Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μην επιμένετε. Είμαι δεσμευμένος!

     Κυριακή 17 Φεβρουαρίου. Φέτος.
     Ο τσικ-λεβέντης, ο αψηλός, ο καλαματιανός, βγαίνει και με δήλωσή του καθαρίζει: ''Δεσμεύομαι!''.
     Κι όταν μιλάει ο αψηλός, ο λόγος του συμβόλαιο!
     Κυριακή 28 Μαρτίου. Χθες.
     Στο πολυνομοσχέδιο-4ο μνημόνιο ενός άρθρου, του τσικ-λεβέντη, με τροπολογία που αφορά τα ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους, ορίζεται ο μισθός σε ποσό όχι μεγαλύτερο των 427 ευρώ μηνιαίως! Μικτά. Καθαρά κάπου 376 ευρώ.
     Βγαίνει το εντελλόμενο των τραπεζών και υπουργός οικονομικών και αιτιολογεί: ''μα πρόκειται για άνεργους!'' 
     Ε, πέστο ρε λεβέντη, και φοβηθήκαμε ότι ο καλαματιανός τα γύρισε! Λέμε κι εμείς, ρόμπ ντε σάμπρ ο ''πρωθυπουργός''; Στριγκάκι ο  Εκλεκτός;  Αποκλείεται.
     Αμ, πρόκειται για άνεργους. Όχι για ανθρώπους που νομίζαμε εμείς!
     Σαν κι αυτούς που θα προκύψουν από το νέο πολυνομοσχέδιο-μνημόνιο.
     Μέσα στο οποίο, μιά και το αναφέραμε, και στις 365 σελίδες του, έχουν συμπεριληφθεί τέτοια απίστευτα και ζοφερά, που αν τα μάθαιναμε απότομα κι όχι λίγο-λίγο όπως θα μας το σερβίρουν μήνα τον μήνα, ή θα μετακομίζαμε σε άλλη χώρα, ή θα απαιτούσαμε το κεφάλι τους στο πιάτο.
     Την κεφαλή επί πίνακι, λοιπόν. Και που να βρεθούν τόσα πιάτα; Σερβίτσια ολόκληρα χρειάζονται! Και με τα πιατάκια του φρούτου και του γλυκού!
     Δυστυχώς, και για να σοβαρευτούμε, όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιό φανερό ότι πρόκειται περί ληστοσυμμοριτών, με επικεφαλής τον πιό ανερμάτιστο ηθικά και ψυχικά πολιτικό της κρίσης.  
     Γιατί του λείπει το απαιτούμενο ειδικό βάρος για να ισορροπήσει, να σταματήσει να μας προκαλεί εμετό με τις συνεχείς ταλαντεύσεις του.
     Έναν πολιτικό που η πολιτική του σκούφια χάνεται μέσα σε θολές τακτικές και πρακτικές από τότε που εμφανίστηκε στο προσκήνιο, είκοσι τόσα χρόνια πριν.
     Έναν πολιτικό που η αστάθεια και η μειονεξία του τον καθιστά ιδανικό για να χριστεί ο Εκλεκτός, από τις οιονεί κατοχικές δυνάμεις.
     Όπου ''εκλεκτός'' σημαίνει ''ο μπροστινός'' στην γλώσσα του υποκόσμου.
     Στην γλώσσα του πολιτικού υποκόσμου όμως που ανήκει, σημαίνει ''πρωθυπουργός''.
     Με εισαγωγικά. Δηλαδή τάχα μου πρωθυπουργός..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου