Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Διαίρει και Βασίλευε..

     Είναι φανερό ότι τα εντελλόμενα των δανειστών-αποικιοκρατών που αυτοαποκαλούνται ''κυβέρνηση'', έχουν βάλει στόχο τον διχασμό των ελλήνων πολιτών.
     Έχουν προφανώς αντιληφθεί ότι μόνον έτσι έχουν ελπίδα πολιτικής επιβίωσης.
     Προσπαθούν να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης ''δείχνοντας'' πότε αυτούς και πότε τους άλλους ως υπαίτιους για τα δεινά, ή ως ''λιγότερο θιγμένους'' από την λαίλαπα που βιώνουμε.
     Κατά καιρούς έχουν ''δείξει'' τους εργαζόμενους στο μετρό, τους αγρότες, τους φαρμακοποιούς, τους ιδιοκτήτες ταξί, τους μεταφορείς, και πάει λέγοντας.
     Τώρα προσπαθούν ακόμα πιό ύπουλα να διαχωρίσουν τους πολίτες σε ''εισοδήματα'' άνω των 25000 ευρώ, και κάτω των 25000 ευρώ. Και οι μεν κάτω των 25000 θα ωφεληθούν με κάποιες ίσως ρυθμίσεις δανείων και οφειλών, ενώ οι ''πλούσιοι'' άνω του ποσού αυτού θα ''υποστούν τις συνέπειες'' του πλούτου τους!
     Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσουν τον φθόνο, την απόσταση των μη ωφελημένων από τους άλλους, αλλά και τον εφησυχασμό των τάχα ωφελημένων και την αποστασιοποίησή τους από κοινωνικούς αγώνες.
     Ξεχνούν όμως οι γελοίοι ότι στους μεν εισοδηματίες κάτω των 25000 ευρώ περιλαμβάνονται και οι άνεργοι, οι μερικώς απασχολούμενοι, και όλοι όσοι βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας, οι οποίοι έτσι κι αλλοιώς είτε με ρυθμίσεις είτε όχι, αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους γιατί προέχει γι αυτούς η καθημερινή τους επιβίωση.
     Οι δε ''πλούσιοι'' άνω των 25000 έχουν υποστεί τέτοια μείωση εισοδημάτων από 30-40% για ένα ζεύγος δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι 70-90% για ένα ζευγάρι εμπόρων, ή ελεύθερων επαγγελματιών, που καθιστά την ρύθμιση των δικών τους χρεών από επιτακτική έως ζήτημα ζωής και θανάτου.
     Πώς λοιπόν ρε τζουτζέδες της τρόϊκας θα καταφέρετε να μας διχάσετε;  Αφού όλοι μας σε ένα καζάνι βράζουμε. Εκτός βέβαια από τους άρχοντες της διαπλοκής, τους ''εθνικούς'' εργολάβους και προμηθευτές, και εσάς!
     Αυτός είναι λοιπόν ο μόνος και πραγματικός διχασμός που υπάρχει: οι έλληνες πολίτες εναντίον του δικού σας έρποντος φασισμού.
     Ό,τι και να κάνετε, ό,τι αλητεία κι αν μηχανευτείτε, στο τέλος θα συναντήσετε έναν συμπαγή τοίχο από έλληνες πολίτες, όπου και θα συντριβείτε.
     Και δεν θα σας λυπηθεί κανείς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου