Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Είμαι ένας Ιερισσιώτης..

     Όταν το 1963 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι, μέσα στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, επισκέφθηκε το Τείχος του Βερολίνου, δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος το περίφημο: Ich bin ein Berliner, Είμαι ένας Βερολινέζος. 
     Θέλησε έτσι να δηλώσει την συμπαράσταση τόσο την δική του όσο και του τότε ελεύθερου κόσμου για την βαρβαρότητα της βίας, της υποταγής και της καταστολής που συμβόλιζε η ανέγερση του Τείχους από τον τότε ''ερυθρό φασισμό''.
     Σήμερα, εδώ, στην οιονεί κατεχόμενη χώρα μας, θάπρεπε όλοι να σταθούμε και να φωνάξουμε ''Είμαι ένας Ιερισσιώτης'', διαδηλώνοντας την αντίθεσή μας και την απόφασή μας να αντισταθούμε στον οικονομικό μα και πολιτικό φασισμό που  κατατρέχει την ζωή μας.
     Εκεί στην Ιερισσό οι συμπολίτες μας αποφάσισαν ότι αν δεν αγωνιστούν ,αν δεν ξεσηκωθούν, αύριο δεν θάχουν μέλλον.
     Οι εταιρείες θα ''βυζάξουν'' την γη,  και θα φύγουν αποκομίζοντας χρυσό, μέταλλα και κέρδη, αφήνοντας πίσω ένα περιβάλλον ακατάλληλο για κάθε χρήση, για κάθε λειτουργία.
     Εναντιώθηκαν όχι στον νόμο όπως κρώζουν τα πιστά κοράκια της συγκυβέρνησης και οι πριμαντόνες βουλευτές της, αλλά στην κατάφωρη παρανομία της εκχώρησης ελληνικού εδάφους αντί πινακίου φακής, για ανεξέλεγκτη χρήση, και εν τέλει καταστροφή του περιβάλλοντος.
     Το Σύνταγμα και οι νόμοι αυτού του κράτους έχουν καταπατηθεί βίαια από τον ίδιο τον ''πρωθυπουργό'', τον υπουργό οικονομικών, και όλη την τάχα συντεταγμένη πολιτεία.
     Χαράτσια, συμβάσεις προμηθειών για τον ΟΠΑΠ, κατασχέσεις μισθών, καταστρατήγηση εργατικών συμβάσεων, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και τόσα άλλα είναι σύννομα; Είναι όλα αυτά σύμφωνα με το Σύνταγμα;
     Ζηλεύουμε τους πολίτες στην Ιερισσό που αντιστέκονται. Που έχουν την ψυχική δύναμη να σηκώσουν κεφάλι στην κυβέρνηση των δοσιλόγων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
     Έτσι κι αλλιώς τα ξόανα που μας κυβερνούν μας προορίζουν για τις φορολογικές φυλακές τους.
     Ο ''μόνος δρόμος'' λοιπόν δεν είναι αυτός που μας λένε στα κανάλια και στα ραδιόφωνα οι πληρωμένοι λάτρεις των μνημονίων. Είναι αυτός που μας δείχνουν οι κάτοικοι της Ιερισσού.
     Ας τον ακολουθήσουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου