Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Κυβερνητικές υ-ΣτΕ-ρίες..

     Στην κοινή μας καθομιλουμένη εδώ και πολλές δεκαετίες χρησιμοποιούμε το ρήμα "υπερθεματίζω", με την έννοια τού: τονίζω (κάτι) ακόμη περισσότερο, υπερβάλλω τους άλλους σε θετικές ή αρνητικές κρίσεις, γενικά με την έννοια τού: "συμφωνώ και επαυξάνω".
     Για ό,τι αφορά οικονομικές δοσοληψίες, πλειστηριασμούς κλπ χρησιμοποιούμε το ρήμα
"πλειοδοτώ".

     Στα πλαίσια όμως της αλλοίωσης της γλώσσας και των εννοιών που οι δωσιλογικές-μνημονιακές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και των συνειρμών που φοβούνται πως η σωστή χρήση της γλώσσας μπορεί να φέρει,
     ..και κατά το πρότυπο της τρόϊκας και των τοκογλύφων που έγιναν "θεσμοί"(!)
     ..έτσι και οι πλειοδότες μιάς καθαρά οικονομικής δοσοληψίας και όχι πολιτικής βούλησης για νομιμότητα που αφορά τα ιδιωτικά κανάλια,
     ..έγιναν από πλειοδότες, "υπερθεματιστές". 

     "Υπερθεματιστές" από 'δώ, "υπερθεματιστές" από 'κεί, "υπερθεματιστές" πάνω, "υπερθεματιστές" κάτω, "υπερθεματιστές" @αμώ το σπίτι τους και @αμώ την προπαγάνδα τους.
     Και δεν βρέθηκε ένας, ΕΝΑΣ σε τόσα κανάλια θιγόμενα ή μή, που να επισημάνει την διαφορά και να πεί: "για βαστάτε ρε παιδιά πλειοδότες είναι οι άνθρωποι, τί μας τσαμπουνάτε "υπερθεματιστές", για να ξεχάσουμε τάχα πως σας νοιάζουν μόνο τα λεφτά και πως χ@στήκατε για νομιμότητες και τέτοια; Αν σας ένοιαζε η νομιμότητα θα βρίσκατε και έναν νόμιμο-συνταγματικό τρόπο να την αποκαταστήσετε, όχι τον νόμο καραπ@@τσαριό που φτιάξατε και ψηφίσατε!"

     Αλλά όχι! Μούγκα στη στρούγγα.
     Για να δούμε τώρα που οι "υπερθεματιστές" που σκάσανε τα ωραία τους λεφτά και κανάλια δεν θα δούνε (αλλά ούτε και τα λεφτά τους πίσω),
     ..για να δούμε που θα γίνουνε αναθεματιστές, παρέα με τους άλλους αναθεματιστές-κανάλια που ήτανε για κλείσιμο,
     ..και που τώρα πάνω στο μένος της κυβερνητικής υστερίας θα κληθούν να πληρώσουν αυτά τα σπασμένα των "διαφυγόντων κερδών",
     ..όχι για τα παιδιά και τους νοσηλευτές που λέει ο πινόκιο-πρωθυπουργός, αλλά για τις τσέπες των τοκογλύφων-"εταίρων".
     Για τους παιδικούς σταθμούς και τα νοσοκομεία αν νοιάζονταν και ήταν προτεραιότητά τους θα είχαν βρεί κάποια λύση και δεν θα περίμεναν μία αμφίβολη έκβαση μιάς αμφίβολης διαδικασίας, και από "μαύρα", κίτρινα, και χρήματα λαθροναρκωτικών για να τα τακτοποιήσουν.
     Αλλά χ@στηκαν για τα παιδιά και τα νοσοκομεία (δεύτερο χ@σιμο σήμερα και μας έπιασε η σκ@τίλα απ' την μύτη).
     Χ@στηκαν γενικά για όλους μας.

     Ας τους αφήσουμε τώρα να τα βγάλουν πέρα με τους "υπερθεματιστές" και τους αναθεματιστές.
     Και ας τους ρίξουμε κι εμείς
     ..το πιό βαρύ μας ανάθεμα!.. 


     Υ.Γ.  Κατά κανέναν τρόπο το blog δεν χαίρεται για την προσωρινή -ας ελπίσουμε- νίκη των καναλαρχών νταβατζήδων κατά της κοινωνίας και των νόμων.
     Ούτε πιστεύει πως η δικαιοσύνη με μία απόφασή της ξεπλένει τις παλιές φιλομνημονιακές αμαρτίες της.
     Όμως αυτή η αλαζονεία της εξουσίας πρέπει να σταματήσει.
     Αυτό το: "εγώ κυβερνώ και κάνω ό,τι γουστάρω, όπως γουστάρω"  θα τελειώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
     Οι προδότες που κυβερνούν εδώ και έξη χρόνια έχουν σηκώσει πολύ ψηλά τον αμανέ και κάποτε πρέπει να πνιγούνε στο ίδιο τους το σάλιο.
     Αυτά. Τελεία.

 

   

4 σχόλια:

 1. Τέλεια & η ...τελεία σου, φίλε μου!
  Προχωράμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ φίλε
  Παρ' ότι στην ουσία των παραπάνω δεν έχω ιδιαίτερη διαφωνία, το κείμενο σου έγινε αφορμή για μένα (που επίσης βαρέθηκα να ακούω για υπερθεματιστές όλη μέρα) να ψάξω την ετυμολογία της λέξης.
  Προτίμησα δε τυπωμένα λεξικά και όχι τα ηλεκτρονικά για λόγους που δεν είναι του παρόντος.
  Αναζήτησα την απάντηση στο Ετυμολογικό του Μπαμπινιώτη και το λεξικό του Ελευθερουδάκη (έκδ. 1931) και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι σωστά χρησιμοποιείται ο όρος "υπερθεματιστής".
  Σου γράφω αυτό το σχόλιο γιατί πιστεύω ότι δεν εξυπηρετεί να χτίζουμε μια σωστή άποψη πάνω σε μια σαθρή βάση ειδικά όταν αυτή είναι η ερμηνεία/χρήση μίας και μόνο λέξης.
  Φιλικά
  Γιώργος

  Υ.Γ.
  Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείς τις πηγές μου.
  http://tinyurl.com/mandato
  http://tinyurl.com/mandatoforos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο.
   Ευτυχώς το εκπαιδευτικό σύστημα της εποχής μου μού δίδαξε καλά ελληνικά.
   Γι αυτό ακριβώς έγραψα στην αρχή του σχολίου πως χρησιμοποιούμε αυτά τα ρήματα με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο "στην κοινή μας καθομιλουμένη".
   Αναλογίσου κι εσύ ο ίδιος πόσες φορές είπες για κάποιον πως "υπερθεμάτισε" στα λεγόμενα κάποιου άλλου, και πόσες φορές πως "πλειοδότησε" σε κάποιον διαγωνισμό ή πλειστηριασμό..
   Αυτά και να είσαι καλά για την καλόπιστη κριτική σου.

   Διαγραφή
  2. Και πάλι καλημέρα,

   Το σχόλιο μου δεν έγινε για να "σου μάθω ελληνικά" (αν το εξέλαβες έτσι, απολογούμαι).
   Συμφωνώ με τη χρήση που λες ότι κάνουμε στην καθομιλουμένη, αλλά μια κυβέρνηση που νομοθετεί για ένα πλειοδοτικό διαγωνισμό καλώς χρησιμοποιεί τον όρο υπερθεματιστές που αποδίδει ακριβώς το ζητούμενο.
   Αντίθετα θα σου έλεγα πως μου κάνει έκπληξη που η κυβέρνηση του χιβ του κόπυ-πάστε και του Καραν$κα έκανε σωστή χρήση της Ελλ. γλώσσας.
   Το σχόλιο μου ήθελε απλώς να σου επισημάνει (θα στο έστελνα και ιδιωτικά αν μπορούσα, δεν με ενδιέφερε η δημοσίευση) ότι όταν κάνεις μια επίθεση (ή άμυνα) με αιχμή του δόρατος μια λέξη, καλό είναι να μην μπορεί να αμφισβητηθεί.
   Ακόμα θα έλεγα πως δεν ήθελαν να κρύψουν ότι μόνο για τα λεφτά ενδιαφέρονταν άσχετα από που προέρχονται (όπως γράφεις κι εσύ) αφού ήταν το μόνο που ακούγαμε συνέχεια ήταν "πόσα" και οι προβλεπόμενοι έλεγχοι (της πλάκας) αφορούσαν μόνο την ύπαρξη τους τις εγγυητικές κλπ.
   Θα μπορούσαμε ακόμα ίσως να επισημάνουμε ότι "συμπτωματικά" μαζεύτηκαν όλοι οι ομαδάρχες (ΑΛΑΦ-ΜΑΡΙΝ-ΣΑΒΙ) οι οποίοι τι κοινό έχουν (εκτός από χρήματα ασαφούς προελεύσεως);
   Έτοιμη πελατεία για το σύστημα (τους αφοσιωμένους οπαδούς τους).
   Φιλικά

   Υ.Γ.
   Όχι απλά λένε "εγώ κυβερνώ και κάνω ό,τι γουστάρω, όπως γουστάρω" αλλά σιγά-σιγά εγκαθίσταται η αντίληψη ότι "αν η πραγματικότητα (και η λογική) διαφωνεί μαζί τους, τότε... πολύ κακό για την πραγματικότητα!).

   Διαγραφή