Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ετεροδημότες εναντίον πολιτικής αγυρτείας..

     Ο ευρωπαίος νομοθέτης όρισε να γίνονται οι ευρωεκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές για λόγους οικονομίας. Σωστά.

     Ο έλλην(;) μνημονιακός υπουργός όμως, όρισε οι ευρωεκλογές να συμπέσουν με την δεύτερη  Κυριακή, τις επαναληπτικές δηλαδή εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου χρειαστεί, και έτσι να καταργήσει το πνεύμα του ευρωπαίου νομοθέτη!
     Γιατί απλούστατα μ' αυτόν τον τρόπο θα ξαναστηθούν κάλπες παντού σε όλη την επικράτεια και την ''δεύτερη'' Κυριακή, με το ανάλογο κόστος.
     Αν όμως οι ευρωεκλογές συνέπιπταν με την ''πρώτη'' Κυριακή των αυτοδιοικητικών, όπου θα είχε εκλεγεί δημοτική αρχή , δεν θα χρειαζότανε να ξαναστηθεί κάλπη και την επόμενη Κυριακή.
     Να η οικονομία που δεν γίνεται, και που δεν ενδιαφέρει καθόλου τους πολιτικούς απατεώνες, που κατά τ' άλλα βρίσκουν κάθε αθέμιτο μέσο υπερφορολόγησης και κλοπής του τελευταίου ευρώ του κοσμάκη για λόγους ''εθνικής οικονομίας''!

     Το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς θα ελαττώσουν την εκλογική τους καταβαράθρωση.
     Γιατί σου λέει, μόλις και μετά βίας φτάνουν τα λεφτά στους ετεροδημότες για να μετακινηθούν και να ψηφίσουν δήμαρχο και σύμβουλους της αρεσκείας τους! Δεν θάχουν για την δεύτερη Κυριακή, να επανέλθουν για τις ευρωεκλογές!  Άρα έτσι γλυτώνουμε το καθολικό  ''μαύρισμα''! Άσε που την δεύτερη Κυριακή μπορούμε να μετακινήσουμε τους ''δικούς μας'' δωρεάν (με τα γνωστά πούλμαν), και να βγούμε κι αποπάνω!!
     Τέτοια κουτοπονηριά και πολιτική αγυρτεία!

     Όμως και γι αυτό υπάρχει λύση:
     Όσοι ετεροδημότες θέλουν διακαώς να τιμωρήσουν και να μαυρίσουν στις ευρωεκλογές τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης, και να τα εξαφανίσουν,
     ..ας μην προσέλθουν στην ''πρώτη'' Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών!
     Ας αφήσουν τους μόνιμους κάτοικους των δήμων (που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι) να διαλέξουν τους τοπικούς τους άρχοντες και συμβούλους,
     ..και ας φυλάξουν τα χρήματά τους για την ''δεύτερη'' Κυριακή, για να στείλουν στον διάολο κυβέρνηση και πολιτική αλητεία!

     Άλλωστε είναι σίγουρο ότι είναι πολύ πιό σημαντικό να καταβαραθρώσουμε τους ψεύτες και δωσίλογους, παρά να φηφίσουμε για δημοτικό σύμβουλο (τις περισσότερες φορές διακοσμητικό) κάποιον φίλο, γνωστό, ή ακόμα και συγγενή!..

     Λύσεις και απαντήσεις στην πολιτική και τις μεθοδεύσεις των αθυρμάτων υπάρχουν!
     Αρκεί να έχουμε φαντασία, τόλμη και αποφασιστικότητα..

     Υ.Γ. Εκτός κι αν αποφασίσουμε να τους γελοιοποιήσουμε εντελώς, ψηφίζοντας και την πρώτη Κυριακή,  
..και κατεβαίνοντας την δεύτερη δωρεάν με τα δικά τους πούλμαν  τους ''μαυρίσουμε'', με διπλή χαρά!!!..

2 σχόλια:

  1. Σωστές οι επισημάνσεις κι εξαιρετική η πρόταση. Αναδημοσιεύθηκε -με την άδειά σας στην OKTANA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...επίσης είναι φανερά έκνομη η διεξαγωγή των ευρωεκλογών την δεύτερη Κυριακή καθώς ο νόμος ορίζει ότι δημοτικές & ευρωεκλογές γίνονται μαζί, όμως στα περισσότερα εκλογικά κέντρα θα έχουν ήδη εκλεγεί οι δημοτικές αρχές από την πρώτη Κυριακή οπότε την δεύτερη Κυριακή θα διεξαχθούν μόνο οι ευρωεκλογές. Τα δε αποτελέσματα της α΄ Κυριακής, όποια και να είναι αυτά, θα επηρεάσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την απόφαση των ψηφοφόρων την δεύτερη Κυριακή, πράγμα απαράδεκτο που αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα και που θα είναι οπωσδήποτε διαφορετικό από το αν γίνονταν οι δημοτικές μαζί με τις ευρωεκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή