Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Κλείσαμε κι αυτή την επταετία. Προχωράμε στην επόμενη..

     Τα κυβερνητικά ζωντανά και τα παρελκόμενά τους, 
     ..νομίζουν πως απευθύνονται πιά σε εντελώς ζώα.

     Μία και μόνη ερώτηση για σήμερα
     Τί θα πει ρε

ζωντανά, "κανένα νέο μέτρο για το 2018";     Ο  "ΚΟΦΤΗΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ;
     Ναι, ναι, ο "κόφτης" που ψηφίσατε και που θα ενεργοποιηθεί όταν δεν θα έχουμε πιάσει τους "στόχους", δεν θα είναι νέα μέτρα;  Δεν θα απαιτεί κι άλλες περικοπές;
     Δηλαδή έχετε βαφτίσει "νέα μέτρα" μόνον όσα μέτρα είναι καινούργια;  Όταν αυξάνεις τα παλιά δεν λογίζονται ώς νέα μέτρα;
     Επειδή δεν θα τα περάσετε απ' την Βουλή, επειδή ΗΔΗ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ "ΚΟΦΤΗ", πάει να πεί πως δεν θα ψηφίσετε νέα μέτρα;
     Είπαμε. Ζώα είμαστε που σας αφήνουμε ακόμη ακυνήγητους, αλλά όχι και τόσο!

     Και να μη ξεχάσουμε: μέρα που είναι σήμερα,
     ..κι επειδή λογίζεστε πιά σαν πνευματικοί απόγονοι του συνταγματάρχη Γιώργου, και του ταξίαρχου Στυλιανού,
     ..να σας ευχηθούμε να ζήσετε να τους θυμόσαστε.

     Και αυτούς, 
     ..και το τέλος τους!.. 


 

    

2 σχόλια:

  1. Ο Δημοσιονομικός κόφτης είναι μια πραγματικότητα που θα εφαρμοστεί σύντομα.
    Δυστυχώς το 4ο ΡΑΙΧ επελαύνει!
    http://www.analyst.gr/2017/04/22/to-pleonasma-rekor-kai-o-oikonomikos-analphavitismos/

    Το πλεόνασμα ρεκόρ και ο οικονομικός αναλφαβητισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.politisonline.com/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae/426908/i-ee-synedriazi-gia-to-vrexit-o-vasikos-schediasmos-ke-i-thesis-tis-elladas/

    Ομοφωνη αποφαση της ΕΕ για το «διαζυγιο» με την Βρετανια – Εγινε αποδεκτη η ελληνικη θεση


    Αποδοχή από ΕΕ της Ελληνικής πρότασης για το Brexit

    H ελληνική πρόταση έγινε αποδεκτή στα πρακτικά της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Brexit και σύμφωνα μ’ αυτήν οι κατευθυντήριες γραμμές, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit και τα αποτελέσματα αυτών, δεν συνιστούν κανενός είδους νομικό ή πολιτικό προηγούμενο για άλλη πράξη εντός της ΕΕ και στις σχέσεις της με τρίτες χώρες, όπως πληροφόρησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

    Η παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού

    Στην παρέμβαση του ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και χαρακτήρισε «ανησυχητικό» το γεγονός αν η Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο κινηθεί σε ένα ποσοστό κοντά στο 40%.

    «Μια τέτοια εξέλιξη αντικατοπτρίζει τη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στη σημερινή Ευρώπη. Ενδεικτικό αυτού του κλίματος είναι και το γεγονός πως ούτε καν οι ψηφοφόροι του Μακρόν επιδοκιμάζουν τη σημερινή Ευρώπη. Σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία, αν δεν αλλάξει η Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και ιδίως στα Σκόπια. Παράλληλα τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή και βασικός άξονας για τη σταθεροποίηση σε οποιασδήποτε χώρα των Βαλκανίων.



    Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι είπε πως «δουλεύουμε ενωμένοι και έχουμε έναν μόνο διαπραγματευτή τον Μισέλ Μπαρνιέ. Προτεραιότητα μας είναι τα δικαιώματα των Ευρωπαίων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών που ζουν στην ΕΕ».

    Σύμφωνα με τον Ιταλό, η δεύτερη προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής πλευράς είναι οι διαπραγματεύσεις της μελλοντικής σχέσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, αυστηρά «μόνο αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση εξόδου».

    Ο Αντόνιο Ταγιάνι τόνισε πως η σταθερότητα της Ιρλανδίας μέσω μιας συμφωνίας στα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία είναι ύψιστης σημασίας και ολοκλήρωσε λέγοντας πως το σημαντικότερο στοιχείο για να επιτύχει η ΕΕ μια καλή συμφωνία είναι να διατηρηθεί η ενότητα της ΕΕ απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Στη σύνοδο, συζητήθηκε και το θέμα της άμεσης μεταφοράς των δύο κύριων Ευρωπαϊκών οργανισμών που εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία, την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

    Η πρώτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ των 27 χωρίς τη Βρετανία, η οποία διεξάγεται σήμερα, έναν ακριβώς μήνα μετά την επίσημη ανακοίνωση του Brexit, είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις προετοιμασίες των επικείμενων συνομιλιών με το Λονδίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή