Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Βγαίνουμε απ' τις λίστες!..

     Εντάξει, το μνημόνιο μπορεί να μην το σκίσαμε (το αλλάξαμε όμως με καινούργιο),
     ..την λίστα Λαγκάρντ όμως την τελειώσαμε.
     Χάρη σε δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την παραγραφή των φορολογικών υποθέσεων, σε 3 γνωμοδοτήσεις του
Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στις ενέργειες της Α.Α.Δ.Ε. που έσπευσε άρον άρον, με αποφάσεις και εγκυκλίους της, να κάνει δεκτές στο σύνολό τους όλες αυτές τις αποφάσεις,
     ..χιλιάδες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος των ετών 2006-2011 που αφορούν οικονομικά ισχυρούς φορολογούμενους, που περιλαμβάνονται στις γνωστές λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης και εκκρεμούν ακόμη για έλεγχο στα Ελεγκτικά Κέντρα και τις Δ.Ο.Υ. θεωρούνται πλέον οριστικά παραγεγραμμένες και το Δημόσιο δεν έχει πια κανένα δικαίωμα να τις ελέγξει.
     Η λίστα Λαγκάρντ έχει οριστικά πεθάνει.

     Ή μάλλον όχι. Τώρα αρχίζει η καριέρα της.
     Σε λίγο καιρό θα κρέμεται στα μανταλάκια των περιπτέρων ως ένθετο σε περιοδικά και εφημερίδες. Όλοι θα μάθουν πιά εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς ονόματα και διευθύνσεις.
     Άσε που πιθανότατα να εξελιχτεί σε Libro D' Oro όλων εκείνων των λαμόγιων, νεόπλουτων, απατεώνων του δημοσίου και λοιπών τρωκτικών που μας έφεραν σ' αυτή την κατάσταση: "Βλέπεις γιέ μου; Δεν είμαστε τίποτε τυχαίοι. Ο παππούς σου ήταν στην λίστα Λαγκάρντ!"

     Βέβαια για να φτάσουμε σ' αυτό το καλό αποτέλεσμα χρειάστηκε η καλή συνεργασία όλων των μνημονιακών δωσιλόγων που πέρασαν από τις κυβερνητικές θέσεις. 
     Ποιός είπε ότι το κράτος δεν έχει συνέχεια
     Όταν πρόκειται να προστατευτούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν τους χρηματοδότες τους, δεξιοί, αριστεροί (λεμε τώρα), πασόκοι προδότες, όλοι, μαζί,
     ..σαν μιά γροθιά,
     ..βαράνε στα μούτρα τον λαό και τσαλακώνουν κάθε έννοια ισονομίας και δημοκρατίας.

     Για άλλη μιά φορά το σύστημα χρησιμοποιώντας άλλες φορές νόμιμα και άλλες φορές παρελκυστικά μέσα προστάτεψε τα παιδιά του, και προστατεύτηκε και το ίδιο.
     Όλη η πολιτική και επιχειρηματική αλητεία βγήκε και πάλι στον αφρό.

     Πολλά συγχαρητήρια στον λαό, 
     ..που με την αδράνειά του συντέλεσε σ' αυτό το αγαθό αποτέλεσμα.
     Το αξίζει.

     Και εις άλλα με υγεία!..

1 σχόλιο:

  1. Ο λαός (σύμφωνα με την υπερτριαντάχρονη βιωματική μου εμπειρία υπεράσπισης εργατικών δικαιωμάτων σε δυσκολότατους χώρους εργασίας ιδιωτικού τομέα) δεν αδρανεί, αλλά περιθωριοποιείται συστηματικά, από τους αγαπητικούς του αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού.
    Αυτή η περιθωριοποίηση επιτυγχάνεται, διότι υπήρξε και εξελίχθη (με αποκορύφωμα την θεοποίηση του αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού) προδοσία "εκ των έσω" και ο νοών νοείτω.
    Επομένως, χρειαζόμαστε κάποιοι να συναναστραφούμε μεταξύ μας, ξεκινώντας από τα βασικά και όχι ακολουθώντας το εποικοδόμημα που άλλοτε αγωνιστές θεοποίησαν.
    Δεν θα γίνουμε καθόλου γραφικοί ξεκινώντας από τα βασικά (Δικαιοσύνη-Ανιδιοτέλεια-Δημοκρατία-Αλληλεγγύη, Δ.Α.Δ.Α.), θα γίνουμε καλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή