Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Μακεδονία: σχόλιο πρώτο και τελευταίο..

     Πρέπει σήμερα να πούμε δυό κουβέντες λογικές κι αληθινές, κι όποιος θέλει να καταλάβει ας καταλάβει.
     Όποιος δεν καταλάβει δεν θάναι επειδή δεν μπορεί, αλλά επειδή δεν θέλει.
     Κι αυτός δεν θα καταλάβει ποτέ. Το software του δεν περιλαμβάνει αυτή την ρύθμιση.

     Αλήθεια πρώτη και αδιαπραγμάτευτη: 
     Η γεωγραφική περιοχή
που ονομάζεται Μακεδονία των αρχαίων χρόνων και της ρωμαϊκής κατοχής δεν είναι μόνον αυτή που βρίσκεται σήμερα μέσα στα σύνορα της Ελλάδας. Είναι η μισή. Κάτι λιγότερο ή κάτι περισσότερο.
     Η υπόλοιπη περιέχεται κατά τα τρία τέταρτά της περίπου μέσα στα σύνορα του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, και το υπόλοιπο στην Βουλγαρία.
     Άρα την ιστορικά γεωγραφική Μακεδονία δεν κατοικούμε μόνον εμείς οι έλληνες, αλλά και οι σκοπιανοί, και ορισμένοι βούλγαροι.

     Ερώτημα πρώτο: Άρα είναι όλοι αυτοί μακεδόνες; Όχι.
     Οι αρχαίοι μακεδόνες, αυτοί που όλοι σήμερα θέλουν να καπηλευτούν, ήταν κατά το φύλο έλληνες. Αυτοί που σήμερα κατοικούν στην μακεδονία που δεν βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια είναι κατά το φύλο σλάβοι, και μάλιστα και κατά την δική τους ομολογία.
     Τώρα, αν θέλουν να ονομάζονται μακεδόνες επειδή κατοικούν κάποιο σημείο της αρχαίας γεωγραφικά Μακεδονίας,
     ..αυτό δεν τους κάνει μακεδόνες περισσότερο απ' ό,τι κάνει πελοποννήσιους τους πακιστανούς εργάτες της φράουλας, ή τους αλβανούς εργάτες της ελιάς.
     Απ' την άλλη βέβαια αν αυτοί οι πακιστανοί και αλβανοί και οι απόγονοί τους παραμείνουν και  κατοικήσουν επί χίλια χρόνια στην Πελοπόννησο ή στην Κρήτη, ή στην Θεσσαλία, θα θεωρούν τους εαυτούς τους πελοποννήσιους, κρήτες ή θεσσαλούς. Και ίσως και νάναι. Δεν θα είναι όμως κατά το φύλο. Θα είναι μόνον ως μόνιμοι κάτοικοι. Κατά τον γεωγραφικό τους προσδιορισμό. Στην ουσία θα είναι πακιστανοί κάτοικοι Πελοποννήσου, δηλαδή πακιστανοί πελοποννήσιοι, ή αλβανοί κάτοικοι Κρήτης, δηλαδή αλβανοί κρήτες. Μπερδεμένα πράγματα.

     Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα Σκόπια.
     Οι πρόγονοι των κατοίκων τους ήρθαν και εγκαταστάθηκαν σ' αυτή την περιοχή της Μακεδονίας χίλια (ή περίπου) χρόνια πριν. Πλέον θεωρούν τους εαυτούς τους μακεδόνες και -γεωγραφικά- έχουν δίκιο.
     Αλλά ως εκεί.
     Απ΄ το να είσαι μακεδόνας σαν κάτοικος κάποιου κομματιού της αρχαίας μακεδονίας, ως το να θεωρείς τον εαυτό σου απόγονο των αρχαίων μακεδόνων και νάχεις βλέψεις (αλυτρωτικές που κάποιοι εμφύτευσαν για δικό τους όφελος) για "ενοποίηση" όλης της γεωγραφικά αρχαίας Μακεδονίας,
     ..ανήκει στην σφαίρα του παραλόγου, της παράνοιας, και βεβαίως στην σφαίρα της διεθνούς διπλωματίας της Παγκοσμιοποίησης όπως σήμερα εκφράζεται απ' τους δύο μεγάλους πόλους της, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή "Ένωση".

     Όμως έχουν δικαίωμα να ονομάζουν το κράτος τους κάπως.
     Και αυτό το κάπως θέλουν να έχει γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα αναφέρεται στην γη όπου κατοικούν.
     Εμείς πάλι δεν θέλουμε, γιατί η γή που κατοικούν είναι πράγματι κομμάτι της αρχαίας Μακεδονίας. Κι επειδή οι αρχαίοι μακεδόνες ήταν έλληνες εμείς θεωρούμε πως ό,τι έχει σχέση με Μακεδονία είναι ή πρέπει να είναι μόνον ελληνικό.
     Ξανά μπερδεμένα πράγματα.

     Ερώτημα δεύτερο:  Έχουμε εμείς δικαίωμα να απαγορεύσουμε στους σκοπιανούς να ονομάζουν την χώρα τους με κάποιον όρο που θα τους προσδιορίζει γεωγραφικά; Και πάλι όχι.
     Βλέπετε όλες οι ονομασίες όλων των κρατών της γής είναι στην ουσία γεωγραφικοί προσδιορισμοί.
     Λέμε "Γαλλία" και εννοούμε γεωγραφικά τον χώρο που κατοικούν οι κάτοικοί της. Το ίδιο και για την Γερμανία. Το ίδιο και για την Ινδία, και πάει λέγοντας.
     Δεν υπάρχει χώρα στην γη με όνομα κάποια έννοια, όπως "ελευθερία" ή "γαλήνη", ή "περηφάνια".
     Όλες οι ονομασίες είναι γεωγραφικοί προσδιορισμοί.

     Συμπέρασμα: Το πιό σώφρον που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι όχι να θέλουμε να απαγορεύσουμε στο κράτος των Σκοπίων να χρησιμοποιήσει όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό που να περιλαμβάνει το όνομα της Μακεδονίας,
     ..αλλά να επιμείνουμε τον γεωγραφικό προσδιορισμό αυτόν να συνοδεύει και ένας άλλος που να δηλώνει και το φύλο των κατοίκων,
     ..για αποφυγή κάθε "παρεξήγησης" και αλυτρωτικής βλέψης στο μέλλον.
     Θα μπορούσε να είναι "Σλαβική Μακεδονία",  "Σλαβομακεδονία", ή κάτι τέτοιο.

     Αυτά λένε η λογική και η αλήθεια κατά την γνώμη του blog.
     Τα άλλα είναι παιχνίδια για (ακρο)δεξιούς στρατό@αυλους φασίστες,
     ..και για αριστερούς σταλινικούς (επίσης φασίστες).

     Σημείωση: Ο χάρτης στην φωτογραφία, που είναι ο καλύτερος που το blog βρήκε για να φανεί αυτό που πρέπει να φανεί, έχει κατά την γνώμη του blog ένα σημαντικό λάθος: απεικονίζει με χοντρή μαύρη συνεχόμενη γραμμή την "γεωγραφική Μακεδονία", και με χοντρή μπλέ συνεχόμενη γραμμή την "ιστορική Μακεδονία". Αυτές οι δυό γραμμές και οι δύο έννοιες έπρεπε να συμπίπτουν.


     Υ.Γ.   Το προχθεσινό συλλαλητήριο ήταν χρήσιμο με την ίδια έννοια που έχουν οι ασκήσεις στο φροντιστήριο πριν το μεγάλο διαγώνισμα: πρέπει ο λαός να ξαναθυμηθεί πώς είναι να βγαίνει στο πεζοδρόμιο, να διεκδικεί, να παλεύει για ό,τι θεωρεί σωστό και ωφέλιμο για τον ίδιο.
      Και παντως ήταν πιό χρήσιμο απ΄τα σχόλια του καναπέ, κι απ' την επανάσταση του πληκτρολογίου.

     Υ.Γ. 2  Το blog δεν σκοπεύει να ανοίξει κουβέντα. Αυτά πιστεύει αυτά λέει. Τα σχόλια όμως θα παραμείνουν ανοιχτά για οποιοδήποτε καλοπροαίρετο και ευγενικό χωρίς χαρακτηρισμούς σχόλιο. Τα υπόλοιπα θα διαγράφονται κατά τον φασιστικό αλλά και σταλινικό τρόπο.

    

18 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα ονομάζεται Ελλάδα γιατί περιορίζεται και ορίζεται στον γεωγραφικό χώρο και που σαν γεωγραφικά όρια ορίζουν το όνομα της;;;
    Αν κατά την Μικρασιατική εκστρατεία μας είχαν σαν Ελλάδα αποδοθεί-παραμείνει κάποια κομμάτια της Μικράς Ασίας, σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό θα λεγόμασταν Τουρκελλάδα;;;
    Το πακιστάν ονομάζεται πακιστάν γιατί βρίσκεται σε γεωγραφικό χώρο που λέγεται πακισταν;;; Δεν λεγόταν πριν Ινδιες;
    Μάλλον ο μοναδικός είσαι που γράφει κάτι τέτοιο, αυτό ίσως να ισχύει μόνο σε εξαιρέσεις, όπως π.χ. Την Ιταλία.
    Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει τις περισσότερες φορές τα ονόματα των κρατών να δίνουν το όνομα και στις γεωγραφικές περιοχές όπου βρίσκονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Μεξικό (Ισπανικά: México ή Méjico[5]) είναι χώρα του νότιου τμήματος της Βόρειας Αμερικής. Το επίσημο όνομά της είναι Estados Unidos Mexicanos (Ηνωμένες Μεξικανικές Πολιτείες). Βρέχεται από τον Ειρηνικό και Ατλαντικό ωκεανό. Καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της Μεξικάνικης Χερσονήσου που ενώνει τη Βόρεια με τη Νότια Αμερική

    Το στέλνω αυτό εδώ από την βικιπαίδεια σαν ένα πολύ χτυπητό παράδειγμα ονόματος κράτους, το οποίο κανένας δεν το ονομάζει με το επίσημα αναγνωρισμένο όνομα, αυτό το κράτος πήρε το όνομα λόγω γεωγραφικής ονομασίας θα με πει κανείς γιατί υπάρχει και το νέο Μέξικο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τροπολογία στο προοίμιο βελτιώνει τις διατυπώσεις αλλά και πάλι αναφέρεται σε «Μακεδονικό» λαό με παραπομπές στην Δημοκρατία του Κρουσόβου και στο ASNOM, που αποτέλεσαν τις κολυμβήθρες του «Μακεδονισμού» και του αγώνα για την «απελευθέρωση» της Μακεδονίας και της δημιουργίας «Μακεδονικού» κράτους.

    - Τροπολογία 4 Προοίμιο

    «Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο Μακεδονικός λαός καθώς και οι πολίτες που ζουν εντός των συνόρων της, και είναι μέλη του Αλβανικού λαού, του Τουρκικού λαού, του βλάχικου, του Σερβικού, του Ρομανί, του Βοσνιακού λαού και άλλων παίρνουν την ευθύνη για το παρόν και το μέλλον της πατρογονικής γης, γνωρίζοντας και ευγνωμονώντας τους προγόνους για τις θυσίες και την αφοσίωση τους στον αγώνα τους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Μακεδονίας και υπεύθυνοι για τις μελλοντικές γενεές να διατηρήσουν και να αναπτύξουν ό,τι είναι πολύτιμο από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τη συνύπαρξη εντός της Μακεδονίας, τα ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις έναντι του κοινού καλού - Δημοκρατίας της Μακεδονίας - σύμφωνα με την παράδοση της Δημοκρατίας του Κρούσοβο και τις αποφάσεις του Αντιφασιστικής Λαϊκής Απελευθερωτικής Συνέλευσης της Μακεδονίας (ASNOM) και το δημοψήφισμα της 8ης Σεπτεμβρίου, 1991, αποφάσισαν να συστήσουν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Τα άρθρα 4 και 7 του συντάγματος καθορίζουν την ιθαγένεια και την γλώσσα ως «Μακεδονική»:

    Άρθρο 4:

    «Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας έχουν την ιθαγένεια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας….»

    Άρθρο 7

    «Η Μακεδονική γλώσσα στην γραπτή μορφή χρησιμοποιεί το Κυριλλικό αλφάβητο και είναι η επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας…»

    Βασικό στοιχείο αλυτρωτισμού στο Σύνταγμα είναι και το άρθρο 49 που αναφέρεται στο ενδιαφέρον της χώρας για «Μακεδονικές» μειονότητες σε γειτονιές χωρείς» και «εκπατρισμένος Μακεδόνες»:

    - Άρθρο 49

    «Η Δημοκρατία ενδιαφέρεται για το καθεστώς και τα δικαιώματα εκείνων των προσώπων που ανήκουν στον Μακεδονικό Λαό σε γειτονικές χώρες καθώς και για τους εκπατρισμένους Μακεδόνες..»

    Τροπολογία 2 (στο άρθρο 49)

    «Στην άσκηση αυτού η Δημοκρατία δεν θα παρεμβαίνει στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών η στις εσωτερικές υποθέσεις του».

    Αυτή η αναφορά αποτέλεσμα των ελληνικών παρεμβάσεων σαφώς και δεν ανατρέπει τον αλυτρωτισμό που καλλιεργείται μέσω της διεκδίκησης αναγνώρισης υποτιθέμενης «Μακεδονικής» μειονότητας στην ελληνική Μακεδονία.

    - Επίσης και το άρθρο 119 θα πρέπει να αλλάξει καθώς ορίζει ότι οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συνάπτονται στο όνομα της … «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

    Εάν δεν υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας θα εμφανισθεί να υπογράφει διεθνή Συμφωνία π.χ. για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας , εις το όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», οδηγώντας αυτομάτως στην διπλή ονομασία.

    -'Αρθρο 119

    «Οι διεθνείς Συμφωνίες συνάπτονται στο όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας …»

    Η τροπολογία που αναφέρεται στα σύνορα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (τροπολογία 1) αναφέρει :

    «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν έχει εδαφικές αξιώσεις έναντι οποιουδήποτε γειτονικού κράτους. Τα σύνορα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας μπορούν να αλλάξουν μόνο σε συμφωνία με το Σύνταγμα και στην αρχή της ελεύθερης βούλησης, καθώς και σε συμφωνία με τους γενικώς αποδεκτούς διεθνείς κανόνες.»

    Αυτή η αναφορά που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής των συνόρων του κράτους αποτελεί κορυφαίο δείγμα αλυτρωτισμού…

    Προβληματική για την Ελλάδα είναι και η αναφορά τόσο στο αρχικό κείμενο του Συντάγματος όσο και στην Τροπολογία 7, σε «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» η οποία αποτελεί σχισματική Εκκλησία και αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους, προσχηματικούς ίσως αλλά υπαρκτούς, που η Εκκλησία της Ελλάδας έχει υιοθετήσει σκληρή θέση στο θέμα της ονομασίας.
    Καθώς όλα τα τελευταία χρόνια η σκολιανή πλευρά έχει τηρήσει σιγή για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, είναι σαφές ότι χωρίς να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα που καταγράψαμε, μέσω αλλαγής του Συντάγματος της γειτονικής χώρας ώστε και συνταγματικά να κατοχυρωθεί η εσωτερική και διεθνής χρήση του νέου ονόματος, δεν θα μπορεί να υπάρξει λύση του ονοματολογικού.

    Τέτοια τουλάχιστον η οποία θα μπορεί να περάσει από την ελληνική Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πως είναι απλά τα πράγματα και δεν πρέπει να μπερδευόμαστε.
    Οι γείτονες μας (μαζί με τους διαχρονικούς συμμάχους τους) έχουν βλέψεις.
    Είναι πασιφανές το τι επιδιώκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλυτρωτισμός(ορισμός):
    https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82

    αλυτρωτισμός αρσενικό

    εθνικιστική προσπάθεια απελευθέρωσης ομοεθνών που θεωρούνται υποδουλωμένοι

    Books-aj.svg aj ashton 01.svg Συνώνυμα

    ιρρεδεντισμός

    http://www.liberal.gr/arthro/186042/amyna--diplomatia/2017/to-isontoxikosin-suntagma-tis-pgdm---giati-i-lusi-propothetei-suntagmatiki-anatheorisi.html

    Το «τοξικό» Σύνταγμα της ΠΓΔΜ - Γιατί η λύση προϋποθέτει συνταγματική αναθεώρηση
    Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, 00:02


    Του Νίκου Μελέτη

    Η αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, προκειμένου να ενσωματώσει την όποια νέα συμφωνία επί του ονοματολογικού καταλήξουν Αθήνα και Σκόπια, αναδεικνύεται σε κομβικό ζήτημα που αφορά τόσο την εγγύηση εφαρμογής της erga omnes λύσης, αλλά και της απάλειψης κάθε αλυτρωτικού στοιχείου το οποίο περιβάλλεται τώρα με συνταγματική νομιμοποίηση.

    Το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης είναι εξαιρετικά προβληματικό και για τις δύο χώρες: Η ελληνική κυβέρνηση απέναντι σε μια κοινή γνώμη που κάθε άλλο παρά έτοιμη είναι να δεχθεί έναν συμβιβασμό για το όνομα, δεν θα μπορέσει να περάσει μια λύση ενόσω το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ θα συνεχίζει να ομιλεί για «Μακεδονικό» Λαό και «Μακεδονική» γλώσσα ούτε για «εκπατρισμένους Μακεδόνες» και «Μακεδονικό λαό στις γειτονικές χώρες».

    Το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας έχει υποστεί αλλεπάλληλες διαδικασίες αναθεώρησης, πριν την Ενδιάμεση Συμφωνία αλλά και με την Συμφωνία της Αχρίδας, οι οποίες απάλειψαν ακραίες αναφορές αφήνοντας όμως πολλά προβληματικά σημεία.

    Το Σύνταγμα καθορίζει ως «Μακεδονική» τη γλώσσα, ενώ ορίζει ότι η ιθαγένεια των πολιτών είναι η «ιθαγένεια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

    Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία η οποία θα είναι erga omnes και θα κλείνει κάθε παράθυρο στον αλυτρωτισμό και τον «Μακεδονισμό», εάν παραμείνει συνταγματικά κατοχυρωμένη η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια και ο όρος «Μακεδονική» αναφορικά με τη γλώσσα.

    Είναι ενδεικτικά τα αποσπάσματα από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ που ακολουθούν:

    -Αρχικό προοίμιο

    «...Λαμβάνοντας ως σημείο εκκίνησης της ιστορικής, πολιτιστικής και πνευματικής και της κρατικής κληρονομίας του Μακεδονικού Λαού και του αγώνα του μέσω των αιώνων για εθνική και κοινωνική ελευθερία καθώς και για την δημιουργία του δικού του κράτους και ειδικά τις παραδόσεις της πολιτειακής κατάστασης και νομιμότητας της Δημοκρατίας του Κρουσόβου και των ιστορικών αποφάσεων της Αντιφασιστικής Συνέλευσης της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας ( Anti- Fascist Assembly of the People’s Liberation of Macedonia), μαζί με την συνταγματική και νομική συνέχεια του Μακεδονικού κράτους σαν κυρίαρχη Δημοκρατία εντός της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας και την ελεύθερα διακηρυχθείσα βούληση των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο δημοψήφισμα της 8ης Σεπτεμβρίου 1991, όπως και το ιστορικό γεγονός ότι η Μακεδονία ιδρύθηκε ως εθνικό κράτος του Μακεδονικού λαού, στην οποία προβλέπεται πλήρης ισότητα ως πολίτες και μόνιμη συνύπαρξη του Μακεδονικού λαού με τους Αλβανούς, τους Τούρκους, τους Βλάχους, του Ρομανί και άλλες εθνικότητες που ζουν στην Δημοκρατία της Μακεδονίας.
    ….η Βουλή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας εγκρίνει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μερικες απλες απορίες...
    1. Αν αποδεχθούμε οποιοδηποτε ονομα με τον ορο Μακεδονία πως θα αποκαλούμε εμείς τους Σκοπιανούς; Διότι Το Σλαβικη ή Σλαβομακεδονία το εχουν ηδη απορριψει και οι Αλβανοί κατοικοι αλλά και οι ιδιοι οι Σκοπιανοί...

    2. Αν στο μέλλον κατω από αδιευκρίνηστες συνθηκες διασπαστεί η Ελλάδα και δημιουργηθεί ξεχωριστό ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος στην Ελληνική Μακεδονία πως θα ονομάζεται;

    3. Ολα τα συζητάνε οι Σκοπιανοί εκτός από δυο...
    Να διαφραφεί η Μακεδονική εθνικότητα και η Μακεδονική γλώσσα απο το Συνταγμά τους... Δηλαδή αυτό ακριβώς που προτείνεις...
    Αρα τι κάνουμε;

    Και μια αποψη επι του φανταστικού και υποθετικού σεναριου με τους Πακιστανούς στην Πελοπόννησο...

    Αν είχαν έρθει πριν 1000 χρόνια Πακιστανοι στην Πελοπόννησο και είχαν αφομοιωθεί από τους Ελληνες, θα έλεγαν ειμαστε σκέτο Πελοποννήσιοι... (και πιθανοτατα και Ελληνες)
    Αν δεν ειχαν αφομοιωθεί (πραγμα εντελώς απιθανο) θα λέγανε και τα 1000 αυτά χρόνια οτι ειναι Πακιστανοί και ποτέ ούτε Πελοποννήσιοι ούτε και Ελληνες...

    Τελος το περιεργο θα ήταν αν οι Πακιστανοί αυτοί αναλάμβαναν καποια στιμγή την εξουσία στην Πελοποννησο μετά από 1000 χρόνια κι ενώ μεχρι εκείνη την μέρα έλεγαν είμαστε Πακιστανοί ξαφνικά να έλεγαν τώρα είμαστε Πελοποννήσιοι...

    Και για να το μεταφερω το παραδειγμά σου ακόμα πιο μέσα στην πραγματικότητα θα το πω ως εξής:

    Οι Πακιστανοί ήρθαν στην Πελοπόννησο πριν 1000 χρόνια...
    Κάποτε οι Πακιστανοί (οι οποίοι ποτέ δεν αφομοιώθηκαν από τους Ελληνες Πελοποννησιους) μετά από 1000 χρόνια επιτέθηκαν στους Ελληνες Πελοποννησιους και άρχισαν να τους σφάζουν...
    Οι Ελληνες Πελοποννησιοι αντιστάθηκαν και εκδίωξαν τους Πακιστανούς από ολοκληρη την Πελοπόννησο εκτός από την Αχαϊα και την Πάτρα....
    Εκεί μαζεύτηκαν ολοι οι πρώην σφάχτες των Ελληνων Πελοποννησίων και ζουσαν σαν Πακιστανοί... και ελεγαν το μέρος Αχαϊα...
    30 χρόνια μετά από αυτά τα γεγονότα ήρθε κάποιος και τους είπε ότι καλό θα ήταν να ονομασετε την Αχαϊα, Δημοκρατία της Πελοποννήσου και εσείς να λεγεστε Πελοποννήσιοι...
    Μάλιστα κατόπιν τους είπε ότι ήρθε πλέον ο καιρός να μην λέτε ότι είστε Πακιστανοί αλλά Πελοποννησιοι στην εθνικότητα...
    Τα Πακιστανικά θα τα ονομάσετε Πελοποννησιακά και θα σηκώσετε αγάλματα των μεγάλων ηρώων της Πελοποννήσου του Κολοκοτρώνη, Του Λεωνίδα του Σπαρτιάτη κλπ και θα λετε οτι ηταν δικοι σας ηρωες...
    Και οι Πακιστανοί το έκαναν...

    Και τώρα εσυ θέλεις μετα απο όλα αυτα οι Ελληνες Πελοποννησιοι, να τους αφησουν να λεγονται Δημοκρατία της Πελοποννησου...

    Καποιο λαθος θα εχεις κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή σύμφωνα με το σκεπτικό του αρθρογράφου, η Τουρκία έχει αυτό το όνομα όχι από τους Τούρκους αλλά από την γεωγραφία που ο τόπος αυτός εκεί είχε ανέκαθεν το ίδιο όνομα και δεν το πήρε από τους Τούρκους.

    Δηλαδή οι γεωγραφικές ονομασίες προϋπήρχαν των ανθρώπων οι οποίοι ήρθαν τις βρήκαν και ονομάστηκαν από την ονομασία του γεωγραφικού τόπου;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτή η συζήτηση θα ήταν καλό να γίνει σε συναγωνιστικό πνεύμα και με προοπτική ενεργητικής συναγωνιστικής-ενωτικής παρέμβασης στα κατοχικά τεκταινόμενα.
    Εδώ ο Κώστας θεωρεί (βασίμως, βλέπετε την ιστοσελίδα mfhr-ΙΜΔΑ επιλογή ψηφίσματα,το σχετικό ψήφισμα του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Μαρτίου 2008, για το Μακεδονικό).
    Η ονομασία Σλαβομακεδονία εμπεριέχει και εθνοτικό και γεωγραφικό περιεχόμενο. Λόγω όμως του θεσμικού αλυτρωτικού πλαισίου (dim παραπάνω) των Σκοπίων, είναι απαραίτητη και η ταυτόχρονη ΕΠΙΣΗΜΗ διαγραφή του θεσμοθετηθέντος αλυτρωτισμού. Για το αν οι διαφόρων εθνοτήτων Σκοπιανοί πολίτες διαφωνούν με το μέρος του εθνοτικού προσδιορισμού, ας βρουν τον κατάλληλο εθνοτικό προσδιορισμό τους.Εν τέλει ένα είναι το βασικό και αν συμφωνεί ο Κώστας και οι σχολιαστές παρακαλώ να απαντηθεί στη συνέχεια:είναι δυνατή η απαλλαγή από την μνημονιακονατοϊκή κατοχή με τον προς όφελος του κατοχικού αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού αλληλοδιαγκωνισμό αντιμνημονιακών κομμάτων;Αν όχι, ας συνενωθούμε εμεις οι περιθωριοποιημενοι απο τον αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό (ως) πολιτες, σήμερα κιόλας, συζητώντας-συνυπολογίζοντας ΑΠΌ ΤΑ ΚΑΤΩ σε τι συμφωνουμε:
    1)πως θα ανατραπούν οι δυνάμεις κατοχής και παράλληλα ποιά τα προτάγματά μας για το ΜΕΤΑ.
    2)Να καταγράψουμε τι πολεμοφόδια διαθέτουμε σε αυτά που συμφωνουμε
    3)Να εξετάσουμε σχέδια τακτικής-στρατηγικής
    Αναμένονται γραπτές και έμπρακτες απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. george.griboyiannis

    Δεν διαφωνώ με όσα γράφεις και μπορώ να... ή ας μου επιτραπεί να πω ότι επαυξάνω.
    Τούτο το ιστολόγιο-τον Κώστα Μαντατοφόρο, τον παρακολουθώ από την αρχή της εμφάνισης του σαν ιστολόγιο, σταθερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς george.griboyiannis

    Αγαπητε φιλε και συνσχολιαστη εδω στο εξαιρετικό ιστολόγιο του Κώστα, δεν διαφωνω με τις θεσεις σου περι κατοχης και μνημονίων, αλλά νομιζω ότι αυτα τα ερωτηματα δεν εχουν σχέση με την συγκεκριμενη αναρτηση ώστε να σχολιαστούν εδώ πέρα.
    Θα βγαίναμε εκτός θέματος...

    Ο Κώστας έχει κάνει πλήθος εξαιρετικών αναρτήσεων με αντιμνημονιακό περιεχομενο, που "στολίζει" καταλλήλως τους προδοτες που επέβαλλαν όλο αυτό το αίσχος, εκτελώντας τις εντολές των αφεντικών τους δανειστών/εκβιαστών επικυρίαρχων της πατρίδας μας...

    Συνεπως αυτη η συζητηση μπορει να γινει στα σχόλια ενός άλλου άρθρου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να επιμένω φορτικά, απλά επισημαίνω από το σχόλιό μου, πως ο αντίπαλος (η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΝΑΤΟΪΚΗ ΚΑΤΟΧΗ) δεν διασπάται στις επιμέρους στρατηγικές θέσεις (δανειακές συμβάσεις-στρατιωτική επικυριαρχία-πολιτική επικυριαρχία): "δυνατή η απαλλαγή από την μνημονιακονατοϊκή κατοχή με τον προς όφελος του κατοχικού αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού αλληλοδιαγκωνισμό αντιμνημονιακών κομμάτων;"

      Διαγραφή
  12. Αγαπητέ skandalos, αναμένω δημόσια η μέσω του e-mail μου, επικοινωνία για τα παραπέρα.Διότι αν όλοι οι αντιμνημονιακοί μεμφόμεθα αλλήλους για απραξία, προκύπτει αντίφαση.Οι μεμφόμενοι άλλους για "καναπέ" μέμφονται από τους άλλους για "καναπέ" (;). Επομένως για να μην μοιάζουμε στα συναγωνιστικά (αλλά αδιέξοδα μέσα στον αντιδημοκρατικό αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό) αντιμνημονιακά κόμματα, ας αξιοποιήσουμε την συλλογική δύναμή μας (ίσως φέρουμε και τα αντιμνημονιακά κόμματα στα συγκαλά τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ τον συναγωνιστή skandalos για το απαντητικό e-mail-πρώτο βήμα ίσως για αντιμνημονιακή διαδικτυακή συνένωση.

      Διαγραφή
  13. Διευκρινίζω στον φίλο skandalos πως η ονομασία κάθε χώρας αυτόματα μας φέρνει στο μυαλό τον χάρτη και έτσι αυτόματα καθίσταται γεωγραφικός προσδιορισμός. Τόσο απλά.
    Κατά τα άλλα δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Γράφω ό,τι γράφω γιατί αυτό νομίζω. Δεν το κάνω για να με κατατάξει κάποιος κάπου.
    Όσο για τα "σχόλια του καναπέ" και για την "επανάσταση του πληκτρολογίου" για όποιον δεν κατάλαβε είναι και ένα είδος αυτοκριτικής.
    Ευχαριστώ για όλα τα σχόλια. Είμασταν τουλάχιστον κόσμιοι. Μεγάλο πράγμα για τις εποχές που ζούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητε φιλε τι σημαινει γεωγραφικος προσδιορισμος ? η αμερικη ειναι γεωγραφικος προσδιορισμος η μακεδονια ειναι φυλετικος προσδιορισμος. οι μακεδονες ειναι μια υποομαδα της ελληνικης φυλης . δεν εχει καμμια λογικη η φυλη των μακεδονων να αναφερεται σε ονομασια κρατους εφοσον εμεις την χωρα μας την ονομαζουμε ελλαδα .

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα σας...

    Σλαβομακεδονία θὰ ἦταν μιὰ λογικὴ λύση, μόνο φαίνεται πὼς τὸ πουλάκι πέταξε, μὲ εὐθύνη κυρίως ὅσων σήμερα πριμοδοτοῦν σὲ πατριωτισμὸ ( καὶ δὲν ἀναφέρομαι στὸν ἁπλὸ λαὸ, ἀλλὰ στοὺς - ὁ Θεὀς νὰ τοὺς κάνει - ἡγήτορες). Ἀπὸ τὴν ἄλλη ἡ φύση τοῦ κράτους αὺτοῦ, καὶ χωρὶς νὰ περιέχει , μὲ καμιὰ μορφὴ, ἁπλῆ ἤ σύνθετη τὸν ὅρο Μακεδονία, π.χ. Βαρντάρσκα, εἶναι σὲ βάθος χρόνου ὡρολογιακὴ βόμβα...Μπέρδεμα, σὰν αὐτὰ ποὺ ἀναφέρατε, καὶ ἀκόμα μεγαλύτερο...

    Ἄς μοῦ ἐπιτραπεῖ νὰ καταθέσω τὴν ἄποψή μου, ὑπὸ μορφὴ ἐξωτερικοῦ συνδέσμου...

    Ἡ δυναμικὴ τῶν Βαλκανίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αυτο που το software σου δεν μπορει να καταλαβει ειναι πως δεν υπαρχει "γεωγραφικη" μακεδονια . το χωμα και τα βράχια ειναι παντου ιδια και δεν προσδιοριζουν αυτα τους πληθυσμους αλλα το αντιθετο. Μακεδονια οριζεται η περιοχη που κατοικει η φυλη των μακεδονων . σημερα αυτη η περιοχη ειναι μονο εντος ελλαδας και τελος . αν η φυλη των μακεδονων εξαφανιστει θα εξαφανιστει και το ονομα . ειναι απλα τα πραγματα . αντιστοιχα και εγω να παω να ζησω 100 χρονια στην περιοχη των zulu , zulu δεν θα γινω . και οταν πεθανει και ο τελευταιος zulu απλα θα παψει η περιοχη να λεγεται περιοχη των zulu και ουτε τα παιδια μου αν γεννηθουν εκει θα λεγονται ελληνοζουλακια .. ειναι γελοιοτητα ολο το θεμα καθως καταλαβαινεις . τα σκοπια καποτε λεγοταν καποτε μακεδονια γιατι στην περιοχη ειχε προσαρτηθει απο την φυλη των μακεδονων .. εφυγαν οι μακεδονες και επαψε και το ονομα και ειναι η φυσικη εξελιξη γιατι δεν υπηρχαν πλεον μακεδονες να υπερασπιστουν το ονομα της περιοχης οπως συμβαινει με τα δικα μας εδαφη . οταν τα ξαναπαρουμε τα εδαφη τοτε θα τα ονομασουμε παλι μακεδονια γιατι μονο εμεις εχουμε αυτο το δικαιωμα που μας δινει το αιμα και το dna οχι οι πετρες και το χωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή