Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Έχω την άποψη..

     Εσείς έχετε άποψη; Βέβαια έχετε. Κι εγώ έχω. Πολλές απόψεις για πολλά θέματα.
     Όλοι έχουν απόψεις. Ακόμα και τα μικρά παιδιά έχουν.
     Αλλά ο πρωθυπουργός; Να έχει άποψη; Μπορεί να έχει ένας πρωθυπουργός άποψη; Τότε τί σκ@@ά πρωθυπουργός είναι;
     Γιατί έγινε πρωθυπουργός αν όχι για να υλοποιήσει την άποψή του, όταν μάλιστα αυτή είναι για σοβαρότατα ζητήματα και είναι εν πολλοίς σωστή;
     Ο δικός μας ''πρωθυπουργός'' εκμυστηρεύτηκε προχθές δημόσια πως ''εχει την άποψη'' ότι για να έλθει η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, πρέπει η φορολογία των επιχειρήσεων να βρίσκεται στο 15%. Άποψη που μάλλον φαίνεται σωστή και που ασπάζονται αρκετοί οικονομολόγοι.
     Έκτακτα ως εδώ! Σωστή ιδέα κύριε πρωθυπουργέ, εφαρμόστε τη. Πρίτς! Δεν μπορεί!
     Πρέπει να συμφωνούν και οι υπάλληλοι της τρόϊκας.
     Τόσο πρωθυπουργός είναι! Ένα εντελλόμενο των δανειστών, μιά μαριονέτα που τον έβαλαν εκεί να καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι και να καταστέλλει βίαια την όποια αντίδραση των πολιτών στο ξεπούλημα της χώρας.
     Όταν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι η ανάπτυξη της χώρας σε μιά τέτοια συγκυρία, δεν μπορείτε να εφαρμόσετε τις ιδέες σας κύριε ''πρωθυπουργέ'', παραιτηθείτε! Είστε άχρηστος και για την χώρα και για τον εαυτό σας!
     Αποδείξτε έστω και για μιά φορά ότι τα παντελόνια που φοράτε δεν είναι διακοσμητικά. Χτυπήστε γιά μία φορά το χέρι στο τραπέζι της τρόϊκας και περάστε την δική σας άποψη. Είτε για τον φόρο στην εστίαση, είτε για την φορολογία των επιχειρήσεων, είτε για το χαράτσι που ενσωματώνετε στην ΔΕΗ, είτε για τις δόσεις των οφειλετών προς το Δημόσιο. Όχι ότι θα σωθούμε, αλλά έτσι! Για τον τσαμπουκά! Για να δείξετε λίγη πυγμή προς τους δυνατούς.
     Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό!
     Δείξτε ότι είστε πρωθυπουργός και όχι μπαλαρίνα!
     Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν μπορείτε. Το έχουμε καταλάβει όλοι ότι δεν μπορείτε.
     Και το βράδυ μετά την ''σύσκεψη'' με την τρόϊκα θα μας αραδιάσετε πάλι χίλια ψέματα για να δικαιολογήσετε τις καινούργιες κωλοτούμπες.
     Κι εμείς θα πέσουμε στην θλίψη άλλη μιά φορά και θα φωνάξουμε:
     Έξω οι μπαλαρίνες απ' την πολιτική!..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου