Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Alors, c'est la guerre!..*

     * Λοιπόν, έχουμε πόλεμο!..

     Είναι η φράση του περίφημου ''ΟΧΙ'',
     ..ενός ''όχι'' που ακόμα και ο Μεταξάς τόλμησε να ξεστομίσει απέναντι στους ομοϊδεάτες του φασίστες, προκειμένου να μην φτάσει στο σημείο να παραδώσει την χώρα αμαχητί.

     Ίσως βέβαια αν είχαν συννενοηθεί από πρίν, ή αν του είχαν τάξει συμμετοχή στον Άξονα και κανα ψιχουλάκι απ΄ την πίτα των κατακτημένων χωρών,
     ..όπως ακριβώς συμβαίνει με τους σημερινούς κρυφοφασίστες της κυβέρνησης και τον Άξονα των τοκογλύφων-δανειστών-εκβιαστών, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
      Όπως είναι δηλαδή σήμερα!  Θα φώναζε κι αυτός ''ναί, σε όλα!''

     ''Επέτειος'' της 4ης Αυγούστου του 1936 σήμερα, και οι κάθε λογής κυβερνητικοί δικτατορίσκοι και τα μηντιακά τους φερέφωνα θα ξεφαντώσουν,
     ..προβάλλοντας την δική τους τάχα δημοκρατία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, και διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους ορκιζόμενοι πίστη στον λαό, στο Σύνταγμα και τους νόμους,
     ..λες κι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα, άλλου πλανήτη, και δεν αντιλαμβανόμαστε την απάτη τους και τον δωσιλογισμό τους.

     Δωσιλογισμός που δεν τους επιτρέπει να πούν το παραμικρό ''όχι'' στην τρόϊκα και τους ελεγκτές-αφεντικά τους.
     Ακόμη και ο προκάτοχός τους εκείνος, αρνήθηκε να πληρώσει το δάνειο με τους επαχθείς όρους που είχαν επιβληθεί στην Ελλάδα από την βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. Ετσι κατήγγειλε την δανειακή σύμβαση και κήρυξε χρεοστάσιο μέχρις ότου πειστούν να συζητήσουν τους όρους του.
      Το πιό εντυπωσιακό όμως είναι ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση του Ι.Μεταξά δικαιώθηκαν από το Διεθνές Δικαστήριο δημιουργώντας νομικό προηγούμενο στο οποίο βασίστηκαν εν συνεχεία και άλλα κράτη για να κηρύξουν αδυναμία καταβολής πληρωμών!

     Αυτό δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι ''λιβανίζουμε'' ή αναπολούμε εκείνο το είδος του καθεστώτος.
     Σημαίνει μόνον ότι δεν υπάρχουν ''μονόδρομοι'' όπως πιεστικά και με πλύση εγκεφάλου προσπαθούν να μας πείσουν οι σημερινοί φασιστάκοι.
     Σημαίνει επίσης πως στην πράξη αποδεικνύονται ''λιγότεροι'', εκείνου του μεσοπολεμικού δικτάτορα, μην μπορώντας να φτάσουν ούτε καν στο ελλειματικό ''μπόϊ'' εκείνου!

     Alors, c'est la guerre!..
     Σήμερα πράγματι έχουμε πόλεμο.
     Έναν πόλεμο όμως,
     ..που η ίδια η κυβέρνηση έχει κηρύξει εναντίον των πολιτών της!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου