Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Τέλος..

     Ο πολυκερματισμός των δυνάμεων του αντιμνημονιακού χώρου, πολυκερματισμός που έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό με την προσθήκη άλλων δύο προεξαγγελθέντων κομματικών σχηματισμών,
     ..έχει αναπόδραστο αποτέλεσμα την εξάλειψη και των τελευταίων όποιων ελπίδων υπήρχαν για να
ξεφύγουμε απ' την μέγγενη των μνημονίων, του πλαστού χρέους (τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο του που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και σημαντικό ποσοστό απ' το υπόλοιπο), και της αποικιοκρατίας.

     Με τον πολυκερματισμό αυτό μπαίνει οριστική ταφόπλακα στα όνειρα του λαού για μιά ανεξάρτητη και δημοκρατική πατρίδα,
     ..εφ όσον έτσι γίνεται παραπάνω από σίγουρο πως η συντριπτικότατη πλειοψηφία στην Βουλή θα είναι για πολλές επόμενες δεκαετίες ο μνημονιακός δωσιλογισμός και η εθνική προδοσία.
     Η όποια τυχόν αντιμνημονιακή παρουσία στην Βουλή, ισχνή και αδύναμη, θα καταντήσει γραφική και θα γίνει η χλεύη των προδοτών και των δωσιλόγων.
     Επίσης με τον πολυκερματισμό αυτό χάνεται η αξία της μη αποχής από τις εκλογές,
     ..αφού πολλά κατακερματισμένα 2%-2,5%-3 παρακάτι % θα είναι άχρηστα και θα παραμένουν χωρίς αντιπροσώπευσή τους στην Βουλή,
     ..ενώ ενωμένα μαζί θα αποτελούσαν ένα σεβαστό διψήφιο ποσοστό που θα μπορούσε και λόγο να έχει και δυνατότητες παρέμβασης τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία.
     Τώρα όλα αυτά θα σκεπαστούν απ΄την ταφόπλακα των μνημονίων και του δωσιλογισμού.

     Το οξύμωρο, το παράλογο, το παρανοϊκό είναι πως την ταφόπλακα αυτή δεν την βάζουν οι προδότες,
     ..αλλά αυτοί που κατά τεκμήριο στάθηκαν συνεπείς ως τώρα δίνοντας μάχες στο πλάϊ και για τον λαό,
     ..αυτοί που αρνήθηκαν καρέκλες και εξουσίες προκειμένου να μην αρνηθούν τα πιστεύω τους και να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους,
     ..αλλά και αυτοί που τίμησαν και τιμούν την καρέκλα που τους δόθηκε απ' τον λαό, δίνοντας συνεχώς μάχες υπέρ του, μέσα και έξω απ' τα σύνορα.

     Η αδυναμία τους όμως να βρουν έναν κοινό τόπο μεταξύ τους για το καλό του τόπου, χύνει την καρδάρα με το γάλα,
     ..και τους καθιστά το ίδιο επικίνδυνους για την χώρα και τον λαό με τους αγύρτες και απατεώνες που βρίσκονται μέσα στο κοινοβούλιο. ( το ΚΚΕ αποτελεί ειδική κατηγορία από μόνο του, την κατηγορία "αφήστε με στο 8% για πάντα, να παίρνω τις κρατικές επιδοτήσεις και να παριστάνω το κόμμα" )

     Μέσα σ' αυτό το με αυτόν τον τρόπο διαμορφούμενο πλαίσιο, το blog δεν βλέπει πιά κάποιο λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να δίνει τον οποιοδήποτε αγώνα ενημέρωσης, αφύπνισης, ξεσηκωμού, ξεμπροστιάσματος και ξεγυμνώματος των αθλίων που κυβερνούν τα τελευταία επτά τουλάχιστον χρόνια.
     Το blog διακόπτει τα καθημερινά του σχόλια,
     ..θα επανέρχεται αν και όποτε του γουστάρει,
     ..και θα ασχοληθεί πλέον αποκλειστικά με το τομάρι του, όπως κάνουν όλοι, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί.
     Απέναντί του στα όποια επόμενα σχόλια θα βρίσκεται τόσο η προδοσία των μνημονιακών, όσο και ο εγωισμός και οι ιδεοληψίες των αντιμνημονιακών.

     Η νύχτα που έρχεται και θα σκεπάσει την Ελλάδα θα είναι ολοσκότεινη και αξημέρωτη. Για πολλές-πολλές δεκαετίες. Ίσως και για πάντα.

     Το αστείο είναι πως ηττηθήκαμε από μόνοι μας..
     Καληνύχτα.
    
     

9 σχόλια:

 1. Πρέπει να επικοινωνήσουμε. Επειγόντως. Περιμένω e-mail σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μαύρη κι άραχνη προμηνύεται η ΝΥΧΤΑ!
  Πόσο σωστά τα λες?!!
  Θλιβερό το κατάντημα & το μυαλό σταματά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εξαιρετικός για άλλη μια φορά!
  Διαίρει και βασίλευε...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ Κώστα, το μόνο που δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς είναι η διαδραστική επικοινωνία "απλών πολιτών" μεταξύ τους.Οι "απλοί" πολίτες δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και σαν παράδειγμα φέρνω το ότι, πρώτη φορά σε γνωρίζω από το παραπάνω άρθρο σου που μου έστειλε φίλος.Ένα πράγμα μόνο είναι βέβαιο:Εφ όσον η έλλειψη διάθεσης για συνεργασία είναι φανερή μεταξύ σχημάτων, αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω για συνεργασίας των "από κάτω" ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΔΥΝΑΜΗ.Απλά, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ-ΘΈΛΕΙ ΤΡΌΠΟ (6932414124).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. βασικά το πρόβλημα ξεκινά από το ότι δεν υπάρχουν αστικά συμφέροντα να στηρίξουν την έξοδο από το ευρώ γιατί η ελληνική οικονομία έχει εξ ολοκλήρου παραδοθεί στο μοντέλο της παγκοσμιοποίησης και της εξάρτησης. Θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει κυβέρνηση εκπρόσωπος λαϊκών συμφερόντων. Ακόμη κι αν βλέπαμε κάποιο αντιμνημονιακό κόμμα να ανεβαίνει ψηλά, θα ήταν γιατί θα είχε προηγουμένως προσκυνήσει την άρχουσα τάξη, όπως ο σύριζα. Τοποθετώντας τον Πάκη στη θέση του ΠτΔ, έδωσε τα διαπιστευτήρια του ότι δεν θα αμφισβητήσει σε καμία περίπτωση το ευρωπαϊκό "κεκτημένο". Το σύστημα ξέρει να φυλάγεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αγαπητέ Κώστα εντός της μη αμελητέας δυναμης υπολόγισε και εμένα. Το να με βρεις θα είναι πολύ εύκολο. .. από ότι βλέπω. Πράγματι την διαδραστική επικοινωνία των απλών είναι ώρα να την βάλουμε σε εφαρμογή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ειμαι και εγω εδω Κωστα.
  Δεν εισαι μονος!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τον Ιούλιο του 2011 μετά την καταστολή του κινήματος των πλατειών, μια χούφτα άνθρωποι αποφάσισαν μολονότι προέρχονταν από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες να ενώσουν τις δυνάμεις τους γύρω από πέντε (5) πολύ συγκεκριμένα προτάγματα για την απελευθέρωση της χώρας.

  Χιλιάδες κόσμου προσήλθε να λάβει μέρος σε αυτή τη νέα τότε προσπάθεια. Όμως -όπως το νερό ψάχνει να βρει τον ευκολότερο δρόμο- πολλοί αισθάνθηκαν ότι θα ήταν πολύ κουραστικό να το παλέψουν μόνοι τους και πήγαν κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά, που τους υπόσχονταν γρήγορες και εύκολες λύσεις. Είχε και το "λούστρο" και την έμμεση στήριξη των "μέσων".

  Με την ίδρυση των ΑΝΝΕΛ πολλοί εκ δεξιών προτίμησαν να λακίσουν, αφού το Μέτωπο «αριστέριζε» -κατ’ αυτούς- επικίνδυνα και θεώρησαν τον Π. Καμμένο παλληκάρι και άξιο αρχηγό!

  Άλλοι ήλθαν, είδαν ότι δεν υπήρχε χώρος για γρήγορη ανέλιξη και προτίμησαν την… πεπατημένη.

  Έτσι -και παρά τις εκκλήσεις για ενότητα- ο κόσμος αποφάσισε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η λύση κι όσοι έβλεπαν και φώναζαν «Προσέχτε παγίδα!» έγιναν γραφικοί και έμειναν στο περιθώριο.

  Αυτοί οι ίδιοι, οι λίγοι, όμως δεν το έβαλαν κάτω και είναι εδώ, δείχνοντας το δρόμο. Τον ένα και τον μοναδικό δρόμο, όπως αυτός με κρυστάλλινη σαφήνεια περιγράφηκε αναλυτικά από εκείνον τον Ιούλη του 2011. Κι έκτοτε επιστημονικά τεκμηριώθηκε.

  Υπάρχει λοιπόν ο πολιτικός φορέας με τους κατάλληλους ανθρώπους, το σχέδιο, τη γνώση και τη βούληση, που ούτε μια στιγμή δεν έχασαν το στόχο τους. Αγωνίζονται παντού σε όλη την Ελλάδα. Ναι, τα μέσα δεν τους προβάλλουν, διότι γνωρίζουν, ότι αυτοί αποτελούν τον πραγματικό εχθρό του καθεστώτος. Το κίνημα όμως δυναμώνει και σπάει σιγά-σιγά το «κουκούλι» της απομόνωσης.

  Όμως, γιατί για να αναγνωριστούν πρέπει ντε και καλά να συμφωνήσουν τα αποκόμματα των ΣΥΡΙΖΑΝΝΕΛ που έστω και την τελευταία στιγμή κατάλαβαν την προδοσία και διαχώρισαν τη θέση τους;
  Ειλικρινά -κατά τη γνώμη μας- ανήκει στη σφαίρα της ψυχολογίας, να το ερμηνεύσει.

  Παρ’ όλα αυτά εμείς εκεί πεισματικά επιμένουμε να τους καλούμε όλους. Για πέμπτη (5η) φορά απευθύναμε έκκληση σε όλους και σε όλες: http://www.epamhellas.gr/2017/02/17/%CE%B5-%CF%80%CE%B1-%CE%BC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B5/
  Κι εδώ: http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2017/02/blog-post_16.html

  Με βάση αυτό, υπάρχουν ανοικτές διαδικασίες σε εξέλιξη. Το εάν μερικοί νομίζουν, ότι μπορεί να τα καταφέρουν μόνοι τους, δικαίωμά τους. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος εμείς να τα παρατήσουμε.

  Προχωράμε, αρκεί κι εσείς όλοι που φωνάζετε για την ενότητα των δυνάμεων, να μπορέσετε να ξεφύγετε από τα κλισέ και να συνταχθείτε με αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται.

  Δεν καταλαβαίνουμε δηλαδή, γιατί είναι «δύναμη» ο Μαριάς, ή η Κωνσταντοπούλου και δεν είσαι εσύ η δύναμη, που θα ανταποκριθεί στη δική μας πρόσκληση στον κοινόν αγώνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μπορείτε να επικοινωνείτε με το blog στο e-mail:
  kosmandat@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή