Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Το Αέναο Ψεύδος..

     Το στοίχημα δεν είναι αν θα γίνει, αλλά πότε;
     Πότε και ποιά τάξη εργαζομένων θα τραβήξει το σκοινί μέχρι να σπάσει και να γκρεμίσει όλο αυτό το σάπιο οικοδόμημα των μνημονιακών κυβερνήσεων.

     Σήμερα που προαναγγέλλονται πάλι αυξήσεις στα διόδια κατά 60%(μήπως χάσουν οι εθνικοί εργολάβοι), που θεσπίζονται κι άλλες ποινές, επί παλαιών ποινών, μόνον ποινές..
     ..που 20 δικογραφίες κατά πολιτικών( Παπακωνσταντίνου, ΓΑΠ, κλπ), που έχει διαβιβάσει ο Άρειος Πάγος στην παρούσα Βουλή, μουχλιάζουν στα συρτάρια του προέδρου του Κοινοβουλίου..

     Κι ενώ ο ίδιος ο Πάπας, το προπύργιο αυτό του συντηρητισμού και της παγκοσμιοποίησης, καταγγέλλει την ''τυραννία της θεοποιημένης αγοράς'', και κηρύττει  ''Οχι σε μια οικονομία του αποκλεισμού και της ανισότητας των εισοδημάτων'', ''Οχι στη θεοποίηση του χρήματος'', ''Οχι στο χρήμα που κυβερνά αντί να υπηρετεί'' και ''΄Οχι στην κοινωνική ανισότητα που προκαλεί βία''..

     Εδώ, η τρόικα απαιτεί πλήρη απελευθέρωση πλειστηριασμών για να επιστρέψει!..
     ..για να επιστρέψει σε έναν ''διάλογο'' στημένο, ψεύτικο, παραπλανητικό, με τ' ανδρείκελα της Εθνικής προδοσίας, για να διαπραγματευτεί την τελική καταρράκωση ενός λαού, και την κλοπή του Εθνικού του πλούτου!

     Παρ' όλο που εκθέσεις και εκτιμήσεις ειδικών όπως η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας. αναφέρουν  πως:
      ''Το ΔΝΤ προετοιμάζει την έξοδό του από την τρόικα , καθώς δεν συμμερίζεται τις διάφορες success stories..
     ..Οι λόγοι της επικείμενης αποχώρησής του, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, έχουν ως αφετηρία τις τύψεις του, επειδή εκτίμησε τόσο τραγικά εσφαλμένα την έκταση της ύφεσης που θα προκαλούσε το πρόγραμμά του στην Ελλάδα..
     ..Είναι λογικό να υποτεθεί ότι μετά τη σαφή ομολογία αυτού του λάθους του, στις αρχές του τρέχοντος έτους, το ΔΝΤ ανέμενε κάποιες φυσιολογικές αντιδράσεις, από την ΕΕ, αλλά και από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ..''

     Οι ''έλληνες'' όμως αρμόδιοι, εδώ, ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΕΝΑΟ ΨΕΥΔΟΣ του ''μονόδρομου'' των μνημονίων, της μονομερούς λιτότητας και της καννιβαλικής τους πολιτικής..
     ..ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ, και ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΑΘΟΣ !

     Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε να παραδεχτούν ένα λάθος που θα ήταν συγχρόνως η υπογραφή της πολιτικής τους, και όχι μόνο, καταδίκης;
   
     ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, υστερικά προσκολλημένοι στο αέναο ψεύδος τους, υστερικά προσκολλημένοι στην εξουσία τους!

     ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ, να καταστρέφουν μιά χώρα, παρά να παραδεχτούν ο,τιδήποτε, παρά να χάσουν ο,τιδήποτε..

     Πρόκειται για πολιτικούς εγκληματίες, αλλά και εγκληματίες του ποινικού δικαίου!
     Οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικά, έχει χρέος αντίδρασης, αντίστασης και γενικού ξεσηκωμού..

     

σχολιάκι #54

 
..δηλαδή θέλετε να μας πείσετε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει ''σώας τας φρένας'';..

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!..

     ''Κάνουμε ό,τι μπορούμε..''
     ''Ξέρετε πόσοι άνθρωποι, φέτος, για πρώτη φορά, μπήκαν στην φυλακή για χρέη;''
     ''Πόσες περιουσίες δημεύτηκαν;''

     Δήλωσε ανερυθρίαστα το γνωστό απόβρασμα, ο εκτελών χρέη υπουργού Οικονομικών.
      Και βέβαια δεν φοβήθηκε την οργή και την διαμαρτυρία τού απέναντί του, γιατί σε κείνη την θέση βρισκότανε ένα άλλο απόβρασμα, της δημοσιογραφίας αυτή την φορά!

     ΑΥΤΟ, αυτοί θεωρούν επιτυχία! Αυτό θεωρούν δουλειά τους! Πόσον κόσμο θα στείλουν στην φυλακή! Και πόσες περιουσίες θα κατάσχουν!
     Όχι πώς θα αναστήσουν την οικονομία..
     Όχι πώς θα βοηθήσουν τους πολίτες να ανταπεξέλθουν στα βαριά χρέη που οι ίδιοι τους έχουν  βυθίσει με κατοχικούς νόμους και φόρους..
     Όχι πώς θα δημιουργήσουν απασχόληση για τα εκατομμύρια των ανέργων..
     Όχι πώς θα κρατήσουν τους νέους επιστήμονες στην χώρα, για να γίνει απόσβεση του κόστους που χρειάστηκε ώστε αυτοί να γίνουν επιστήμονες..
     Όχι πώς θα σταματήσουν την προκλητική σπατάλη στο Δημόσιο, που προκαλούν οι ίδιοι..
     
     Αλλά πώς θα φυλακίσουν κόσμο!
     Πώς θα εξουθενώσουν την κοινωνία!
     Πώς θα βάλουν στο χέρι το ''έχει'' του λαού!

     Άθλιοι άνθρωποι, ρετάλια του ανθρώπινου γένους, που δεν σκέφτονται ότι με την οργή και το μίσος που συσσωρεύουν στον κόσμο, θα βρεθούν οι ίδιοι εκεί που προετοίμασαν για τον λαό! Θα παρακαλάνε μάλιστα για μιά θέση στην ζεστή και ασφαλή αγκαλιά των φυλακών, παρά να παραμείνουν ελεύθεροι και δαχτυλοδειχτούμενοι..
      Αψηφούν την πραγματικότητα, ότι μαζί με τα δεινά που απεργάζονται για τον ελληνικό λαό, σφυρηλατούν συγχρόνως και το δικό τους δυσοίωνο μέλλον.

      Ελπίζουν ίσως σε κάποιο ''ελικόπτερο''..
      Που όμως δεν θα πετάξει, γιατί δεν θα υπάρχουν λεφτά για καύσιμα!
      Και για...πέταμα..

     Υ.Γ.   Το blog, όπως πάντα, κάνει προβλέψεις, όχι ευχές!  Οι μόνες ευχές που κάνει είναι να ξυπνήσει ο ελληνικός λαός, και να γίνει το θέλημά του..
               

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Θα γίνω καλά γιατρέ μου;..

     Ευχόμαστε στους συνεπείς ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ, της Νέας Δημοκρατίας(;), καθώς και της ΡηΜαδ, από εδώ και μπρος κάθε φορά που θα αρρωσταίνουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους να τα θεραπεύουν με γενόσημα φάρμακα!

     Επίσης τους ευχόμαστε, αν τυχόν ο θεράπων ιατρός τους, επιμένει στην θεραπεία με πρωτότυπα φάρμακα, να μην έχουν να πληρώσουν την διαφορά γιατί θα τους έχει κάνει ''ντου'' στον τραπεζικό τους λογαριασμό η εφορία!

     Και για όσους θέτουν εντελώς ''αθώα'' το απλοϊκό, πλην προβοκατόρικο, ερώτημα:
     ''Μα δεν θέλετε ο λαός να παίρνει φθηνότερα φάρμακα;'', ή:
     ''Δεν μπορείτε να παραδεχτείτε ότι η κυβέρνηση έκανε έστω και ένα καλό;''

     Θα επισημάνουμε ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ μιά ΤΕΤΟΙΑ κυβέρνηση να κάνει έστω και ΕΝΑ καλό για τον ελληνικό λαό, διότι είναι σίγουρο ότι κάπου, σε κάποια κρυφή αποστροφή του νόμου θα υπάρχει κάτι άλλο που θα βλάπτει πολλαπλάσια την τσέπη ή την υγεία του πολίτη..
     Ή θα ωφελεί πολλαπλάσια κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα, που κι αυτά με την σειρά τους στηρίζουν (με το αζημίωτο βέβαια) το καθεστώς!

     Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ μία τέτοια κυβέρνηση όπου αδιαφορεί παντελώς για τις καθημερινές αυτοκτονίες, για τα οικογενειακά δράματα, για την εξαθλίωση των πολιτών, να κόπτεται τάχα τώρα για μία και μόνο πτυχή της καθημερινότητας, η οποία μάλιστα συνδέεται με διεθνείς επιχειρήσεις δισεκατομμυρίων!

     Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ για άτομα του ψυχοπαθολογικού υποβάθρου (θα μιλήσουμε γι αυτό σε άλλο σχόλιο) του υπουργού(!) Υγείας..
     .. να σκεφτούν και να μεριμνήσουν για ο,τιδήποτε άλλο εκτός απ' ό,τι έχει να κάνει με την ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που επιτρέπει σε άτομα του είδους του, με βαριά ψυχολογική διαταραχή, να ασκούν εξουσία!

     Γι αυτό, ας λείπουν οι κραυγές υποκρισίας περί φθηνού φαρμάκου, και περί εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού.

     Πολύ σύντομα θα φανεί και στους πραγματικά (ελάχιστους πιά) απλοϊκά σκεπτόμενους, ότι οι δοσίλογοι, οι μαυραγορίτες δεν έχουν συναισθήματα!
     Μόνον συμφέροντα..

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Υπάρχουν, ακόμη..

     Και μ' αυτά και μ' αυτά φτάνουμε και στον τελευταίο μήνα του χρόνου..

     Πέρασε πιά και ο ''επικίνδυνος''(!) Νοέμβριος, όπως είχε περάσει ο ''καυτός'' Σεπτέμβριος, και πιό πριν ο  ''οριακός''  Ιούλιος!

     Κουταμάρες και αηδίες για να ξεγελιέται το πόπολο, και να λουφάζει στους καναπέδες και τις πολυθρόνες, περιμένοντας: τίποτα!

     Ένα παχύ και βαρύ ''τίποτα'', που το μεταθέτουμε από Δευτέρα σε Πέμπτη, κι από Φεβρουάριο  σε Ιούνιο, και από Πάσχα στις γερμανικές εκλογές, δίνοντας χώρο και χρόνο στο ''σύστημα'' και στα κυβερνητικά ανδρείκελα να χορεύουν τον χορό του διαβόλου πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού, στο κουφάρι της ελληνικής οικονομίας, στο ανύπαρκτο πιά μέλλον..

     Και μεις, περιμένουμε ολοχρονίς τι;
     Να περάσει κι αυτός ο χρόνος, να 'ρθει ο επόμενος, να γίνει τί;
     Να περάσουν τάχα τα χρόνια των μνημονίων και μετά: τσακ! σαν κάποιος να γύρισε τον διακόπτη, να ξαναγυρίσουν όλα στον κανονικό τους ρυθμό;

     Και δεν έχουμε καταλάβει ότι δεν υπάρχει ''μετά'';
     Ότι δεν μπορεί να υπάρξει  ''μετά'', χωρίς ιδρώτα, χωρίς δάκρυα, χωρίς ''αίμα'' !

     Δεν μπορούμε να περάσουμε το φουσκωμένο ποτάμι χωρίς να βραχούμε! Χωρίς να ξεσκίσουμε και να ματώσουμε τα πόδια μας στις πέτρες!  Χωρίς απώλειες!
     Δεν γίνεται..

     Κι αν δεν το διαβούμε τώρα, το ποτάμι συνεχώς φουσκώνει, βρυχάται, ζητάει ανθρώπινες ζωές και καταστροφές..
     Δεν γίνεται να το διαβούμε καβάλα στους καναπέδες!

     Σε ένα μήνα τελειώνει κι αυτός ο χρόνος.
     Στον απολογισμό που θα κάνουμε, στην απογραφή όσων χάσαμε κι όσων μας μένουν ακόμα, ας θυμηθούμε να βάλουμε στην άκρη, να περισώσουμε ένα σπίρτο..

     Αυτό που θα βάλει φωτιά στους καναπέδες..


     Υ.Γ.  Ο τίτλος του κειμένου μπήκε έχοντας στο μυαλό τις μαριονέτες που κυβερνούν την ύπαρξή μας.  Προχωρώντας όμως το κείμενο ανακαλύπτει κανείς ότι τελικά αυτά που ''Υπάρχουν, ακόμη..'' είναι οι καναπέδες, η ατολμία και η ανοησία μας..
     

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πράξτε κάτι! Τώρα!

     Η παραίνεση απευθύνεται προς τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης.

     Η κατάσταση έχει πιά ξεφύγει από τα όρια, και εικόνες σαν κι αυτή της φωτογραφίας, ενδεχομένως με άλλα ρούχα και έγχρωμες, θα ξαναδούμε πολύ σύντομα..

     Φτάνει πιά με τις διαμαρτυρίες μέσα στην Βουλή, και με τις ασκήσεις ''επί χάρτου''!
     Φτάνει με τους σχεδιασμούς τακτικής, με τις εξεταστικές επιτροπές, με τις επερωτήσεις και τις προτάσεις μομφής!
     Φτάνει με τις μονοήμερες απεργίες και τις ''κουτσές'' πορείες των συνδικάτων των εργατοπατέρων!

     Σε ένα κράτος που έχει αλωθεί η Δικαιοσύνη και έχει αδρανοποιηθεί η νομοθετική εξουσία, όλα αυτά είναι αδύνατον να λειτουργήσουν. Είναι ατελέσφορα!

     Ζητούν απ' τον λαό να πειθαρχήσει σε νόμους που παραγγέλνονται εκτός συνόρων, ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ!
     Απειλούν τους πολίτες με ποινές φυλάκισης, δήμευσης, διαπόμπευσης!

     Πρέπει να βγείτε μπροστά αρχηγοί της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης και να κηρύξετε ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ εναντίον αυτής της προδοσίας που συντελείται ανοικτά πλέον και θρασύτατα κατά της χώρας και του ελληνικού λαού!

     Να πάρετε το ρίσκο και τον λαό στην πλάτη σας!
     Το σύστημα θα σας κατηγορήσει για λαϊκισμό και ενδεχομένως για τυχοδιωκτισμό..
     Θα ξαμολύσουν τα σκυλιά της ''ενημέρωσης'', όλη την λάσπη και την καταστροφολογία που θα μπορέσουν να εφεύρουν, όλη την σαπίλα του καθεστώτος..

     Αν δεν λυγίσετε και δεν κάνετε πίσω, θα δώσετε θάρρος και στον τρομοκρατημένο λαό. Κι ο τροχός θ' αρχίσει να γυρίζει!

     Συμπαραταχθείτε, αφήστε διαφορές και αγκυλώσεις και κηρύξτε ΑΝΕΝΔΟΤΟ!

     Αδιαφορήστε για την προβοκάτσια των ΜΜΕ και τις εσωκομματικές σας αντιρρήσεις και συμπτύξτε μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης και των μνημονίων!
     Αντιρρήσεις ''εκ του πονηρού'' θα φέρουν μόνον  όσοι βολεύονται, όσοι ωφελούνται απ' τα μνημόνια! Οι δωσίλογοι, οι μαυραγορίτες, οι κάθε είδους ''εθνικοί'' εργολάβοι και προμηθευτές, οι πολιτικάντηδες, τα κάθε λογής καθάρματα..

     ΜΑΖΙ! 
     Ο λαός θα καταλάβει. Και θα συμφωνήσει!
     Και θα συμπαραταχθεί μαζί σας στην ΑΝΕΝΔΟΤΗ πορεία απελευθέρωσης της χώρας, που ΜΑΖΙ θα του υποδείξετε!

     Πράξτε κάτι!  Ριζοσπαστικό και αποτελεσματικό!  Τώρα!

     Υπάρχουν τρόποι αντίδρασης και ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ αγώνα.
     Βρείτε τους, και βρείτε τα μεταξύ σας..

     Εμείς εδώ κάτω, ο αντιμνημονιακός λαός, τα 'χουμε βρεί..

     

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Φύκια και μεταξωτές κορδέλες..
     Αν κάποιος ήθελε να κάνει καριέρα ηθοποιού και λέγονταν(και ήταν) Ατάλαντος, θα διάλεγε βέβαια να αλλάξει το επίθετό του.  Αλλά θα το έκανε Βεάκης ή Μινωτής;
     Το ίδιο αν ήθελε να γίνει ζωγράφος και τον έλεγαν, ας πούμε, Στραβοχέρη!  Θα το έκανε Λύτρας ή Εγγονόπουλος;
     Ή αν ήταν λογοτέχνης και τον έλεγαν Αγράμματο, θα το έκανε Καβάφης ή Καζαντζάκης;

     Και δεν θα έδειχνε επιλέγοντας ένα τόσο ''βαρύ'' όνομα, ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί προς όφελός του ό,τι καλό ανακαλεί συνειρμικά το άκουσμα του;

     Δηλαδή δεν θα έδειχνε το ιταμό και το ανήθικο του χαρακτήρα του, προσπαθώντας να εντυπωσιάσει τα πλήθη, τενεκές όντας ο ίδιος, με δανεικές και ψεύτικες καλές εντυπώσεις ενός ένδοξου ονόματος;

     Όταν όμως πρόκειται για  πολιτική και όχι λογοτεχνία ή κάτι άλλο, τότε η εξαπάτηση που επιχειρείται από την ''κλοπή'' συνειρμικά καλών εντυπώσεων, έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.
     Διότι δείχνει την πορεία, το μονοπάτι που προτίθεται να ακολουθήσει ο ''φέρελπις'' πολιτικός!
     Πορεία ψευτιάς, αλαζονείας, κενοδοξίας, πορεία καταστροφική για το κοινωνικό σύνολο και τον τόπο..

     Η ποιότητα των υλικών του χαρακτήρα και του ήθους ενός ανθρώπου δεν μετριέται με το όνομα!
     Ούτε η προσφορά προς τον τόπο και τους πολίτες..

     Μπορεί να λέγεσαι Τουρκόσπορος, και να είσαι ο μεγαλύτερος έλληνας πατριώτης..
     Και μπορεί να λέγεσαι Έλληνας(στο επίθετο), και να είσαι το πιό ξεπουλημένο υποκείμενο από κτήσεως ελληνικής πολιτικής σκηνής!


     Υ.Γ.  Το κείμενο της φωτογραφίας αποτελεί μέρος επίσημου τηλεγραφήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009, και αφορά έλληνα πολιτικό, ο οποίος με άλλο επώνυμο γεννήθηκε, και με άλλο επώνυμο σταδιοδρομεί(!) πολιτικά..

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Δεν μας αξίζει τέτοια ξεφτίλα..(2)

     ..και πού είναι, ρε ψευτόμαγκα, τα νταηλίκια που πουλάς εδώ, στην Βουλή και αλλού;

     Για κάνε και στο Βερολίνο τσαχπινιές! ''Δεν σας κοιτάω για να μην γελάσω''!  Για πες το και στην φύρερ του Δ' Ράϊχ, να δούμε αν σε παίρνει!

     Για τράβα, ρε σαχλόμαγκα, στην Κομισιόν να γείρεις τον ώμο και να μισοκλείσεις το μάτι, να γελάσει κάθε ευρωπαίος πικραμένος!

     Άντε να σε δούμε.. Που μόνο εδώ στους ιθαγενείς το παίζεις καμπόσος..

     ''Οι ελληνικές Αρχές πρέπει επειγόντως να παρουσιάσουν πρόοδο σε τέσσερα μέτωπα: Τα προαπαιτούμενα, το δημοσιονομικό κενό, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουμε πρόοδο σε αυτά προκειμένου να κλείσουμε την αξιολόγηση.'' Δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
     ''Η Ελλάδα πρέπει να πάρει νέα μέτρα για την τριετία 2014-2016''. Δήλωσε χθες ο Τόμσεν.

     Αλλά στο εξωτερικό, μπροστά στ' αφεντικά φοράς το επίσημο ύφος, το υπηρεσιακό, αυτό που είσαι σαν...λιλί κλαμένο, και κοιτάς χαμηλά, τα παπούτσια σου!

     Εμείς, ρε φασουλόμαγκα, σαν έλληνες, θα θέλαμε τον πρωθυπουργό μας να στέκει στο ύψος του!
     Να μην ξεφτιλίζεται, γιατί ξεφτιλίζει και μας..

     Θα θέλαμε, είτε μας αρέσεις είτε όχι (που δεν μας αρέσεις) να σταθείς αγέρωχος και να 'χεις λόγο και άποψη να αρθρώσεις μπροστά στους βησιγότθους τοκογλύφους, που επιχειρούν να κλέψουν την χώρα σου, την χώρα μας!

     Θα θέλαμε να βαρέσεις την γροθιά στο μαχαίρι, και αν χρειαστεί, να πείς το μεγάλο ''όχι'' στην Ευρώπη τους και στον παρά τους!

     Και τότε, ρε μάγκα, θα έβγαινες αυτοδίκαια πρωθυπουργός για άλλα 125 χρόνια!  Λεβέντικα και με το μπόϊ σου!  Και την αξία σου! (ε, λέμε και καμία μ.... να περάσει η ώρα!)

     Γιατί είπαμε. Παράστημα έχεις!  Άλλα πράγματα, δεν έχεις!
     Έτσι έχεις δείξει τουλάχιστον ως τώρα..

     Διάψευσέ μας, κι ας γίνουμε εμείς ρεζίληδες που σε κατηγορούμε!
     Αλλά δεν μπορείς!
     Δυστυχώς..
     
   

   
     

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Δεν μας αξίζει τέτοια ξεφτίλα..

     Το blog ασθενεί από ένα κρύωμα επικολυρικό!

     Παρ'όλα αυτά και βλέποντας τούτη την φωτογραφία, δεν άντεξε να μην πεταχτεί ως άλλος Λάζαρος κραυγάζοντας: Φτάνει πιά η ξεφτίλα, ρε ξεφτιλισμένε!

     Ως πότε θα ανεχόμαστε, ώ έλληνες, αυτούς τούς ξεφτιλισμένους άντρες, που οι ίδιοι εμείς φορτώσαμε στον σβέρκο μας, να γυροφέρνουν στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο το όνομα της πατρίδας μας, το όνομα των προγόνων μας, και να το εξευτελίζουν με επαιτείες και παρακάλια, δεχόμενοι φοβέρες, διαταγές και ειρωνείες;

     Ως πότε θα ανεχόμαστε να προβάλλουν την δική τους μηδαμινότητα και απαξία πάνω στις έννοιες ''Έλληνας'', ''Ελλάδα'', ''Ελληνικότητα'';

     Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να σκυλεύουν, να λεηλατούν τα κατορθώματα και τις αξίες μίας φυλής που εν τέλει και στο διάβα της Ιστορίας φάνηκε ανθεκτικότερη απ' τους Εφιάλτες, Πηλιογούσηδες και Νενέκους που βρέθηκαν στον δρόμο της;

     Εξαφανιστείτε από μπροστά μας ανθέλληνες ξεφτιλισμένοι!
     Παραδώστε την εξουσία και εξαφανιστείτε!

     Μην εξαναγκάσετε τον λαό να πάρει μόνος του τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για να διορθώσει τα λάθη του..
     Δείξτε μιά σταλιά ''ανδρισμό'', αν έχετε, και απαλλάξτε μας απ' την παρουσία σας..

     Θα δυσκολευτούμε να διορθώσουμε τα ολέθρια λάθη σας, μα θα τα καταφέρουμε!
     Χωρίς εσάς καλύτερα..

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η τρέλα του μεγαλείου..

     Είναι κοινός τόπος ότι τα περισσότερα απολυταρχικά, δικτατορικά, φασιστικά και παντός είδους καταπιεστικά καθεστώτα, τελικά πέφτουν από μόνα τους!

     Και καταρρέουν μάλιστα την στιγμή ακριβώς που νομίζουν ότι είναι ακλόνητα, και ότι μπορούν να ξεπεράσουν τους πολιτικούς σκοπέλους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

     Τα καθεστώτα αυτά στηριγμένα στο ψέμα, την προπαγάνδα, τον φόβο και την καταστολή, αποκτούν με τον καιρό μία ψευδαίσθηση μεγαλοπρέπειας και δύναμης, που τα κάνει τελικά να γίνονται απρόσεκτα και εύκολα θύματα της δικής τους οίησης και αυταρχισμού..

     Ακριβώς σ' αυτό το σημείο βρίσκεται σήμερα το μνημονιακό καθεστώς της χώρας.

     Τώρα που ο ελάχιστος, ο νάνος  ''πρωθυπουργός'' νομίζει πως με τα απίθανα ψέματά του, την διαστρέβλωση κάθε αλήθειας που επιχειρούν τα τρεφόμενα από την τρόϊκα και τα κρατικά ταμεία ΜΜΕ, καθώς και από τους ολοήμερους ''λιβανωτούς'' προς το πρόσωπό του των πολιτικών σκουπιδιών των οποίων τις τύχες ορίζει, είναι ανίκητος, τώρα..
     ..την στιγμή αυτή, έχει χάσει κάθε επαφή και αίσθηση με την πραγματικότητα.
     Δεν ακούει, δεν βλέπει παρά αυτά που θέλει να δει και ν' ακούσει, και δεν πράττει παρά μόνον αυτά που του επιβάλλουν να κάνει αυτοί που ορίζουν την δική του τύχη!

     Τα πολιτικά του λάθη διαδέχονται το ένα, το άλλο, και το μοιραίο λάθος που θα οδηγήσει στον γκρεμό το καθεστώς που νομίζει ότι έχτισε, βρίσκεται προ των πυλών!

     Η τρέλα του μεγαλείου είναι έτοιμη να οδηγήσει στον όλεθρο άλλον έναν τιποτένιο δικτατορίσκο, και να επαναφέρει στην τάξη ένα διασαλευμένο πολίτευμα!

     Οι πολίτες ας επαγρυπνούν, για να μην χαθεί κι αυτή η ευκαιρία..
 

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Έξοδα..

..θα πληρώσουμε 147.600€ για γραβάτες και φουλάρια για την ελληνική προεδρία!

..για σκοινί και σαπούνι τίποτα;

Ο τυφώνας Σαμαροβενιζελίνα πλήττει την Ελλάδα..

     Ο συγκεκριμένος τυφώνας έχει εγκατασταθεί πάνω από την χώρα και καταστρέφει τις υποδομές της.

     Ήδη δεν υπάρχει Δημόσια Υγεία που να μπορεί να εξασφαλίσει στους αυτόχθονες ασφαλή και χωρίς ταλαιπωρία θεραπεία και  προμήθεια αξιόπιστων φαρμάκων.
     Δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας καταργούνται. Όσα (ιδίως περιφερειακά) παραμένουν ανοικτά αποψιλώνονται από ιατρικές ειδικότητες και γιατρούς , προαναγγέλλεται μάλιστα θριαμβευτικά(!) η απόλυση γιατρών από την πρωτοβάθμια περίθαλψη!

     Ο ιστός της Εθνικής Παιδείας έχει ήδη καταστραφεί, με συγχωνεύσεις σχολείων, δυσκολία μετακίνησης μαθητών, επιστρατευμένων καθηγητών, με αποδιάρθρωση των Πανεπιστημίων με απώτερο στόχο το κλείσιμό τους, ώστε να περάσει η Παιδεία στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στο ιδιωτικό συμφέρον!

     Η Εθνική Άμυνα δεν εμπνέει δυστυχώς πιά εμπιστοσύνη, παρά μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με το έμψυχο υλικό της. Ακόμα και για παρέλαση 1,5 χλμ. χρειάστηκε ιδιωτική επιχορήγηση!

     Όσο για την Οικονομία..
     ..ανακοινώθηκε σήμερα αύξηση του Δημόσιου χρέους, σε σχέση με πέρσι, κατά 18,4 δις ευρώ!
     Άρα πού πήγαν όλες αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού;
     Πού το κόψιμο μισθών και συντάξεων;
     Πού οι τόσες απολύσεις;
     Πού η κατάργηση νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημίων;
     Πού ο τριπλασιασμός των φόρων;  Πού οι νέοι φόροι;  Πού τα χαράτσια;
     Πού τα λεφτά απ' τις εκποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, κτηρίων κλπ;

     Άρα υπάρχει ακόμα διαρροή! Κάποιοι τρώνε!
     Και βέβαια αυτοί που τρώνε δεν είναι ο λαός..
     Και για να μπορούν να τρώνε ακόμα σημαίνει ότι δεν έχει γίνει καμία αναδιοργάνωση και ''νοικοκύρεμα'' του κράτους..
      ..ούτε περικοπές στις δημόσιες σπατάλες!

     ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,  ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ  ΙΣΤΟΥ,  ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗΣ!

      Αυτές είναι οι επιτυχίες, τα ''σουξέ'' του κυβερνητικού τυφώνα!
      Που όσο παραμένει πάνω απ' την χώρα μόνον καταστροφή και δυστυχία μπορεί να προκαλεί!

     Ας ελπίσουμε στον άλλον τυφώνα, αυτόν της λαϊκής οργής..
     Είναι ο μόνος που μπορεί να διώξει τον πρώτο και να αλλάξει την ροή των πραγμάτων..

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μην κάνεις όνειρα τρελά, κάτσε εδώ πού 'σαι καλά..

     Θα φύγει λέει..
     Θα πάρει το αεροπλάνο και θα φύγει, αν βγεί άλλο κόμμα εκτός απ' αυτά των δοσιλόγων!

     Πού θα πας βρε αδελφέ; Κάτσε εδώ! Δεν θα βρείς καλύτερα!
     Εδώ, του κόσμου τις μ@λακίες έχεις πεί, και κυκλοφορείς ακόμα ελεύθερος!
     Χώρια αυτά που 'χεις κάνει!
     Αλλού δέρνουν!.
     Μην κοιτάς εδώ που βολευόμαστε με γιαουρτάκια..
     Αλλού, μιά φορά στο τόσο, βρίσκουν κανέναν σαν κι εσένα σε κανένα χαντάκι. Έτσι! Για να σφίγγουν οι κ@λοι!
     Εδώ, σε πείραξε κανείς; Έχεις κανένα παράπονο;
     Δεν κυκλοφορείς το λίπος το σωματικό και το εγκεφαλικό σου όπου θες;
     Δεν περιφέρεις την σιχαμένη και θλιβερή συνάμα ύπαρξή σου από σταθμό σε κανάλι, λέγοντας ό,τι σου κατέβει, και προσβάλλοντας σε κάθε σου κουβέντα την δημοκρατία και τον ελληνικό λαό;
     Έφαγες ποτέ καμία σφαλιάρα; Όχι! Τότε τί ανησυχείς; Μην τις φας μαζεμένες;
     Μην ανησυχείς και άκου:

     Ο ελληνικός λαός είναι μεγαλόθυμος!
     Και προπαντός, έχει χιούμορ..
     Άρα..
     ..όποιος και να βγεί, το πολύ-πολύ να σε βάλουμε σε κανένα κλουβί μαζί με τίποτε Μπουμπούκους, τίποτε Γεράσιμους, τίποτε Πέτρους (πηδηχταράδες), και να σε δείχνουμε στον κόσμο, να βλέπει..
     ..σε τί και πόση κατάντια μπορεί να περιπέσει το ανθρώπινο είδος!

     Θα σε πηγαίνουμε παντού. Σε όλη την Ελλάδα. Θα τρως και τζάμπα!
     Περιπλανώμενο τσίρκο δηλαδή! 
     Αυτό ακριβώς που είσαι!

     Γι αυτό, κάτσε εδώ! Καλά θα περάσουμε..
     Αρκεί να φύγουν οι προσκυνημένοι..

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ο έχων το ''know-how''..(την τεχνογνωσία Αντωνάκη!)    ..γιατί δεν ρωτάνε τον ''πρωθυπουργό'';..
..αυτός κάτι παραπάνω θα ξέρει για γνήσιες αποστασίες!..

Ο αποστάτης αποστασίες ονειρεύεται..

     Πλημμύρισε πάλι από ιερή αγανάκτηση η αυτού χυδαιότης το Ιερόν(για τον εαυτό του) Κτήνος, και πρασίνισε απ' το κακό του:

     ''Καλούν σε αποστασία τους βουλευτές ΜΟΥ!''.
     ''Θέλουν να πέσει η κυβέρνησή ΜΟΥ, να κινδυνεύσει η δημοκρατία ΜΟΥ, να χρεοκοπήσει το κράτος ΜΟΥ!''
     ''Τους καλούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα, τα μέτρα που ΕΓΩ συμφώνησα να επιβάλλουν στον λαό, διότι ΕΓΩ γνωρίζω το καλό του, και γι αυτό ΕΓΩ στηρίζω αυτή την κυβέρνηση, κι όχι για να μην πάω φυλακή όπως λένε οι κακές γλώσσες!''
     ''Και αυτό συνιστά αποστασία! Και είναι ανεπίτρεπτο! Διότι ξέρουν καλά πως μόνον ΕΓΩ μπορώ να είμαι αποστάτης!..
     ..αποστάτης από την αλήθεια, αποστάτης από την ηθική, από τα συμφέροντα του λαού, αποστάτης από την δημοκρατία! Την απλή δημοκρατία, όχι την Νέα! Αυτήν την στηρίζω! ''

     Γέλασε ο κάθε πικραμένος (που είμαστε όλοι μας) από την νέα διαστρέβλωση που επιχειρούν τα πρασινομπλέ παπαγαλάκια:
     Όποιος δηλαδή κυβερνητικός βουλευτής τολμήσει να καταψηφίσει τα αντιοικονομικά και λαοκτόνα μέτρα, θα ονομάζεται ''αποστάτης''..
     ..και όχι αντιπρόσωπος του λαού, σεβόμενος την Συνταγματική επιταγή περί ''αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας''!

     Το κόμμα, δηλαδή, και η κυβέρνηση υπεράνω όλων!  Uber Alles!
     Jawohl mein Fuhrer!!!

     Έτσι να συνεχίσετε.. Μ΄ αυτά τα μυαλά!
     Κι όταν τυχόν ο λαός αποφασίσει να πάρει τις τύχες στα χέρια του, και σας συμπεριφερθεί σαν κατακτητές και δυνάμεις κατοχής(που είσαστε)..
     ..θα κλαίτε και θα οδύρεστε περί ''εμφυλίου σπαραγμού''!
     Σαν γνήσιοι αποστάτες του ελληνισμού..

   
     

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Οι λεκέδες της Ιστορίας..

     Σε βάθος χρόνου η Ιστορία έχει δείξει ότι  περίοδοι 30, 40, 50 ετών, ακόμα και περισσότερο, μπορούν να θεωρηθούν ''παρενθέσεις'' στην φυσική ροή της ζωής ενός τόπου ή ενός λαού.  

     Πόσο μάλλον περίοδοι τεσσάρων-πέντε (όπως αυτή που ζούμε σήμερα), ή και είκοσι-εικοσιπέντε χρόνων (σαν κι αυτή που μεσουράνησε η εγκληματική πολιτική οργάνωση ΠαΣοΚ, με την ευγενική χορηγία της αντιπολίτευσης)..

     Χαρακτηριστικό των πολύ σύντομων αυτών ιστορικά περιόδων, υπήρξε η βίαιη εξόντωση πληθυσμών, η εξαφάνιση κάποιων γενιών σαν να μην υπήρξαν ποτέ, η απόλυτη έλλειψη κοινωνικής και ιστορικής δικαιοσύνης, η οπισθοδρόμηση οικονομιών, η απουσία πολιτισμού και γιγάντωση του σκοταδισμού, η αλλαγή συνόρων, οι πολιτικές δολοφονίες και τα πραξικοπήματα, η καμαρίλα και η διαφθορά, και προπαντός..
     ..κύριο χαρακτηριστικό των ανώμαλων αυτών περιόδων ήταν η ύπαρξη στα ύπατα αξιώματα της εξουσίας..
     ..ανθρώπων χωρίς αξία και χωρίς αξίες! 
     Άνθρωποι ημιπαράφρονες εραστές της δόξας και της δύναμης,
     συμπλεγματικοί, νοητικά διεστραμμένοι,
     ανήθικοι και ικανοί για το χειρότερο,
     απάτριδες, απάνθρωποι και εν τέλει υπάνθρωποι..

     Όλοι αυτοί υπήρξαν διαχρονικά ''λακέδες της εξουσίας'' και τελικά λεκέδες της Ιστορίας..

     Γιατί έσβησαν και χάθηκαν πολύ σύντομα, αφήνοντας πίσω τους καταστροφή, ερείπια και μία τρύπα στην Ιστορία, που οι λαοί με πολύ κόπο μπαλώνουν πολλά χρόνια μετά.

     Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, εδώ.
     Μόνο που ας προσπαθήσουμε το ανώμαλο αυτό διάστημα να είναι όσο το δυνατόν πιό μικρό, για να είναι όσο πιό μικρές γίνεται οι ζημιές και..
     ..να σβήσουν όσο πιό γρήγορα γίνεται κι αυτοί οι λεκέδες απ' την Ιστορία..

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Τα σύμβολα, ΕΧΟΥΝ αξία..

    Με τα χρόνια, γυρίσαμε την πλάτη στην επέτειο του Πολυτεχνείου.
     Και μ' όλο μας το δίκιο..
     ..αφού είδαμε μεσ' απ' την ίδια την γενιά του πολλούς από τους τότε αγωνιστές να μεταμορφώνονται σε ''επώνυμους'' γυρολόγους, εξαργυρώνοντας προς όφελός τους και χωρίς ίχνος τσίπας και ηθικής την επιταγή που υπέγραψε έστω και σιωπηρά ένας ολόκληρος λαός..

     Θέλοντας να απομυθοποιήσουμε και να δείξουμε την αηδία μας προς αυτούς τους πολιτικούς πλιατσικολόγους, απομυθοποιήσαμε ολόκληρο το ''Πολυτεχνείο''..

     Απομυθοποιήσαμε αυτούς που άνοιξαν τις πόρτες στις γύρω πολυκατοικίες για να κρύψουν τους κυνηγημένους.
     Απομυθοποιήσαμε όλους όσους δεν κοιμήθηκαν δυό βράδια, κολλημένοι στα ραδιοφωνάκια τους, σιχτιρίζοντας ίσως την δική τους ατολμία και νοιώθοντας υπερηφάνεια για τα παιδιά τους..
     Απομυθοποιήσαμε την νεανική επαναστατικότητα..

     Λάθος μας!
     Το ''Πολυτεχνείο'' δεν είναι ένα γεγονός που συνέβη..
     ..δεν είναι οι άνθρωποι που δημιούργησαν το γεγονός.
     Είναι ένα σύμβολο.

     Ένα σύμβολο της αγάπης του ανθρώπου στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία..
     Ένα σύμβολο της νεανικής ορμής και επαναστατικότητας..
     Είναι ένα σύμβολο της ανάγκης για δικαιοσύνη και ισοπολιτεία..
     Και ένα σύμβολο της διαχρονικότητας μιάς ράτσας, σε μιά γωνιά του πλανήτη..

     ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ, ΟΔΗΓΟΥΝ, ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ.

     Με αυτή την έννοια το ''Πολυτεχνείο'' δεν πρέπει να πεθάνει ποτέ.
     Έστω κι αν χρειαστούν νέα ''Πολυτεχνεία'' !

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Τι είναι βία;
                          ..τα άλλα είναι ΑΜΥΝΑ..

There is something in the air tonight.. Μετάφραση: Μπαρούτι μυρίζει!

     Και πώς να μην μυρίζει;

     Όταν στην χώρα που ο καινούργιος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων απειλεί με δήμευση της ακίνητης περιουσίας πριν από την κατάσχεση που θα επιχειρηθεί αργότερα..
     Όταν εκεί που το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας ΕΟΠΥΥ, διαλύεται και ενδεχομένως καταργείται μέσα σε μιά νύχτα όπως η ΕΡΤ..
     Όταν εδώ που τα νέα μέτρα βαφτίζονται, με την Πασοκικού τύπου συνηθισμένη τακτική, ως ''στοχευμένες παρεμβάσεις'' (!)..
     Όταν στην χώρα που οι ορισμένοι, με απόλυτη ευθύνη του ''πρωθυπουργού'', υπουργοί, θεωρούν ''δόξα'' την απόλυση εργαζομένων..
     Όταν παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, το υπουργείο Καταδυνάστευσης του Πολίτη απειλεί να ξανα-εισβάλει στον ίδιο χώρο αν τολμήσει και εκπεμφθεί από κει μέσα ελεύθερο σήμα οποιουδήποτε σταθμού..
     Όταν ο επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου επί επτά χρόνια νομικός σύμβουλος των πρώτων κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ (τότε βέβαια τους ήταν αρεστός και τον είχαν ως ''ευαγγέλιο'') κύριος Γ. Κασιμάτης αναφέρει σαφώς: ''Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα'' !..

     Όταν εκεί που συμβαίνουν όλα αυτά, και άλλα τόσα..
     ..βρίσκεται ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ πολιτικός (ενώ είναι οι περισσότεροι), που να λέει ότι με μισθό δύο χιλιάδων ευρώ τον μήνα δεν τον συμφέρει να είναι πολιτικός!..

    ..και ισχυρίζεται ότι οι βουλευτές με 5.800 ευρώ τον μήνα καθαρά, αποσιωπώντας τα επιδόματα γραφείου, μετακίνησης, ενοικίου, τηλεφώνων, με βουλευτικά αυτοκίνητα, με αμοιβές από συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές (βλέπε Βρωμήλο!)..
     ..κάνουν το ''σκ@τό τους παξιμάδι'', για να τα βγάλουν πέρα..

     Τότε ΝΑΙ! ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ!
     Και η έκρηξη είναι πολύ κοντά!

     Πολύ κοντά στο να εξωτερικευτεί..
     ..γιατί μέσα στην ψυχή του λαού, έχει ήδη γίνει!..

     

     

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πολιτική, πολιτικοί, και ζωή..

     Υπήρχε μία εποχή που τα πράγματα ήταν λίγο-πολύ κανονικά.
     Κανονικά. Όχι απαραίτητα φυσιολογικά, αλλά κανονικά..

     Ακόμα κι εκείνη την εποχή βέβαια ο έλληνας θεωρείτο πολύ πολιτικοποιημένος σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς.

     Όμως υπήρχε μιά διαφορά:
     Είχαμε, υπήρχαν, στην ζωή των πολιτών και άλλα πράγματα. Και άλλα ενδιαφέροντα.
     Είχαμε φίλους. Είχαμε κοινωνική ζωή.  Είχαμε δραστηριότητες:. πνευματκές, πολιτιστικές, αθλητικές, τεχνικές, χόμπυ διάφορα, ανησυχίες για όλη την γκάμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων που μπορεί μία κοινωνία να αναπτύξει.

     Τώρα;
     Τώρα απ' το πρωί ίσαμε το άλλο πρωί ασχολούμαστε με την πολιτική και τους πολιτικούς!
     Λες και είναι αυτοσκοπός!

     Λες και το πολιτικό σύστημα δεν θάπρεπε να είναι ένα κομμάτι, ένα υποσύνολο της συνολικής ζωής της κοινωνίας!
     Και μάλιστα τόσο περισσότερο αθόρυβο, διακριτικό και αφανές, όσο καλύτερα θα έκανε την δουλειά του!

     Όλη αυτή η οχλοβοή, η χλαπαταγή, η υπερδραστηριότητα γύρω απ' την πολιτική ζωή, ένα σημαίνει:
     Ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας είναι τελείως ανίκανο να επιτελέσει το ρυθμιστικό του έργο, και να παράσχει στην κοινωνία την σιγουριά και την ηρεμία που χρειάζεται για μία φυσιολογική πολυποίκιλη, πολλαπλών ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων ζωή!

     Όλη αυτή η μη-κανονικότητα έχει γιγαντωθεί και έχει γίνει εξώφθαλμη με την κρίση, ενώ στην ουσία δεν οφείλεται στην κρίση!

     Γιατί απλούστατα η ίδια η κρίση είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της ανικανότητας του πολιτικού συστήματος.

     Οι ίδιοι οι πολιτικοί με τους οποίους ασχολούμαστε συνεχώς, είναι αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, και την δυσλειτουργία, την διαστρεβλωμένη αυτή λειτουργία της κοινωνίας.
     Αυτοί εμποδίζουν την ανάπτυξη της φυσιολογικής ζωής των πολιτών.

     Επειδή όμως η πολιτική αποτελεί μία από τις απαραίτητες παραμέτρους της κοινωνικής ζωής, δεν μπορούμε ούτε είναι φυσιολογικό να την καταργήσουμε.
     Αλλά μπορούμε  να ''καταργήσουμε'' τους πολιτικούς, ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, έχουν καταστήσει την πολιτική συνώνυμο με την διαφθορά, την ανηθικότητα, και την καταστροφή της χώρας!

     Έτσι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μία κανονική και φυσιολογική ζωή..
     ..που δεν θάχει μόνο σημείο αναφοράς κι ενδιαφέροντος ό,τι χειρότερο και πιό σάπιο υπάρχει στον τόπο.. 

   
   

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

σχολιάκι #53


                                                 από το Υπουργείο Προ-Πο:

       Πολυτεχνείο (1973) και Μεταπολίτευση (1974-2013) -- Χούντα
     
                                             σημειώσατε: 2

Η τελική πληρωμή..

     Το θέμα δεν είναι απλώς αν θα διπλασιαστούν ή θα υπερδιπλασιαστούν οι φόροι.
     Δεν είναι αν θα μπουν νέοι φόροι ή θα αυξηθούν οι παλιοί.
     Ούτε ότι ψάχνουν με φοβερή μανία πώς θα μας κλέψουν τα λεφτά (ποιά λεφτά;) απ' την τσέπη!

     Ούτε ότι ψάχνουν ποιά Ι.Χ. δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ για να βάλουν πρόστιμο 400 ευρώ (δεν τους μάρανε η ασφάλειά μας! το 400αρι θέλουν).
     Ούτε ότι σκέφτονται να φορολογήσουν και τα οχήματα που έχουν καταθέσει πινακίδες!
     Ούτε ότι θα μας βάλουν να πληρώνουμε τα αφάλιστρα απ' την αρχή της χρονιάς μονοκοπανιά!
     Ούτε ότι δεν τους νοιάζει αν θα τα πληρώσουμε όλα αυτά, διότι θα μας επιβάλλουν (εφ' όσον δεν έχουμε να πληρώσουμε) πενταπλάσια πρόστιμα!

     Δεν είναι καν απλώς ότι φεύγοντας το ''χαράτσι'' απ' τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αυξηθεί..
     ..όπως και η τιμή του ρεύματος θα αυξηθεί, έτσι, ώστε να μην μικρύνει τελικά κι ο λογαριασμός!
     Δεν είναι ότι οι φόροι που επιβάλλονται στα ακίνητα συνιστούν από μόνοι τους δήμευση, πριν την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό..

     Δεν είναι ότι θα αυξηθούν οι άμεσοι φόροι, τα τέλη επιτηδεύματος (!)..
     ..ότι  θα επιβληθούν φόροι γέννησης, θανάτου, κεφαλικοί φόροι, καπνικοί φόροι, γ@μησιάτικοι φόροι και ούτω καθεξής..

     Δεν είναι απλώς όλα αυτά!
     ΕΙΝΑΙ η απίστευτη ένταση της τηλεπικοινωνιακής επίθεσης και του απίθανου βιασμού της σκέψης και της ψυχής, που υφίσταται ο έλληνας πολίτης καθημερινά, όταν..
     ..τα 3/4 των ειδήσεων πρωί-βράδυ είναι το τί  θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ,
     ..πότε θα το ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ,  
     ..τί θα γίνει αν δεν το ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
     ..και γιατί πρέπει να το ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ !

     Όλη μας η ζωή και η σκέψη περιστρέφεται πιά γύρω απ' το ρήμα ''ΠΛΗΡΩΝΩ'' !

     Κι από κοντά έρχεται το ρήμα ''χρωστάω'', και το ''πρόστιμο'', και η ''κατάσχεση'', και η '' σύλληψη για χρέη''..
     .. και πάλι από την αρχή κάθε μέρα, κάθε βράδυ, συνεχιζόμενα, αέναα, σχιζοφρενικά, παρανοΙκά, καταλυτικά.

     Αυτό είναι το θέμα:
     Ότι μας έκαναν από ανθρώπους υγιείς,  με δουλειές, με ενδιαφέροντα, με οικογένειες, με φίλους..
     ..ανθρώπους(;) που σκέφτονται ΜΟΝΟΝ τί έχουν να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

     Στο τέλος όμως η τελική πληρωμή θα 'ναι αυτή που θα κάνουμε σε όλους αυτούς που μας κατάντησαν έτσι!
     Και θα 'ναι πολύ βαριά πληρωμή..

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Περιμένοντας τον Λαό *

     * Παράφραση του εμβληματικού, για το Θέατρο του Παραλόγου, έργου του Σάμιουελ Μπέκετ '' Περιμένοντας τον Γκοντό ''.
    Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες του έργου περιμένουν την άφιξη μιας υπερβατικής φιγούρας που θα τους σώσει, αλλά που δεν έρχεται ποτέ.

     Όπως ακριβώς στο ''θέατρο του παραλόγου'' του Μπέκετ, έτσι και στην σύγχρονη ελληνική τραγωδία, η άφιξη του Γκοντό ( κάποιου ηγέτη, ή του λαού;; ), συνεχώς αναβάλλεται.

     Με διάφορα εύσχημα τερτίπια της εξουσίας, αλλά και με διάθεση παρελκυστική εκ μέρους του ίδιου του λαού, η αντίσταση και η κοινωνική εξέγερση μετατίθεται από μήνα σε εξάμηνο, κι απ' το Πάσχα στον Ιούνιο και μετά στον Σεπτέμβριο..
      ..και τώρα πάλι μετά, κι αφού ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί-κλοπή της περιουσίας του κόσμου, των αθρόων απολύσεων, ή ίσως και μετά τις ευρωεκλογές, και βλέπουμε!

     Στην θέση των θεατών, οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης (και ειδικά του νότου), καθώς και όσοι εδώ στο εσωτερικό πιστεύουν στον μονόδρομο της παρέμβασης του ελληνικού λαού για την κάθαρση και την νέμεση της σύγχρονης αυτής τραγωδίας (ή θέατρο του παραλόγου;), απορούν για την ακινησία, για την χωρίς λόγο αναμονή.
     Οι ιστορικοί που στο μέλλον θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν την αυτοκτονική αυτή τάση ενός ολόκληρου λαού, θα δυσκολευτούν πάρα πολύ..

     Ο δικός μας ''Γκοντό''  όμως, ΠΡΕΠΕΙ να εμφανιστεί!
     Δεν υπάρχει η πολυτέλεια άλλης αναμονής!
     Όσο αργεί, τόσο τα γεγονότα τρέχουν εις βάρος των χαρακτήρων του έργου, των ίδιων των θεατών, εις βάρος όλων!

     Αν καθυστερήσει κι άλλο δεν θα υπάρχει πιά τίποτα για να σωθεί..
     Ούτε ''χαρακτήρες'', ούτε θεατές..
     ..ούτε καν το ίδιο το Έργο..

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ό,τι πείτε, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας..

     Θέλει λέει η Αυτού Χυδαιότης, να μονομαχήσει υπερασπιζόμενος το προσωπικό και πολιτικό του ήθος!!!

     Αυτό δεν είναι τίποτα..
     Και ο συμπαθέστατος ''Κάτμαν'' της Αννίτας θέλει να αποδείξει ότι έχει προσωπικό IQ !
     Και ο ''πρωθυπουργός'' επίσης ότι αγαπάει την αλήθεια και είναι αξιόπιστος!

     Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος (ο αντιπρόεδρος), κατακτά κάθε μέρα νέες κορυφές γελοιότητας..
     Αν υπήρχε Έβερεστ προσωπικής και πολιτικής αθλιότητας θα το είχε ήδη περάσει και θα πετούσε προς την διαγαλαξιακή περιοχή, με ταχύτητα πολλαπλάσια του φωτός (τρέμε Αϊνστάϊν, που τόλμησες να διατυπώσεις θεωρία χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Μπένυ!), πηγαίνοντας να συναντήσει το Big Bang του θράσους και της ιταμότητας!

     Μπορούμε να φανταστούμε (μ' ένα σύγκρυο να μας διατρέχει), ότι αυτός ο άνθρωπος προόριζε τον εαυτό του να γίνει πρωθυπουργός τούτης της χώρας;
     Ευτυχώς η κρίση (ποιός είπε ότι δε έχει καλά) απομάκρυνε μάλλον οριστικά αυτό το ενδεχόμενο!

     Επίσης, πρέπει πιά να γίνει κατανοητό ότι όσο άνθρωποι σαν κι αυτόν, απολύτως υπεύθυνοι για την πορεία της χώρας προς την οριστική χρεωκοπία..
     ..έχουν ακόμη λόγο  μέσα στο Κοινοβούλιο..
     ..δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ διαφυγής από την κρίση, και ανάκαμψης του κράτους.

     Ο λαός χαλκεύει μόνος του τις αλυσίδες του, όσο διατηρεί στην πολιτική ζωή του τόπου ανθρώπους ανήθικους, αμοραλιστές, ανίκανους να προσφέρουν το παραμικρό θετικό..
     ..όχι μόνον ως πολιτικοί προς τον λαό..
     ..αλλά και ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !

     Από εδώ και μπρός, είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι..
     Και ό,τι κάνουμε, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μας..

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί..

     ..και μιά ΡΗΜΑΔα γκιόσα.
     Αναμενόμενο.
     Τέτοια γίδια που είναι!

     Και νομίζουν πως τα φυλάνε τα τσοπανόσκυλα..
     Αμ δέ! Δεν είναι τσοπανόσκυλα αυτά, παρά κάτι ψωριασμένα πεκινουά, που τα' χουν βάλει οι απ' έξω λύκοι στο πόδι τους, να κάνουν σαματά όσο αυτοί θα τρων τα πρόβατα!

     Τα πρόβατα που αξίζει να 'ναι πρόβατα και τους αξίζει να φαγωθούν απ' τους λύκους..

     Έξω τώρα απ' τις παραβολές, και μέσα στο μαντρί-Βουλή, χθες η μάχη ήταν άνιση και την κέρδισαν όσοι έχασαν..

      Γιατί αυτοί που κέρδισαν (αλλά έχασαν), προσπαθούσαν να υπερασπιστούν το ψέμα, την ατιμία, την προδοσία, με κορώνες, με ένταση, με ιερή αγανάκτηση ότι τους μέμφονται! Τους πρόδινε όμως η άβολη στάση του σώματος, οι θεατρικές ατάκες, οι υπερβολικές κινήσεις. Και τα μάτια. Αυτά τα μάτια που στρέφονταν για υποστήριξη στα ίδια μ' αυτούς γίδια, και που αύριο θα θέλουν να έχουν το θράσος να αντικρίσουν τους έλληνες πολίτες.

     Ενώ αυτοί που έχασαν (αλλά κέρδισαν), έχοντας την αλήθεια με το μέρος τους ήταν άνετοι, χαλαροί, ήσυχοι ότι αύριο θα μπορούν να περπατήσουν μέσα στον κόσμο, χωρίς να τους φυλάνε μαντρόσκυλα και δύο διμοιρίες ΜΑΤ !

     Γιατί, όλη η  φασαρία που έγινε τρεις μέρες τώρα ήταν, για να ξαναγυρίσουμε στις παραβολές, για τα γίδια. Ή μάλλον για την καταμέτρησή τους, και την επιβεβαίωσή τους.
     Δεν ήταν για να σωθούν τα πρόβατα..
     Αυτά, ερμηνεύοντας την μόνη σωστή ατάκα που ειπώθηκε χθες, μόνον μόνα τους μπορεί να σωθούν!

     Μόνον ο λαός είναι αρμόδιος και ισχυρός να ανατρέψει τα μνημόνια και την Κατοχή.
     Με την ψήφο του και την αντίστασή του!

     Όταν βέβαια σταματήσει να βελάζει που τον σφάζουν..

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Σαν στα παραμύθια..

     Σαν παραμύθι θά 'τανε να ξυπνάγαμε αύριο το πρωί και να ακούγαμε στις ειδήσεις ότι στήθηκαν τα Ειδικά Δικαστήρια για όσους κυβέρνησαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια..
     ..αλλά και για όσους κυβερνώντας πιό πριν, έφτασαν την χώρα στην χρεωκοπία. 

     Σαν παραμύθι θά 'τανε να βρίσκονταν σήμερα το βράδυ και μερικοί βουλευτές της συμπολίτευσης, με έναν κάποιον  ''ανδρισμό'', να εκτελέσουν τα πραγματικά τους καθήκοντα ως αντιπρόσωποι του λαού, και να ''εκτελέσουν'' την ελεεινή κυβέρνηση της ''νέας Κατοχής''.

     Σαν παραμύθι θά 'τανε να ξυπνάγαμε και να βλέπαμε τα τηλεοπτικά κανάλια, αυτά τα άντρα της συνωμοσίας, της ψευτιάς, της προδοσίας, κλειστά, έρημα και τις πόρτες τους λουκεταρισμένες με χειροπέδες.

     Και προπαντός..
     Σαν παραμύθι θά 'τανε αν σήμερα το βράδυ μαζεύονταν ένα, δύο εκατομμύρια πολίτες έξω απ' την Βουλή ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, και εκπαραθύρωση της κυβέρνησης των δωσιλόγων!

     Αν μόνον αυτό το τελευταίο δεν έμενε παραμύθι..
     ..όλα τ' άλλα θά 'τανε ΑΛΗΘΙΝΑ..

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Τα καλύτερα(!) έρχονται..

     Με περισσό θράσος και απύθμενη βλακεία, διάφοροι υπουργοί και βουλευτές της ελεεινής αυτής κυβέρνησης αντιμετωπίζουν τους πολίτες, υποσχόμενοι έξοδο απ' τα μνημόνια και επαναφορά στην φυσιολογική ζωή σε λίγα χρόνια!

     Για την εσαεί επιτήρηση από τους κομισάριους της Κομισιόν, είτε εντός είτε εκτός μνημονίων ούτε λέξη!
     Για την μή αναστρέψιμη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας σε κρατικό και προσωπικό επίπεδο, ούτε κουβέντα!

     Τί ακριβώς εννοούν όταν λένε ότι όταν περάσουν  ''όλα αυτά'' θα ζούμε όλοι σε μιάν ''άλλη'' καλύτερη Ελλάδα;
     Δηλαδή οι περιουσίες που χάνονται, οι ζωές που καταστρέφονται, θα αποκατασταθούν;
     Οι επιχειρήσεις που κλείνουν και τα σπίτια που κατάσχονται, θα επιστραφούν;

     Και μην μας πούν ότι οι περιουσίες χάνονται λόγω χρεών!
     Το σπίτι και η επιχείρηση που ο καθένας έχτισε με τον κόπο, την δουλειά του, ή και με δάνειο ακόμα , δεν είναι περιουσία κλεμμένη ούτε άδικη!

     Αν δεν υπήρχαν οι εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεων, το βούλιαγμα της οικονομίας, η κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ, ο δεκαπλασιασμός των παλαιών, η μανιακή φορολόγηση των ήδη φορολογημένων κατά την αγορά τους, ή το χτίσιμό τους ακινήτων..
     ..τότε εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειακοί και προσωπικοί προϋπολογισμοί δεν θα είχαν πέσει έξω, δεν θα είχαν δημιουργηθεί όλες αυτές οι ψευδο-οφειλές προς το δημόσιο και τις τράπεζες, και οι περιουσίες, τουλάχιστον στην συντριπτική τους πλειοψηφία, θα ήταν ασφαλείς.

     Τώρα ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΖΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ''ΝΕΑ'' ΕΛΛΑΔΑ; 
     Για τους κατεστραμμένους; 
     Για τους ανεπανόρθωτα χρεοκοπημένους;
     Ποιοί  έλληνες θα ζήσουν στην ''καλύτερη''  Ελλάδα;  
     Αυτοί που αυτοκτόνησαν; 
     Αυτοί που είδαν τις οικογένειές τους να διαλύονται, τα παιδιά τους να μεταναστεύουν;

     Μα όλοι αυτοί,  ω κυβερνητικοί παλιάνθρωποι, είναι ήδη ζωντανοί-νεκροί!

     Πηγαίνετε λοιπόν αύριο να ρίξετε ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της προδοτικής του λαού αυτής κυβέρνησης..
     Ξαναψηφίστε ''ναι σε όλα'', ονομαστικά,έτσι για να σας ξαναθυμηθούμε ποιοί είσαστε..

     Είσαστε τα ανθρώπινα εκτρώματα που μας καταστρέφετε με πλήρη γνώση και συνείδηση!

      Κι από Δευτέρα να έχετε τουλάχιστον την στοιχειώδη ευφυία να μην μας ξαναπροκαλέσετε με τα απύθμενα ψεύδη σας..
     ..και προπαντός μη σας περάσει απ' το μυαλό να αμφισβητήσετε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ευφυία, ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ''ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ'' !

     Τα πάντα έχουν όρια..

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Γιάννο μου το μαντήλι σου..

     ..γιατί είναι λερωμένο;
     Και όχι μόνο λερωμένο, αλλά χ@σμένο;

     Γιάννο μου, γιατί πήγες και αρρώστησες τώρα που οι εισαγγελείς ψάχνουν τα ''πεπραγμένα'' σου και τα φορολογικά σου, και την έκανες με ελαφρά πηδηματάκια στην Βραζιλία (για θεραπεία βεβαίως), πετώντας μάλιστα με κάποιο ιδιωτικό τζέτ;
     Γιάννο μου, πόσοι από τους ηλίθιους που κορόϊδευες τότε, με την σπαρακτική σου κραυγή στο συνέδριο του ΠαΣοΚ: ''Σύντροφοι! Για τον σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι!'', μπορούν να ταξιδέψουν με ιδιωτικό τζετ στην Βραζιλία για να γίνουν καλά;
     Και γ@μώ τους σοσιαλισμούς Γιάννο μου, και μαζί και όσους παλεύατε γι αυτούς!

     Ένα-ένα τα τρωκτικά, τα κουνάβια του ΠαΣοΚ την ''κάνουν'', άλλα για την φυλακή, άλλα για το εδώλιο του κατηγορουμένου, και άλλα για το εξωτερικό!
     Το βρωμερό απόστημα του ΠαΣοΚ στην πλάτη της χώρας έχει σπάσει..
     Έχετε δεί απόστημα να σπάειΤο πύον, η μπόχα και η δυσωδία, η σαπίλα πλημμυρίζουν τον αέρα..

     Και τώρα που αυτό έσπασε και η βρωμιά ξεχύθηκε παντού..
     ..ο ''πρωθυπουργός'', αντί να το αφαιρέσει, να το καυτηριάσει, να το απανθρακώσει, τί κάνει;

     Ανοίγει ''παράθυρα'' ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ο μολυσματικός αέρας και η σιχαμερή οσμή, και μοιράζει στους ιθαγενείς αρωματικά μαντηλάκια για την μπόχα!

     Κύριε ''πρωθυπουργέ'' πριν και πάνω από ακροδεξιός στο φρόνημα και φασίστας στην ψυχή, είσαστε ''ΠαΣοΚ''.
     Πιό  ''ΠαΣοΚ'' κι από ΠαΣοΚ!

     Και ναι! Αυτό είναι εξύβριση!
     Με την χειρότερη βρισιά..
     ..σας λέω ''ΠαΣοΚ''..!

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Χούντα είναι, θα περάσει..

     Πριν από 40 ακριβώς χρόνια, τέτοιες μέρες, μία άλλη χούντα έκανε κι αυτή την βραδυνή εισβολή της..
     Το χθεσινό βράδυ η σημερινή χούντα ζήλεψε την δόξα της παλιάς και έκανε την δική της εισβολή!

     Τα μεγέθη βέβαια και οι συνέπειες των εισβολών δεν είναι τα ίδια..
     ..ίδια είναι όμως η φασιστική νοοτροπία, ο ολοκληρωτικός τρόπος επιβολής, καθώς και οι δικαιολογίες:

     ''Για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, για να εφαρμοστεί ο νόμος'' !

     Ποιός νόμος όμως;
     Αυτός που ψηφίστηκε από το ίδιο καθεστώς που τον επικαλείται τώρα ως άλλοθι;
     Γιάννης κερνάει, και Γιάννης πίνει;
     Και είναι ''νόμιμοι'' νόμοι αυτοί που γίνονται κατ' εντολήν ξένων επιτρόπων για να εξυπηρετηθούν ξένα συμφέροντα;
     Είναι συνταγματικά αποδεκτοί οι νόμοι αυτοί που γίνονται για να να υπάρχει τάχα μου ''νομικό έρεισμα'' στην εξαθλίωση του λαού και το κυριολεκτικό ξεπούλημα της χώρας;

     Ποιός θα προστατέψει πιά αυτόν τον λαό από τις αυθαιρεσίες της οιονεί κατοχικής αυτής κυβέρνησης;
     Ποιός θα βάλει τέλος στην καθημερινή κατάχρηση εξουσίας;
     Ποιός θα σταματήσει την βία της εξουσίας;

     Θα περιμένουμε κι αυτήν την χούντα να εξαντλήσει την δικιά της ''επταετία'' και να πέσει από μόνη της;

     Η χθεσινή εισβολή θα περάσει, θα ξεθωριάσει, θα ξεχαστεί..
     Η χούντα κι αυτή μοιραία θα περάσει, θα πέσει..

     Λαός όμως υπάρχει;
     Μελλοντικοί ηγέτες;..

Τηλεοπτικό παρακράτος..

     Τί έγινε ρε παιδιά;
     Ξεχάσατε να μας ενημερώσετε;

     Πριν κάνα μήνα δεν μας είχατε πρήξει μ' όλες εκείνες τις γιάφκες με όπλα και οπλισμούς του ακροδεξιού κόμματος;

     Δεν έβγαινε τρέμοντας από ιερή αγανάκτηση εκείνη που Τρέμει να μας πεί ότι βρήκανε κι άλλη γιάφκα;
     Δεν έβγαινε ο Περδεντέρης και έκανε καταμέτρηση όπλων, σφαιρών, μπαζούκας και διηπειρωτικών πυραύλων;

    Πού πήγαν όλα αυτά;  Χάθηκαν Ήταν αλήθεια ή ''πυροτεχνήματα'';  Γιατί δεν μας ''ενημερώνει'' πιά κανείς;

     Τώρα οι ίδιοι Τρέμοντας και Πέρδοντας (πέρδομαι στα αρχαία ελληνικά σήμαινε: κλ@νω), μετράνε από πόση απόσταση πυροβολήθηκαν τα θύματα της ''τρομοκρατικής'' (!) επίθεσης , σε πόσες αποθήκες έκρυψαν τις μοτοσυκλέτες, και δείχνουν καμιά 50αριά φορές απανωτά το βίντεο της δολοφονίας!
     Μας λένε μάλιστα ότι είναι πολύ ''κοντά'' (!) στον έναν ''τρομοκράτη'', διότι από τα βίντεο προκύπτει ότι είναι 30 με 35 χρονών, ύψους 1,75 περίπου, δηλαδή ένας από τους πέντε-δέκα κάτοικους αυτής της χώρας μ' αυτές τις ιδιότητες!!!

     ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ, ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ !

     Δεν πρόκειται να πιάσουν και να βρουν, ποτέ τίποτα!
     Όχι μόνον γιατί δεν μπορούν, αλλά κυρίως γιατί δεν θέλουν!..

     Μόνον κάτι γριούλες απ' τις Σκουριές, και κάτι εγκύους που αρθρογραφούν στο ίντερνετ συλλαμβάνουν και τραβολογάνε στο αυτόφωρο κάνοντας επίδειξη (καταχρηστικής) ισχύος!

     Ψάχνουν τάχα μου για γιάφκες και για ''τρομοκράτες''..
     Μα οι πρώτες, αν υπήρχαν, θα έχουν πιά αδειάσει.
     Και οι δεύτεροι δεν είναι εκεί που λένε ότι ψάχνουν. Βρίσκονται μάλλον στις (κρυφές) καταστάσεις μισθοδοσίας κάποιων (αθέατων) Μυστικών Υπηρεσιών..
     Ή ακόμα, γιατί όχι, στα μυστικά κονδύλια κι επιδοτήσεις εταιρειών και ΜΚΟ-φαντασμάτων!

     ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΚΡΥΒΟΝΤΑΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΠΙΘΑΝΑ !

     Το μόνο που είναι φανερό είναι τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια, οι έμμισθοι (καλοπληρωμένοι) προδότες του ελληνικού λαού..

     Υ.Γ.  ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟ.. 
              ..ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ..

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η απεργία δεν είναι αργία..

     Η απεργία δεν είναι ευκαιρία για βόλτα..

    Είναι ευκαιρία για διαμαρτυρία!

    Και, αν και όλες αυτές οι μονοήμερες προγραμματισμένες απεργίες, μοιάζουν πράγματι με αργίες..
    ..καλό θα ήταν ο λαός να συμμετάσχει δυναμικά, ώστε να δείξει τις προθέσεις του.

     Βέβαια τέτοιου είδους κυβερνήσεις τύπου καθεστώτος, δεν πτοούνται από μονοήμερες κινητοποιήσεις.

     Ο λαός, αν θέλει κάτι να πετύχει, θα πρέπει να κινητοποιηθεί με απεργίες επ' αόριστον και συλλαλητήρια καθημερινά και δυναμικά. Και ειρηνικά..

     Οι πολίτες θα πρέπει να γίνουν η ήρεμη και τεράστια εκείνη δύναμη που θα ανατρέψει μνημόνια και δωσιλογικές κυβερνήσεις..

     Καλή επιτυχία..

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ανακεφαλαίωση..

     Μισό λεπτό να κάνουμε μιά ανακεφαλαίωση, γιατί λίγο από 'δώ λίγο από 'κεί, ξαναξεχάσαμε τα βασικά..

     Λοιπόν
     Πρώτον , δεν υπάρχει κάτι που να λέγεται ''συνταγματικό τόξο''. Δεν υφίσταται ως έννοια! Αποτελεί ένα εφεύρημα της αυτού Χυδαιότητος του αντιπροέδρου για να θολώσει τα νερά και να συμπεριλάβει στο ανύπαρκτο αυτό ''τόξο'' και δυνάμεις αντιμνημονιακές, ώστε να φανεί ότι αυτές συμπορεύονται με την κυβέρνηση! Τέτοιος μακιαβελισμός!
     Και πάντως αν υπήρχε τέτοια έννοια, οπωσδήποτε δεν θα συμπεριελάμβανε τις πολιτικές δυνάμεις της συγκυβέρνησης, οι οποίες έχουν καταπατήσει με όλους τους τρόπους κάθε Συνταγματική τάξη!

     Δεύτερον, αυτό που πράγματι υπάρχει είναι ένα ''μνημονιακό'' και ένα ''αντιμνημονιακό τόξο''.
     Στο πρώτο ανήκουν οι αντιλαϊκές, αντισυνταγματικές πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν και εφαρμόζουν τα μνημόνια και την οικονομική Κατοχή.
     Στο δεύτερο ανήκουν πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση, που πιστεύουν ότι τα μνημόνια και η οικονομική κατοχή δεν είναι μονόδρομος, και αγωνίζονται να απαλλαγεί η χώρα και ο λαός από αυτά.

     Τρίτο και σημαντικότερο: ο λαός απεχθάνεται και καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας που προέρχεται από την κατάχρηση της κυβερνητικής εξουσίας, φανερή ή κρυφή, κατασταλτική ή προληπτική, σωματική ή ψυχολογική ή οικονομική, όπως επίσης και κάθε μορφή εγκληματικής βίας, που αναιρεί τους όρους της ειρηνικής κοινωνικής συμβίωσης.
     Από ' κεί και πέρα ο,τιδήποτε άλλο, θεωρείται νόμιμη και Συνταγματικά επιβαλλόμενη άμυνα του λαού απέναντι στους κάθε λογής, προέλευσης και τύπου δυνάστες, στα πλαίσια του αιώνιου φυσικού νόμου της ''δράσης-αντίδρασης''..
     Άλλωστε χωρίς αυτή την άμυνα-αντίδραση δεν θα υπήρχε ο Εθνικός απελευθερωτικός αγώνας του 1821, ούτε το έπος του 1940, ούτε η αντίσταση κατά της Κατοχής, των δωσιλόγων και των ''τσολάκογλου''..

     Και τώρα που τελειώσαμε την ανακεφαλαίωση και ξαναθυμηθήκαμε  τα βασικά..
     ..παρακαλούνται ο ''πρωθυπουργός'', και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, καθώς και τα έμμισθα μνημονιακά παπαγαλάκια των τηλεοπτικών καναλιών, να συνεχίσουν να λένε τις π@παριές τους!

     Έτσι κι αλλοιώς κανείς δεν τους δίνει σημασία..

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Καλως ήρθε το δολάριο!..

     ''Καλώς ορίσατε και πάλι αγαπητοί τοκογλύφοι!
     Θα στέλναμε τον ''πρωθυπουργό'' να σας υποδεχτεί στο αεροδρόμιο, αλλά λόγω του ότι προσπαθεί να φτιάξει αντιστασιακό προφίλ (για τα μάτια του κόσμου), είπαμε να μην γίνει εντελώς ρεζίλι.
     Μετά είπαμε να στείλουμε τον χοντρό, αλλά σκεφτήκαμε μη σας χαλάσουμε την μέρα με τέτοια παλιόφατσα! Τέλος πάντων κάποιον θα στείλουμε..

     Εμείς εδώ κάναμε την προεργασία όπως συμφωνήσαμε: Το παίξαμε λίγο αντιμνημονιακοί, στυλώσαμε λίγο τα πόδια, κουνήσαμε λίγο και το κ@λαράκι, μετά τα ξαναμαζέψαμε, μετά τα ξαναπλώσαμε, νομίζουμε τέλος πάντων ότι τους μπερδέψαμε!
     Προχθές αμολύσαμε και τα σκυλιά, να φάνε δυό-τρείς, να φοβηθούν οι υπόλοιποι, μην αρχίσουν τίποτα πορείες, απεργίες και άλλα αντιδημοκρατικά πράγματα τώρα που θα είσαστε εδώ! Τί άλλο να κάνουμε;
     Αν νομίζετε πως δεν φτάνει, να ρίξουμε και καμία ναπάλμ στην Ομόνοια, να μην ξαναξεμυτίσει πιά κανείς έξω απ' το σπίτι του!

     Κατά τ' άλλα, κάντε κι εσείς κάτι γιατί εμάς πιά μας πήρανε είδηση. 
     Φοβερίστε τους κι εσείς λιγάκι. Πείτε τους ότι θα αποχωρήσετε, ότι δεν έχει δόση, ότι θα στείλετε βαρυχειμωνιά να ξεπαγιάσουν, πείτε κάτι!
     Εμείς κάτι γελοίους που έχουμε για να βγάζουμε στα κανάλια, τους βλέπει ο κόσμος και ξύνει τα φρύδια του, άσε που το έχουν παραχ@σει κι άμα εκμανεί ο κόσμος θα βρούνε κανέναν σε κάνα χαντάκι..

     Γι αυτό, βάλτε κι εσείς κανένα χεράκι, δώστε μας κι εκείνα τα δύο δις που έχουμε τάξει κι εμείς στους ιθαγενείς, και για τα νέα μέτρα που ζητάτε εδώ είμαστε εμείς! Δεν θα τα χαλάσουμε!
     Να δούμε μόνο αγαπητοί τοκογλύφοι μήπως γίνεται να τα τρενάρουμε μέχρι την άνοιξη. 
     Είναι κι εκείνες οι εκλογές.. Ξέρετε.. Ξεπερασμένα πράγματα, αλλά τί να γίνει; Μη χάσουμε και την ''καρέκλα'' και χαθούμε όλοι μαζί!..
     Και για να μην λέτε ότι είμαστε αχάριστοι, εμείς μέχρι τότε θα τους έχουμε πάρει τα σπίτια, να έρχεστε εσείς και οι δικοί σας να κάνετε διακοπές τζάμπα!

     Σας περιμένουμε σκυφτοί κι εναγωνίως!
     Και πάλι καλώς ορίσατε!
   
     Δικοί σας όπως πάντα και ολόσωμα..
     ..οι Δωσίλογοι των Αθηνών ''

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Δημοσιογραφία που ''σκοτώνει''..

     Σε τί ακριβώς ωφέλησε την ενημέρωση του κόσμου η αναλυτική εξήγηση της διαδρομής της σφαίρας μέσα στο σώμα του άτυχου θύματος;
  
     Μάθαμε κάτι παραπάνω από το ότι η σφαίρα έστριψε γωνία ήπατος και σπλήνας ή πήρε τον περιφερειακό της αορτής, σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης;

     Η δημοσιοκαφρίλα και ο κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!
     Και βέβαια η τέχνη του αποπροσανατολισμού.
     Διότι η υπερπληροφόρηση όσο και η παραπληροφόρηση έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα: την μή πραγματική πληροφόρηση, και την εκτροπή του ενδιαφέροντος από τα πραγματικά γεγονότα!

     Ο δημοσιογράφος που την ''στήνει'' έξω απ' την μονάδα εντατικής θεραπείας και κατακλύζει κάθε τόσο και λιγάκι την κοινή γνώμη με άχρηστες ιατρικές λεπτομέρειες, είναι εξ' ίσου επικίνδυνος με το μεγαλοδημοσιογράφο-αναλυτή-συστημικό παπαγάλο που σπεύδει να προϊδεάσει για τάχα τρομοκρατική δράση κάποιας ''σέχτας'', κατά προτίμηση αριστερίστικης οργάνωσης..

     Τόσο ο επαγγελματικός σχεδιασμός και εκτέλεση της συγκεκριμένης δολοφονικής αποστολής της περασμένης Παρασκευής, όσο και η ''πρεμούρα'' των μνημονιακών καναλιών για υπερπληροφόρηση,  η καθοδήγηση της κοινής γνώμης προς συγκεκριμένα συμπεράσματα (σέχτες,τρομοκρατίες και λοιπά εμπριμέ!), και προπαντός  Η ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, οδηγούν στα σωστά συμπεράσματα:

     Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ένα επαγγελματικό πρακτορικού τύπου χτύπημα, που διεθνώς μόνον κρατικές μυστικές υπηρεσίες (ή υπόγεια και αφανή παρακλάδια τους) μπορούν να πραγματοποιήσουν, με διάφορα κατά περίπτωση προσδοκόμενα οφέλη.
     Συνήθως τα οφέλη αυτά αφορούν το δημόσιο προφίλ, και τις άμεσες επιδιώξεις κάποιας κυβέρνησης ή καθεστώτος.

     Μία μόνον επισήμανση:
     Τα τελευταία χρόνια το ''αίμα'' στην χώρα μας, τόσο μεταφορικά (ανεργία, φτωχοποίηση κλπ) όσο και κυριολεκτικά (αυτοκτονίες), χύνεται μετά την υπογραφή των μνημονίων και των διάφορων ''προαπαιτούμενων'' και εφαρμοστικών νόμων.
     Τώρα, άρχισε να χύνεται και πρίν!

     Με την ''ευγενική χορηγία'' και της δημοσιογραφίας..

    

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Όταν οι ''γκοτζαμάνηδες'' ξαναχτυπούν..

     Το παρακράτος ξαναχτυπά, και προσδοκά πολλαπλά οφέλη για το καθεστώς.

     Πρώτο και οφθαλμοφανές όφελος ο καινούργιος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.
     Θα πλημμυρίσουν πάλι τα κανάλια με μονοθεματικές ειδήσεις κι ''έκτακτα δελτία'', αποσιωπώντας τα αίσχη που θα συμβούν τις επόμενες μέρες με τις τάχα διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα, και με την καινούργια προδοσία που εξυφαίνεται με νέα οικονομικά και άλλα μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού!

     Δεύτερο όφελος προσδοκούν από την αναμενόμενη σκληρή (ελπίζουν ανεξέλεγκτη) αντιπαράθεση μεταξύ των θερμοκέφαλων οπαδών του ακροδεξιού κόμματος με τα υπόλοιπα κόμματα.
    Ελπίζει το παρακράτος ότι με πιθανά σοβαρά επεισόδια θα εκτεθεί στην κοινή γνώμη ο ακροδεξιός σχηματισμός ως επικίνδυνος (που έτσι κι αλλοιώς είναι), κάμπτοντας έτσι την δημοσκοπική σταθερότητα που δείχνει.
     Ελπίζει επίσης το καθοδηγούμενο παρακράτος ότι στην αντιπαράθεση που ελπίζουν να προκαλέσουν θα εμπλακεί κυρίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα εκτεθεί ως ''αντίπαλο δέος'' του ενός άκρου και άρα θα αναγνωριστεί ως το άλλο ''άκρο'', επιβεβαιώνοντας έτσι τάχα την φασιστική πρωθυπουργική θεωρία των ''δύο άκρων''..

     Ήδη ο αποπροσανατολισμός από τα κανάλια άρχισε:
     Μιλάνε για επανεμφάνιση  κάποιας ''τρομοκρατικής οργάνωσης''.
     Άραγε τί απαγορεύει κάποια λεγόμενη ''τρομοκρατική οργάνωση'' να αποτελεί μέρος του παρακράτους;

     Ας είμαστε σε επαγρύπνιση..
     Κυρίως δεν πρέπει να πιστεύουμε και να εμπιστευόμαστε τις εκτιμήσεις και αναλύσεις των μνημονιακών καναλιών..
     Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τις κυβερνητικές ερμηνείες, ανακοινώσεις και λογής-λογής διαβεβαιώσεις..

     Το παιχνίδι που παίζουν είναι σκληρό και άτιμο.
     Ο λαός θα νικήσει μόνον αν είναι υποψιασμένος, ανήσυχος και σωστά πληροφορημένος..

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τί θέλουν.

     Θέλουν να κατάσχουν όλη την χώρα!
     Κυριολεκτικά.
     Όλη!

     Όχι μόνον τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, όχι μόνον τις μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες, αλλά τα πάντα.
     Ακόμα και το τελευταίο σπιτάκι στο τελευταίο χωριό. Και την παραμικρή ιδιοκτησία.
     Οι ''ιθαγενείς'' δεν θα πρέπει να κατέχουν καμία περιουσία.

     Πρέπει ο λαός κι η χώρα να γίνουν οι νέες ''Φιλιππίνες'' ή η Κίνα του 19ου αιώνα: Μία τριτοκοσμική-τεταρτοκοσμική αποικία, όπου και η παραμικρή ιδιοκτησία θα ανήκει σε αλλοεθνείς, και όπου οι ντόπιοι θα υπάρχουν ως είλωτες, έχοντας ως μόνο δικαίωμα την εργασία-μεροκάματο-μεροφάϊ εφ' όρου ζωής!

     Δεν είναι φαντασία, ούτε σενάριο συνομωσιολογίας. Είναι η στυγνή πραγματικότητα.
     Γι αυτό και αυξάνουν συνεχώς τους φόρους. Γι αυτό και εφευρίσκουν κάθε μέρα καινούργιους:
     Δεν τους ενδιαφέρει αν τελικά τους εισπράξουν!
     Άλλωστε γνωρίζουν ότι έχοντας απορροφήσει από την αγορά και τις καταθέσεις όλη σχεδόν την ρευστότητα, δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής από τους πολίτες.
     Αποσκοπούν να μας καταστήσουν όλους οφειλέτες του Δημοσίου ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣτάχα παράνομους, μελλοντικούς καταζητούμενους για δύο λόγους:

     Πρώτον για να μας φοβίσουν.
     Ένας μελλοντικός και ''εν δυνάμει'' κρατούμενος για χρέη προς το δημόσιο, φοβάται να μιλήσει. Φοβάται να προβάλλει αντίσταση. Φοβάται να αντιδράσει στην προδοσία που γίνεται μπροστά στα μάτια του!
     Ελπίζει ότι αν μείνει άφωνος και άβουλος θα τον ''ξεχάσουν'', θα τον αφήσουν να ζεί έστω έτσι, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, πάντα οιονεί υπόδικος, πάντα με την απειλή πάνω απ' το κεφάλι του..

     Και δεύτερον για να μπορούν όταν κρίνουν ότι ήρθε η ώρα ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, χωρίς καμία εξαίρεση, χωρίς όρους, χωρίς κανένα κοινωνικό ή άλλο κριτήριο!

     Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ των μνημονίων, και ο μονόδρομος των απολύτως ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ !

     Θέλουν φόβο και θέλουν τις περιουσίες μας..
     Η απάντηση πρέπει να είναι μία:

     Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ', ἐλευθεροῦτε δὲ παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη, θήκας τε προγόνων. Νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών.