Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Σιγή ασυρμάτου..

     ..έχει επιβληθεί στα ΜΜΕ και στα χείλη κυβερνητικών, σε ό,τι αφορά μνημονιακά θέματα και προσταγές.
     Λέξεις όπως ''τρόϊκα'', ''εφαρμοστικοί νόμοι'', ''μνημόνιο'', ''Τόμσεν'', και λοιπές βρισιές, έχουν απαγορευτεί για το επόμενο 25ήμερο.
     Έχουν αντικατασταθεί από ''ανάπτυξη'', ''έξοδος στις αγορές'', ''πλεόνασμα'', ''κοινωνικό μέρισμα'', ''ελάφρυνση'', ''παροχές''.

     Καμία κουβέντα για τις κοντά 100.000 απολύσεις που θα γίνουν στο Δημόσιο έως το 2018!  Άχνα για την νέα μείωση συντάξεων και μισθών! Άκρα του τάφου σιωπή για τα νέα μέτρα ύψους πάνω από 7,5 δις για τα επόμενα τρία χρόνια!
     Για όλα αυτά που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα  (αυτή είναι η διατύπωση για το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ), αυτοί που το συμφώνησαν και έχουν δεσμευτεί ότι θα το εφαρμόσουν, τάχα δεν έχουν ιδέα!

     Θα τα ανακαλύψουν ξαφνικά ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
     ..όπου εντελώς ''ξαφνικά'' όλοι οι δείκτες θα ξαναπάρουν την κατηφόρα, και όπου η οικονομία μας εκεί που πήγαινε με υπερηχητικές ταχύτητες, άξαφνα θα ''επιβραδύνει'' πάλι σαν μουλάρι στον ανήφορο,
     ..και ''δυστυχώς'' και ''παρά την θέλησή τους'', νέα μέτρα και πάλι θα χρειαστούν για ''να μην πάνε χαμένες οι ως τώρα θυσίες του ελληνικού λαού''!
     Βεβαίως ''αυτά θα είναι και τα τελευταία μέτρα που θα χρειαστούν'' καθώς ''η οικονομία μας έχει πιά θωρακιστεί πλήρως'',  ''χάρη στις προσπάθειες και την εργατικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ξεχωριστά''!

     Μας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;
     Το θέμα είναι ότι μας θυμίζουν, δεν μας θυμίζουν, οι πολιτικοί αγύρτες που κυβερνούν, και εφ' όσον ΕΜΕΙΣ τους δώσουμε με την ψήφο μας την δυνατότητα,
     ..θα επανέλθουν δριμύτεροι και θανατηφόροι!

     Πρέπει παρά τους όποιους ενδοιασμούς και σκεπτικισμούς έχουμε για την διάδοχο κατάσταση,
     ..να καταψηφίσουμε κυβερνητικά και μνημονιακά κόμματα και πολιτικούς, και σε τέτοιο βαθμό,
     ..ώστε η επόμενη των εκλογών να βρει όλη αυτή την πολιτική σαβούρα να αγωνιά και να σκέφτεται μόνον την πολιτική της επιβίωση.

     Αλλοιώς τα μνημόνια και τα μέτρα, με όποια ονομασία κι αν τους δώσουν, δεν θάχουν τέλος!
     Τέλος θα έχει μόνον ο λαός. Και η πατρίδα!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου