Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Καθάρματα Νο 2 (συνέχεια χωρίς τέλος)..

     Συνεχίζοντας από κει που μείναμε δυό μήνες περίπου πριν, να επαναλάβουμε πως τα καθάρματα είναι παντοτινά.
     Δεν έχουν εποχή, δεν έχουν ιδεολογία και "πιστεύω". Έχουν μόνον την αδιάλειπτη
καθαρματοσύνη τους.

     Υπουργός Εξωτερικών: Το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ δεν είναι όρος ή προϋπόθεση για την υλοποίηση της Συμφωνίας.

     Χειρότερα απ' όλα, ο ανθός των καθαρμάτων είναι εκείνα που προέρχονται από το ΠαΣοΚ.
     Εκείνα τα θλιβερά τρωκτικά που εγκατέλειψαν το σκάφος που τους έζησε, για να συνεχίσουν την εξουσιαστική (και όχι μόνον) μάσα τους σε νέο σκάφος εφάμιλλο σε ιδέες και "ήθος" με το παλιό,
     ..έτοιμοι βεβαίως, ως συνεπή ποντίκια, να εγκαταλείψουν κι αυτό την ώρα που θα βυθίζεται, για άλλα σκάφη προς στιγμή αξιόπλοα.

     Έτσι λοιπόν ο αρουραίος του υπουργείου των Εξωτερικών, τώρα που το δημοψήφισμα στα Σκόπια απέτυχε παταγωδώς έσπευσε να το υποτιμήσει, να το υποβαθμίσει, να το προσπεράσει ως "μη γενόμενο".
     Ενώ άν είχε ευτυχή για το σύστημα και τους διεθνείς απατεώνες έκβαση, θα το εκθείαζε, θα το έκανε σημαία του, και θα το θεωρούσε ιερό και απαραβίαστο.
     Ήθος ποντικιού.

     Ήθος ανθρώπων που έκαναν το ΟΧΙ του δικού μας δημοψηφίσματος ΝΑΙ,
     ..που ονόμασαν "θεσμούς" την τρόϊκα των τοκογλύφων,
     ..που προπαγανδίζουν την εξηντάχρονη δουλεία της Επιτροπείας ως "έξοδο απ' τα μνημόνια",
     ..που παραχωρούν προς εκμετάλλευση (και μελλοντική μεταπώληση αυτής) στους βησιγότθους τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς,
     ..που εξοβελίζουν απ' την παιδεία την διδασκαλία των αρχαίων  ελληνικών, των λατινικών, τα διδάγματα της Αντιγόνης, και ό,τι άλλο αποτελεί βάση του πολιτισμού (του πραγματικού, όχι του "δυτικού" όπως εκείνοι θέλουν να ονομάζουν μιά στείρα και μη ανθρωποκεντρική τεχνολογική ανάπτυξη), και που αποτέλεσαν το στήριγμα για την ανάδυση του Ουμανισμού μέσα απ' τα σκοτάδια του Μεσαίωνα,
     ..που βρίζουν "εθνικιστή" και "ετερόκλητο όχλο" τον λαό που ανησυχεί για την εδαφική, πολιτισμική και πολιτιστική ακεραιότητα της πατρίδας.


     Ήθος ανρώπων; Όχι.
     Ήθος ποντικιών; Όχι
     Ήθος καθαρμάτων!.. 


     Σημ.: το δίμηνο της σιωπής του blog όχι πως δεν έγιναν πράγματα άξια σχολιασμού. Ίσα-ίσα. έγιναν πράγματα φρικτά και αξιοσημείωτα που θα επηρρεάσουν το μέλλον της χώρας και του λαού της.
     Αυτό που δεν έγινε, και που δεν φαίνεται πως πρόκειται να γίνει, είναι μία κάποια αφύπνιση του "προικισμένου" τούτου λαού.
     Κάθε φορά που το blog στεκότανε με το δάκτυλο στο πληκτρολόγιο, η σκέψη πως ό,τι κι αν ειπωθεί, ό,τι κι αν γραφτεί θα απευθύνεται σ' αυτούς που ήδη ξέρουν και νοιάζονται και όχι σ' αυτούς που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να μάθουν και να νοιαστούν, έδιωχνε το δάκτυλο μακριά. Σοβαρός λόγος απογοήτευσης και αποθάρρυνσης.
     Και τώρα τί άλλαξε θα αναρωτηθεί κάποιος. Γιατί τούτο το καινούργιο  σχόλιο;
     Τίποτα δεν άλλαξε. Παρότρυνση της στιγμής.
     Και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Το blog πάει και στοίχημα!..



8 σχόλια:

  1. Αν ειναι να αρχισεις να ασχολεισαι με τα καθαρματα ετοιμασου να φτασεις στο Νο 100 για πλακα....
    Εχουμε πηξει....

    Καλο μηνα φιλε Κώστα και καλή σεζόν.....
    Μας έλλειψαν τα άρθρα σου εδω και 2 μηνες.

    Καλη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφε σε παρακαλώ, γράφε! Είναι μια παρηγοριά για μας εδώ στην επαρχία. Γράφε μπας και ξεστραβωθεί και κανένα καμάρι μας εν Αθήναις ευρισκόμενο. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς τον. Σε περιμένουμε είναι αλήθεια, και για τα "άλλα" κάτι σου έχουμε, για δες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοι που ειναι ετοιμοι ομως μπορουν να συνενοηθουν απ εδω..να πιστεψουν.οτι δεν ειναι μονοι...να γινουν επισης μαγια για αλλους...σπορος στο χωραφι που θα φυτρωσει...καρπος που θα μαζευτει απ τους πεινασμενους..λουλουδι που θα ανοιξει την ανοιξη..μαντηλι που θα σκουπισει υγρα ματια...ψαρι που θα πολλαπλασιαστει...μπαλλονι που θα φουσκωσει...λυγμος που θα ακουστει...καρβουνο που απ την πιεση θα γινει διαμαντι...κυμμα μικρο που θα καταληξει τσουναμι...Αν δεν κουνησει η πεταλουδα τα φτερα πως θα γινει καταιγιδα στην Αλασκα ? Αν δεν τρεξει ενα ηλεκτρονιο στην τροχια του πως θα γινουν προτεινες ..χημικες ενωσεις εμβια οντα ? Οτι αρχιζει γινεται.Οτι δεν αρχιζει οχι.Ολα τα πραγματα ειναι ενα αθροισμα μικρων πραγματων.Το μεγαλο γινεται απ το μικρο...τιποτε δεν παει χαμενο.Αν το μικρο ξεκινησε μικρο..ποιος το εμποδιζει να μεγαλωσει ? Αν ειναι για καλο σκοπο θαχει την ευκαιρια του να γινει καλυτερο.Ετσι καλοτυχα παει το αισιοδοξο .Κακοτυχα παει μονο το απαισιοδοξο αφου οδηγει στην ακινησια.Δεν εχει λογο το Μπλογκ ναναι απαιδιοδοξο αν εχει καλο σκοπο...Τι επρεπε πχ.να κανει ο Γκαντι που ξεκινησε γυμνος και με σανδαλια ?? Να τα βροντηξει κατω ολα γιατι δεν ειχε τιποτε ?? Τι επρεπε να κανει ο Χριστος μπρος στους πονους ? Να πει " αστο..εγκαταλειπω " ??? Απ αυτην την αποψη ασε τα ..ντιμινουετα και περνα στο κρεσεντο...αν εχεις σκοπο καλο.Αν οχι...κανε ..υφεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Δημήτρη ,το blog δέχεται κάθε καλόπιστο σχόλιο.
      Εκείνο που δεν δέχεται είναι η υποψία για τις καλές ή κακές προθέσεις του.
      Να είσαι καλά που του έδωσες την ευκαιρία να το διευκρινίσει.

      Διαγραφή
    2. Αφου εχει καλο σκοπο δεν τιθεται θεμα..δεν απογοητευεται και προχωρα μαχητικα

      Διαγραφή