Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η 5η Φάλαγγα Βγήκε Παγανιά

     Η Πέμπτη Φάλαγγα των τελευταίων κυβερνήσεων και άρα των μνημονίων που δραστηριοποιείται στην χώρα μας, αποτελείται κυρίως ή και μόνον από δημοσιογράφους.
     Αυτό βέβαια είναι λογικό, γιατί εκτός από τους πολιτικούς που έχοντας χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και δεν γίνονται πιστευτοί από κανέναν, οι μόνοι που έχουν βήμα και μικρόφωνο και μπορούν να επηρρεάσουν, είναι οι δημοσιογράφοι.
     Η Πέμπτη Φάλαγγα του μνημονίου λοιπόν έχει ονοματεπώνυμο. Τους γνωρίζουμε όλοι. Όχι, μην πάει το μυαλό σας στους γνωστούς των Μεγκάλων και Ουράνιων καναλιών. Αυτοί είναι κακομοίρηδες που για να κονομήσουν κάτι παραπάνω ρισκάρουν την ζωή τους.
     Σήμερα θα ασχοληθώ με τον πιό γνωστό και άτυπα επικεφαλής της 5ης αυτής φάλαγγας. Είναι αυτός που έχει κάποια τηλεοπτική βραδυνή εκπομπή ''Χωρίς Αποσμητικό'', αφού έτσι κι αλλοιώς ''βρωμάει'' απ' την κορφή μέχρι τα νύχια, και μιά δίωρη πρωϊνή εκπομπή σε ραδιοφωνικό ρεαλιστικό κανάλι.
     Αυτός λοιπόν ο Παράγκας της δημοσιογραφίας, αφού επί τρία χρόνια τώρα ουρλιάζει, κοπανιέται, βρίζει πρωθυπουργούς και καγκελάριους, όταν και κάθε φορά που φτάνει η στιγμή ο κόσμος να διαδηλώσει την αντίθεσή του με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, σπεύδει με ''νουθεσίες'' να απονευρώσει την ορμή και την αγανάκτηση του κόσμου. Όταν βλέπει ότι τα δημοσκοπικά ποσοστά της κυβέρνησης-οπερέτας να πέφτουν κάθετα, βιάζεται να επιτεθεί στον επικεφαλής του όποιου ανερχόμενου κόμματος με ειρωνίες, προβοκάτσιες και ύβρεις, μη τυχόν και συνεχιστεί αυτή η άνοδος. Πρόσφατα, κι επειδή είχε εμφανιστεί το ονοματάκι του στην γνωστή λίστα, αφιέρωσε ολόκληρη πρωϊνή εκπομπή προκειμένου να αποδομήσει, να απαξιώσει την χρησιμότητα τέτοιων λιστών, και εν τέλει να ξορκίσει την ίδια την ύπαρξη τους.
     Το κερασάκι στην ως τώρα τούρτα το έβαλε σήμερα το πρωί, με μία ''περισπούδαστη'' ανάλυσή του περί τρομοκρατίας. Με την συζήτηση και μόνον περί τρομοκρατίας σκοπός του ήταν πρώτον, να μας βάλλει να παραδεχτούμε έμμεσα αλλά σαφέστατα ότι τα χθεσινά καραγκιοζιλίκια με την ντεμέκ επίθεση στα γραφεία της ΝΔ ήταν τρομοκρατικό χτύπημα κι όχι πιθανή προβοκάτσια.
     Λέω ντεμέκ επίθεση γιατί ποιός μπορεί να φανταστεί ότι σε μιά περιοχή που φρουρείται από διμοιρίες κρυφών και φανερών αστυνομικών, με περιπολικά αλλά και συμβατικά αυτοκίνητα, δυό τύποι παρκάρισαν λίγο παρακάτω, πήραν τα ''σέα'' τους, βολτάρισαν ανέμελα ως απέναντι στα γραφεία, ήπιαν το καφεδάκι τους στο πόδι, έριξαν και δυό ριπές έτσι, για να ''γουστάρουν'' και έφυγαν όπως ήρθαν; Μόνον ο Παράγκας. Που έβγαλε μάλιστα και το συμπέρασμα ότι από τέτοια ''τρομοκρατικά χτυπήματα'' θα θιγεί ο τουρισμός και δεν θάρθουν ξένες επενδύσεις!!
     Μιράκολο, μιράκολο! Δεν φταίει η κυβέρνηση, φταίει η τρομοκρατία και αυτοί που την ''υποκινούν''! Ποιούς να εννοεί τάχα ο ποιητής; Μάλλον τα ανερχόμενα κόμματα. Μ' έναν σμπάρο δυό τρυγόνια!
     Η πεμπτοφαλαγγίτικη αλητεία σε όλο της το μεγαλείο.
     Θέλησε, δεύτερον, να εκφοβίσει τους ήδη τρομοκρατούμενους από την γκαγκστερική κυβέρνηση πολίτες, ότι ''προσέξτε μην αντιδράτε ούτε και με σκέψεις συμπάθειας σε όσους αντιδρούν δυναμικά, γιατί θα θεωρηθείτε κι εσείς τρομοκράτες!'' και ''εντάξει δεν είναι και η καλύτερη κυβέρνηση που μπορούμε να έχουμε, αλλά τί να κάνουμε; να φερθούμε κόσμια και πολιτισμένα''.
     Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολιορκίας. Η 5η φάλαγγα έχει πιάσει δουλειά και εργάζεται νυχθημερόν.
     Αναγνωρίστε τους! Μην πέφτετε στην παγίδα να πείτε ''δικοί μας είναι''.
     ''Δικοί μας'' είμαστε μόνον εμείς. Ο κόσμος που υποφέρει και αυτοκτονεί σωματικά και ψυχικά κάθε μέρα.
     Όλοι οι άλλοι, κρυφοί και φανεροί, είναι εναντίον μας..

     Υ.Γ.  Πέμπτη φάλαγγα ονομάζεται η εντός μιάς πολιορκούμενης ή εμπόλεμης χώρας εκδηλούμενη προπαγάνδα ή τακτική με σκοπό την ωφέλεια του εχθρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου