Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η αβάσταχτη βαρύτητα της Χούντας

     Με τον επιθανάτιο ρόγχο της η ΕΡΤ αποκάλυψε στον ελληνικό λαό, αλλά και παγκόσμια, αυτό που η ίδια προσπαθούσε τόσον καιρό να αποκρύψει, να συσκοτίσει: την ύπαρξη της Χούντας των Αθηνών.

     Το οξύμωρο είναι ότι για την εγκαθίδρυση και την στερέωση αυτής της χούντας, σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης έχει ο τρόπος λειτουργίας του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.

     Τότε γιατί τόση θλίψη, κλάμα κι οδυρμός για το κλείσιμο της ΕΡΤ;  Ενός καναλιού που τα κρίσιμα αυτά χρόνια έχει σταθεί απέναντι στον χειμαζόμενο λαό, συσκοτίζοντας την πραγματικότητα και εξυπηρετώντας τους σκοπούς της τρόϊκας και των οιονεί δοσιλογικών κυβερνήσεων;

     Πρώτον γιατί δεν κλείνει η ΕΡΤ, κλείνει η Δημοκρατία! Αυτό επιχειρούν και αυτό θέλουν όσοι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου του στυλ ''αποφασίζομεν και διατάσσομεν'', καταργούν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν!

     Δεύτερον, γιατί δεν σημαίνει ότι επειδή δεν λειτουργεί σωστά ένας δημόσιος οργανισμός, δεν έχει και λόγο ύπαρξης!  Η ΕΡΤ είναι η επίσημη φωνή της Ελλάδας σε όλον τον κόσμο. Και χθες η φωνή της Ελλάδας έπαψε να ακούγεται.
     Η ενημέρωση του Έθνους βρίσκεται πιά στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, και ο κίνδυνος ξένης προπαγάνδας από ''γείτονες και φίλους'' τεράστιος.

     Τρίτον, γιατί δεν είναι δίκαιο και λογικό για τις αμαρτίες μιάς χούφτας δοσιλόγων μεγαλοδημοσιογράφων-παπαγάλων, ίσως και όλης της διορισμένης διοίκησης, ακόμα και χιλίων ας πούμε υπεράριθμων, τεμπέληδων ή κηφήνων όπως θέλετε πείτε το, να απολύονται άλλοι 1500 κανονικά και υγιώς εργαζόμενοι!

     Γι αυτούς τους λόγους και υπερασπιζόμενος τον ίδιο του τον εαυτό, ο λαός πρέπει να σταθεί στο πλευρό των αδίκως και κανονικά εργαζόμενων απολυόμενων.

     Και για κάτι άλλο:
     Η κουτοπόνηρη Χούντα των Αθηνών, γνωρίζοντας τον ως τώρα ιταμό ρόλο της ''δημόσιας ενημέρωσης'', φαντάστηκε ότι πολύ εύκολα θα ξεγελάσει τους πολίτες να δικαιολογήσουν αυτό το κλείσιμο, την φίμωση της επίσημης ελληνικής φωνής.

    ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ''ΟΧΙ'' ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ !

     Ευχαριστούμε τον θλιβερό ''πρωθυπουργό'' που μας θύμισε χθες μέρες του 1973, και κατάφερε να αφυπνίσει όσους ακόμα εθελοτυφλούν.

     Σε μιά αναλαμπή ευφυίας τον Ιούλιο του 1974, και προκειμένου να διασώσει την ζωή την δική του και των υπόλοιπων χουνταίων, ο τότε δικτάτορας, την ύστατη ώρα παρέδωσε την εξουσία και αποχώρησε.
     Περιμένουμε την αναλαμπή ευφυίας και του σημερινού..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου