Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα

     Τίτλος της σκοτεινής, βραβευμένης ταινίας του Νίκου Νικολαίδη (1979) που άφησε εποχή.
     Και συγχρόνως άποψη μιάς σουρεαλιστικής πραγματικότητας όπου το κόμμα-εγκληματίας, το λίκνο των ατελείωτων πολιτικών σαλταδόρων, το θερμοκήπιο των κάθε λογής φελλών, μιζαδόρων, αμοραλιστών, κομπιναδόρων, και εσχάτως ''υπερήφανων γερμανοτσολιάδων'', ''σωτήρων'' της πατρίδας, υπάρχει ακόμα!
     Μάλιστα. Με ένα ισχνό ίσως 5-6%, αλλά υπαρκτό ποσοστό το κόμμα-καμόρα εξακολουθεί να υφίσταται, να συγκυβερνά (!), και να τρέφει ελπίδες για το μέλλον (!!).
     Λυπάμαι που θα σας στενοχωρήσω, αλλά όσο υπάρχει αυτή η μολυσματική εστία μέσα στο σώμα της πολιτικής δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τον τόπο.
    Θα πείτε: Καλά, από ένα 5-6% εξαρτάται το μέλλον του τόπου
    Δεν είναι μόνον το ποσοστό. Είναι μιά ολόκληρη ιδεολογία που κουβαλάει και που μας έφτασε μέχρι εδώ. Είναι τα γονίδια της αρπαχτής, της κομματοσκυλοκρατίας, της ''ήσσονος προσπάθειας'', του κουκουλώματος κάθε βρωμιάς των ημετέρων, γονίδια που όσο επιβιώνουν θα μεταβιβαστούν και στις νέες γενιές ελλήνων.
     Δείτε τον αρχηγό τους: Ένας αμετανόητος, η Αυτού Χυδαιότης προσωποποιημένη που δεν χάνει καιρό σε κάθε ευκαιρία να κουνήσει το δάχτυλο και να εκτοξεύσει βρισιές ανάμεικτες με απειλές και σάλια προς όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την αυθεντία και την ηθική(!!!)  του.
     Ένα παραφουσκωμένο τίποτα, γέννημα θρέμμα των ''ηρωϊκών'' εποχών του ΠαΣοΚ, ο οποίος όχι μόνο για την χώρα δεν νοιάζεται, αλλά ούτε καν για το κόμμα που ηγείται, θεωρώντας αυτό μόνο και μόνον όχημα ανέλιξής του προς την εξουσία. Αν του έλεγαν ότι θα σε οδηγήσει η μαφία στην εξουσία, ή μιά ηλεκτρική κουζίνα Πίτσος, ή ο,τιδήποτε, θα είχε καβαλήσει την κουζίνα και θα όδευε προς την αποθέωσή του!
     Τραγελαφικά πράγματα. Κλαυσίγελως!
     Απευθύνομαι προς όλους όσους, έστω και δημοσκοπικά στηρίζουν αυτό το κόμμα:
     Λυπηθείτε τα παιδιά σας. Οι χρυσές εποχές της μάσας τελείωσαν. Δεν έχουν πιά τίποτα να σας προσφέρουν. Μόνον χαράτσια και μνημόνια. Κι όσοι ακόμα είσαστε ιδεαλιστές, θα βρεθούν και άλλες πολιτικές και ιδεολογικές πλατφόρμες να στεγάσουν τα όνειρά σας!
     Εγκαταλείψτε τους στην προσωπική τους ανυπαρξία.
     Κι ελάτε όλοι μαζί να σώσουμε την πατρίδα μ' ένα μεγάλο Αντιμνημονιακό Μέτωπο.
     Οι καιροί επείγουν..

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

σχολιάκι #41

  
 Capo Di Tutti    Capi..

Η μόνη λύση: Αντιμνημονιακό Μέτωπο

     Δεν μ' ενδιαφέρει αν θα γίνω κουραστικός με την επανάληψη των ίδιων απόψεων.
     Δεν μ' ενδιαφέρει ακόμα αν με πούνε δεξιό ή αριστερό ή ανένταχτο, ή αναρχικό, ή ρομαντικό!
     Εγώ βλέπω μπροστά μου ένα τοίχος, ένα αδιέξοδο και νοιώθω ότι πρέπει να αντιδράσω. Αλλά δεν μπορώ μόνος. Χρειάζομαι κι άλλους. Όλους όσους αισθάνονται το ίδιο. Όσους είναι ενάντιοι στην λογική των μνημονίων και του αισχρού εκείνου: ''πάση θυσία ευρώ''. Και δεν μ' ενδιαφέρει από ποιόν πολιτικό χώρο προέρχονται.
     Έχω έναν στόχο αδιαπραγμάτευτο μπροστά μου. Κι αυτός είναι η επιστροφή της πατρίδας μου στην ελευθερία και την αυτοδιάθεση. Και γι αυτόν τον στόχο μπορώ να συμπορευτώ με κάθε πρώην ή και μελλοντικό πολιτικό μου αντίπαλο.
     Δεν έχω την πολυτέλεια ιδεολογικών μαχών. Τουλάχιστον όχι αυτή την στιγμή. Νοιώθω ότι υπάρχουν σημεία επαφής και σύγκλισης στο μέγιστο ζήτημα της απελευθέρωσης της χώρας από την οικονομική, πολιτική, αλλά και την οιονεί εδαφική κατοχή.
     Μετά θα τα βρούμε. Θα ξαναλογομαχήσουμε, θα ξανατσακωθούμε για εθνικοσοσιαλισμούς, σοσιαλισμούς, αστικές δημοκρατίες, για δικτατορίες του προλεταριάτου, και ό,τι άλλο.
     Αλλά όχι τώρα!
     Τώρα είναι η ώρα ενός Αντιμνημονιακού Μετώπου δυναμικού και αποτελεσματικού.
     Είναι η ώρα για αγώνα.
     Δείτε πώς οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης πιάστηκαν χέρι-χέρι προκειμένου να πετύχουν τον μιαρό τους στόχο: την πλήρη εξάρτησή μας απο τα μνημόνια και την εξαθλίωση των πολιτών.
     Ας παραδειγματιστούμε απ' τον ίδιο μας τον εχθρό. Ας τον πολεμήσουμε με τα ίδια όπλα.
     Αυτοί μας θέλουν διασπασμένους και γι αυτό σε κάθε προσπάθεια ενοποίησης του αντιμνημονιακού αγώνα ξαμολούν τα παπαγαλάκια τους να κρώζουν:''τα βρήκαν! τα βρήκαν! είναι ίδιοι! είναι ίδιοι!''
     Ίδιοι δεν είμαστε, αλλά πρέπει να είμαστε ενωμένοι.
     Και ας είμαστε βέβαιοι ότι θα νικήσουμε. Γιατί το δίκιο και η ηθική είναι με το μέρος μας.
     ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ!
     Μέχρι την απελευθέρωση..

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Για Ποιόν λόγο;

     Σήμερα το πρωί ερχόμενος στην δουλειά με το αυτοκίνητο, όπως κάθε μέρα, και ακούγοντας ραδιόφωνο, κι αυτό όπως κάθε μέρα, δέχτηκα μιά γροθιά στο στομάχι.
     Μία κυρία, συμπολίτης μας, έσερνε το πρόβλημά της σε κάποιον σταθμό, καταγγέλοντας κράτος και ΙΚΑ για αναλγησία, καθυστέρηση σύνταξης, ελλιπή εξυπηρέτηση, και λοιπά ''συνηθισμένα''.
     Κάποια στιγμή όμως η καταγγελία της μετατράπηκε σε μονόλογο. Τόσο ειλικρινή, τόσο σπαρακτικό και ''εκ βαθέων'', αντάξιο αρχαίας τραγωδίας, ισάξιο και ανώτερο ίσως από αυτές, γιατί έχει να κάνει με σημερινούς καθημερινούς ανθρώπους, κι όχι με ήρωες και θεούς.
     ''Για ποιόν λόγο;'', έλεγε, τονίζοντας έντονα τη λέξη ''ποιόν'', ''για ποιόν λόγο πρέπει αύριο να μην έχω να ταίσω την οικογένειά μου; για ποιόν λόγο πείτε μου, να πάω φυλακή επειδή προσπαθώ να τα φέρω βόλτα με το μαγαζάκι μου; επειδή θέλω να εξυπηρετήσω τους πελάτες μου και αγοράζω εμπόρευμα κι αναγκάζομαι να υπογράψω επιταγές και γραμμάτια; Για ποιόν λόγο αύριο δεν θάχω να πληρώσω την ΔΕΗ και θ' αναγκαστώ να συνδεθώ παράνομα όταν μου κόψουν το ρεύμα; Πείτε μου για ποιόν λόγο φεύγουν τα παιδιά μου στο εξωτερικό; για ποιόν λόγο να μην έχω αξιοπρέπεια; για ποιόν λόγο πρέπει να ζητιανέψω δανεικά για να ζήσω; για ποιόν λόγο; για ποιόν λόγο; για ποιόν λόγο;''
     Σιγά-σιγά ο έντονος τόνος διαμαρτυρίας στην φωνή της έφευγε, και μετατράπηκε σε ένα παράπονο: για ποιόν λόγο; για ποιόν λόγο; Σε ένα συνεχόμενο ήρεμο: για ποιόν λόγο; Ένα κατατονικό ρυθμικό, επαναλαμβανόμενο: για ποιόν λόγο; για ποιόν λόγο; για ποιόν λόγο;
     Μέχρι που μετατράπηκε σ' έναν εσωστρεφή ψίθυρο: για ποιόν λόγο; Απευθύνοταν στην ψυχή της, βαθειά μέσα της: για ποιόν λόγο; για ποιόν λόγο;  Οι παρουσιαστές της εκπομπής βουβοί. Ανάσα. Μόνον το ψιθυριστό: για ποιόν λόγο;
     Ήταν ό,τι συγκλονιστικότερο έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Μία συνάνθρωπός μας, μία φίλη μας, η μάνα μας, η αδελφή μας, έβγαζε ''στην φόρα'' την ψυχή της και ταυτόχρονα κατατρόπωνε, πολτοποιούσε μ' εκείνο το: ''για ποιόν λόγο;'' το κατατονικό, το ψιθυριστό, το εσωστρεφές, όλα τα σκουλήκια, τους υπάνθρωπους που ζουν ακόμα και τρέφονται απ' την εξουσία και την δική μας δυστυχία.
     Αυτό το ''για ποιόν λόγο;'' πρέπει να γίνει σημαία μας, σύνθημά μας, κραυγή που θα ισοπεδώσει τους ολετήρες, τους προδότες, τους διεφθαρμένους.
     Πρέπει να μας καλέσει σε επανάσταση, σε εξέγερση.
     Πρέπει..
     

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πρόβα Νυφικού..

     Ή πρόβα για σάβανα; Έτσι κι αλλοιώς και τα δύο λευκά είναι.
     Υπάρχει κάποιος που να μην πιστεύει, ότι αυτό που γίνεται στην Κύπρο σήμερα δεν είναι παρά πρόβα εφαρμογής σε κάποιο μεγαλύτερο κράτος με ''μεγαλύτερη'' Οικονομία;
     Και ποιό είναι τάχα το κράτος με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να του γίνει η ''εφαρμογή''
     Πολύ καλά μαντέψατε. Εμείς. Η Ελλάδα μας.
     Φανταστείτε ότι, αν στην μικρή Κύπρο, με την μικρή Οικονομία παρ' όλο το ξέπλυμα χρήματος που γινόταν στις τράπεζές της, κατορθώσουν να ''μαζέψουν'' από το κούρεμα των καταθέσεων 5 δις ή και παραπάνω ευρώ, τί θα μπορούσαν να πάρουν από τις τράπεζικές καταθέσεις ενός μεγαλύτερου κράτους.
     Θα μπορούσαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, να εξοικονομήσουν-κλέψουν όχι λιγότερα από 15 δις!  Ζεστό, σπαρταριστό, κλεμμένο χρήμα, κλεμμένο αίμα για τα ζόμπι της ''Ευρωπαϊκής (μην @έσω) Ένωσης''.
     Και θα μπορούσαν μετά να πουν στους τάχα κυβερνώντες ''νά κι αν μπορείτε ή όχι να μαζέψετε χαράτσια και φόρους, νά κι αν βγαίνει ή όχι ο προϋπολογισμός σας!'', και να τους πετάξουν στα σκυλιά!
     Και η χώρα θα βρεθεί στον Άδη με ηθικούς αυτουργούς την Ε.Ε και την Γερμανία, φυσικούς δε δολοφόνους το εγχώριο πολιτικό σύστημα, και ειδικά την κυβέρνηση.
     Και στον Άδη, κύριε ''πρωθυπουργέ'' και λοιποί καραγκιόζηδες, ουκ έστι μετάνοια!
     Κι αν εμείς ως λαός περάσουμε από ένα πολύχρονο ''καθαρτήριο'', εσείς θα πάτε απ' ευθείας στην κόλαση, στο ''πυρ το εξώτερον''!
     Και δεν θα βρεθεί ούτε ένας να σας λυπηθεί και να σας κλάψει.
     Αμήν..
     
     

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Δεν είναι Ένωση, είναι Απόβαση..

     Ας μη γελιόμαστε. Τα αρχικά Ε.Ε. δεν παραπέμπουν σε καμία ευρωπαϊκή ένωση, αλλά σε μία Επικερδή Επιχείρηση των πλούσιων χωρών του βορρά εναντίων των φτωχών χωρών του νότου.
     Ξεκίνησε κάποτε με σωστούς προσανατολισμούς και ιδέες ως ΕΟΚ και καταλήγει σήμερα σ' αυτό το εξαμβλωματικό μόρφωμα της υποδούλωσης του ευρωπαϊκού νότου. Σε μιά επικερδή ''μπίζνα''.
     Και μην πείτε ότι τα πράγματι μεγάλα κονδύλια που διατέθηκαν για τις υποδομές των χωρών του νότου δόθηκαν γιατί έπιασε ο πόνος τους πλούσιους του βορρά για τους φτωχούς του νότου. Όχι βέβαια.
     Φρόντισαν να αναπτύξουν τις υποδομές αυτές για να δημιουργήσουν καινούργιες ανάγκες κατανάλωσης, ώστε να εξάγουν και να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα δικά τους. Τί να τους κάνεις, ας πούμε, τους φοβερούς αυτοκινητόδρομους χωρίς τα ανάλογα αυτοκίνητα;  Και πώς να ζήσεις στα νέα προάστια αν δεν χτίσεις καινούργια σπίτια, εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες υποδομές και ανέσεις;
     Φρόντισαν μετά να χρηματοδοτήσουν τις ''νότιες'' τράπεζες με κεφάλαια είκοσι και τριάντα φορές πάνω απ' το ενεργητικό τους, για να δώσουν αυτές αλόγιστα δάνεια στους ιθαγενείς ώστε να υποθηκευτεί όλος αυτός ο ''πλούτος''. Ξέροντας ότι, όταν κάποια στιγμή κλείσουν τις στρόφιγγες, όλα θα ξαναγίνουν δικά τους.  Μαζί και οι υποδομές, τα κονδύλια για τις οποίες ήδη τα είχαν αποσβέσει μέσω των εξαγωγών τους.
     Σχεδιασμός μακιαβελικός.
     Έρχονται μάλιστα τώρα να κατηγορήσουν τους λαούς του νότου ως τεμπέληδες, ανεπρόκοπους, κλέφτες και ληστές!
     Ε, ναι λοιπόν! Για να γίνουμε στ' αλήθεια όλα τα παραπάνω, ας τους διαμηνύσουμε ότι δεν χρωστάμε τίποτα και ότι σταματάμε να πληρώνουμε!
     Αφήστε τους λαούς ήσυχους. Ο κάθε πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να μπορεί να κάνει μακροοικονομική ανάλυση, ώστε να μην πέσει στις παγίδες που του στήνουν. Γι αυτά, έχουν θεσπιστεί τα κράτη και οι κυβερνήσεις. Και οι κάθε λογής οικονομολόγοι σύμβουλοί τους.
     Αναζητήστε λοιπόν κύριοι του βορρά τις ευθύνες σ' αυτούς. Κατασχέστε τις καταθέσεις τους, δημεύστε τις περιουσίες τους, βάλτε τους φυλακή, κόψτε και το κεφάλι τους αν θέλετε!  Αλλά αφήστε τους λαούς ήσυχους.
     Όσο για τις περίφημες υποδομές που ''μας δημιουργήσατε'', ξέρετε πολύ καλά ότι στα τόσα που φτιάχτηκαν, κλέφτηκαν, ''φαγώθηκαν'' άλλα τόσα!
     Ή έπρεπε να είχαμε, εναλλακτικά λοιπόν, τις διπλάσιες υποδομές, ή θα έπρεπε να χρωστάμε τα μισά!
     Ψάξτε να βρείτε τα χρήματά σας εκεί που πράγματι είναι και ξεφορτωθείτε μας.
     Και πάρτε πίσω και την ''Ένωσή'' σας!
     Και ''αντέστε ενωθείτε'' μόνοι σας..

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τρελαμένες Ύαινες

     Προς τα τρία αθύρματα της συγκυβέρνησης, τους βουλευτές τους και τους γκαιμπελίσκους τους: Το ζωάκι της φωτογραφίας είναι πιό συμπαθητικό από εσάς, λιγότερο σιχαμερό από εσάς!
     Αν νομίζετε ότι βρίσκοντας έναν ακόμη δωσίλογο για το κλαμπ σας πρόθυμο να καταστρέψει την πατρίδα του, μας τρομοκρατήσατε, πλανάσθε πλάνην οικτράν!
     Αν νομίζετε ότι απαγορεύοντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις γλυτώσατε τις φασαρίες και τις αποδοκιμασίες, είστε μακριά νυχτωμένοι.
     Αν νομίζετε ότι καταστρέφοντας την Κύπρο ''προς παραδειγματισμό'', μαζί με τα αφεντικά σας τους γερμανούς, κάμψατε το δικό μας ηθικό, ζείτε σε άλλον πλανήτη!
     Αντιθέτως βλέποντας μέχρι πού είσαστε ικανοί να φτάσετε, χαλυβδώνεται η απόφασή μας να απαλλαγούμε από σας το συντομότερο δυνατόν. Πάση θυσία. Με κάθε τρόπο.
     Είστε ορκισμένοι εχθροί της πατρίδας και του ελληνισμού, τρελαμένες ύαινες που ψάχνουν παντού για πτώματα και αίμα, σιχαμερά μιάσματα της κοινωνίας, της πολιτικής, της χώρας.
     Τα ουρλιαχτά σας δεν μας τρομάζουν. Έχουμε πιά συνειδητοποιήσει: Ή εμείς ή εσείς!  Όλους μαζί δεν μας χωράει πιά αυτός ο τόπος.
     Και μία συμβουλή: Φροντίστε να μην μείνει κανένας από μας ζωντανός ή όρθιος. Αλλοιώς θα κινδυνεύετε πάντα..
     Το δικό μας το ηθικό είναι ακμαιότατο.
     Όπως και η δική σας ανηθικότητα και σαπίλα..

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ..


                               ''  Ω παίδες Ελλήνων,
                          ίτε ελευθερούτε Πατριδ',
                          ελευθερούτε δε παίδας,
                          γυναίκας,
                          Θεών τε πατρώων έδη,
                          θήκας τε προγόνων.
                          Νυν υπέρ πάντων αγών. ''
                    
                                                            ΑΙΣΧΥΛΟΣ
                                                            ΠΕΡΣΑΙ

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Στη Τρόϊκα αδελφές μου, στη Τρόϊκα *

     *( Παράφραση της καταληκτικής φράσης ''στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα..'', από τις ""Τρεις Αδελφές'' του Τσέχοφ. Η φράση πέρασε στη σύγχρονη εποχή για να περιγράψει κάτι που δεν πρόκειται να γίνει. Σε όλα τα επίπεδα.)

     Σε χθεσινή φιλική συγκέντρωση άναψε η συζήτηση (και τα αίματα) μεταξύ ''απολογητών'' των μνημονίων και αντιμνημονιακών.
     Και κάπου εκεί ακούστηκε εκείνη η μεγαλειώδης ερώτηση των πρώτων: ''κι άμα βγούμε απ' το ευρώ, ποιός θα μας δανείζει χρήματα για να ζήσουμε;''!!!
     Μάλιστα! Όλη η ραγιάδικη και μνημονιακή ''φιλοσοφία'' σε μία ερώτηση!
     Ότι υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσουμε να ζήσουμε με δικές μας δυνάμεις (όσες είναι προς το παρόν), δεν το σκέφτεται κανείς δηλαδή!
     Ότι υπάρχουν, σήμερα που μιλάμε, οικογένειες που μαστίζονται απ' την κρίση και προσπαθούν να επιβιώσουν περικόπτοντας έξοδα, μειώνοντας το βιοτικό τους επίπεδο, ψάχνοντας για δεύτερο μεροκάματο όπου και όποτε βρεθεί, δεν το συζητάνε!
     Πρέπει δηλαδή καλά και σώνει να ζούμε με δανεικά. Πρέπει ο κάθε οικογενειάρχης να βγεί στην γύρα σε γνωστούς και φίλους, ως επαίτης, να δανειστεί για να ζήσει την οικογένειά του, κι όχι να ψάξει άλλους τρόπους επιβίωσης! Τέλειο!
     Ότι σαν κράτος δεν έχουμε άλλη λύση, αν θέλουμε να μην είμαστε προτεκτοράτο, παρά να προσπαθήσουμε να γίνουμε αυτάρκεις σε πολλούς τομείς, δεν το αντιμετωπίζουν ως πιθανότητα!
     Ήδη σήμερα, με στοιχεία της ίδιας της Ε.Ε, η αγροτική πρωτογενής παραγωγή μας, μας καθιστά αυτάρκεις σε ποσοστό 70-75% στα περισσότερα βασικά αγαθά. Και μιλάμε για τις σημερινές συνθήκες με διαλυμένο τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. Αν τους αναπτύξουμε; Αν προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε την μεταποίηση, την συσκευασία με μονάδες που ήδη υπάρχουν και υπολειτουργούν; Αν σταθεροποιήσουμε την ποιότητα, ρίξουμε τις τιμές και γίνουμε έτσι πλήρως ανταγωνιστικοί στον τουρισμό, με τις τεράστιες υποδομές που ήδη υπάρχουν;
     Και ας μην συνυπολογίσουμε έστω, την νέα πηγή εσόδων που προκύπτει, τους υδρογονάνθρακες, ιδίως στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης όπου η κυριότητά τους δεν αμφισβητείται, και η διαπραγματευτική δύναμη που μας δίνουν είναι τεράτια.
     Ας γίνουμε λοιπόν ανταγωνιστικοί και αυτάρκεις σε αυτά που ήδη μπορούμε (και μπορούμε σε πολλά), και τα υπόλοιπα θα μπορέσουμε να τα προμηθευτούμε και να τα διαπραγματευτούμε με χώρες τρίτες, εκτός Ε.Ε. Αρκεί να μην είμαστε δέσμιοι της κομισιόν, των διευθυντηρίων, και των κάθε λογής eurogroup!
     Και κυρίως να είμαστε δέσμιοι του φόβου μας ότι δεν μπορούμε μόνοι μας 
     Να μην είμαστε δέσμιοι του φόβου των προσπαθειών και των θυσιών που θα χρειαστούν!

     Γιατί αυτές οι θυσίες θα είναι απ' αυτές που θα πιάσουν τόπο.
     Δεν θα γίνουν δόσεις των τόκων για τους τοκογλύφους!
     Δεν θα γίνουν ανακεφαλαιοποίηση των χρεοκοπημένων τραπεζών.

     Στην Ελευθερία λοιπόν αδέλφια, στην Ελευθερία, κι όχι στην Τρόϊκα όπως ευαγγελίζονται οι τρείς μαριονέτες των μνημονίων..
     Μπορούμε..
     

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Θολό Τοπίο

     Πολλές πληροφορίες μαζεύτηκαν. Πολλές εικόνες. Πολλές κραυγές, αναλύσεις, διαταγές, εκτιμήσεις, κι έχει θολώσει το τοπίο. Έχει θολώσει κι η σκέψη.
     Ποιοί είναι αυτοί που βάλθηκαν ξαφνικά να μας κλέψουν τίς ζωές μας; Που μας τραβολογάνε σε μιά ατέρμονη διελκυστίνδα εντολών, απαγορεύσεων, περικοπών, χρεών;
     Πώς είναι δυνατόν να μένουμε τόσο αμέτοχοι, παραδωμένοι σα σφαχτάρια μπροστά στον χασάπη τους;
     Πώς θα ξεθολώσει ο νούς, θα ξελαμπικάρει η σκέψη;
     Πού μας οδηγούν; Κι εμείς γιατί πάμε;
     Περιφερόμαστε σαν τυφλοί, χαμένοι, σαν αποπροσανατολισμένοι μέσα σε ομίχλη. Γυρνάμε γύρω τριγύρω στο ίδιο σημείο. Λέμε όλο τα ίδια λόγια, σκεφτόμαστε όλο τα ίδια πράγματα.
     Αλλά μόνοι μας. Ο καθένας για τον εαυτό του. Ο καθένας στην ομίχλη του..
     Με τα μάτια και με την σκέψη, μόνοι μας, δεν θα βγούμε απ' την ομίχλη. Δεν φτάνει. Μας χρειάζονται και οι άλλοι.  Πολλοί.  Όσο γίνεται πιό πολλοί.
     Πώς όμως θα βρούμε ο ένας τον άλλον στο θολό αυτό τοπίο;
     Με την φωνή. Φωνάζοντας. Θα προσανατολίσουμε ο ένας τον άλλον με τον ήχο των φωνών μας, μέχρι να βρεθούμε δίπλα-δίπλα και να βγούμε μαζί έξω, στον καθαρό αέρα.
     Γι αυτό ανοίξτε το στόμα. Φωνάξτε.  Συζητήστε.
     Βγείτε σε πλατείες, καφενεία, δρόμους, σπίτια και μιλήστε!
     Δείξτε και δείτε ότι δεν είναι ο καθένας μόνος του!
     Δείτε και δείξτε ότι είμαστε όλοι στην ίδια θέση. Τό ίδιο στριμωγμένοι. Το ίδιο ζαλισμένοι. Το ίδιο προδομένοι, ο καθένας απ' τους δικούς του ''σωτήρες''.
     Θα καταλάβουμε έτσι ότι πολλοί μαζί μπορούμε να βγάλουμε άκρη.
     Αρκεί να μιλήσουμε! Να φωνάξουμε. Να ζητήσουμε!
     Ας κάνουμε την αρχή από μεθαύριο κιόλας.
     Ανήμερα της επετείου του Εθνικού ξεσηκωμού. Να τον τιμήσουμε.
     Να κάνουμε τον δικό μας ξεσηκωμό!..
   
     

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

σχολιάκι #40
            ..ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο..
        ..ένα μεγάλο βήμα για την Ελλάδα..

Πρωθυπουργός Περιορισμένης Ευθύνης


     Μήπως είδατε τον ''πρωθυπουργό'' μας;
     Όχι ότι θα μας πειράξει και πολύ άμα δεν τον ξαναδούμε, αλλά έτσι! Για την περιέργεια. Τον είδατε πουθενά;
     Υποψιάζομαι όμως ότι μετά το μαλλιοτράβηγμα που είχε με τις άλλες πολιτικάρες στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή για το θέμα του χαρατσιού και των απολύσεων, του φύγανε κάτι πόντοι απ' το καλσόν και ντρέπεται να βγεί έξω. Το έχει δώσει για ''μαντάρισμα'' αλλά ακόμα να του το φτιάξουν.
     Εν τω μεταξύ χρέη πρωθυπουργού εκτελεί ο  ''Πηδήξτε Την Κύπρο'' υπουργός οικονομικών!
     Στους κακεντρεχείς που ισχυρίζονται ότι ο ''πρωθυπουργός'' κρύβεται μέχρι να δεί τί θα γίνει στην Κύπρο, και ότι έχει αφήσει τον ''μπροστινό'' να κάνει την βρώμικη δουλειά, δεν θ' απαντήσω!
     Είναι δυνατόν, λέω, τέτοιος μάγκας πρωθυπουργός, τέτοιος ασίκης, τέτοιος ''τσικ λεβέντης'', το άνθος της Καλαμάτας, να κρύβεται; Ποτέ των ποτών!
     Γίνεται, λέω, ο φόβος και ο τρόμος των διαπραγματευτών, ο άνθρωπος που μιλάει στην φράου-χίτλερ και γέρνει από τσαμπουκά, να εξαφανίστηκε στην πρώτη ''στραβή''; Α-πα-πα-πα!
     Όταν μάλιστα το ''στράβωμα'' δεν έγινε στην χώρα του, αλλά σε άλλη; Δηλαδή άμα στραβώσει κάτι κι εδώ τί θα κάνει;  Θα πάει εξερευνητής στην Ανταρκτική;
     Απορώ πώς μπορέσατε να σκεφτείτε ότι έχουμε για πρωθυπουργό ένα τέτοιο ανθρωπάριο;   Πώς μπορέσατε να υποπευθείτε για δειλία τέτοιον κολοσσό!
     Και για να ολοκληρώσω πιά αυτήν την κακόβουλη κουβέντα, να βουλώσω τα ασεβή στόματα:
     Να ξέρετε όλοι εσείς που κατηγορείτε τον ''πρωθυπουργό'' μας ότι είναι Πρωθυπουργός Περιορισμένης Ευθύνης:
     Μπορεί, αλλά είναι:
     Και Απεριόριστης Ανευθυνότητας!..

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Χώρα ραγιάδων, κι Εφιαλτών..

     Μετά τις προχθεσινές εξελίξεις στην Κύπρο και ειδικά μετά την δήλωση του αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου ότι όλη η περιουσία της Εκκλησίας είναι στην διάθεση του κράτους για την σωτηρία της πατρίδας τους, εγώ επιθυμώ πλέον να αποποιηθώ της ελληνικής μου υπηκοότητας!
     Τόσο απλά. Ντρέπομαι που είμαι έλληνας!
      Θα μου πείτε: ''σου φταίει η υπηκοότητα;''. Όχι! Αλλά αφού δεν μπορώ να αλλάξω ράτσα, φυλή, ας απαλλαγώ τουλάχιστον απ' την ντροπή της υπηκοότητας.
      Να γίνω αμερικανός υπήκοος! Ο αμερικάνος τουλάχιστον όταν ακούσει τον Εθνικό του Ύμνο, είτε τρώει, είτε δουλεύει, είτε κατουράει, σηκώνεται όρθιος και φέρνει το χέρι στην καρδιά! Ας γίνω ρώσος υπήκοος, να έχω ηγέτη με εκατό οκάδες @@@@δια και όχι ανδρείκελο, αχυράνθρωπο, ξεπουλημένο! Ας γίνω κύπριος, να έχω παπά λεβέντη και πατριώτη και όχι μουγκό ρασοφόρο.
     Αλλά δεν θέλω να είμαι έλληνας πολίτης. Πώς το λένε; Ντρέπομαι.
     Δεν ανέχομαι να έχω την ίδια υπηκοότητα με Σαμαράδες, Βενιζέλους, Κουβέληδες, Στουρνάρηδες, ( τους Παπανδρέου δεν τους υπολογίζω: αυτοί δεν υπήρξαν ποτέ έλληνες) ,και όλους όσους τους στηρίζουν και τους ψηφίζουν!  Είναι ξεφτίλα, δεν είναι τιμή.
     Τιμή είναι μόνον οι πρόγονοί μας. Οι πατεράδες μας που πολέμησαν τους γερμανούς-ούννους το '40, οι παππούδες μας που πολέμησαν στους μακεδονικούς πολέμους, οι προ-προ-παππούδες μας που μας απελευθέρωσαν από τη τουρκική κατοχή. Μόνον αυτό είναι τιμή!
     Και η γλώσσα μας. Η γλώσσα με την οποία μίλησαν ο Αισχύλος, ο Δημόκριτος, ο Αριστοτέλης, ο Περικλής!
     Γι αυτά, ναι, αξίζει να είσαι έλληνας. Όχι όμως για τους σύγχρονους ραγιάδες. 'Οχι για τους Εφιάλτες του κοινοβουλίου!
     Παύω πιά να θεωρώ τον εαυτό μου έλληνα όμοιο με αυτούς.
     Και θεωρώ μόνον συνέλληνες όσους αγωνίζονται και σκοπεύουν να αγωνιστούν μέχρι να ξαναγίνουμε κράτος αυτόνομο, κι όχι αποικία όπως μας θέλουν.
      Όλοι οι άλλοι είναι εχθροί μου..

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Όταν υπήρχε πνευματικός κόσμος εδώ..


Τα ρι-άλια, ρι-άλια, ρι-άλια..

     Έτσι είναι Αντωνάκη..
     Άλλοι είναι πολιτικοί άνδρες που @@μούν και δέρνουν, κι άλλοι είναι πολιτικοί τραβεστί που τα παίρνουν και γέρνουν! ( τό 'πιασες το υπονοούμενο, έτσι;)
     Και μιά και το έχουμε πρόσφατο, μήπως θα έπρεπε να ακολουθούμε την διαδικασία που ακολουθούν οι καθολικοί μετά την ανάδειξη του εκάστοτε νέου Πάπα,  έχοντας υπ' όψιν τους το φιάσκο με την πάπισσα Ιωάννα;
     Να επιφορτισθεί δηλαδή κάποιος να ''ψάχνει'' τον εκλεγμένο πρωθυπουργό, αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων, για τα απαραίτητα ''εργαλεία''; Έτσι και οι πολίτες θα γλύτωναν από πολλές ''εκπλήξεις'', και η χώρα από πολλές περιπέτειες!
     Η χθεσινή σφαλιάρα (η δεύτερη σε μιά δεκαετία) που εξαπέλυσε η Κύπρος ήρθε και προσγειώθηκε στον σβέρκο των κυβερνητικών δωσίλογων με πάταγο.
     Αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν φταίει η πολιτική της Ε.Ε και των γερμανών όπως έχει βαλθεί να μας κάνει πλύση εγκεφάλου ο ''πεμπτοφαλαγγίτης'' του πρωθυπουργού, δημοσιογράφος Παράγκας στην εκπομπή του ''Χωρίς Αποσμητικό'', αλλά αυτοί που την εφαρμόζουν.
     Αυτοί είναι υπόλογοι έναντι του λαού, και αυτοί θα λογοδοτήσουν.
     Οι γερμανοί προασπίζονται και προωθούν τα δικά τους συμφέροντα. Τα δικά μας ποιοί τα προασπίζονται; Ο πολιτικός νάνος; Ο Χυδαίος; Ή το χούφταλο;  Μετά την χθεσινή κατάρρευση των εκβιαστικών διλημμάτων, αυτοί χαρακτηρίζονται πλέον ως προδότες με την ουσιαστική σημασία του όρου:  Έχουν προσχωρήσει και προασπίζονται τα συμφέροντα του εχθρού.
     Και, ναι κύριε Παράγκα, σ' αυτό έχεις δίκιο! Οι γερμανοί και όποιοι άλλοι αποσκοπούν στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού για δικό τους όφελος, είναι εχθροί! Αλλά είναι ο δικός σου φίλος, όπως περηφανεύεσαι, ο Αντωνάκης και η λοιπή συμμορία, που έχουν ανοίξει τις κερκόπορτες!
     Και αν ακόμα αλλάξουν τώρα πορεία και ρότα, δεν μας πείθουν πιά!  Θα είναι για την δική τους πολιτική επιβίωση, όχι για το καλό των πολιτών και της χώρας.
     Ή απαλλασσόμαστε απ' αυτούς ή δεν έχουμε μέλλον σαν χώρα.
     Έχουν πεθάνει στην συνείδησή μας.
     Θα  ''πεθάνουν'' και πολιτικά..

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Πού το πάνε;

     Μετά την προχθεσινή τροχιοδεικτική-πειραματική δέσμευση καταθέσεων στην Κύπρο, η Ευρωπαϊκή Ένωση (;) έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.
     Αυτό της ομόσπονδης δικτατορίας ενός νέου Άξονα. Ενός Άξονα που περνάει βεβαίως από Βερολίνο και Βιέννη, ίσως από Ελσίνκι και πιθανότατα από Άγκυρα.
     Το θέμα είναι σε τί αποσκοπεί αυτός ο άξονας.
     Η εύκολη απάντηση είναι στην εξαθλίωση των χωρών του νότου της Ευρώπης και κυριαρχία αυτών του βορρά. Αυτό όμως έχει ήδη λίγο ως πολύ επιτευχθεί. Και επιπλέον η περαιτέρω εξαθλίωση δεν αφήνει κέρδη στους ισχυρούς.
     Άρα πρέπει να επιχειρήσουμε μία τολμηρή υπόθεση:
     Γιατί συμπιέζουν και φέρνουν στα όριά τους τους ήδη εξαθλιωμένους;
     Γιατί ρίχνουν τροχιοδεικτικές βολές μέσα σε πυριτιδαποθήκες;
     Γιατί προκαλούν έναν προς έναν τους λαούς του νότου, κάνοντας αρχή από τους θεωρούμενους ως πλέον επικίνδυνους, Έλληνες; (άσχετο αν τελικά αποδεικνύεται ότι δεν πρόκειται παρά για ένα έθνος ραγιάδων)
     Μήπως αυτό που αποσκοπούν τελικά είναι ο πόλεμος; Ένας πραγματικός πόλεμος με όπλα, βομβαρδισμούς, νεκρούς, καταστροφές, με τα όλα του;
     Μήπως η παγκόσμια οικονομία μετά από εβδομήντα χρόνια ειρήνης εξάντλησε τα όριά της;
     Μήπως χρειάζεται και πάλι μία συλλογική καταστροφή για να επανεκκινήσει η πολεμική βιομηχανία, η ανοικοδόμηση, να ''ανοίξουν οι δουλειές'';
     Σενάριο καλπάζουσας φαντασίας; Θεωρία τραβηγμένη απ' τα μαλλιά; Μπορεί.
     Όμως να μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο οικονομικό κραχ της σύγχρονης ιστορίας, αυτό του 1929 στην Αμερική, ξεπεράστηκε μόνον δεκατέσσερα χρόνια αργότερα λόγω του πολέμου και της άνθησης της πολεμικής βιομηχανίας πρώτα, και των επανορθώσεων αργότερα.
     Και να μην ξεχνάμε επίσης ότι στο μυαλό των ισχυρών αυτού του κόσμου, μπροστά από το κέρδος δεν μπαίνει τίποτα! Ούτε η λογική.
     Μπορεί η ''θεωρία του πολέμου'' να είναι απίθανη, μία χίμαιρα, πρέπει όμως να είμαστε σε εγρήγορση.
     Οι καιροί είναι πονηροί και οι αλλαγές και ανατροπές σίγουρες.
     Μάτια κι αυτιά ανοιχτά λοιπόν. Και προπάντων:
     Μην πιστεύουμε ό,τι μας λένε!
     Κάπου το πάνε..

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ήρθαν τα Κούλουμα, πλησιάζει η Ανάσταση..

     Σήμερα μιά τέτοια μέρα ''χρονιάρα'', όπως μας έλεγαν οι μανάδες μας, ας την ζήσουμε μέ αυτούς που αγαπάμε, την οικογένειά μας, τους φίλους μας.
     Ας ανοίξουμε τα μάτια μας στην ομορφιά της φύσης.
     Από αύριο έχουμε πάλι καιρό να ασχοληθούμε με τους υπάνθρωπους και την ασχήμια που προκαλούν.

     Καλή Σαρακοστή
     Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ..

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Να καεί ο Βασιλιάς-Καρνάβαλος..

     Εμπρός να κάψουμε τον βασιλιά-Καρνάβαλο.
     Αν και ήδη είναι αποτεφρωμένος, αλλά αυτός δεν το ξέρει. Νομίζει ότι τον σηκώνουμε στα χέρια και τον περιφέρουμε να τον θαυμάσουν όλοι!
     Για κάψιμο πηγαίνεις κακομοίρη! Για κάψιμο.
     Και μαζί μ' αυτόν (ας αλλάξουμε λίγο το έθιμο) να κάψουμε και τους υπόλοιπους καρνάβαλους. 
     Δεν μπορούμε πιά να ζούμε στον ψεύτικο κόσμο των καρναβάλων.
     Δεν αντέχουμε να βλέπουμε για πολύ ακόμα τις μουτσούνες τους.
     Είναι ψεύτικες και το ξέρουμε!
     Χαμογελούν ή κλαίνε, αλλά είναι ψεύτικες.
     Ψεύτικες και οι υποσχέσεις χαράς που μας δίνουν.
     Απόψε ας κάψουμε τον Καρνάβαλο. Όλους τους καρνάβαλους!
     Κι όλοι μαζί ας ζήσουμε την δύσκολη σαρακοστή μέχρι το δικό μας Πάσχα..
     Καλή Ανάσταση αδέλφια..

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Δειλός, Μοιραίος και Άβουλος αντάμα..

     Συνεπής όπως και όσο πάντα στις δεσμεύσεις του, ο ''πρωθυπουργός'' στην χθεσινή συνέντευξη τύπου έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ, αμοραλισμού, οπορτουνισμού, τυχοδιωκτισμού, δειλίας και βλακείας.
     Αυτό το πελιδνό ανθρωπάκι που βγήκε χθες στις οθόνες των τηλεοράσεών μας, έχοντας προφανώς υποστεί την ''περιποίηση'' των εταίρων-δανειστών-εκβιαστών-τοκογλύφων, και έχοντας αναγκαστεί να γλύψει εκεί που οι άλλοι φτύσανε, είναι το ίδιο κουτσαβάκι που με γυρτό τον ώμο απειλεί τους ''εσωτερικούς'' εχθρούς του.
     Τό μόνο που δεν αισθάνονται οι έλληνες γι αυτόν, είναι λύπη. Όλα τα άλλα, από σιχασιά και αηδία μέχρι οργή και τυφλό μίσος, είναι τα συναισθήματα που προκαλεί.
     Η κακιά μοίρα της Ελλάδας και η απύθμενη ελαφρότητα των ελλήνων, έφεραν στο τιμόνι της χώρας στην πιό κρίσιμη στιγμή τον πιό μεγάλο προδότη.
     Χρησιμοποιώ τον όρο χωρίς καμία επιφύλαξη και χωρίς ανάγκη άλλης απόδειξης, πέραν του ότι όχι μόνον δεν προασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών, που τα ξέρει, και ο ίδιος τα είχε απατήσει όταν ήταν αντιπολίτευση, αλλά αντιθέτως προωθεί τις απαιτήσεις της τρόϊκας εξαθλιώνοντας τον λαό του για ίδιο όφελος, την διατήρηση της εξουσίας.
     Αν είχε έστω και μιά στάλα ελληνική ψυχή μέσα του, και εφ' όσον δεν τον αφήνουν να πράττει όπως νομίζει ως πρωθυπουργός, θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί.
     Πώς όμως; "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία"!
     Και θυμόμαστε όλοι τα καραγκιοζιλίκια του πριν είκοσι χρόνια με το ''σκοπιανό ζήτημα'', την δική του αποστασία, την ίδρυση της  Πολιτικής Άνοιξης.
     Πρόκειται περί πολιτικού νάνου, παρ' όλο το φυσικό ύψος του.
     Πρόκειται για πολιτική ασχήμια, παρ' όλο που ο ίδιος είναι ευπαρουσίαστος.
     Και έπρεπε ήδη να έχει ανατραπεί..
     

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τραβεστί πολιτική, τραβεστί πολιτικοί..

     Τόση θρασυδειλία, τέτοιος τζαμπαμαγκισμός, τέτοιο ξεβράκωμα πολιτικών ''ανδρών''  δεν έχω ξαναδεί!
     Όχι σε όλη μου τη ζωή, αλλά και σε όλα τα ιστορικά και πολιτικά βιβλία που έχω διαβάσει.
     Καλά, ο προηγούμενος έφτασε μέχρι το Καστελόριζο για να αναγγείλει ΔΝΤ και μνημόνιο! Ετούτος εδώ έπρεπε να φτάσει ως τις Βρυξέλλες για να ανακοινώσει ο τζουτζές του ότι το χαράτσι παραμένει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ,  και ότι έχει ''σκύψει'' και σε όλα τα υπόλοιπα
     Εσείς πιά δεν τιμάτε ούτε τις φούστες που φοράτε!  Ένας ολόκληρος λαός έχει μείνει άφωνος απ' την ξεφτίλα σας.  Ρε σας ψεκάζουν  ''κατ' ιδίαν''
     Ο άλλος, ο Χυδαίος, εφηύρε ξαφνικά επτακόσιες χιλιάδες (!!!) θέσεις εργασίας. Όχι εβδομήντα. Ούτε εκατό. Αλλά επτακόσιες χιλιάδες! Έχει το θράσος, την ιταμότητα ο κοπρόλιθος να εμπαίζει τον λαό.
     Ο τρίτος, ο γελοιοδέστερος, ο εσχατόγερος, που έβαλε λίγο το δαχτυλάκι στην Εξουσία, βάζει συνέχεια ''κόκκινες γραμμές''! Έτσι, απλώς για να καταγράφει την ύπαρξή του! Και για να είναι σίγουρος ότι θα έχει την ίδια τύχη με τους άλλους.
     Το gay parade είναι εδώ!
     Τραβεστί πολιτικοί παράγουν τραβεστί πολιτική.
     Κανένα ίχνος συνέπειας, μπέσας, ''ανδρισμού'', υπερηφάνειας προσωπικής και εθνικής.
     Η απόλυτη αυτοακύρωση της πολιτικής.
     Ο έσχατος προσωπικός διασυρμός.
     Ο τελικός εξευτελισμός του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης που στηρίχτηκε σε τυχοδιώκτες, σε νταβατζήδες, σε φελλούς, σε αμοραλιστές και σε ληστές, σε τυχαίους, σε αγράμματους, σε ανθέλληνες.
     Οι πραγματικοί άντρες είναι εδώ κάτω, στον λαό. Έτοιμοι να ανασκουμπωθούν και να παλέψουν για την ανοικοδόμηση των ερειπίων που οι ολετήρες θα αφήσουν φεύγοντας.
     Γιατί θα φύγουν! Είτε περπατώντας, είτε πετώντας, είτε κολυμπώντας, είτε όρθιοι, είτε ξαπλωτοί. Αλλά θα φύγουν!
     Το πότε, είπαμε: Εξαρτάται από μας..

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

σχολιάκι #39

   

 ..κι επίσης θα στείλουν καθρεφτάκια και χάντρες για τους ιθαγενείς..

Διαίρει και Βασίλευε..

     Είναι φανερό ότι τα εντελλόμενα των δανειστών-αποικιοκρατών που αυτοαποκαλούνται ''κυβέρνηση'', έχουν βάλει στόχο τον διχασμό των ελλήνων πολιτών.
     Έχουν προφανώς αντιληφθεί ότι μόνον έτσι έχουν ελπίδα πολιτικής επιβίωσης.
     Προσπαθούν να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης ''δείχνοντας'' πότε αυτούς και πότε τους άλλους ως υπαίτιους για τα δεινά, ή ως ''λιγότερο θιγμένους'' από την λαίλαπα που βιώνουμε.
     Κατά καιρούς έχουν ''δείξει'' τους εργαζόμενους στο μετρό, τους αγρότες, τους φαρμακοποιούς, τους ιδιοκτήτες ταξί, τους μεταφορείς, και πάει λέγοντας.
     Τώρα προσπαθούν ακόμα πιό ύπουλα να διαχωρίσουν τους πολίτες σε ''εισοδήματα'' άνω των 25000 ευρώ, και κάτω των 25000 ευρώ. Και οι μεν κάτω των 25000 θα ωφεληθούν με κάποιες ίσως ρυθμίσεις δανείων και οφειλών, ενώ οι ''πλούσιοι'' άνω του ποσού αυτού θα ''υποστούν τις συνέπειες'' του πλούτου τους!
     Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσουν τον φθόνο, την απόσταση των μη ωφελημένων από τους άλλους, αλλά και τον εφησυχασμό των τάχα ωφελημένων και την αποστασιοποίησή τους από κοινωνικούς αγώνες.
     Ξεχνούν όμως οι γελοίοι ότι στους μεν εισοδηματίες κάτω των 25000 ευρώ περιλαμβάνονται και οι άνεργοι, οι μερικώς απασχολούμενοι, και όλοι όσοι βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας, οι οποίοι έτσι κι αλλοιώς είτε με ρυθμίσεις είτε όχι, αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους γιατί προέχει γι αυτούς η καθημερινή τους επιβίωση.
     Οι δε ''πλούσιοι'' άνω των 25000 έχουν υποστεί τέτοια μείωση εισοδημάτων από 30-40% για ένα ζεύγος δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι 70-90% για ένα ζευγάρι εμπόρων, ή ελεύθερων επαγγελματιών, που καθιστά την ρύθμιση των δικών τους χρεών από επιτακτική έως ζήτημα ζωής και θανάτου.
     Πώς λοιπόν ρε τζουτζέδες της τρόϊκας θα καταφέρετε να μας διχάσετε;  Αφού όλοι μας σε ένα καζάνι βράζουμε. Εκτός βέβαια από τους άρχοντες της διαπλοκής, τους ''εθνικούς'' εργολάβους και προμηθευτές, και εσάς!
     Αυτός είναι λοιπόν ο μόνος και πραγματικός διχασμός που υπάρχει: οι έλληνες πολίτες εναντίον του δικού σας έρποντος φασισμού.
     Ό,τι και να κάνετε, ό,τι αλητεία κι αν μηχανευτείτε, στο τέλος θα συναντήσετε έναν συμπαγή τοίχο από έλληνες πολίτες, όπου και θα συντριβείτε.
     Και δεν θα σας λυπηθεί κανείς..

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Έχω την άποψη..

     Εσείς έχετε άποψη; Βέβαια έχετε. Κι εγώ έχω. Πολλές απόψεις για πολλά θέματα.
     Όλοι έχουν απόψεις. Ακόμα και τα μικρά παιδιά έχουν.
     Αλλά ο πρωθυπουργός; Να έχει άποψη; Μπορεί να έχει ένας πρωθυπουργός άποψη; Τότε τί σκ@@ά πρωθυπουργός είναι;
     Γιατί έγινε πρωθυπουργός αν όχι για να υλοποιήσει την άποψή του, όταν μάλιστα αυτή είναι για σοβαρότατα ζητήματα και είναι εν πολλοίς σωστή;
     Ο δικός μας ''πρωθυπουργός'' εκμυστηρεύτηκε προχθές δημόσια πως ''εχει την άποψη'' ότι για να έλθει η ανάπτυξη και οι επενδύσεις, πρέπει η φορολογία των επιχειρήσεων να βρίσκεται στο 15%. Άποψη που μάλλον φαίνεται σωστή και που ασπάζονται αρκετοί οικονομολόγοι.
     Έκτακτα ως εδώ! Σωστή ιδέα κύριε πρωθυπουργέ, εφαρμόστε τη. Πρίτς! Δεν μπορεί!
     Πρέπει να συμφωνούν και οι υπάλληλοι της τρόϊκας.
     Τόσο πρωθυπουργός είναι! Ένα εντελλόμενο των δανειστών, μιά μαριονέτα που τον έβαλαν εκεί να καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι και να καταστέλλει βίαια την όποια αντίδραση των πολιτών στο ξεπούλημα της χώρας.
     Όταν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι η ανάπτυξη της χώρας σε μιά τέτοια συγκυρία, δεν μπορείτε να εφαρμόσετε τις ιδέες σας κύριε ''πρωθυπουργέ'', παραιτηθείτε! Είστε άχρηστος και για την χώρα και για τον εαυτό σας!
     Αποδείξτε έστω και για μιά φορά ότι τα παντελόνια που φοράτε δεν είναι διακοσμητικά. Χτυπήστε γιά μία φορά το χέρι στο τραπέζι της τρόϊκας και περάστε την δική σας άποψη. Είτε για τον φόρο στην εστίαση, είτε για την φορολογία των επιχειρήσεων, είτε για το χαράτσι που ενσωματώνετε στην ΔΕΗ, είτε για τις δόσεις των οφειλετών προς το Δημόσιο. Όχι ότι θα σωθούμε, αλλά έτσι! Για τον τσαμπουκά! Για να δείξετε λίγη πυγμή προς τους δυνατούς.
     Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό!
     Δείξτε ότι είστε πρωθυπουργός και όχι μπαλαρίνα!
     Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν μπορείτε. Το έχουμε καταλάβει όλοι ότι δεν μπορείτε.
     Και το βράδυ μετά την ''σύσκεψη'' με την τρόϊκα θα μας αραδιάσετε πάλι χίλια ψέματα για να δικαιολογήσετε τις καινούργιες κωλοτούμπες.
     Κι εμείς θα πέσουμε στην θλίψη άλλη μιά φορά και θα φωνάξουμε:
     Έξω οι μπαλαρίνες απ' την πολιτική!..
     

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Υπηρέτης Τριών Αφεντάδων

     Όχι δεν πρόκειται για το θεατρικό έργο του Γκολντόνι με τίτλο ''Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων''.
     Εδώ πρόκειται για υπερπαραγωγή του Αντώνη που παίζεται συνεχώς και θα ξαναπαρουσιαστεί σήμερα στο μέγαρο Μαξίμου.
     Διότι σήμερα ο έλληνας ''πρωθυπουργός'' θα συναντήσει τους τρείς υπαλλήλους των τοκογλύφων-αποικιοκρατών για να διαπραγματευτεί!!
     Μάλιστα! Τέτοια κατάντια! Τέτοια κατρακύλα: Ένας πρωθυπουργός κυρίαρχου υποτίθεται κράτους να διαπραγματεύεται με τρείς μεσαίους υπάλληλους των δανειστών. Να συνδιαλέγεται  ''επ΄ ίσοις όροις'' μαζί τους, και πιθανότατα να του επιβάλλουν και την γνώμη-εντολή τους!
     Καλά, δεν υπάρχει πρωτόκολλο; Δεν υπάρχει ιεραρχία; Κι αυτά τα ξεπουλήσατε;
     Εδώ ούτε καν πρέσβης, ο οποίος εκπροσωπεί επίσημα μιά κάποια χώρα, μπορεί να διαπραγματευτεί ισότιμα με έναν πρωθυπουργό. Απλώς υποβάλλει το αίτημα της ξένης κυβέρνησης, και περιμένει απάντηση.  Πόσο μάλλον δεν θα έπρεπε να μπορούν τρείς ανθυποαξιωματούχοι-τζουτζέδες της τρόϊκας.
     Αλλά είπαμε. Αυτά συμβαίνουν σε κυρίαρχα κράτη με αληθινούς πρωθυπουργούς..
     Ας έρθουμε στον δικό μας. Ακούστε κύριε τάχα πρωθυπουργέ:
     Αν δεν μπορείτε ή δεν σας ενδιαφέρει να διαφυλάξετε την προσωπική σας αξιοπρέπεια, που κατά τα φαινόμενα δεν υπάρχει, είσαστε υποχρεωμένος να διαφυλάξετε το κύρος και την αξιοπρέπεια του θεσμού που εκπροσωπείτε!
     Αυτόν τον θεσμό, και όλους τους θεσμούς που ποδοπατάτε, δεν τους φέρατε απ' το σπίτι! Δεν είναι ιδιοκτησία σας!
     Υπήρχαν πριν από σας και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και μετά από σας.
     Είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού! Και πρέπει να τους παραδώσετε ακέραιους, όπως τους βρήκατε! Όχι ξεσκισμένους! Όχι ποδοπατημένους!
     Ανεξαρτήτως του πώς, και με ποιόν τρόπο θα φύγετε εσείς από την εξουσία..
     Και από την χώρα, ελπίζουμε..

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Όχι, στον ακήρυχτο εμφύλιο..

     Είναι θλιβερό. Πολύ θλιβερό. Να βλέπεις ότι υπάρχουν ακόμα έλληνες, πολίτες αυτής της χώρας, χειροκροτητές των ανδρείκελων που μας κυβερνούν.
     Και δεν εξηγείται. Δεν μπορείς να υποθέσεις ότι όλοι αυτοί που ακόμα υπερασπίζονται  κυβέρνηση και κατ' επέκταση μνημόνια και ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, είναι όλοι ωφελημένοι. Δεν ανήκουν στην νομενκλατούρα, στενότερη ή ευρύτερη των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. Ούτε είναι όλοι τα λαμόγια, οι ''επιτήδειοι'' που ξέρουμε. Είναι οι περισσότεροι από αυτούς άνθρωποι που τους έχει αγγίξει βίαια η κρίση σαν όλους τους άλλους. Άρα;
     Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους βαθειά συντηρητικούς, με φόβο για ο,τιδήποτε καινούργιο, με φοβίες προσωπικές και κοινωνικές, με περιορισμένη νοητική ευελιξία ανεξάρτητα από την μόρφωση ή την κοινωνική τους θέση.
     Συντηρητικοί όχι με την πολιτική έννοια που έχουμε συνηθίσει, αλλά με την έννοια του δύσκαμπτου νού, αυτού που αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια αλλαγής και εξερεύνησης νέων δυνατοτήτων. Αυτοί που αν ζούσαν στον μεσαίωνα άνετα θα μπορούσαν να καταδικάσουν στην φωτιά όποιον πίστευε ότι η γη δεν είναι το κέντρο του κόσμου, κι ότι η ίδια περιστρέφεται γύρω απ' τον ήλιο.
     Είναι αυτοί που σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας πάντα ήταν τα βαρίδια, οι δυνάμεις της αδράνειας που καθυστερούσαν την πρόοδο, την εξέλιξη. Και είναι αυτοί που πάντα τρέχουν να επωφεληθούν πρώτοι από τα οφέλη των αλλαγών, όταν αυτές επικρατήσουν.
     Δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτούς πλέον. Είναι μάταιος κόπος. Και είναι και επικίνδυνο. Διότι θα τους ταυτίσουμε μέσα μας με αυτούς που καταστρέφουν την χώρα, και δεν πρέπει. Θα είναι ένας οιονεί εμφύλιος πόλεμος, που θα σοβεί μέσα μας, στις ψυχές μας, ακήρυχτος αλλά το ίδιο καταστροφικός.
     Ας τους αφήσουμε πίσω στους φόβους και τις φοβίες τους, και ας προχωρήσουμε οι υπόλοιποι σε αυτό που είναι σωστό για όλους: Την αντίσταση και την πάση θυσία απαλλαγή από τα μνημόνια και τους πολιτικούς-μαριονέτες που τα εφαρμόζουν.
     Δεν θα μας οδηγήσουν έντεχνα σε εμφύλιο.
     Θα προχωρήσουμε όσοι μπορούμε, για όλους, ακόμα και για εκείνους που αντιδρούν.
     Θα αντισταθούμε μέχρι να ξαναπάρουμε στα δικά μας χέρια την χώρα μας.
     Και θα την ξαναφτιάξουμε απ' την αρχή. Και καλύτερη.
     Για όλους..

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα..

     Αυτά τα ίδια χέρια θα διώξουν αυτούς που καταστρέφουν αυτή την χώρα.

     Αντισταθείτε κάθε μέρα όπως μπορεί ο καθένας.

     Καλή Κυριακή..

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Μαύρες Χήρες!

     ( Μαύρη χήραείδος αράχνης επικίνδυνης για τον άνθρωπο, το δηλητήριο της οποίας προκαλεί παράλυση των νεύρων, ακόμα και θάνατο.)
     Προσοχή: Μαύρες χήρες κυκλοφορούν ανάμεσά μας! Σκοτώνουν όχι μόνον με το δάγκωμα, αλλά και με την απλή παρουσία τους.
     Δεν χρειάζεται να τις αγγίξετε. Και μόνον να τις αποδοκιμάσετε είναι αρκετό!
     Πλακώνουν η αστυνομία, τα ΜΑΤ, οι λοκατζήδες. η Blackwater, η Task Force, το λιμενικό, τα Τάγματα Ασφαλείας (Πώς; Δεν υπάρχουν; Υπάρχουν! Υπάρχουν!), και σε τραβολογάνε στα αστυνομικά τμήματα δια ''τα περαιτέρω''.
     Τί θα πει γιατί; Γιατί έτσι! Δικό τους είναι το μαγαζί, ό,τι γουστάρουν κάνουν!
     Δεν μπορείς να έρχεσαι εσύ στα καλά του καθουμένου και να φωνάζεις ''προδότες!''. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να γίνεις καλός προδότης; Χρειάζεται γλύψιμο, σκύψιμο, να φιλήσεις κατουρημένες ποδιές, να ''κάτσεις'' σε εκδότες και καναλάρχες, να ξεχάσεις ότι είσαι καν άνθρωπος!
     Τί; Έτσι; Άμα ήταν εύκολο, γινόμασταν όλοι προδότες!
     Κοιτάξτε τώρα καλά τις φάτσες στην φωτογραφία. Μοιάζουν αυτοί για Μαύρες Χήρες;
     Μοιάζουν; Δυό γερόντια κι ένας κλόουν;
     Περίεργο. Γιατί εμένα μου φαίνονται σαν κακομοίρηδες, που άμα μαζευτούμε όλοι μαζί και τους φτύσουμε θα πνιγούνε!
     Το θέμα είναι πότε..

     Υ.Γ.  Προς Μαύρες Χήρες: Όταν βλέπετε γριούλες και δεκαπεντάχρονα στους δρόμους να αντιστέκονται, μην έχετε αμφιβολίες για το ποιός θα νικήσει..
     

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Όλα πάνε καλά..

     Είμαι πολύ ευχαριστημένος.
     Κάθε μέρα το έρεβος, το σκοτάδι που σκεπάζει τη χώρα γίνεται βαθύτερο. 
     Τα νέα της ημέρας είναι ζοφερά.
     Στις Σκουριές έχουμε εξέγερση. Η αστυνομία όμως δηλώνει πως θα προστατέψει την ''επένδυση'' των καναδών και των ''μεγκάλων'' πάση θυσία (του ελληνικού λαού).
      Στα πανεπιστήμια οι φοιτητές ετοιμάζονται για καταλήψεις και απεργίες πείνας. Το υπουργείο όμως λέει πως το ''σχέδιο Αθηνά'' θα εφαρμοστεί άμεσα για να κόψουμε λεφτά απ' την Παιδεία να τα δώσουμε στους τοκογλύφους.
      Στην Ιερισσό προσάγουν ''εγκληματίες'' δεκαπεντάχρονους μαθητές.
     Στις ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζουν δυναμικές διαμαρτυρίες. Η ηγεσία τους όμως αλλάζει και γίνεται φιλικότερη προς την Αυτού Χυδαιότητα τον Μπένυ τον μεγαλοπρεπή,και τον Αντωνάκη τον μικροπρεπή.
     Στους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους κόβεται κάθε ελπίδα ευνοϊκών ρυθμίσεων. Οι τράπεζες θα πουλήσουν όμως τα ''κόκκινα δάνεια'' σε ξένες εταιρείες κοψοχρονιάς, για να τα εισπράξουν αυτές με δικαστήρια και κατασχέσεις.
    Στους οφειλέτες της εφορίας δεν θα δοθεί η δυνατότητα μικρών και πολλών δόσεων. Θα τους επιδοθούν όμως πολλά εντάλματα και γρήγορες φυλακίσεις.
    Στους δημόσιους υπάλληλους δεν θα γίνουν απολύσεις πριν γίνει η ''κινητικότητα'' που δεν θα είναι διαθεσιμότητα αλλά απ' ευθείας απόλυση!!! Οι συνδικαλισταράδες  τους όμως δεν έχουν πια ελπίδες να γίνουν βουλευτές. Και ο αρμόδιος υπουργός έχει θέσει ''κόκκινες γραμμές'', για να τις περάσει από πάνω!
     Στην Βαρβάκειο αγορά σήμερα χιλιάδες πολίτες στάθηκαν στην ουρά για ένα δωρεάν κομμάτι κρέας. Ο ''πρωθυπουργός'' όμως βλέπει ανάκαμψη μέχρι τα τέλη αυτού του χρόνου!
     Όλα πάνε καλά..
     Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση βρίσκεται πιό μακριά απ' τον λαό. Πιό κοντά στην έξοδο.
     Όλα πάνε καλά..
     Κάθε μέρα η ελευθερία πλησιάζει.
   
   
    

σχολιάκι #38

 


  ..ο χρυσός, μας φέρνει πιό κοντά..

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Κρανίου Τόπος..

     Αυτό είναι ό,τι έχει απομείνει πιά απ΄την Ελλάδα μας.
     Στάχτη κι αποκαϊδια..
     Κι ένας γαλάζιος ουρανός. Που κι αυτός μας περιγελάει για τον ραγιαδισμό μας.
     Δεν υπάρχει πιά κοινωνία, ούτε συντεταγμένη πολιτεία. Μόνον μιά δοτή κυβέρνηση και δυνάμεις καταστολής.
     Και το άγρυπνο μάτι του κατακτητή, που βλέπει κι απαγορεύει ό,τι θα ήταν δυνατό να ελαφρώσει λίγο τη ζωή των σκλάβων πολιτών.
     Δεν επιτρέπεται τίποτα, πλην διώξεων, φυλακίσεων και κατασχέσεων. Δεν επιτρέπεται υγεία, ούτε πρόνοια, ούτε παιδεία, ούτε ευζωϊα, ούτε καν εργασία. Ούτε διαμαρτυρία. Σε λίγο θα απαγορευτεί και η σκέψη.
     Και τα ζόμπι που λέγονται κυβέρνηση κυκλοφορούν πάνω απ' τις στάχτες και ψάχνουν. Ψάχνουν να βρουν μήπως έχει απομείνει η παραμικρή ικμάδα ζωής, να την ρουφήξουν κι αυτή.
     Ψάχνουν να παραδώσουν και το παραμικρό ψίχουλο που έχει απομείνει στα αφεντικά τους. Τις τράπεζες, τους τοκογλύφους, τους αποικιοκράτες. Να γλείψουν το χέρι που σκοτώνει έναν λαό.
     Δεν θέλουν να απομείνει ούτε ένας όρθιος. Απ' την γενιά την δικιά μας και την γενιά των παιδιών μας.  Γιατί ξέρουν πόσο κινδυνεύουν.
     Κρανίου τόπος..
     Έχετε δεί όμως δάσος μετά από φωτιά;.. 
     Πόσο όμορφα κοροϊδεύει η ζωή τον θάνατο;.. 
     Με πόση δύναμη ξεπετάγονται τα νέα βλαστάρια από σπόρους φαινομενικά νεκρούς;
     Ας αποτινάξουμε τον ραγιαδισμό από πάνω μας. Ας τους δείξουμε ότι είμαστε οι σπόροι που δεν πεθαίνουν, μόνον χειμάζονται. Κι ας ξεπεταχτούμε μαζί με τους νέους βλαστούς να τους διώξουμε πάνω απ' τις στάχτες μας.
     Γιατί είναι οι δικές μας στάχτες.. Τα δικά μας όνειρα που κάηκαν. Και των παιδιών μας.
     Κι αυτά τα όνειρα δεν θα τους τα παραδώσουμε ούτε καμένα..
     Εμπρός λοιπόν, πάρτε τα μας όλα! Για να μην έχουμε τίποτα να φοβόμαστε.
     Μετά θα φοβάστε μόνον εσείς..

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Νά τος, νά τος, ο τάχα μου πρωθυπουργός..

     Το τί πλάκα σπάω με τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους τελευταία, δεν λέγεται!
     Ρε χαϊβάνια, για κοιτάξτε καλά την φωτογραφία και πείτε μας: ποιόν ψηφίσατε; Αυτόν στα δεξιά; Πρίτς! Τον άλλον ψηφίσατε ζώα! Ναι, το παχύδερμο που τόσα χρόνια βρίζατε (και πολύ καλά κάνατε), τώρα τον έχετε κορώνα στο κεφάλι σας!
     Μάλιστα. Αυτός ο λιπαρός εγκέφαλος που με ένα 11% στις εκλογές (5% τώρα) στηρίζει τον ''πρωθυπουργό'' σας, αυτός στην ουσία κάνει κουμάντο. Γιατί αν αποσύρει την στήριξή του, πάπαλα. Θα στείλει τον Αντωνάκη σας σπίτι του να κοιτάζει το ταβάνι επ' αόριστον.
     Αποφάσισε λοιπόν ο Χυδαίος να συμμετέχει στην κυβέρνηση πιό ενεργά, οπότε περιμένετε στον ανασχηματισμό που έρχεται, να δείτε υπουργούς τίποτα Χρυσοχοϊδιδες και τίποτα Ρέππες. Και Φώφες!
     Όπως καταλαβαίνετε αυτό θα είναι το ''κύκνειο άσμα'' της κυβέρνησης-μαριονέτας. Ο ξεσηκωμός θα είναι σίγουρος.
     Αγαπητοί νεοδημοκράτες: Με πόνο ψυχής (λέμε τώρα!) παρακολουθώ την απίστευτη κατρακύλα του αρχηγού σας. Τέτοιο πολιτικό ξεβράκωμα δεν νομίζω να έχει ξαναδεί αυτός ο τόπος στην νεώτερη ιστορία του. Οι ηγεσίες της δεξιάς παράταξης τα τελευταία πενήντα-εξήντα χρόνια, με όλα τα λάθη τους, υπήρξαν τουλάχιστον αξιοπρεπείς. Μπορεί πολλές φορές να έκαναν πίσω, να διέψευσαν τις ελπίδες των ψηφοφόρων τους, να αποδοκιμάστηκαν, αλλά ποτέ δεν λοιδώρισαν  αυτόν τον λαό.  Δεν κορόϊδεψαν την ανέχειά του, δεν γέλασαν με τον πόνο του.
     Ο σημερινός ''πρωθυπουργός'' λοιδωρεί, εμπαίζει, και οδηγεί έναν λαό στην καταστροφή με πλήρη γνώση και συνείδηση του πού οδηγεί αυτόν τον τόπο.
     Αυτό που σήμερα ζούμε όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ανένταχτοι, από αυτόν τον απίστευτο αμοραλιστή, δεν έχει προηγούμενο.
     Η δικαιολογία ''δεν ήξερα'' έχει για όλους τελειώσει.
     Όπως πρέπει να τελειώνει πιά κι αυτή η κυβέρνηση.
     Και ας συνειδητοποιήσουμε ότι, οι εικονιζόμενοι έχουν ο καθένας λόγο πολιτικής ύπαρξης όσο υπάρχει ο άλλος.
     Ας τους εξαφανίσουμε (πολιτικά) και τους δύο.
     

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Σου πάει ο νόμος μου, Άκη μου..

     Προσπαθούσα χθες να εξηγήσω σε νεαρό έλληνα πολίτη που ρωτούσε γιατί η ποινή του πρώην υπουργού  είναι συγκριτικά με όσα ''έφαγε'' τόσο μικρή, σε σχέση με την ποινή του πρώην δήμαρχου.
    Του είπα ότι ο πρώην δήμαρχος δικάστηκε και καταδικάστηκε για το σύνολο των εγκλημάτων του. Ενώ ο πρώην υπουργός δικάστηκε σαν κάποιον κατά συρροή δολοφόνο που δικάζεται για παράνομο παρκάρισμα! Ενώ δηλαδή έφαγε μίζες, μπούκωσε προμήθειες, καταχρέωσε το ελληνικό δημόσιο, τελικά καταδικάστηκε για παραποίηση του ''πόθεν έσχες''!
     Κι όταν με ξαναρώτησε  ''και γιατί δεν δικάστηκε για το σύνολο των εγκλημάτων του;'', του είπα ότι τα περισσότερα από αυτά, αν όχι όλα, έχουν παραγραφεί με βάση τον ''νόμο περί ευθύνης(!!!) υπουργών''.
     Με ξαναρώτησε τότε (αχ αυτά τα παιδιά!)  ''και ποιός έφτιαξε αυτόν τον νόμο;'', Και του είπα ''το χοντρό Χυδαίο Υποκείμενο''.
    ''Και γιατί αυτό το χοντρό πράγμα'', συνέχισε, ''δεν το βάζουμε κι αυτό στην φυλακή;''. Τί να του απαντήσεις;
     Ότι ο συγκεκριμένος λιπαρός εγκέφαλος βρίσκεται εδώ και χρόνια πίσω και κάτω από κάθε πολιτική βρωμιά; Ότι αν υπήρχε λαός της προκοπής θα έπρεπε εδώ και χρόνια να εκτίει ποινή καταναγκαστικών έργων, που θα του έκαναν και καλο στην υγεία του;  Ή ότι το πολιτικό μας σύστημα κάτι τέτοια υποκείμενα τα επιβραβεύει με κομματικές αρχηγίες και πρωθυπουργίες;
     Αυτά δεν λέγονται σε νεαρούς έλληνες πολίτες γιατί τους δημιουργείς ένα αίσθημα ματαιότητας, την αίσθηση δηλαδή ότι ό,τι και να κάνουν όσο κι αν παλέψουν δεν αλλάζει τίποτα! Ενώ εμείς χρειαζόμαστε πολίτες δυναμικούς και αποφασισμένους να αλλάξουν αυτό το πολιτικό σύστημα που εκτρέφει τέτοια χοντρά χυδαία υποκείμενα.
     Του είπα λοιπόν, περισσότερο σαν ευχή παρά σαν πίστη:
    ''Μη στενοχωριέσαι παιδί μου, θα τον βάλουμε κι αυτόν μιά μέρα στην φυλακή''..
     

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Να κάνω μία ερώτηση;..

     Αυτό το μότο, το σύνθημα, το σλόγκαν τέλος πάντων ''πάση θυσία στο ευρώ'', ποιός το έβγαλε; Εννοώ δικό μας είναι; Του λαού;
     Ενδιαφέρεται αλήθεια κανείς μας αν θα γίνουμε φτωχοί, αν χάσουμε τα σπίτια μας, ή αν μείνουν τα παιδιά μας άνεργα με ευρώ ή με άλλο νόμισμα;
     Έχει τόσο μεγάλη σημασία για μας; Δηλαδή όταν αύριο μεθαύριο έρθει η αστυνομία με τον δικαστικό κλητήρα για κατάσχεση για χρέη προς το δημόσιο (παράνομα και πλασματικά βέβαια, το έχουμε ξαναπεί), θα μας νοιάζει αν χρωστάμε ευρώ, λίρες, δραχμές ή πεσέτες; Ή θα ξεχρεώσουμε πιό γρήγορα με το ευρώ;
     Εμένα πολύ θα μου άρεσε να είχαμε φερ' ειπείν κορώνες! Όχι βέβαια γιατί είμαι φιλοβασιλικός, αλλά να, πολύ μου αρέσει αυτή η ανταλλακτική αντίφαση: μισή κορώνα για μισό κιλό ψωμί ας πούμε! Ή την ''κορώνα μου για μιά πλάκα σοκολάτα''!
     Να είχα ένα δικό μου νόμισμα να το κάνω ό,τι θέλω: να το υποτιμώ, να το ανατιμώ, να το αβγατίζω, να το τυπώνω, να το κάνω όπως θέλω βρε αδελφέ, ως κυρίαρχο και αυτάρκες κράτος. Αυτό το τελευταίο κρατήστε το βαθειά μεσ' το μυαλό γιατί ισχύει. Θα το συζητήσουμε σε άλλο σχόλιο.
     Μας λένε όμως: μα θα πτωχεύσουν οι τράπεζες!  Αλήθεια;  Κι αυτό τώρα είναι επιχείρημα ποιάς πλευράς;
     Αν βγούμε απ' το ευρώ θάρθουν, λέει, και θα μας αγοράσουν τα πάντα τζάμπα!  Ναι, αλλά τουλάχιστον θα τα πουλήσουμε σε κάποια τιμή που εμείς θα διαπραγματευτούμε. Δεν θα μας τα πάρουν με το έτσι θέλω, αρπαγμένα, κατασχεμένα για δόλιες και ψεύτικες χρεώσεις.
     Ερώτηση κάνω δεν επιχειρηματολογώ. Αλλά και δεν μπορώ να φανταστώ ότι το δόγμα που σ' αυτό στηρίζονται όλοι αυτοί οι πολιτικοί ολετήρες για να μας καταστρέφουν κάθε μέρα, το υιοθετούμε κι εμείς!
     Σ' αυτό το εφεύρημα στηρίζονται, αυτό είναι το μόνο τους επιχείρημα για να συγκατατεθούμε στην δικιά μας καταστροφή.
     Κι αφού ξέρουμε πιά, έχουμε εμπεδώσει ότι οι σύγχρονοι Εφιάλτες δεν απεργάζονται το δικό μας καλό αλλά αυτό των τοκογλύφων-δανειστών-τραπεζών, γιατί να υιοθετήσουμε το δικό τους σύνθημα;
     Να κάνω μιά ερώτηση;
     Πόσο βλάκες είμαστε τελικά;..

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Άντε να τελειώνουμε..

       Υποψιάζομαι ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
     Το ξήλωμα μάλλον ξεκίνησε.
     Αντισταθείτε κάθε μέρα, όπως μπορεί ο καθένας.

     Καλή Κυριακή..
     

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Αναθυμιάσεις και Μπόχα

     Ένας ολόκληρος λαός έχει βγει στα κάγκελα, κι αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα.
     Την ώρα που οι αναθυμιάσεις από το μαγκάλι στην Λάρισα παίρνουν τις ζωές των παιδιών μας, η μπόχα που αναδύεται από τους βόθρους του συστήματος πνίγουν έναν ολόκληρο λαό.
    Μπόχα από την κυβέρνηση που δίνει εντολή στα κανάλια να υποβαθμίσουν την είδηση, και ξαμολάει τους γνωστούς σκατόψυχους να αμαυρώσουν την μνήμη των νεκρών.
     Μπόχα και δυσοσμία από τα Μεγκάλα και Ουράνια κανάλια, που λες ότι εκεί μέσα μόνο τρωκτικά μπορούν να ζήσουν. Και γουρούνια. Που κυλιούνται όλη μέρα μέσα στις ακαθαρσίες που εκπέμπουν. Εκεί ζουν, εκεί αναπνέουν, εκεί τρώνε.
     Μπόχα ,σήψη, και εμετός αναβλύζει από το συνέδριο του ΠαΣοΚ, αυτόν τον εγκληματικό πολιτικό σχηματισμό που κατέστρεψε την χώρα. Μπόχα και σήψη και εμετός:το φυσικό περιβάλλον των παχύδερμων πολιτικών του.
     Ενα ολόκληρο κράτος ζεί και κινείται μέσα στα σκατά των μνημονίων, στο Μαξίμου και στα υπουργεία παίρνουν βαθιές ανασες. Τους αρέσει. Από αυτά ζούν.
     Θα τους ενοχλήσουν τώρα λίγες αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού;
     Ένας ολόκληρος λαός στα κάγκελα, κι αυτοί κολυμπούν αμέριμνοι στους βόθρους τους.
     Το σχοινί τεντώθηκε πολύ.
     Προσεχώς θα σπάσει..

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Πένθος

   
 Πενθώ τα παλληκάρια, τους φοιτητές στην Λάρισα, σαν δικά μου παιδιά..
     '' Περίλυπός έστιν η ψυχή μου έως θανάτου''

Μας ενώνουν πολλά..

     Θέλω να επισημάνω σήμερα αυτό που πάνω στον θυμό μας για τους ξεπουλημένους που μας κυβερνούν, μας διαφεύγει:
     Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε μαζί. 
     Όσοι από εμάς δεν πιστεύουν στην πολιτική των μνημονίων και στο δόγμα ''πάση θυσία στο ευρώ'', οφείλουμε να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε μαζί.
     Εφ' όσον έχουμε κατανοήσει ότι δεν ζούμε πιά σε ελεύθερο κράτος, ότι ζούμε σε μία αποικία όπου παράγεται ξένο δίκαιο και μας κυβερνούν μαριονέτες, έχουμε υποχρέωση να θεωρήσουμε σπουδαιότερη απ' όλα την αντιμνημονιακή μας δράση και διαλεκτική, και να αποσύρουμε τις κομματικές μας ταυτότητες.
     Δεν λέω να τις καταργήσουμε. Λέω να τις βάλουμε στην τσέπη, και ν' αφήσουμε επάνω στο τραπέζι του μεταξύ μας διαλόγου, το μείζον που μας ενώνει: την απελευθέρωση της χώρας από την οιονεί κατοχή που βρίσκεται.
     Προέχει να ξαναβρεθεί το κράτος σε κανονική δημοκρατική λειτουργία, απαλλαγμένο από ξένες παρεμβάσεις.
     Προέχει να ξαναβρεθεί μέλλον για τον λαό μας, έστω και δύσκολο. Αλλά ένα μέλλον που θα είναι δικό μας, όχι υποταγμένο, όχι ξεπουλημένο.
     Όλοι μαζί πρέπει να βρεθούμε για να αντιμετωπίσουμε την βία που έρχεται. Δυστυχώς όσα έχουμε δεί ως τώρα είναι η εμπροσθοφυλακή. Θα ακολουθήσουν μέρες ζοφερές και μαύρες και αν δεν είμαστε ενωμένοι όλοι αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, ανεξάρτητοι, αλλά όλοι μαζί οι αντιμνημονιακοί  δεν θα έχουμε καμία ελπίδα.
     Από το μικρό αυτό βήμα, με την μικρή μου φωνή κάνω έκκληση σε όλους τους έλληνες που σκέφτονται τα μνημόνια ως κατάρα και καταστροφή της χώρας, να ενωθούμε όλοι μαζί, να απαιτήσουμε από τα κόμματα με αντιμνημονιακή γραμμή να ενωθούν σε έναν κοινό αγώνα, κατά της ξένης κατοχής και καταλήστευσης του κοινού μας πλούτου.
     Ας αλλάξουμε εκείνο το κατάπτυστο ''πάση θυσία ευρώ'', και ας το κάνουμε:
     Πάση θυσία έξω απ' τα μνημόνια..


     Υ.Γ.   Η κρατική και μνημονιακή βία μέρα την μέρα κορυφώνεται: Χθες δύο παλληκάρια βρέθηκαν νεκρά, κι άλλα τρία σε κώμα από χρήση αυτοσχέδιας θέρμανσης (μαγκάλι). Δεν είχαν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο. Τα νιάτα μας! Τα παιδιά μας χαμένα στον βωμό των μνημονίων.