Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Οι Μεταλλαγμένοι

     Για να ''τιμήσουν'' την χθεσινή πρωταπριλιά, πολλά κανάλια και περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί, είχαν αποσπάσματα ομιλιών και δηλώσεων πολιτικών μας, και ιδίως αρχηγών κομμάτων.
     Το τί είπε ''ο στόμας'' τους και το τί θυμηθήκαμε, είναι άλλο πράγμα!
     Ο ένας ορκιζόταν στην μανούλα του ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις, και ότι δεν θα κοπούν ο δέκατος τρίτος και δέκατος τέταρτος μισθός!
     Ο δεύτερος ότι δεν θα εφεύρουν νέα χαράτσια και ότι είναι αντισυνταγματικό να εισπράττονται αυτά με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ!
     Ένας άλλος όμνυε στα κόκκαλα του Λένιν ότι δεν θα συμπράξει σε ''ανίερες'' συμμαχίες, που σκοπό έχουν την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων!
     Και ένα σωρό άλλα ατελείωτα και απίθανα ψέματα, κοροϊδίες, συγκαλύψεις, υποσχέσεις, παπαρολογίες, και ''βαρειές κουβέντες'' κενές περιεχομένου.
     Και αναρωτιέται κανεις:  Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να είναι φυσιολογικοί; Είναι δυνατόν να είναι σαν εμάς τους υπόλοιπους; Ρε, μήπως είναι μεταλλαγμένοι; Εκεί έξω που πάνε κάθε τόσο, μπας και τους ψεκάζουν;  Τους ταϊζουν με ραδιενεργά κατάλοιπα;
     Διότι όλοι ξέρουμε πως όταν πείς δημοσίως ένα ψέμα (πόσο μάλλον άμα ξέρεις ότι καταγράφεσαι από κάμερες και μικρόφωνα),  την άλλη μέρα δεν έχεις μούτρα να κυκλοφορήσεις στον κόσμο, όχι να απαιτείς ψήφο και να κουνάς το δάχτυλο στους πολίτες!
     Κι ακόμα περισσότερο όταν στο λεξιλόγιο της μητρικής σου γλώσσας υπάρχουν λέξεις όπως φιλότιμο, τσίπα, αξιοπρέπεια.
     Χωρίς αμφιβολία πάντως αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Κι αν ακόμα δεν έχει σχέση με σωματική μετάλλαξη, είναι οπωσδήποτε σίγουρο ότι πρόκειται για ψυχολογική ανωμαλία.
     Το ερώτημα είναι: Γιατί συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε;
     Γιατί εξακολουθούμε να στέλνουμε στην Βουλή ανθρώπους που διαφέρουν από εμάς; Που έχουν συναισθηματικές και ηθικές ανωμαλίες;
     Μήπως είναι άραγε περισσότερο ικανοί;  Αλλά ούτε κι αυτό. Είναι ανεπαρκείς να διαχειριστούν τα συμφέροντα και την ευημερία μιάς χώρας, ενός λαού.
     Τις αποδείξεις άλλωστε τις βιώνουμε όλοι.
     Η ευθύνη από δω και πέρα είναι στα χέρια μας: Τους απομακρύνουμε αμέσως και φέρνουμε στην εξουσία ανθρώπους σαν κι εμάς, φυσιολογικούς, χωρίς ψυχολογικές ανωμαλίες και προπαντός ηθικά ακέραιους.
     Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, για τον λαό, για όλους μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου