Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μπράβο!..

     Οι πραγματικά άνεργοι στην χώρα έφτασαν ήδη τα 2.300.000. Μπράβο!
     Οι έλληνες που πλησιάζουν τα όρια της φτώχειας είναι 2.500.000. Μπράβο!
     Οι ανασφάλιστοι λόγω οικονομικής δυσπραγίας είναι περίπου 2.000.000, και ανεβαίνουν.
Μπράβο!

     Συζητούν βέβαια, πόσους ακόμα θα απολύσουν. Έντεκα χιλιάδες; Δεκατέσσερεις χιλιάδες; Εικοσιπέντε χιλιάδες;
     Συζητούν ποιούς ακόμα φόρους θα εφεύρουν. Πόσο θα αυξήσουν τους παλιούς.

     Κι όλα αυτά, μαζί ακόμα με την κυριολεκτική διάλυση της Δημόσιας Υγείας, για έναν και μόνον σκοπό: να μειώσουν τα έξοδα του κράτους και ν' αυξήσουν τα έσοδα, για νάχουν να δίνουν στους τοκογλύφους!
     Όχι για ανάπτυξη (λέμε τώρα!).
     Όχι για τον λαό.
     Για τους τοκογλύφους!

     Η χλιδή, η σπατάλη όμως κι η κακοδιαχείριση σε όλα τα κλιμάκια της εξουσίας παραμένει. Το Κράτος είναι εδώ για να ξοδεύει και να απομυζά τόσους πόρους για την εσωτερική του λειτουργία, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν τόσο η μείωση συντάξεων και μισθών, όσο και διάλυση του κοινωνικού κράτους.
     Χώρια οι μίζες που δεν έχουν ούτε ένα λεπτό σταματήσει να πηγαιονοέρχονται..
     Χώρια οι εξυπηρετήσεις συμφερόντων ''δικών μας'', με τις σκανδαλώδεις παραχωρήσεις και πωλήσεις της δημόσιας περιουσίας..
     Χώρια το συνεχές ''βύζαγμα'' κράτους και πολιτών από Εθνικούς εργολάβους, Εθνικούς προμηθευτές, Εθνικούς καναλάρχες, προνομιακές εταιρείες, στημένους και ''φωτογραφικούς'' δημόσιους διαγωνισμούς..

     Έχουμε ήδη  ως χώρα υποβιβαστεί σε μία, προ 40ετίας, θλιβερή και διεφθαρμένη Ουγκάντα του Ίντι Αμίν Νταντά!

     Οι θλιβερές, απαθείς, και εν τέλει απάνθρωπες φυσιογνωμίες των δικτατορίσκων που μας κυβερνούν,  
     ..δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την ''ευφυϊα'', την παράνοια και προπαντός την ηθική του ημιπαράφρονα εκείνου αφρικανού τύραννου!

     Κι αν στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα..
     ..στην Τυραννία υπάρχει μόνον μία διέξοδος..

    

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σας παίρνει το Ποτάμι..

     Ας μην αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να ασχοληθούμε με το νέο πολιτικό ''Ποτάμι'', ενός εντελώς συστημικού, δήθεν λαϊκού, αλλά πλήρως μνημονιακού δημοσιογράφου,
     ..ο οποίος ποτέ μέσα από τα τόσα ''ευαίσθητα'' ρεπορτάζ και εκπομπές του δεν έθιξε το αίτιο της κοινωνικής και ανθρωπιστικής  κρίσης στην χώρα μας, που είναι βέβαια τα μνημόνια και η πολιτική της τρόϊκας.

     Ασχολούμαστε γιατί αυτή η καινούργια κατευθυνόμενη γελοιότητα αποδεικνύει τον πανικό του συστήματος και όσων με νύχια και με δόντια αγωνίζονται να διατηρήσουν στην εξουσία αυτήν ή παρόμοια κυβέρνηση Εφιαλτών.
     Μία και μόνον μέρα μετά την ''αποξήρανση'' της Ελιάς, εμφανίζεται το Ποτάμι!

     Μεγκάλα κανάλια, ''μονταζιέρες'' της ΝΔ, καρκινικά υπολείμματα του ΠαΣοΚ, δίνουν των υπέρ πάντων αγώνα τους για την επιβίωση του ίσως πιό διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος παγκοσμίως, τα τελευταία τριάντα χρόνια.
    Έχουν (φαντάζονται) ατέλειωτα αποθέματα εφεδρειών για να ξεγελάσουν και να αποπροσανατολίσουν το πόπολο.
     Σε λίγο όμως από τον πανικό της πανωλεθρίας τους που πλησιάζει, θα ρίξουν στην μάχη και τίποτα τσιρλήντερς, μοντέλα και ''γλάστρες'' (οι οποίες όλες, είναι καθ' όλα πιό αξιοπρεπείς από τα αποβράσματα που κυβερνούν)!

     Τα πολιτικά (αλλά και ανθρώπινα) σκουπίδια που είναι στην εξουσία βλέπουν ξεκάθαρα το πραγματικό ποτάμι της οργής που είναι φουσκωμένο και έτοιμο να τους πάρει μαζί του, και αντιδρούν σπασμωδικά,
     ..δίνοντας έναν ακόμα μεγαλύτερο τόνο γελοιότητας σε οποιαδήποτε κίνησης σωτηρίας τους κι αν επιχειρούν.

     Πριν συντριβούν απ' τους πολίτες, θα έχουν προλάβει να συντριβούν αυτογελοιοποιούμενοι,
     ..δικαιολογώντας απόλυτα το είδος του θεάτρου που παίζουν:
     Ιλαροτραγωδία!..

    

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πού είναι το πλεόνασμα οέο;

     Δήλωση της κυρίας(;) Λαγκάρντ: ''Μπορούμε να πανηγυρίζουμε για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας που είναι το πρώτο που επιτεύχθηκε μετά από αυτό του 1943(!!!)''

     Εν τω μεταξύ το κλιμάκιο της τρόϊκας με επικεφαλής τον κύριο(;) Τόμσεν δήλωσε ότι αμφισβητεί, δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα!

     Και ενδιαμέσως το πιθήκι των Οικονομικών, σκαρφαλωμένο στα κάγκελα του υπουργείου, σκληρίζει: ''Θα κάνω ό,τι μου πει ο ΟΟΣΑ'', ''Θα κάνω ό,τι μου πει η τρόϊκα''!

     Δηλαδή, κατά την κυρία(;) Λαγκάρντ, μόνον υπό γερμανική κατοχή όπως το 1943 (και σήμερα βεβαίως), μπορεί η Ελλάδα να επιδείξει πλεόνασμα (και γι αυτό πρέπει να πανηγυρίζει!),
     ..κατά την τρόϊκα ο ''πρωθυπουργός'' είναι ένας κοινός αγύρτης (που ψεύδεται ξετσίπωτα στον λαό που κυβερνά),
     ..και κατά το Στουρνάρι δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχει λαός, παρά μόνον η θέληση των τοκογλύφων-δανειστών ( που χάρη στους οποίους δικαιολογούν την ύπαρξή τους όλα τα σκύβαλα που μας κυβερνούν)!

     Και δεν έχετε ακόμα αρχίσει να ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας, ω παλιάνθρωποι;
     Όχι για να ξεφύγετε, όχι για το εξωτερικό. Το ξεκαθαρίσαμε αυτό..
     Αλλά για τον Κορυδαλλό!

     Νομίζετε ότι υπάρχει κι άλλο πολιτικό μέλον για σας;
     Ελπίζετε σε ''μαγειρέματα'', εκλογικές και λοιπές νοθείες;
     Στηρίζεστε σε εκβιασμούς, εκφοβισμούς και δωροδοκίες;

     Είτε με εκλογές, ή χωρίς εκλογές..
     Είτε με τους προστάτες και νταβατζήδες πίσω σας..
     Είτε με ολόκληρη την Κόλαση να σας στηρίζει..
     Είστε τελειωμένοι!..

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Πού και γιατί ''ανήκομεν'';..

     Πάει καιρός από τότε που το δόγμα ''ανήκομεν εις την Δύσην'' έπιανε τόπο, και είχε κάποιο αντίκρυσμα έναντι του υπαρκτού ή όχι ''κινδύνου εξ Ανατολών''!

     Στον πρώτο και στον δεύτερο όμως Παγκόσμιο Πόλεμο, η επίθεση δεν ήρθε ''εξ Ανατολών'', αλλά από την δύση, από το κέντρο της Ευρώπης:
     Την Γερμανία και τον Άξονά της (Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Φινλανδία).

     Απ' το ίδιο ακριβώς σημείο προέρχεται και η σημερινή οικονομική επίθεση με στόχο την κυριαρχία και καταλήστευση του ευρωπαϊκού Νότου και κυρίως της Ελλάδας, σαν πιό ευάλωτης, κυρίως λόγω της τριαντάχρονης πολιτικής διαφθοράς που προηγήθηκε.

     Η τάχα δυσαρεστημένη από την κρίση Γερμανία, είναι αυτή η οποία ωφελείται.
     Είναι αυτή που δεν την ενδιαφέρει να πουλήσει πιά προϊόντα στις ήδη πτωχευμένες χώρες του Νότου, ΑΦΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!
     Σαν κοινός τοκογλύφος, η ίδια δανείζεται χρήματα με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο,  και μετά αυτή δανείζει τις νότιες ευρωπαϊκές χώρες με τοκογλυφικά επιτόκια (για διακρατικές και ενδοκοινοτικές συμφωνίες), και με ρήτρες θανάτου, που προς το παρόν ονομάζονται ''μνημόνια'', και που σύντομα θ' αλλάξουν όνομα γιατί αυτός ο όρος ''παραβρώμισε''!
     Δεν θέλει να τελειώσει η κρίση του Νότου! (γύρω στα 60 δις υπολογίζονται τα κέρδη της από τόκους, στα 4-5 αυτά χρόνια της κρίσης!).
     Προσπαθεί να την ''τρενάρει'' όσο μπορεί, μπλοκάροντας οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης των χωρών που δανείζει.
     Σύμμαχοί της σε αυτόν τον πόλεμο, οι τράπεζες και οι κατευθυνόμενες και δωσιλογικές κυβερνήσεις των βρώμικων και με πολλά ένοχα μυστικά και ''αμαρτωλό'' παρελθόν πολιτικών.

     Ήδη, και εν όψει της τυπικής ''λήξης'' των μνημονίων τούτη την άνοιξη (τα μνημόνια ''φεύγουν'', μα οι μνημονιακοί εφαρμοστικοί νόμοι και η κατοχή, παραμένουν),
     ..''ανακαλύφθηκαν'' νέες κεφαλαιακές ανάγκες (!) των τραπεζών της χώρας μας, ύψους 15-20 δις ευρώ(!!!),
     ..επικαλούμενοι τις οποίες, ετοιμάζονται να μας φορτώσουν νέα δάνεια, νέα μνημόνια, νέους εφαρμοστικούς νόμους σε ΜΙΑ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ για γενιές και γενιές στο μέλλον!

     Σε αυτήν την ευρωπαϊκή Δύση ''θέλομεν να ανήκομεν'';
     Αυτό είναι το όνειρό μας για μας και τα παιδιά μας;
     Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε αν και γιατί πρέπει να ανήκουμε κάπου, και ειδικά σε αυτήν την Ευρωπαϊκή (γερμανική) Κοινότητα (μη χ@σω!);

     Ευρωεκλογές έρχονται..
     Ευκαιρία να σκεφτούμε τί θέλουμε,
     ..και να ψηφίσουμε ανάλογα..

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Pas de deux προς τον γκρεμό..

     Καλό θα ήταν να εξετάσουμε λίγο τις αντιρρήσεις και τον σκεπτικισμό όσων  πιστεύουν ότι οι εκλογές δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στην λύση του προβλήματος που βιώνουμε σαν χώρα.
     Μιλάμε βέβαια για τους αντιμνημονιακούς ''αντιρρησίες'', και όχι για τους μνημονιακούς που φαίνεται ότι η κατάσταση αυτή τους ικανοποιεί, ή τους βολεύει.

     Στην οικονομική, αλλά κυρίως πολιτική και κοινωνική κρίση που έχουμε μπει, τρεις είναι οι δρόμοι που μπορούμε να βαδίσουμε:
     Της επανάστασης-εξέγερσης,
     των αλλαγών μέσω εκλογών,
     και της παραμονής και εγκαρτέρησης στην τωρινή κατάσταση, στο σημερινό ''στάτους κβο''.

     Οι δύο πρώτοι δρόμοι είναι αυτοί της ανυπακοής, και της προσπάθειας απαλλαγής από μνημόνια, εξαρτήσεις, λιτότητα που αφορά μόνον τον λαό, οικονομική και ίσως και Εθνική καταστροφή.
     Ο τρίτος δρόμος δεν μας αφορά. Δεν είναι καν δρόμος. Είναι εθελοντική υποδούλωση..

     Και αφού, όπως δείχνουν (προς το παρόν τουλάχιστον) τα ''σημεία των καιρών'', δεν υπάρχει βούληση και δυναμική των πολιτών για τον πρώτο δρόμο,
     ..δεν απομένει παρά αυτός των εκλογών και της προσπάθειας (πετυχημένης ή όχι) μέσω αυτών να βγούμε απ' την κρίση.

     Τώρα, όλη αυτή η μεμψιμοιρία και ο Κασσανδρισμός ότι ''όλοι θα κάνουν το ίδιο'',  ότι ''τίποτα δεν θ' αλλάξει'',  ότι και ''οι άλλοι ίδιοι είναι, ή θα γίνουν, παίρνοντας την εξουσία'',
     ..ανήκουν στην σφαίρα της εικασίας, της πρόβλεψης, που το μόνο που κάνει είναι να αποδυναμώνει το κουράγιο και την προσδοκία απαλλαγής από δωσιλόγους, Εφιάλτες και κάθε λογής καθάρματα.
     Αυξάνουν την ηττοπάθεια και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο ''μνημονιακό τόξο''.

     Και αν ακόμα υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως να έχουν δίκιο, είναι μόνον ενδείξεις που μένει και πρέπει να επαληθευθούν ή όχι στην πράξη!
     Κι ακόμα, όσο ισχυρές κι αν είναι για πολλούς αυτές οι ενδείξεις, δεν παύει να είναι προτιμότερες από την ζοφερή πραγματικότητα, κι απ' τα μελλοντικά σχέδια των μνημονιακών κυβερνήσεων και των αφεντικών τους!

     Σήμερα ζούμε ένα ''Pas de deux'' της κυβέρνησης με την κοινωνία..
     Έναν χορό που οδηγεί σταθερά προς τον γκρεμό, που όταν φτάσουμε, μαντέψτε ποιός απ' τους δύο θα πέσει!..

     Η κοινωνία και οι πολίτες πρέπει να αφήσουν την κυβέρνηση και τους μνημονιακούς πολιτικούς να χορέψουν μόνοι τους αυτόν τον χορό του θανάτου, να απαγκιστρωθούν από αυτό το θλιβερό μπαλέτο,
     ..και μέσω της Συνταγματικής και δημοκρατικής διαδικασίας και δυνατότητας των εκλογών να βρούν άλλον, ή άλλους παρτενέρ για να οδηγηθούμε σε πραγματική ανάκαμψη και σωτηρία.

     Αν κι αυτοί αποδειχτούν ''τζούφιοι''..
     ..κακό του κεφαλιού τους!..
     Εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι να το επιχειρήσουμε..

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο επικείμενων ανοιξιάτικων φαινομένων..


      Χιόνισαν το ασπροκίτρινο χιόνι τους στους αγρούς, ήδη,  τ' αγριολούλουδα..
     Ο ουρανός έβαλε φασίνα να καθαρίσει απ' τα τελευταία χειμωνιάτικα σύννεφα, βρέχοντας και πιτσιλώντας δώθε-κείθε..
     Ό,τι και να κάνει ο Χειμώνας, 
     ..θα νικηθεί!

     Η Άνοιξη θάρθει στην αρχή δύσκολα, με κόπο, με απειλές..
     Μα θάρθει!
     Και θα εγκατασταθεί, στην φύση, στις πόλεις, στις καρδιές μας.

     Πάντα έτσι γίνεται στο γύρισμα των χρόνων, των αιώνων, της Ιστορίας..

     Καλή Κυριακή.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μάσες Κι Ομορφιές, και πείνα..

     Από την μία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με ''κυβερνητικές'' όμως επιδοτήσεις, και χορό εκατομμυρίων ευρώ..
     Κι απ' την άλλη, ουρές στην Βαρβάκειο την Τσικνοπέμπτη για μιά μερίδα δωρεάν ψητό κρέας!

     Ξαφνικά το ''σύστημα'' ανακάλυψε πως κάθε βουλευτής είχε από πίσω του και από μία ΜΚΟ, άλλοι 2-3, και μερικοί μέχρι 50!  Χώρια οι κομισάριοι των κομμάτων!  Χώρια η κυβερνητική νομενκλατούρα!
     Ακόμα και η ''κυρία Ιστορικός'' και βουλευτής των χιλίων ψήφων(!), που διέγνωσε τον ''συνωστισμό'' στην παραλία της Σμύρνης, ήταν επικεφαλής ΜΚΟ που απέσπασε επιδοτήσεις 3,8 εκατομμυρίων.
     Να λοιπόν γιατί τόση ομερτά και τόσο χαμηλοί τόνοι μεταξύ των βουλευτών όλων των κομμάτων, όλα αυτά τα χρόνια του ευρώ!
     Γιατί ήταν κ@λοςκαι βρακί!
     Κολυμπούσαν στον ίδιο βόθρο!
     Οι τσέπες τους γέμιζαν με τον ίδιο τρόπο!
   
     Είπε λοιπόν το σύστημα, εν όψει εκλογών, να πετάξει λίγο βουλευτικό κρέας στην ''αρένα'', να χορτάσει θέαμα το πόπολο. 
     Και 200 ευρώ βοήθημα για ''άρτο''!

     Τις ουρές όμως στην Βαρβάκειο δεν τις πρόσεξαν. Δεν τις είδαν καν! Κι όσοι τις είδαν τις απαξίωσαν!
     Δεν είδαν την Πείνα που έρχεται με βήματα γοργά.
     Την πείνα, που για πολλούς έχει ήδη φτάσει..
     Δεν είδαν την απελπισία στα μάτια, και το βάρος για τον εξευτελισμό, στην ψυχή.
     Δεν ακούν την οργή που κοχλάζει, ούτε τον ''τριγμόν των οδόντων'' από στόματα νηστικά και πεινασμένα.

     Δεν βλέπουν!
     Δεν ακούν!
     ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!
     Κι όσοι καταλαβαίνουν δεν τους νοιάζει!

     Δεν πεινούν.
     Έχουν κάνει την ''καβάτζα'' τους.
     Έχουν στρώσει τους δρόμους διαφυγής και αποφυγής..
     
     Νομίζουν!..

     Γιατί οι δρόμοι αυτοί, περνάνε πάνω απ' τα κορμιά μας..
     Μεταφορικά, και κυριολεκτικά!..
  
    

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γαργάλατας ζεί!..

     Από την ταραγμένη πολιτικά εποχή που προηγήθηκε της δικτατορίας το 1967, ένα όνομα έχει παραμείνει στην συλλογική μνήμη, ως ο γελοιοδέστατος των πολλών γελοίων:
     Ο Γαργάλατας!
     Υπουργός Προεδρίας της Ένωσης Κέντρου, αλλά και πρώτος πρωθυπουργός της λεγόμενης ''αποστασίας'', ο Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας έμεινε γνωστός από τον πρόχειρο ποιητικό του οίστρο με τα δίστιχα και τετράστιχα ποιηματάκια του:
     “Κι ήταν τα στήθη σου
άσπρα σαν τα γάλατα, 
μου τα ‘δειχνες και μου ‘λεγες 
γαργάλατα, γαργάλατα.”

     Από την σημερινή ταραγμένη και δυσοίωνη για την χώρα εποχή, το όνομα που θα παραμείνει για τις επόμενες γενιές,
     ..ως μνήμη και μνημείο πολιτικής και ανθρώπινης γελοιότητας, μεταξύ των πολλών που θα διεκδικήσουν αυτόν τον τίτλο, είναι ένα:
     Ο Μπουμπούκος!

     Αν δεν ήταν, μέσα απ' το διαταραγμένο του μυαλό, τόσο επικίνδυνος για την πατρίδα και τους πολίτες,
     ..θα ήταν ο τέλειος τζουτζές,
     ..ο απίθανος γελωτοποιός και κλόουν που θα μας ελάφρωνε από το άγος των ημερών.

     Όμως δεν είναι.
     Είναι ένα επικίνδυνο ανθρωπάκι, ένα μορμολύκειο που απέκτησε εξουσία, ελέω μιάς άλλης διαταραγμένης προσωπικότητας και ''πρωθυπουργού'' της χώρας,
     ..και που έχει ήδη καταστεί ένας από τους πρωτεργάτες της Εθνικής καταστροφής!

     Δεν μπορούμε πιά να χασκογελάμε μαζί του και με τις ηλίθιες καθημερινές ατάκες του, και παρεμβάσεις του επί ''παντός επιστητού'',
     ..που βέβαια καταρρίπτονται και γελοιοποιούνται αν όχι την ίδια μέρα, τουλάχιστον την επόμενη!
     Πρέπει να τον πάρουμε πολύ στα σοβαρά και να τον αντιμετωπίσουμε όχι με την επιείκεια που δείχνουμε σε κάποιον ψυχοπαθητικό,
     ..αλλά με την αυστηρότητα που αρμόζει σε έναν ενσυνείδητο Εφιάλτη, σε έναν ευσυνείδητο προδότη του λαού και της πατρίδας του!

     Έτσι θα πρέπει να κριθεί κι αυτός μαζί με τους άλλους..
     Και έτσι θα κριθεί!..

     Υ.Γ.  Ένα μικρό απάνθισμα της ''δημιουργίας'' του ορίτζιναλ Γαργάλατα, όπου και θα φανεί η συγγένεια της γελοιότητας! Κάποια απ' τα πρόχειρα δίστιχα του Νόβα:
     -σε επίσημο ταξίδι στο Λονδίνο
     ''Περάσαμε τον Τάμεση
     με όλη μας την άνεση''

     - σε ένα επίσημο γεύμα όπου είχε ομοτράπεζο τον βιομήχανο Τομ Πάππας:
     ''Πανηγυρίζει ο πληθυσμός άπας
     διότι συντρώγει μεθ’ ημών ο Τομ Πάππας''

     -σε πρόποση σε ρωσίδα μπαλαρίνα του Μπολσόι:
     ''Κι επειδή είναι κρύα τα νερά του Βόλγα
     πίνω εις υγείαν σας κυρία Όλγα!''

     -και τέλος, στα εγκαίνια του εργοστασίου αυτόματης εμφιάλωσης του Καραντάνη, στο Λουτράκι:
      ''Από την εποχή της Αλώσεως
      δεν είδαμε τέτοιο εργοστάσιον εμφιαλώσεως''
     

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

200 κιλά αγυρτεία..

     ''Βοήθημα'' διακοσίων ευρώ, για το Πάσχα, (και τις εκλογές που έρχονται), έταξε η κυβέρνηση ότι θα δοθεί σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες!

     Με εντολή Ψευταρά λοιπόν, θα δοθεί σε κάθε ιθαγενή ένστολο, σωμάτων ασφαλείας και συνταξιούχο, βοήθημα 200 καθρεφτάκια και χάντρες,
     ..ελπίζοντας ότι το ''βοήθημα'' αυτό θα βοηθήσει την κυβέρνηση αγυρτών να κοροϊδέψει τους συγκεκριμένους ιθαγενείς, και να τους πάρει την ψήφο-χρυσάφι στις εκλογές που έρχονται.

     Δηλαδή,
     ..Η ΑΠΑΤΗ,  Η ΑΓΥΡΤΕΙΑ,  Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
     Δηλαδή,
     ..πρώτα σας κόβουμε μισθούς και συντάξεις, βάζουμε φόρους υπέρβαρους, σας αφήνουμε να ξυλιάσετε τον χειμώνα, σας κατάσχουμε σπίτια, μαγαζιά κι επιχειρήσεις..
     ..και μετά σας πετάμε στα μούτρα 200 φτυσιές, νάχετε να γλύφετε, να μας ευγνωμονείτε, και να μας ξαναψηφίσετε!

     Κυβέρνηση αγυρτών!
     Κι είναι οι ίδιοι αγύρτες, των οποίων οι προηγούμενες κυβερνήσεις των παρατάξεών τους έφεραν την χώρα στην χρεοκωπία.
     Αλλά δεν τιμωρήθηκε κανείς απ' αυτούς! Δεν δικάστηκε κανείς τους,
     ..παρά κυβερνούν ακόμα,
     ..γιατί ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ!!
     Ψεύδονται και καμαρώνουν!
     Κοροϊδεύουν και επαίρονται!
     Κλ@νουν και κορδόνωνται!

     Γιατί ξέρουν ότι υπάρχουν ακόμα ιθαγενείς που αλλάζουν καθρεφτάκια με χρυσάφι.
     Αλλά προπαντός, γιατί ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ!

     Η οποία ψευδαίσθηση όμως, όπως όλες οι ψευδαισθήσεις, κάποτε (σύντομα) θα διαλυθεί..
     Και τότε, ούτε η υπέρβαρη αγυρτεία τους,
     ..ούτε το υπερχειλίζον θράσος τους,
     ..ούτε οι πιθηκάνθρωποι των καναλιών,
     ..θα είναι ικανά να σταθούν εμπόδιο στην παραδειγματική τιμωρία τους!..

     Και τότε, θα ''στήσουμε'' μία Μ.Κ.Ο. για την ''Βοήθεια στους Ισόβια Φυλακισμένους'', που θα την χρηματοδοτούμε απ' την τσέπη μας, για το κέφι μας,
     ..για να 'ρχόμαστε να σας βλέπουμε μέσα απ' τα κάγκελα,  και να σας πετάμε καθρεφτάκια!

     Εσείς να βλέπετε τα χάλια σας..
     Κι εμείς να ''κάνουμε Πάσχα''!..
    

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Δεν θα φύγετε..

     Και βέβαια, δεν εννοούμε από την κυβέρνηση και την εξουσία..
     Αλλά δεν θα φύγετε..
     Είναι βέβαιο.

     Δεν θα σας αφήσουμε..
     Όχι, μετά τόσα εγκλήματα!
     Τόσον πόνο, οδύνη, τόση απελπισία, τέτοια καταστροφή..
     Δεν είναι δίκαιο.
     Για τα θύματά σας. Για τα παιδιά μας. Για την χώρα..

     Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.
     Δεν θά ΄βρουν ησυχία οι ψυχές όσων χιλιάδων αυτοκτόνησαν. Τόσων χιλιάδων που δολοφονήσατε.  Όσων τις ζωές καταστρέψατε.  Των νέων που στείλατε εξορία, για μιά θέση στον ήλιο..
     Δεν θά ΄βρει Νέμεσιν η Ύβρις που τόσα χρόνια διαπράξατε.

     Δεν θα φύγετε.
     Θα σας κρατήσουμε εδώ, κοντά μας. 'Εστω και με το ζόρι!
     Όχι, δεν σας αγαπάμε. Σας μισούμε! Θα θέλαμε να σας λιώσουμε σαν σκουλήκια!
     Αλλά δεν θα το κάνουμε!

     Θα μείνετε εδώ για να σας δικάσουμε.
     Τίμια. Δίκαια. Δημοκρατικά.
     Με πραγματικά και καταλυτικά στοιχεία εναντίον σας.
     Με όλον τον Ποινικό και τον Αστικό Κώδικα απέναντί σας.
     Συν το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας για παράβαση και κατάλυση του Συντάγματος, αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, και παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας.

     Θέλουμε να σας δούμε να σαπίζετε στην φυλακή.
     Αφού μας στερήσατε όλα τα άλλα όνειρα,
     ..αυτό είναι το μόνο που μας έμεινε.
     Θα το κάνουμε αληθινό!..

     

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η Ιστορία σαν ομοιοτυπία..

     Λένε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.
     Εκτός απ' την δική μας περίπτωση που ξανάρχεται σαν φωτοτυπία, παλιάς μεν τεχνολογίας του 1967, αλλά φωτοτυπία!
     Ή σαν εκείνο το κουίζ με τις δύο φωτογραφίες που έλεγε ''βρείτε τα σημεία που διαφέρουν''!

     Και τότε λοιπόν όπως και τώρα, υπήρχε η πλήρης καπηλεία του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών.
     Από το ''Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών'', στο ''με την βοήθεια της Παναγιάς θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα''...μιά ανάσα δρόμος.
     Επίσης από την θλιβερή κιτσαρία των εορτών στο Καλλιμάρμαρο για την ''Πολεμική αρετή των Ελλήνων'', στο εξίσου θλιβερό σόου του ''πρωθυπουργού'' με πλήρη κουστωδία και με κανάλια, φλας και κάμερες να μετατρέπει το Άγιον Όρος σε τηλεοπτικό πλατό, για να απαγγείλλει το ''Πάτερ Ημών''...δρόμος χωρίς ανάσα!
     Διαφορά: Επειδή εκείνοι, τότε, δεν χρειάζονταν ψήφους (δικτατορία γαρ), μπορεί και να το πίστευαν. Ο σημερινός θεομπαίχτης Ψευταράς, εξαρτώμενος απ' τις ψήφους των επόμενων εκλογών για να διασώσει την δική του δικτατορία, είναι βέβαιο ότι παίζει με την Θρησκεία, την χρησιμοποιεί για τα καταστροφικά του σχέδια για την Πατρίδα (κράτος) και την Οικογένεια (κοινωνία). Άρα τούτος, είναι χειρότερος εκείνων!

     Τότε, την ''νύφη'' την πλήρωσε η Κύπρος: διχοτόμηση και κατοχή έως σήμερα. Σήμερα, πάλι η Κύπρος είναι αυτή που πρώτη ετοιμάζουν να ''πληρώσει τα σπασμένα'' σε επίπεδο κρατικής υπόστασης και εδαφικής ανεξαρτησίας..
     Διαφορά: Δεν πρόλαβαν τότε να διχοτομήσουν και την Ελλάδα. Τώρα ελπίζουν ότι με τις ''Ειδικές Οικονομικές Ζώνες'', και εφ' όσον δεν απαλλαγούμε έγκαιρα από τις δωσιλογικές κυβερνήσεις, θα προλάβουν. Άρα τούτοι, είναι ''εν δυνάμει'' επικινδυνότεροι εκείνων!

     Τότε, υπήρχε το λεγόμενο ''σπουδαστικό''. Τμήμα της Ασφάλειας που είχε σαν ασχολία τα πολιτικά φρονήματα και την δράση σπουδαστών και φοιτητών. Σήμερα υπάρχει η κλήση για ανάκριση σε αστυνομικά τμήματα, μαθητών που πήραν μέρος σε καταλήψεις σχολείων.
     Διαφορά: Δεν υπάρχει! Άρα η ολοκληρωτική νοοτροπία και τούτων και εκείνων είναι ίδια!

     Οι υπόλοιπες διαφορές, στα οικονομικά, αγροτική παραγωγή (με την υλικοτεχνική υποδομή του τότε, απέναντι στις χωματερές και στις επιδοτήσεις του σήμερα), βιομηχανία και βιοτεχνία, χρειάζονται πολλή ανάλυση,
     ..αν και με μιά πρώτη ματιά φαίνεται ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις των Εφιαλτών, και σε αυτούς τους τομείς θα βρεθούν πολύ χειρότερες εκείνων!

     Τί ξεχάσαμε;
     Α! την Δημοκρατία!
     Αλλά στην χώρα του Ψευταρά,
     ..μπορούμε να μιλάμε για Δημοκρατία;..

    

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ουαί υμίν!..

   

     
 ..ο άνθρωπος που έδωσε 
   
     νέα διάσταση..

  ..στην έννοια
     ''γελοιότητα''..

Δημαρχούκοι..

     Επειδή η μάχη για τους αιρετούς άρχοντες έχει ήδη ανάψει σε πολλές περιοχές,  και είναι αναμενόμενο ν' ανάψει παντού, ας κάνουμε κάποιες πρώτες σκέψεις,
     ..που ως γνωστόν, είναι και οι καλύτερες!

     Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να καταψηφιστούν όσοι ήταν δήμαρχοι όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, εκλεγμένοι με το ''χρίσμα'' ή την στήριξη μνημονιακών κομμάτων,
     ..και δεν φρόντισαν στο ενδιάμεσο να καταθέσουν την κομματική τους ταυτότητα, ή τουλάχιστον να αποκηρύξουν τις κυβερνητικές πρακτικές που πηγάζουν απ' την εθελοντική δουλεία σε τρόϊκα και τοκογλύφους.
     Το επιχείρημα ότι εδώ πρόκειται για τοπικές κοινωνίες και ότι η προσωπικότητα του κάθε δήμαρχου ή υποψήφιου δήμαρχου παίζει ξεχωριστό ρόλο..
     ..σκοντάφτει στο σημειολογικό αντεπιχείρημα, ότι δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος όσο καλός, έντιμος, ή αξιοπρεπής κι αν είναι, εφ' όσον ''ανήκει'', ενστερνίζεται κάποιες πολιτικές, οι οποίες μάλιστα έχουν κριθεί απ' τους πολίτες σαν αντιλαϊκές και ανθελληνικές,
     ..να ξεφύγει απ' αυτές, και να πράξει για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Οι ''ιδέες'' του και προπαντός το κομματικό ''χαλινάρι'' θα τον τραβάνε πάντα πίσω, και στις κρίσιμες στιγμές αντί να συνταχτεί με τον λαό και τους συνδημότες του, θα υποκύψει στην βούληση και στις εντολές των καταστροφέων της χώρας.

     Δεύτερον και εντελώς προφανές είναι, ότι πρέπει να καταψηφιστούν χωρίς δεύτερη σκέψη όσοι βουλευτές του ''μνημονιακού τόξου'' ξαφνικά θυμήθηκαν(!) τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και επιχειρούν να ''σώσουν'' κι αυτές, με τον ίδιο υποθέτουμε τρόπο που έσωσαν και την πατρίδα!
     Πρόκειται για ανθρώπους φάρους και υποδείγματα ιδιοτέλειας και ξετσιπωσιάς,
     ..που βλέποντας την βουλευτική τους καρέκλα και τα προνομιάκια τους να εξαφανίζονται στις επόμενες εκλογές, προσπαθούν να διασωθούν εξασφαλίζοντας για τον εαυτό τους μιάν άλλη καρέκλα, κάποια άλλα προνόμια.
     Είναι τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το καράβι..
     Είναι οι θρασύδειλοι που δεν αντέχουν να υποστούν τις συνέπειες εκείνου του ''ΝΑΙ, ΣΕ ΟΛΑ'' που τόσες φορές φώναξαν μέσα στην Βουλή,
     ..που θέλουν να αποφύγουν τις συνέπειες των πράξεών τους,
     ..και ζητούν την ψήφο των τοπικών κοινωνιών σαν ''κολυμπήθρα του Σιλωάμ'', σαν ''ξεκάρφωμα'' για την μνημονιακή τους εθελοδουλεία!

     Πρέπει να αναζητήσουμε σαν τοπικούς άρχοντες, ανθρώπους πραγματικά ανεξάρτητους, ή έστω ''αδειασμένους'' απ' το μνημονιακό σύστημα.

     Ας αρχίσουμε απ' τις τοπικές κοινωνίες να ξηλώνουμε το μνημονιακό τόξο, και να εξολοθρεύουμε πολιτικά τους βρυκόλακες που το υπηρέτησαν,
     ..και που σκοπεύουν να το εξυπηρετήσουν ακόμα..

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ακόμα τούτη η Άνοιξη..


     Ξυπνάτε,
     ..η Φύση λίγο-λίγο επαναστατεί στον λήθαργο του Χειμώνα..

     Ξυπνάτε,

     ..σε λίγο τα όνειρα των σπόρων του χορταριού θα πάρουν εκδίκηση από το κρύο χώμα..

     Ξυπνάτε,

     ..τα όνειρα των παιδιών μας γυρεύουν δικαίωση..

     Ξυπνάτε,

     ..και σκοτώστε τον Χειμώνα μέσα σας,
     .. έξω.
     Όπου τον βρείτε!..

    Καλή Κυριακή..
     

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Με ενοχλεί..

     Με ενοχλεί που η ζωή συνεχίζεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα..
     Ο κόσμος βγαίνει, ψωνίζει ό,τι μπορεί να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ, χαζογελάει, κουτσομπολεύει, πίνει και κανένα καφεδάκι στον ήλιο, πηγαίνει κανά σινεμαδάκι, Σάββατο βράδυ κανά ποτάκι, όλα από λίγο, μίζερα και τσιφούτικα, αλλά στρωτά. 
     Σαν να μη συμβαίνει τίποτα..
     Ή, σαν να συνήθισε..

     Μ' ενοχλεί που βλέπω το βράδυ τηλεοράσεις αναμμένες να βλέπουν Μεγκάλο και Ουράνιο κανάλι. Τον εχθρό στα σπίτια μας; 
     Μ' ενοχλεί που ακούω να συζητάνε για το τάδε ή το άλλο σίριαλ, για τα μεσημεριανάδικα, για το ποιός αδικήθηκε απ' τους τηλεκυνηγούς ταλέντων.
     Μ' ενοχλεί που κάθονται ν' ακούσουν έστω και την φωνή του Περδεντέρη, να δουν την σιχαμένη φάτσα του..

     Με ενοχλεί που ακόμα υπάρχουν άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δεν καταλαβαίνουν, που μισθός τους έφτασε τα 480 ευρώ, αλλά  ''πάλι καλά'', ''μη χάσουμε και αυτό!''..

     Μ' ενοχλεί που τα καθάρματα κυκλοφορούν ακόμα, που μπορούν να κυκλοφορούν ακόμα..
     Μ' ενοχλεί που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υποστηρίζουν τα καθάρματα που κυκλοφορούν ακόμα, και κυκλοφορούν κι αυτοί μεταξύ μας.. Ζούν ανάμεσά μας.

     Με ενοχλεί που ενώ όλα γύρω είναι πλασματικά και ψεύτικα, 
     ..πλασματική ζωή, πλασματική ελευθερία, πλασματική αυτοδιάθεση, πλασματική κυβέρνηση πλασματικού κράτους,
     ..εμείς δεν ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνον γι αυτά που μας συμβαίνουν!

     Με ενοχλεί εν τέλει που υπάρχει ζωή χωρίς ελευθερία, ζωή στο μικροσκόπιο, ζωή υπό αίρεση και υπό καθοδήγηση: 
     Ζωή χωρίς ζωή.. εικονική ζωή.. ζωή matrix.

     Θα 'πρεπε απ' το πρωί ως το βράδυ, κι απ' το βράδυ ως το πρωί, στον ύπνο, στο φαγητό, στη δουλειά, στον δρόμο, στο κρεβάτι, στον καναπέ, παντού κι όλες τις ώρες,
     ..μόνον αυτό να συζητάμε, μόνον αυτό να σκεφτόμαστε, μόνον αυτό να σχεδιάζουμε:
     ΤΟ ΠΏΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
     ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
     ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

     Μόνον αυτό!
     Με μανία, με σχιζοφρενική προσήλωση, με αρρωστημένο πάθος!
     Όλα τ' άλλα, τώρα, δεν είναι ζωή..
     Είναι διεκπεραίωση!..
    

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ


                  μία και μόνον λέξη:
                        ..ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ..

Αποφασίζετε και διατάζετε..

     Καθε μέρα καινούργια κρούσματα κυβερνητικής-εξουσιαστικής αυθαιρεσίας επιβεβαιώνουν ότι ζούμε στο πιό ανελεύθερο (οιονεί φασιστικό) καθεστώς μετά την ''χούντα των συνταγματαρχών''.

     Κυρίες και κύριοι, η ''χούντα των δημοκρατικών''(!) παρουσιάζει:

     Με την συνεργασία της διευθύντριας λυκείου (πάντα αυτού του είδους τα καθεστώτα στηρίζονται στην συνεργασία διαφόρων ''προθύμων'') που έδωσε στην αστυνομία τα ονόματα μαθητών που έκαναν κατάληψη, κλήθηκαν οι  μαθητές στην αστυνομία ''δι υπόθεσίν'' τους..
     Όπου οι ανήλικοι αυτοί πολίτες αφού φοβερίστηκαν ότι δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες, ερωτήθηκαν μεταξύ των άλλων: ''Τί ψηφίζουν οι γονείς σου;''!!
     Οι υπόλοιπες ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν ήταν του τύπου: ''Τι δουλειά κάνουν οι γονείς σου; Πώς είναι τα οικονομικά σας; Ποιες είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις των καθηγητών σου; Ποιοι από τους καθηγητές σου ήταν υπέρ της απεργίας; Γιατί κάνατε την κατάληψη; Σας παρακίνησαν καθηγητές ή πολιτικό κόμμα;''
     Όλα μέσα στο πλαίσιο της παιδαγωγικής, της δημοκρατίας και της ''αναμόρφωσης''!

     Με κατηγορητήριο για κακουργήματα και πλημμελήματα με βάση τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, για δημοσίευση πληροφοριών που αναφέρονταν σε ένα ΦΕΚ, σύρθηκε μία δημοσιογράφος στην Γενική Ασφάλεια!
     Καταλάβαμε όλοι;  Κατηγορήθηκε δηλαδή μία πολίτης για διαρροή στρατιωτικών μυστικών (κακούργημα) γιατί δημοσίευσε κάτι που ήδη είχε δημοσιευθεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως!!
     Εδώ η δημοκρατία τύπου κυβέρνησης Ψευταρά στοχεύει σε δύο πράγματα: 
     Πρώτον μία απ' ευθείας απόπειρα λογοκρισίας, κοινώς ''γύψου'', και δεύτερον εκφοβισμό και αποτροπή μελλοντικής αναδημοσίευσης τευχών ΦΕΚ,
     ..όπου ποιός ξέρει τί άλλο θέλουν να περάσουν ακόμα με υπουργικές αποφάσεις ''εν κρυπτώ και παραβύστω''!

     Κατά τ' άλλα μας διοικούν και μας εξουσιάζουν τύποι που δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση, δεν ψηφίστηκαν ποτέ απ΄ τους πολίτες,όπως είναι ο υπουργός Οικονομικών και Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.
     Άπαντες με εντολή και επιθυμία Ψευταρά..

     Πρόκειται για κυβέρνηση-κωμωδία-τραγωδία παντελώς παράνομη, ή έστω παράτυπη,
     ..της οποίας οι αποφάσεις και οι υπογραφές ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

     Είναι ήδη έκπτωτοι στην συνείδηση και στην ψυχή του λαού,
     ..και αυτό θα τους ανακοινωθεί επίσημα και με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών..
    

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πιάσε μιά Καμεράτα, μάστορα!..

     Εμείς κερνάμε!..
     Εμείς, ο κιμπάρης λαός!
     Ο large και μεγαλόκαρδος.

     Τί κι αν μας κατάσχουν τα σπίτια για 300 και 500 ευρώ, τί κι αν μας τρέχουν στα αυτόφωρα για το ΤΕΒΕ και το ΦΠΑ..
     ..εμείς γουστάρουμε να φορτωθούμε (αφού κάθε βάρος του Δημοσίου είναι δικό μας βάρος) και τα χρέη του Μεγάρου της Μουσικής!
     Σβήστε ρε τα χρέη του, και ρίχτε τα επάνω μας. Αντέχουμε!

     Εδώ αντέξαμε τόσα χρόνια να εξουσιάζει την Ελλάδα και ν' ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις με τις εφημερίδες του το συγκρότημα του εκλιπόντος διοικητή του Μεγάρου, στον οποίο το Κράτος το είχε ''παραχωρήσει'' για να παίζει με τα λεφτά, τις επιδοτήσεις, τις εγγυήσεις και τα δάνεια του Δημοσίου,
     ..και του οποίου διοικητή δεν της έφτανε τόση εξουσία και τόση ασυδοσία, αλλά ήθελε να το παίξει και ''Ηγερία'' των τεχνών και των γραμμάτων στην χώρα μας!

     Με την ίδια λογική και το ίδιο κιμπαριλίκι φέρτε να φορτωθούμε στις πλάτες μας (με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, που εκείνες πήραν τα χρήματα αλλά το κράτος, δηλαδή εμείς, τα χρεώθηκε) και τα 270 εκατομμύρια ευρώ δάνεια του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, που τα κόμματα αυτά σταμάτησαν να ''εξυπηρετούν''.
     Φρόντισαν μάλιστα από πριν με νόμο να μην διώκονται αστικά και ποινικά εκείνοι που χορήγησαν κατά καιρούς αυτά τα δάνεια!
     Όμορφος κόσμος, ηθικός, κυβερνητικά πλασμένος!..

     Εμείς όμως είμαστε κιμπάρης λαός, μεγαλόκαρδος..
     Όλα τ' αντέχουμε κι όλα τα συγχωρούμε!
     Ή μήπως όχι;..
     Ή μήπως θάρθει η ώρα που θα αναφωνήσουμε:
     Όξω π@ύστηδες (και οι άλλοι), απ' την παράγκα (και τα Μέγαρα)!..

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δαίμονες..

     Μην αναρωτιέστε πού είναι κρυμμένος, πού καιροφυλακτεί ο σκληρός πυρήνας του ΠαΣοΚ, αυτό που συνηθίσαμε να λέμε DNA ΠαΣοΚ, βαθύ ΠαΣοΚ.
     Όχι, δεν είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση.
     Βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και το αθλιότερο υποκείμενο που γέννησε η πολιτική ζωή αυτού του τόπου,  μετά βέβαια τον ιδρυτή του ΠαΣοΚ:
     Στους ''58'', ή..Ελιά, 
     .. ή όπως αλλοιώς θα ονομαστούν για να κρυφτούν όπως οι βρυκόλακες και οι δαίμονες, περιμένοντας τα βαθειά μεσάνυχτα της πατρίδας, για να βγουν απ' τους τάφους τους, να συνεχίσουν το αιμοδιψές τους έργο.

     Όλοι οι σκληροπυρηνικοί πασόκοι κατευθύνονται πλέον να πλαισιώσουν τον μέγα αγύρτη, αυτόν που έκανε επιστήμη και  έργο ζωής την καταστροφή της χώρας.

     Αυτόν που έκανε το γαλάζιο Αιγαίο, γκρίζες ζώνες!
     Αυτόν που με πλαστά στοιχεία και με συμπαιγνία των ενδιαφερόμενων δανειστών και μελλοντικών, εν δυνάμει κατακτητών, υπερχρέωσε την χώρα, εν γνώσει του, επί τούτου, για να συρθεί μιά μέρα σιδηροδέσμια στον πάγκο του χασάπη!
     Αυτόν που αφαίρεσε από την χώρα την ευελιξία και την διαπραγματευτική δύναμη ενός εθνικού νομίσματος, μπήγοντας σαν ξύλινη σφήνα στην καρδιά της Εθνικής Οικονομίας την ισοτιμία 340,75 προς ένα!
     Αυτόν που όχι μόνον έκανε πως δεν βλέπει, αλλά καλλιέργησε κιόλας την διαφθορά μέσα στην κυβέρνηση, γύρω απ' την κυβέρνηση,  μαζί με την κυβέρνηση, φτύνοντας μέσα στην Βουλή το εμετικό του επιχείρημα:  ''Όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα''!
     Αυτόν που προώθησε και διαφήμισε την ληστρική επιδρομή της κομπίνας του Χρηματιστηρίου λέγοντας πως το Χρηματιστήριο είναι η ''εικόνα της Εθνικής Οικονομίας'', για να ξεράσει μετά στα μούτρα των κατεστραμμένων την σύφιλη της ψυχής του με το απίθανο: ''Ας πρόσεχαν''!
     Για να λιποτακτήσει αμέσως μετά, και να παραδώσει όχι την σκυτάλη αλλά τις ευθύνες του ο άνανδρος, σε έναν γελοίο και μειωμένης αντίληψης τύπο, που αν δεν είχε το επίθετο του Ιδρυτή, θα ήταν μιά χαρά αχθοφόρος στην ψαραγορά (τιμιότατο και σεβαστότατο επάγγελμα, σε αντίθεση με αυτό του πολιτικού).

     Αυτόν λοιπόν οραματίζονται ως σωτήρα, δικό τους βέβαια (χ@στηκαν για τον τόπο) οι πασόκοι!
     Όλοι αυτοί, που κοντεύουμε να τους λυπηθούμε γιατί τάχα γελάστηκαν, γιατί αποπλανήθηκαν(!), ενώ ήταν και είναι οι κυρίως υπεύθυνοι γιατί με την ψήφο τους και τα συμφεροντάκια τους, αδιαφορώντας για ο,τιδήποτε άλλο εκτός απ' το τομάρι τους, επέτρεψαν την τριαντάχρονη ληστεία και καταστροφή της χώρας.

     Δεν χρειάζονται συγχώρεση, δεν είναι άξιοι για ''άφεση αμαρτιών''.
     Στην πρώτη ευκαιρία θα πράξουν τα ίδια.
     Είναι δαίμονες, με αρχηγούς βρυκόλακες..

    

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τερτίπια και καμώματα..

      Με εφευρήματα και μεθοδεύσεις που αφορούν τον εκλογικό νόμο, μόλις τρεις μήνες πριν τις εκλογές, προσπαθούν να διαχειριστούν την συντριβή τους που βλέπουν να έρχεται ακάθεκτη.
   
     Λίστα ή σταυρό προτίμησης για τους ευρωβουλευτές, αν θα ψηφίσουν ή όχι οι ετεροδημότες εκεί που κατοικούν, δικαίωμα ψήφου ή όχι στους νόμιμους μετανάστες, ακόμα και η ίδια η ημερομηνία των εκλογών,  γίνονται προεκλογικά παιχνιδάκια στα χέρια των κυβερνώντων!
      Μαζί βέβαια με την προπαγάνδα και τις τηλεκατευθυνόμενες ''δημοσκοπήσεις''.

     Ό,τι και να κάνετε είσαστε τελειωμένοι!
     Για την δικιά σας όμως τιμή(;), για την μνήμη που θα αφήσετε στα παιδιά σας, φερθείτε και μιά φορά σαν άντρες. Έστω την τελευταία!
     Τιμήστε τα παντελόνια που φοράτε και κατεβείτε με το θάρρος της γνώμης σας, με την ευθύνη των πράξεών σας και της πολιτικής σας, απέναντι στον λαό να διεκδικήσετε την αποδοχή του, ή την αποστροφή του.
     Μη κρύβεστε σαν θρασύδειλοι πίσω από νόμους και τερτίπια!

     Άσε παράμερα τους μπράβους σου ''πρωθυπουργέ'', που φέρεσαι σαν ''νονός'' του πολιτικού υπόκοσμου, και κατέβα με την μαγκιά που θέλεις να δείξεις ότι έχεις στον λαό, ίσος προς ίσον, πρόσωπο με πρόσωπο, να μιλήσεις ένας προς έναν σε όποιον θέλεις από μάς!
     Μη φοβάσαι!  Εγγυόμαστε την ασφάλειά σου.
     Δεν είμαστε σαν τα μούτρα σου: θα εκτιμήσουμε το θάρρος σου!
     Το πολύ-πολύ να ''σμπρωχτούμε'' λίγο με τα χέρια, όπως κάναμε στο σχολείο!
     Ανώδυνα, αλλά αντρίκια..
     Και μην τολμήσεις και ψελίσεις τίποτα για το δίκιο του ισχυρότερου!
     Εσύ με τα ΜΑΤ που απλώνεις στα διόδια για να προστατέψεις τα συμφέροντα του Εργολάβου, τίνος το δίκιο υπερασπίζεσαι; Του ανίσχυρου;
     Ή συμπεριφέρεσαι σαν κοινός νταβατζής, που απαιτεί απ' την π@@τάνα του τόσα λεφτά επιπλέον, έτσι, αυθαίρετα, και που αν αυτή δεν έχει να του τα δώσει την σακατεύει στο ξύλο;

     Τί είσαι; Νταβατζής ή πρωθυπουργός;  Διάλεξε!  Έτσι θα κριθείς.
     Εμείς βέβαια ξέρουμε τί είσαι! Σε έχουμε ήδη κατατάξει! Με το δικαίωμα που εσύ μας έδωσες!
     Αλλά για σένα, για τον εαυτό σου, για ''την πάρτη'' σου όπως λέτε εσείς οι μάγκες,
     ..προσπάθησε και μιά φορά να φερθείς σαν άντρας.

     Μπορεί να αισθανθείς καλύτερα!
     Μπορεί να τα βρεις λιγάκι με τον εαυτό σου, και να μην χρειαστείς πολύ ψυχοθεραπεία..
     ..τώρα που θα σε στείλουμε σπίτι σου να ξανακοιτάς το ταβάνι!
     Διά βίου..

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Απ' την μύγα ξύγκι (κυριολεκτικά)..

     Μεγάλη ενδοκυβερνητική κρίση αναμένεται να ξεσπάσει μετά την διαρροή της είδησης πως έρχεται φόρος και στα λιπαρά των τροφίμων!
      Με πρόσχημα την υγεία μας (όπως ισχυρίζεται το περιβάλλον του αντιπροέδρου), η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση αύξηση της φορολογίας 8% - 10% σε όλα τα προϊόντα με υψηλά λιπαρά.

     Εκτιμάται πως θα θιγούν άμεσα οι πίτσες, οι σοκολάτες, το βρώμικο, τα πιτόγυρα, οι κρέπες και το τζατζίκι!

     Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ μόλις άκουσε την απαίτηση της τρόϊκας αναφώνησε  ''Φτάνει πιά! Πρέπει επιτέλους να πούμε κι ένα ''όχι'' στους δανειστές!''. Ακόμη δήλωσε στους στενούς του συνεργάτες ότι θεωρεί πως το μέτρο αποτελεί ''δάκτυλον'' του ''πρωθυπουργού'' προκειμένου να τον αναγκάσει να αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση και να πέσει επάνω του όλο το βάρος της καταστροφής της χώρας, που θα προέλθει από την πτώση της κυβέρνησης Ψευταρά!
     Επίσης ο Θόδωρος (ένας είναι ο Θόδωρος) απείλησε ότι ο φόρος αυτός αποτελεί casus belli, κι ότι θα αναγκαστεί να μεταναστεύσει πολύ πριν γίνει κυβέρνηση η Αριστερά!

     Αντίθετα ικανοποιημένος δήλωσε ο Μπουμπούκος, ελπίζοντας σε λιγότερα καρδιοαγγειακά προβλήματα του πληθυσμού, που θα τον βγάλουν λάδι από την καταστροφή του συστήματος Υγείας που ήδη εκτελεί κατά παραγγελία των δανειστών. ( το πρόβλημα των λιμοκτονούντων, με ή χωρίς ''φόρο λιπαρών'', ελλήνων που έτσι κι αλλοιώς θα γονατίσει το ήδη νεκρό σύστημα Υγείας, δεν περνάει καν απ' το μυαλό του υπουργού Μπουμπούκου! Τί εννοείτε ποιό μυαλό;)

     Στο υπουργείο Οικονομικών μετά το πάρτυ που έκαναν ακούγοντας την απαίτηση της τρόϊκας, σκέπτονται για να δείξουν ότι αυτοί είναι μνημονιακότεροι των τροϊκανών,
     ..να επεκτείνουν το μέτρο επιβάλλοντας ζύγισμα όλων των φορολογούμενων!
     Σε όσους βρεθούν υπέρβαροι, και αναλόγως του πόσο τοις εκατό θα υπερβαίνουν το μέσο βάρος, θα επιβάλλονται έξτρα φόροι, πρόστιμα, ποινές και δήμευση της περιουσίας.
     Ήδη προκυρήχθηκε σχετικός διαγωνισμός (με την σχετική μίζα) για προμήθεια ηλεκτρονικών ζυγαριών (τύπου Siemens), που θα διατεθούν σε όλες τις Δ.Ο.Υ. καθώς και στα περιπολικά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (από το πάχος)!

     Ο ''πρωθυπουργός'' δήλωσε ικανοποιημένος,
     .. διότι η χώρα προχωρεί ακάθεκτη στον δρόμο του success story..
     ..και της γελοιότητας!..

     

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Άνοιξε το τριώδιο..

 
  Απόκριες!..
..η επίσημη εποχή των μασκαράδων!

     Αυτοί, δίπλα, δεν ''ντύθηκαν'' ακόμη..
     ..τα ''κανονικά'' τους είναι.


     Καλή Κυριακή!

 

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το χάλι σου, κύριε Μιχάλη μου..

     Ήταν περίπου μέσα του Δεκέμβρη που πέρασε, όταν βγήκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών (πςςςςςς!) και δήλωσε ευθαρσώς και στεντορίως ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες αυξήσεις στα διόδια!

     Χθες, και μετά από γενναία αύξηση των διοδίων μέχρι και 60%, που έγινε με υπουργική βεβαίως απόφαση, ο ίδιος κύριος (λέμε τώρα!) ξαναβγήκε τούτη τη φορά με θράσος και μας μάλωσε να μην διαμαρτυρόμαστε, γιατί οι αυξήσεις αυτές προβλέπονται από τις συμβάσεις έργου που έχουν υπογράψει με τους εργολάβους!

     Αν αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι όλα γίνονται για να μη θιχτούν τα συμφέροντα του Εργολάβου (τί θα πεί ποιός είναι ο Εργολάβος; Ενας είναι ο εργολάβος και θαυμαστά τα έργα του! Κι αν θιχτούν τα συμφέροντά του θα θυμώσει η φυλλάδα και το κανάλι του και θα ρίξουν την κυβέρνηση!), υπάρχει μία ερώτηση:
     Μήπως ο συγκεκριμένος υπουργός είναι αγράμματος;
     Διότι, καλά δεν διάβασε το μνημόνιο που ψήφισε. Ήταν και μεγάλο!
     Μα να μην διαβάζει τις συμβάσεις της αρμοδιότητας του υπουργείου του;
     Άλλα να μας λέει πριν δυό μήνες, κι άλλα τώρα;
     Μπας και τό 'χει χούϊ να μην διαβάζει ό,τι υπογράφει;
     Ή μπας και είναι αγράμματος και πρέπει ν' αρχίσουμε να ψάχνουμε αν έχει απολυτήριο Λυκείου, ή έστω Δημοτικού; Διότι υπουργός και μπιτ αγράμματος, δε λέει!

     Απ' την άλλη βέβαια είναι γεγονός, ότι στην κυβέρνηση Ψευταρά, κάθε υπουργός έχει δικαίωμα στο ψέμα!
     Πόσο μάλλον όταν κάποιος προέρχεται απ' το ΠαΣοΚ, όταν είναι ακόμα ΠαΣοΚ!
     Όπου ξέρουμε ότι η πασοκιά είναι μιά αρρώστια χειρότερη απ' την οστρακιά! Ανίατη!
     Άμα κολλήσεις πασοκιά, τελείωσε! Μ' αυτήν θα πεθάνεις!

     Γι αυτό ας κάνουμε λίγους (πολύ λίγους) μήνες ακόμα υπομονή
     Κυβέρνηση Ψευταρά με υπουργούς ΠαΣοΚ είναι αυτή! Θα περάσει.

     Μετά θα τους στείλουμε σε κάποια  ''Αγροτικά Ιδρύματα'', που έχουν καθαρό αέρα..
     Για αποθεραπεία.. Ισόβια..
     
     

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Με εντολή λαού..

     Βέβαια και δεν περιμέναμε να συγκινηθούν. Ούτε να ιδρώσει τ' αυτί τους. Ούτε καν να δείξουν την παραμικρή μεταμέλεια.

     Τους ξεμπρόστιασαν τα ίδια τ' αφεντικά τους στην Ε.Ε και στην Γερμανία, λέγοντας ότι υπήρχαν κι άλλες λύσεις για την κρίση αλλά θα ήταν επώδυνες για τους ίδιους. Ενώ θυσιάζοντας την χώρα μας και τον λαό μας θα γλύτωναν εκείνοι..  Και το ανέθεσαν στους ντόπιους διεφθαρμένους και προδότες πολιτικούς. Συμβόλαιο θανάτου!

     Τους διέψευσαν χίλιες φορές τα γεγονότα και η πραγματικότητα. Η χώρα παραπαίει, η κοινωνία διαλύθηκε, η κρατική και η ατομική οικονομία βρίσκονται ήδη υπό πτώχευση.

     Αυτοί όμως εκεί! Όχι να διαισθανθούν και να σωπάσουν,
     ..αλλά τρίς χειρότεροι, θρασύτεροι, αλαζόνες και υπερόπτες,
     ..σκούζουν ακόμη, χρεώνουν στην κοινωνία όσα οι ίδιοι προκαλούν,
     ..απειλούν, χυδαιολογούν,
     ..και ακκίζονται μεταξύ τους σαν τις πόρνες, ποιά είναι η πιό πρόστυχη, να την διαλέξει τ' αφεντικό, να της πετάξει στα μούτρα όχι τριάντα αργύρια, μα μιά καρεκλίτσα,
     ..ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ, ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

     Αυτοί είναι οι μνημονιακοί πολιτικοί, οι κυβερνώντες, οι υπουργοί κι αντιπρόεδροι, ο ίδιος ο ''πρωθυπουργός'',
     ..με τις ''εντολές'' του οποίου και ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ, ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΕΜΑΤΑ, ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ  νομίζουν ότι θα συνεχίσουν όπως έως σήμερα να διασώζουν τους εαυτούς τους.

     Γι αυτούς η ζωή συνεχίζεται σαν να μην συνέβη τίποτα.
     Ζουν όπως ζούσαν. Ξοδεύουν όπως ξόδευαν. Ταξιδεύουν όπως ταξίδευαν. Τρώνε όπως έτρωγαν. Γελάνε όπως γέλαγαν. Και πολιτεύονται όπως πολιτεύονταν.
     Και θέλουν να συνεχίσουν.

     Μα η κρίση τους έρχεται, και η εντολή του λαού θα είναι μία. Και ξεκάθαρη.  Ό,τι κι αν κάνουν:
    Αντέστε μας στον διάολο!..
    

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Εδώ τρελοκομείο!..Εδώ τρελοκομείο!..

     Δελτίο ειδήσεων από την Ευρωπαϊκή Ελλάδα:
(με την ίδια έννοια που δίναμε κάποτε όταν λέγαμε π.χ. Βελγικό Κονγκό, ή, Γαλλική Γουϊνέα)

     Σε επιμήκυνση όλων των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα κατά 50 χρόνια, προσανατολίζεται η Ε.Ε, ώστε να είναι σίγουρη ότι ούτε αυτή ούτε η επόμενη γενιά ελλήνων θα μπορέσει να ζήσει ελεύθερη και με αυτοδιάθεση της πατρίδας της.
     Ακόμη έχουν παραγγελθεί χιλιάδες χιλιομέτρων αλυσίδες ευρωπαϊκής προέλευσης για την σταθεροποίηση στην χώρα του ''νέου χρηματοδοτικού προγράμματος'' ύψους 30 δις που  σχεδιάζεται ήδη από τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας χερ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
      Το τρίτο (ή τέταρτο;) αυτό μνημόνιο θα συνοδευτεί από νέα σκληρά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, με την ενσωμάτωση των 300 προτάσεων του ΟΟΣΑ, ενώ σοβαρές πιθανότητες συμπληρώνει το ενδεχόμενο της μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό!

     Αυξήσεις έως και 60% στα διόδια (γιατί χαίρεται ο εργολάβος και χαμογελά πατέρα;) ισχύουν ήδη από χθες το βράδυ.
     Ο Εθνικός Εργολάβος δήλωσε ικανοποιημένος και προεξόφλησε την πλήρη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση, στην προσπάθειά της για ''ανόρθωση'' της χώρας!

     Με εντολή του ανεξάρτητου και αγωνιστή  ''πρωθυπουργού'' το δημόσιο επέστρεψε στην Siemens 6 εκατομμύρια ευρώ που η εταιρεία ισχυρίζοταν ότι της χρωστούσαν.
     Η εταιρεία δήλωσε ότι τα λεφτά αυτά θα επιστραφούν και πάλι στην Ελλάδα υπό μορφή μίζας, εν όψει μάλιστα και της δύσκολης προεκλογικής περιόδου για τα κόμματα της συγκυβέρνησης!

     Εν τω μεταξύ κι ενώ κάποιο δικαστήριο στην Κατερίνη έκρινε ως αντισυνταγματικό το μέτρο του Αυτοφώρου για χρέη προς το Δημόσιο,
     ..η κυβέρνηση δείχνει ότι κάνει πολύ καλά την δουλειά της, αφού το μέτρο των ελεγκτών-κυνηγών κεφαλών αποδίδει: χθες μόλις συνελήφθη κοριτσάκι 5 ετών μαζί με την μητέρα του γιατί δεν είχαν πληρώσει εισητήριο σε λεωφορείο!

     Τέλος την πλήρη ικανοποίησή τους εκφράζουν οι τοπικές αρχές και ο λαός της Κεφαλονιάς για τα εξαιρετικής ποιότητος αντίσκηνα που έστησε χειμωνιάτικα η κυβέρνηση πάνω στο δροσερό γρασίδι, εξοπλίζοντάς τα μάλιστα με ξαπλώστρες τύπου Μυκόνου, και ένα πλαστικό τραπεζάκι με υποδοχές για τα ποτήρια του φραπέ.
     Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε μάλιστα ότι υπάρχει η σκέψη, όλος αυτός ο εξοπλισμός  να διατεθεί (σε καλή τιμή) στους ντόπιους ιθαγενείς εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου!

     Εδώ τρελοκομείο!
     Ο σταθμός της Ευρωπαϊκής Ελλάδας.
     Ακολουθεί δελτίο ειδήσεων στα γερμανικά..

    

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Vertigo..

     Ίλιγγος!..
     Είναι τόσα πολλά αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα δίπλα μας και στην ζωή μας, που δεν προλαβαίνεις όχι ν' αμυνθείς,
     ..αλλά ούτε καν να τα καταγράψεις, να τα επεξεργαστείς στο μυαλό σου, να τα αξιολογήσεις!

     Τα σκάνδαλα, τα ωστικά κύματα της ρεμούλας και της αρπαχτής που κυριάρχησαν στον τόπο τα τελευταία τριάντα χρόνια, φτάνουν αλλεπάλληλα και μας κλονίζουν, διαρρηγνύοντας κάθε είδους ψυχική σχέση μ' αυτά που είχαμε πιστέψει και στηρίξει τόσα χρόνια τώρα.

     Τα ωστικά κύματα του εγκέλαδουν ξεκουνούν και καταστρέφουν ένα από τα ομορφότερα μέρη της χώρας μας. Ένα πραγματικό πετράδι στο στέμμα της πατρίδας μας!
     Όμως η φίλη και εταίρα (με όποια σημασία θέλετε) Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα μας χορηγήσει βοήθεια, γιατί θα έπρεπε λένε,  να έχει πληγεί ολόκληρη η περιφέρεια των Ιονίων νήσων και όχι μόνο μια περιοχή! Κι επίσης διότι ειδικότερα η Κεφαλονιά δεν καλύπτει το προβλεπόμενο ελάχιστο ποσοστό επί του ελληνικού ΑΕΠ για να προβλέπεται χορήγηση Ευρωπαϊκής βοήθειας!
     Καταλάβαμε όλοι
     Γι αυτούς τα μόνα που μετράνε είναι τα ποσά και τα ποσοστά!
     ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ(!) ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ, και για την σωτηρία της οποίας, του νομίσματός της και των τραπεζών της καταστρέφουμε την χώρα μας!

     Κατά τ' άλλα όμως η εγκληματική κυβέρνηση ορκίζεται στο όνομα αυτής της Ένωσης και των τραπεζών της, ενώ έχει αφήσει χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης τα κλειστά γήπεδα που κοιμούνται οι σεισμοπαθείς,
     ..ενώ δρομολογεί από αύριο την οριστική διάλυση του ΕΟΠΥΥ και την διαθεσιμότητα 8.500 εργαζομένων,
     ..ενώ διαστρέφει και λασπολογεί και διαστρεβλώνει κάθε αντιμνημονιακή και δημοκρατική άποψη και σχεδιασμό προς όφελος του λαού. Παράδειγμα:

    Ζητάει το αριστερό κόμμα της Γερμανίας (Die Linke) να επιβληθεί κεφαλαιακός φόρος στο μεγάλο κεφάλαιο και να αναζητηθούν οι φοροφυγάδες στην Ελλάδα, κι αμέσως οι πολιτικοί απατεώνες διαστρεβλώνουν και ωρύονται: ''ζητούν να επιβληθεί κεφαλικός φόρος στους Ελληνες!''
     Το θέμα εδώ δεν είναι αν συμφωνούμε με το αριστερό ή όποιο άλλο κόμμα της Γερμανίας, αλλά να φανεί το μέγεθος και το είδος της διαστρεβλωτικής προπαγάνδας που επιχειρείται!

     Ζούμε σε ζοφερή εποχή, σε εποχή ιλίγγου..
     Ζούμε κυβερνώμενοι από κυριολεκτικά πολιτικούς εγκληματίες και ανθέλληνες.
     Η απαλλαγή με οποιοδήποτε κόστος από αυτήν την κυβέρνηση είναι πρωταρχικό βήμα επιβίωσης της πατρίδας μας. Είναι μονόδρομος..
     Ας τον περπατήσουμε!..
  
Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

586,94 κοροϊδίες..

     Το συγκλονιστικό ποσό των 586,94 ευρώ θα δοθεί σαν επιδότηση στους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς!
     Ανά οικογένεια βεβαίως, όχι ανά άτομο, διότι αλλοιώς δεν θα έφτανε ούτε το δάνειο των 95 εκατομμυρίων που πήρε το μεγκάλο κανάλι!

     Όμως γιατί τόσο ''κατσαρό'' ποσό; Γιατί όχι 550 ή 600 ευρώ που είναι πιό ''στρογγυλό'';
     Εδώ υπάρχει η υποψία ότι στην αρχή ήταν 600 ευρώ και υπήρξε κάποια παρακράτηση 13,06 ευρώ σαν κάποιο είδος φόρου, ή κράτησης,ή ΦΠΑ!!

     Καταλάβαμε όλοι;
     Πρέπει να έγινε κάποιου είδους παρακράτηση σε κρατικό επίδομα έκτακτης ανάγκης!
     Σαν να ήταν δηλαδή εισόδημα! Σαν να τα ''κονόμησαν'' οι σεισμοπαθείς και πρέπει να φορολογηθούν!
     Τέτοια διεστραμμένη σκέψη μόνο το κεφάλι του υπουργού οικονομικών, ή του γενικού γραμματέα εσόδων μπορεί να γεννήσει!
     Μιλάμε για κεφάλια-βράχους, αγνώστου περιεχομένου, που όμως υπάρχει η υποψία πως αν ένα από αυτά σπάσει τυχαία, θα πλημμυρίσει με μπόχα η μισή Ελλάδα. (γι αυτό μην τα σπάσετε, αφήστε τα να σαπίσουν στην φυλακή αργότερα!)

     Αφήστε  που υπάρχει η ακόμα πιό βάσιμη υποψία, πως κάποια στιγμή (μετά βεβαίως από τις εκλογές), σε πολλούς από τους σεισμοπαθείς και με διάφορες προφάσεις, θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν το ποσό (των 600 ευρώ ολόκληρο) με τις κατάλληλες βέβαια προσαυξήσεις!
     Ή, ακόμα καλύτερα, θα το χρεώσουν στην εφορία ως ληξιπρόθεσμο χρέος, και αφού θα έχουν ήδη περάσει δύο μήνες ή παραπάνω, θα βάλουν και το πρόστιμο του 20% , του  30%,  ή ό,τι άλλο τους καπνίσει εκείνη την ώρα!
     Και έτσι θα αυξηθεί και το πρωτογενές πλεόνασμα του ''πρωθυπουργού''.
     Πρωτογενές πλεόνασμα κοροϊδίας βεβαίως και ξετσιπωσιάς!

     Διότι κοροϊδία και success story  πάνε μαζί κι αλληλοσυμπληρώνονται!

     Όπως μαζί και χέρι-χέρι πάνε η Αυτού Χυδαιότης και ο τσικ-λεβέντης προς τον γκρεμό!
     Αμήν!..

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ετεροδημότες εναντίον πολιτικής αγυρτείας..

     Ο ευρωπαίος νομοθέτης όρισε να γίνονται οι ευρωεκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές για λόγους οικονομίας. Σωστά.

     Ο έλλην(;) μνημονιακός υπουργός όμως, όρισε οι ευρωεκλογές να συμπέσουν με την δεύτερη  Κυριακή, τις επαναληπτικές δηλαδή εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου χρειαστεί, και έτσι να καταργήσει το πνεύμα του ευρωπαίου νομοθέτη!
     Γιατί απλούστατα μ' αυτόν τον τρόπο θα ξαναστηθούν κάλπες παντού σε όλη την επικράτεια και την ''δεύτερη'' Κυριακή, με το ανάλογο κόστος.
     Αν όμως οι ευρωεκλογές συνέπιπταν με την ''πρώτη'' Κυριακή των αυτοδιοικητικών, όπου θα είχε εκλεγεί δημοτική αρχή , δεν θα χρειαζότανε να ξαναστηθεί κάλπη και την επόμενη Κυριακή.
     Να η οικονομία που δεν γίνεται, και που δεν ενδιαφέρει καθόλου τους πολιτικούς απατεώνες, που κατά τ' άλλα βρίσκουν κάθε αθέμιτο μέσο υπερφορολόγησης και κλοπής του τελευταίου ευρώ του κοσμάκη για λόγους ''εθνικής οικονομίας''!

     Το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς θα ελαττώσουν την εκλογική τους καταβαράθρωση.
     Γιατί σου λέει, μόλις και μετά βίας φτάνουν τα λεφτά στους ετεροδημότες για να μετακινηθούν και να ψηφίσουν δήμαρχο και σύμβουλους της αρεσκείας τους! Δεν θάχουν για την δεύτερη Κυριακή, να επανέλθουν για τις ευρωεκλογές!  Άρα έτσι γλυτώνουμε το καθολικό  ''μαύρισμα''! Άσε που την δεύτερη Κυριακή μπορούμε να μετακινήσουμε τους ''δικούς μας'' δωρεάν (με τα γνωστά πούλμαν), και να βγούμε κι αποπάνω!!
     Τέτοια κουτοπονηριά και πολιτική αγυρτεία!

     Όμως και γι αυτό υπάρχει λύση:
     Όσοι ετεροδημότες θέλουν διακαώς να τιμωρήσουν και να μαυρίσουν στις ευρωεκλογές τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης, και να τα εξαφανίσουν,
     ..ας μην προσέλθουν στην ''πρώτη'' Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών!
     Ας αφήσουν τους μόνιμους κάτοικους των δήμων (που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι) να διαλέξουν τους τοπικούς τους άρχοντες και συμβούλους,
     ..και ας φυλάξουν τα χρήματά τους για την ''δεύτερη'' Κυριακή, για να στείλουν στον διάολο κυβέρνηση και πολιτική αλητεία!

     Άλλωστε είναι σίγουρο ότι είναι πολύ πιό σημαντικό να καταβαραθρώσουμε τους ψεύτες και δωσίλογους, παρά να φηφίσουμε για δημοτικό σύμβουλο (τις περισσότερες φορές διακοσμητικό) κάποιον φίλο, γνωστό, ή ακόμα και συγγενή!..

     Λύσεις και απαντήσεις στην πολιτική και τις μεθοδεύσεις των αθυρμάτων υπάρχουν!
     Αρκεί να έχουμε φαντασία, τόλμη και αποφασιστικότητα..

     Υ.Γ. Εκτός κι αν αποφασίσουμε να τους γελοιοποιήσουμε εντελώς, ψηφίζοντας και την πρώτη Κυριακή,  
..και κατεβαίνοντας την δεύτερη δωρεάν με τα δικά τους πούλμαν  τους ''μαυρίσουμε'', με διπλή χαρά!!!..

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Χειμώνας!..

     Χειμώνας..
     ..κρύο, χιόνια καταιγίδες..

     Ψοφάνε και τα μικρόβια!..
      Ας γινόταν, όχι να ψοφήσουν, τουλάχιστον να αδρανοποιηθούν απ' το κρύο και όλοι αυτοί οι απατεώνες και παλιάνθρωποι που καταστρέφουν την χώρα!

     Να πέσουν άξαφνα σε ''βαθεία κατάψυξη'' σαν τσιπούρες Ατλαντικού,
     ..και να μείνουν έτσι μέχρις ότου κάποια μελλοντική γενιά ανακαλύψει το φάρμακο που θα ξανακάνει κανονικούς ανθρώπους τα κάθε λογής αποβράσματα!..

     Καλημέρα σας και καλή Κυριακή!..
     

   

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Αντωνοβαγγελάκη πείτε αλεύρι!..

     Η κάλπη σας γυρεύει!
     Μπορεί βέβαια οι εκλογές που έρχονται να μην είναι βουλευτικές, είναι σίγουρο όμως πως θα λειτουργήσουν ως άτυπο αλλά έγκυρο δημοψήφισμα, σχετικά με το κατά πόσο τούτη η κυβέρνηση έχει την ανοχή του λαού.
     Κατά πόσο δηλαδή θα έχει την ''δεδηλωμένη'', όπως λέμε, ή όχι.

     Εάν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν καταφέρουν να μαζέψουν από κοινού πάνω από 35% θα σημάνει το οριστικό τέλος τους.

     Βεβαίως ας μην περιμένουμε ότι και με ένα τέτοιο καταστροφικό γι αυτούς αποτέλεσμα, θα σπεύσουν να παραιτηθούν!

     Τέτοιες ευαισθησίες από τέτοιους πολιτικούς απατεώνες είναι αδιανόητες!
     Απλώς θα βρίσκονται συνεχώς σε μία κατάσταση ''υπό παραίτηση'', έχοντας χάσει την δικαιολογία της τάχα πλειοψηφίας, και προπαντός έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη των αφεντικών τους της τρόϊκας.
     Είναι επομένως σίγουρο ότι δεν θα μπορούν να ''νομοθετούν'' ερήμην του Συντάγματος, με την ευκολία και την αμετροέπεια που το κάνουν σήμερα,
     ..ούτε θα είναι δυνατόν να ''περάσουν'' άλλα μέτρα εναντίον των πολιτών,
     ..αφού κι οι βουλευτές τους βλέποντας να χάνουν το έδαφος (και την έδρα τους) κάτω απ' τα πόδια τους, θα φροντίσουν σαν συνεπή ποντίκια που εγκαταλείπουν το σκάφος πριν βυθιστεί, να διαχωρίσουν την θέση τους,
     ..και την ψήφο τους από τα εφαρμοστικά μέτρα του νέου μνημονίου που οι αρχηγοί τους σαν γνήσιοι Πηλιογούσηδες  έχουν ήδη δρομολογήσει κατ' εντολήν των δανειστών-αποικιοκρατών-τοκογλύφων!

     Είναι λοιπόν τούτες οι εκλογές ένα πρώτο βήμα που μπορεί ο λαός να κάνει προς όφελός του.
     Θα πρέπει να ακολουθήσουν πολλά άλλα βήματα και πολύς αγώνας.
     Όμως οι πόλεμοι και η ελευθερία κερδίζονται κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά..
     Πρέπει να γίνει το πρώτο.
     Ας το κάνουμε!..