Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Την υγειά μας να 'χουμε!..

     Η ευχή που ακούστηκε πάλι περισσότερο από κάθε άλλη κι αυτές τις γιορτές.
     Σωστά! Να 'χουμε την υγειά μας για να μπορέσουμε όλα να τα ξεπεράσουμε!
     Αλλά πώς
     Με όλο αυτό το άγχος και την θλίψη μέχρι πότε θα τα καταφέρνουμε να είμαστε υγιείς;
     Κι αν αρρωστήσουμε, είμαστε σίγουροι ότι μ' αυτό το σύστημα Υγείας θα καταφέρουμε να ξαναγίνουμε καλά;

     Τομέας Υγείας: Ο τομέας στον οποίο εφαρμόζεται πιό ανάλγητα και πιό καίρια η μνημονιακή εντολή και πολιτική, της εξαθλίωσης και εξουθένωσης των ασφαλισμένων και μη πολιτών,
     ..και της οιονεί ευθανασίας στην ευάλωτη και ''επιβαρυντική'' για το κράτος μερίδα των γηραιών συνταξιούχων-ασφαλισμένων!
     Ο τομέας που πριν τρία χρόνια απορροφούσε 7,5-8 δις για την λειτουργία του, και τώρα του παρέχονται 1,9 δις, και σκοπεύουν και λιγότερα!
     Κι αν ακόμα δεχτούμε ότι υπήρχε πολύ μεγάλη σπατάλη και ρεμούλα, μέσω του συστήματος προμηθειών, και μίας τάξης ιατρικού ''ρετιρέ'' και φαρμακοβιομηχανιών, αυτή δεν θα μπορούσε να ξεπερνάει το μισό(και πολύ είναι) του ετήσιου προϋπολογισμού για τον τομέα αυτό! Εδώ όμως μιλάμε για περικοπή κονδυλίων άνω του 75-80%! 
     Δηλαδή, κατ' ουσία, διάλυση του όλου συστήματος παροχής δημόσιας Υγείας.
     Και ποιός θα ωφεληθεί;
     Νιάου-νιάου (στα κεραμίδια):ο ιδιωτικός τομέας!

     Την αδυναμία τους (ή την απροθυμία τους;) να ελέγξουν το σύστημα προμηθειών, την διαπλοκή μεταξύ ''μεγαλογιατρών'' και προμηθευτών φαρμάκου και ιατρικού εξοπλισμού,
     ..την φόρτωσαν όλη στους ασφαλισμένους, περικόπτοντας από τα πάντα: παροχές υπηρεσιών, προμήθεια πρωτότυπων φαρμάκων, επιδόματα υγείας.
     Το ψέμα όμως, η συσκότιση και η διαστρέβλωση της αλήθειας από την κυβέρνηση Ψευταρά, πάει σύννεφο!
     Παράδειγμα: Είπαν ότι μείωσαν, και πράγματι μειώθηκε η τιμή ορισμένων (πολλών) φαρμάκων! Όμως: οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τώρα περισσότερα! Πώς; Ας δούμε:

     Έστω ότι ένα φάρμακο είχε πριν τιμή 70 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε επιβάρυνση συμμετοχής (25%) του ασφαλισμένου 17,5 ευρώ.
     Και έστω ότι το φάρμακο μειώθηκε στα 60 ευρώ. Ο ασφαλισμένος θα έπρεπε να πληρώνει πια 15 ευρώ.
     Όμως: το υπουργείο αναγνωρίζει σαν μέγιστη τιμή για το συγκεκριμένο φάρμακο (για τους ασφαλισμένους), την τιμή του αντίστοιχου φθηνότερου γενόσημου, που είναι λόγου χάρη 40 ευρώ. Το υπόλοιπο της διαφοράς της τιμής καλείται να την πληρώσει ολόκληρη ο ασφαλισμένος! Δηλαδή θα πληρώσει συνολικά το 25% της συμμετοχής του στα 40 ευρώ (τιμή φθηνότερου γενόσημου), που είναι10 ευρώ, συν την διαφορά από τα 40 ως τα 60 ευρώ. Σύνολο 10 η συμμετοχή και 20 η διαφορά, μας κάνουν 30 ευρώ!
     30 αντί για 15! 

     Μ' αυτού του είδους την ξετσιπωσιά, τα ψεύδη και την κοροϊδία οδεύουμε προς τις εκλογές!
     Ας το σκεφτούμε όλα αυτά μπροστά στην κάλπη!
     Κι ας ενημερώσουμε και τους παραπλανημένους!
     Οι μέρες επείγουν!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου