Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αναζητείται αξιοπιστία (ή έστω μία αληθινή δήλωση)

     Μαζί με την τσίπα, το φιλότιμο και άλλα απαραίτητα, έχει χαθεί βεβαίως και η αξιοπιστία.
     Δεν πάει πολύς καιρός, νομίζω ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, που όλοι οι ''καθ' ύλην'' αρμόδιοι βεβαίωναν, έσκιζαν τα ιμάτιά τους, ορκίζονταν στις καρέκλες τους (το μόνο ιερό που έχουν), ότι δεν θα υπάρξει απελευθέρωση ωραρίου και θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
     Από χθες όλες οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι επίκειται νομοσχέδιο, ή υπουργική απόφαση για την λειτουργία όλων των καταστημάτων εως 250τ.μ. (τί κριτήριο κι αυτό!), όλες τις Κυριακές, και για τα πολυκαταστήματα 10 Κυριακές που συνδέονται με διάφορες γιορτές!
     Το θέμα αυτό τέθηκε επιτακτικά από την τρόϊκα, και βέβαια οι τρείς ''σκυφτούληδες'' και ο σκυφτός ''εκ κατασκευής'' υπουργός των οικονομικών, ξαναέσκυψαν!
     Μάλιστα λέγεται ότι του ''πρωθυπουργού'' η μύτη ακούμπησε κάτω! Πράγμα διόλου δύσκολο έτσι που έχει μακρύνει τελευταία.
     Ακριβώς με την ίδια αξιοπιστία αντιμετωπίζονται όλα τα θέματα από την κυβέρνηση-παιδική χαρά.
     Τώρα μας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλα νέα μέτρα, ο ίδιος ο ''πρωθυπουργός'' έχει δεσμευτεί για το βάθος του κατώτατου μισθού, που στην ελεύθερη αγορά έχει φτάσει ήδη τα 280 ευρώ, και όλος μαζί ο κυβερνητικός συρφετός βλέπει ανάκαμψη μέχρι τα τέλη αυτού του χρόνου!!
     Επίσης υπόσχονται μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου που θα κάνουν. Μήπως σκέπτονται να ανοίξουν και μία επιχείρηση ή μαγαζί για καθένα από αυτά που έχει ήδη κλείσει;
     Αιδώς αχρείοι!
     Ρε κακομοίρηδες. Αφού είσαστε ανίκανοι να τάξετε και να δηλώσετε κάτι με ακρίβεια, εφ' όσον τις αποφάσεις τις παίρνει η τρόϊκα, βουλώστε το επιτέλους. Τί μας γεμίζετε αλογόμυγες; Για να σας δούμε με συμπάθεια;
     Δεν καταλαβαίνετε ότι συνεχώς, μα συνεχώς, επιβαρύνετε την θέση σας
     Ο λαός, τόχουμε πει πολλές φορές, σας έχει ήδη κατατάξει. Στους επίορκους, στους ανθέλληνες, στους ολετήρες του Έθνους.
     Η καταδικαστική απόφαση για σας έχει ήδη βγεί.
     Σε λίγο έρχονται και οι ποινές..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου