!
     Που σημαίνει ότι κάτι όλοι μαζί κάνουν σωστό για τον ελληνικό λαό!

     Να άλλο ένα ασφαλές κριτήριο, για το τί πάει σωστά και τί λάθος σ' αυτή τη χώρα:
     Η συμπάθεια,
     ..ή η απαρέσκεια της διεθνούς διαπλοκής!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου