Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Χτυπώντας το "κακό" στη ρίζα του..

     Το blog δεν ρισκάρει συχνά κάποια πρόβλεψη, και μάλιστα κοντοπρόθεσμη.
     Τούτη τη φορά όμως θα κάνει μία εξαίρεση.
     Άλλωστε τί έχει να χάσειΟύτε έγκυρος "αναλυ(η)ταράς" είναι, ούτε "έγκριτος" μεγαλοδημοσιογράφος στα payrolls της τρόϊκας.
     Ένα ταπεινό blog είναι
μέσα στα χιλιάδες άλλα, και βλέπει τα πράγματα όπως τα βλέπει απ' την λαϊκή σκοπιά κι απ' την πλευρά της λογικής.

     Ως γνωστόν σε τρείς μέρες, την Κυριακή 21/01 θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο με θέμα το ζήτημα της ονομασίας του κράτους -λέμε τώρα- των Σκοπίων.
     Η μεγάλη πλειοψηφία των συστημικών-μνημονιακών ΜΜΕ τηρεί σιγή ασυρμάτου, ή μάλλον στο θέμα αυτό έχει πέσει black-out. Και όταν τυχόν αναφερθεί κάτι σχετικό είναι για να υπάρξει κάποιο είδος ειρωνείας, ή κάποιο υποβολιμιαίο ερώτημα πλήρες υποψιών και υπονοούμενων του είδους: "ποιός διοργανώνει το συλλαλητήριο", "ποιός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής", και άλλα παρόμοια.
     Οι πληροφορίες που συλλέγονται ως τώρα απ' το διαδίκτυο, απ' τις τοπικές κοινωνίες, και από λογής πηγές είναι πως από την νότια Ελλάδα, κι απ' όλα τα σημεία, είναι έτοιμα να αναχωρήσουν προς την Θεσσαλονίκη πάνω από 500 με 600 πούλμαν.
     Αν όντως συμβεί αυτό και δεν είναι το "σπασμένο τηλέφωνο" μιάς έτσι κι αλλιώς προβληματικής ενημέρωσης,
     ..θα έχουμε να κάνουμε με ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια όλων των εποχών στην χώρα μας.
     Θα σημαίνει επίσης πως το συλλαλητήριο αυτό θα είναι λαϊκό, δεν θα έχει δηλαδή κεντρικό οργανωτή, σπόνσορα και καθοδηγητή,
     ..αφού μεσα σ' αυτή την συγκυρία κανένα κόμμα ή συλλογικός χώρος διαθέτουν την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των πολιτών,
     ..ώστε να μπορέσουν να εμφυσήσουν και να διοργανώσουν μιά τέτοια θηριώδη κινητοποίηση.

     Θα έχει δηλαδή η κυβέρνηση και τα αφεντικά της να κάνουν με δυό απ' τους μεγαλύτερους εφιάλτες τους: το μέγεθος και την λαϊκότητα ενός συλλαλητηρίου,
     ..παραμέτρους που παραπέμπουν ίσως στην υποψία της λαϊκής αφύπνισης,
     ..που ενώ θα οφείλεται σε έναν εθνικό λόγο, εύκολα θα μπορεί μεθαύριο ή στο μέλλον να επεκταθεί και στα ζητήματα της δωσιλογικής μνημονιακής πολιτικής αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

     Και τώρα η πρόβλεψη: Η κυβέρνηση και το σύστημα δεν θα το επιτρέψει (ή θα προσπαθήσει) αυτό με κανέναν τρόπο.
     Η συμμορία πολιτικής εξουσίας-συστημικών ΜΜΕ διαθέτει πολλά μέσα για τον σκοπό αυτό.
     Πρώτον η ενημέρωση ή η έλλειψη αυτής. Η πλήρης συσκότιση του επικείμενου γεγονότος.
     Δεύτερον η αρνητική προπαγάνδα, η διαβολή και η σπορά αμφιβολιών περί της χρησιμότητας, των "υποκινητών", και της "καταλληλότητας του χρόνου" του συλλαλητηρίου.
     Αυτά όλα πριν το συλλαλητήριο, σαν μέσα και μέτρα αποτροπής του ή (ακόμη καλύτερα) αποτυχίας του.
     Και αν κι εφόσον παρ' ελπίδα των κυβερνώντων και των εντολέων τους το συλλαλητήριο πραγματοποιηθεί με διαφαινόμενη επιτυχία και παλμό,
     ..σαν τρίτο και έσχατο μέσο,
     ..θα εξαπολύσουν το παρακράτος με τους κουκουλοφόρους και τους "γνωστούς-άγνωστους" να διαλύσουν, να εκφοβίσουν, να αποκαρδιώσουν κάθε ιδέα μελλοντικής κινητοποίησης και διαμαρτυρίας.


     Το σύστημα δεν θα ρισκάρει μιά πιθανή λαϊκή αφύπνιση για κανέναν λόγο και σκοπό,
     ..γιατί θα προοιωνίζεται γενικότερη αφύπνιση και ξεσηκωμό.

     Γι αυτό και θα την χτυπήσει με όση ψυχολογική και φυσική βία μπορέσει στην παρούσα συγκυρία.


     Με την ευχή το blog να πέσει έξω εντελώς στις προβλέψεις του,
     ..καλό Σαββατοκύριακο,
     ..και καλούς αγώνες σε κάθε κατεύθυνση!..


3 σχόλια:

  1. Συνεισφορά για σκέψη, η ανάρτηση.
    1)Υπάρχει πράγματι, λαϊκή βάση ξεσηκωμού (ευκολότερα ενεργοποιούμενη ίσως για το Μακεδονικό, αλλά οσονούπω και για τα μνημόνια).
    2)Δεν υπάρχει σύνδεση αυτής της λαϊκής βάσης με κάποιο γνωστό κομματικό η κινηματικό η εντερνετικό σχήμα.
    3) Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα επικοινωνιακά μέσα και την γνωστή προβοκατόρικη παρέμβαση, μαζί με την επίσημη αστυνομική καταστολή.
    Τί μας μένει;
    Οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.tribune.gr/greece/news/article/428845/thessaloniki-antiexousiastes-kaloun-se-anti-sygkentrosi-gia-ti-makedonia-o-paok-yper-tis-makedonias.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ , ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ,ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΜΦΙΒΑΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΕΜΜΕΣΩΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΑΤΕ -ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ - ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΑΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ .Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ -ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ- ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΙΗ ,ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ή ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΩΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΟΥΜΗΝ ΕΠΙ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ "ΦΛΟΓΟβόλο" ΜΕ 200.000 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΝΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΛΑΒΟΙ ,ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΡΟΜΑ ΚΛΠ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΙΛΟΣ ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΔΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΠΟΙΑ "ΤΡΙΚΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΡΑΦΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΥΤΟ :"Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΜΙΤΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ 5 ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1992 ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΠΙ 3000 ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ;" ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΠΛΙΣΙΚΗ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩN ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ Α/Φ F-35 ΚΑΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ S-400 EIΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ANTE PORTAS,ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ OΣOI ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΕΠΑΥΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣTO makfloga @yahoo.gr.ANTIΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΑ (ΣΣΕ 1960)N.NAOYM ,THΛ.2311210640

    ΑπάντησηΔιαγραφή