Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Μερικοί πίθηκοι είναι δικοί μας!..

     Από τους εκατό πίθηκους της ταινίας-ντοκουμέντο του Marco Carlucci,
     ..μερικοί απ' τους χειρότερους ζουν στο ελληνικό κοινοβούλιο!

     Ένας απ' αυτούς, του γένους macacus Magitis (μετάφραση: μακάκας Μαγκίτης), μόλις χθες στην συζήτηση στην Βουλή είπε επί λέξει: '' Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα είχα να σας κάνω θα ήταν να συνεχίσετε την διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδούβελη ''!
     Άλλος, της οικογένειας
macacus Ta Pιαno (μετάφραση: μακάκας Τα πιάνω) συμβούλευσε την κυβέρνηση να κάνει γρήγορα πριν κλείσει η...γερμανική βουλή!
      Ο macacus Hidaius ( μακάκας Χυδαίος) της συνομοταξίας Klasobanierus (αμετάφραστο), ο πίθηκος με το ογκώδες ''ΕΓΩ'', συμβούλευσε υπουργούς και κυβέρνηση να φέρονται ''χωρίς αλαζονεία και χωρίς αυταρέσκεια''!
     Κι ένα πιθηκάκι macacus Malakas (μετάφραση μακάκας Μα@άκας) τσίριζε και χοροπηδούσε στα τέσσερα, προσπαθώντας να του δώσουν σημασία!

     Αυτοί όλοι οι πίθηκοι του μνημονιακού-γερμανικού τόξου τρέφονται απ' το μίσος τους για τον ελληνικό λαό που τόλμησε να σηκώσει λίγο το κεφάλι του,
     ..και αναπνέουν απ' τις κλ@νιές του χερ Σόϊμπλε, άξιου συνεχιστή και αναμορφωτή της ναζιστικής ιδέας του Γ' Ράϊχ σε νεοναζιστική Ευρώπη του Δ' (γερμανικιού πάντα) Ράϊχ!


     Και όλα αυτά περιγράφονται (με άλλο τρόπο, παραστατικότερο και αποτελεσματικότερο) στο ντοκιμαντέρ-έρευνα-ταινία ''Ο Εκατοστός Πίθηκος'',
     ..όπου όπως αναγράφεται σε σχετικές κριτικές:
     ''..είναι μια μαρτυρία χωρίς σύνορα, που παραχωρεί ελεύθερο χώρο και φωνή στις εναλλακτικές λύσεις απέναντι στο δόγμα της λιτότητας, στον κεντρικό ρόλο της Γερμανίας και στις στραγγαλιστικές οικονομικές συνταγές που επιβάλουν οι κυβερνήσεις στους πολίτες, λες κι είναι η μοναδική διέξοδος. Με την τραγωδία που εκπορεύεται από τις απώλειες θέσεων εργασίας, κατοικιών, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κάθε ελπίδας για το μέλλον του καθενός, σ’ ένα μίγμα πάθους και δύναμης, "Ο εκατοστός πίθηκος" αποκαλύπτει την Ευρώπη των λαών , που σήμερα ζουν κάτω από την τυραννική μπότα της οικονομίας και των τραπεζών κι ενώνονται για την άλλη Ευρώπη..''

     Ας το δούμε όλοι!..

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου