Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο Φεβρουάριος ξανάρχεται. Ο Καρνάβαλος δεν έφυγε ποτέ!..

     Εδώ και 18-19 μήνες ο Καρνάβαλος έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην χώρα μας.

     Δεν είναι όμως ένας καρνάβαλος χαρούμενος..
     Είναι ένας Καρνάβαλος πραγματικός καρνάβαλος:
     Απειλεί, ικετεύει, φωνάζει, κάνει τον μάγκα, εκβιάζει, πέφτει στα τέσσερα, ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ (!),
     ..ψεύδεται, ψεύδεται και ξαναψεύδεται,
     ..και πρόσφατα μέσα στον πανικό του ως απερχόμενος καρνάβαλος, ως καρνάβαλος που θα καεί απ' τον λαό την τελευταία Κυριακή όχι της Αποκριάς, αλλά των εκλογών..
      ..τάζει και υπόσχεται!

     Προαναγγέλλει και τάζει χιλιάδες επί χιλιάδων θέσεις εργασίας(;).
     Θέσεις εργασίας που δεν είναι θέσεις εργασίας, αλλά θέσεις τετράμηνης ή πεντάμηνης απασχόλησης, ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ, και με ανώτατες αποδοχές μέχρι 450 ευρώ!

     Παίζει ο Καρνάβαλος!
     Παίζει με την ψυχή και την ανάγκη εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, εκατοντάδων χιλιάδων νέων,
     ..που δεν μπορούν να κάνουν πιά όνειρα μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, γιατί ο ίδιος ο Καρνάβαλος που τους τάζει, είναι αυτός ο ίδιος που φρόντισε να μην έχουν μέλλον!

     Και δεν παίζει μόνον μ' αυτούς..
     Παίζει και με όλους τους ασφαλισμένους πολίτες, καταργώντας λίγο-λίγο το κοινωνικό κράτος. 
      Χθες μόλις, και μόνον με τους 151 βουλευτές της κυβέρνησής του, κατήργησε τον ΕΟΠΥΥ. Το πρωτοβάθμιο αυτό σύστημα παροχής υπηρεσιών Υγείας, που μόλις πριν δύο χρόνια είχε δημιουργηθεί με την κατάργηση τότε των παροχών Υγείας του ΙΚΑ (και με τον προφανή στόχο της λεηλάτησης των αποθεμάτων του ταμείου του, καθώς και των ταμείων τον υπόλοιπων ασφαλιστικών φορέων που συνενώθηκαν τότε ''εις σάρκαν μίαν''!).

     Πού είναι άραγε τώρα τα λεφτά όλων εκείνων των ταμείων; Όλων αυτών των ασφαλισμένων;
     Γιατί μας λέει ο Καρνάβαλος, δια χειλέων μπουμπούκου καρνάβαλου, ότι χρεοκώπησε ο ΕΟΠΥΥ;  (Μα μέσα σε δύο χρόνια; Τόση πιά μελέτη, και τόσος κεντρικός σχεδιασμός;)
     Και ποιά ιδιωτικά συμφέροντα θα ωφεληθούν από την χθεσινή κατάργηση;
     Πες μας ω Καρνάβαλε, μη μας κρατας σε αγωνία!

     Ή μήπως θέλεις να σου πούμε εμείς για να πολλαπλασιάσουμε την δική σου αγωνία;
     Λοιπόν, σου λέμε:
     Οι εκλογές έρχονται!..

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κατόπιν ενεργειών του..

       
    ''Υπάρχει και φιλότιμο''!
     Στην εξαιρετική εκείνη ταινία του 1965, υπήρχε πράγματι φιλότιμο.
     Έτσι, ο υπουργός εκείνος  Μαυρογιαλούρος απηυδισμένος απ' τα τόσα φάσκελα που έπεφταν προς τιμήν του, και αντιλαμβανόμενος επιτέλους, την μαύρη αλήθεια της πολιτικής του, στο τέλος παραιτείται, διασώζοντας τουλάχιστον την προσωπική του αξιοπρέπεια!

     Ο σημερινός, ο δικός μας Μαυρογιαλούρος, και μάλιστα όχι υπουργός αλλά πρωθυπουργός (λέμε, τώρα!), όχι μόνο δεν έχει ίχνος φιλότιμου..
     ..αλλά έχει βαλθεί να καταρρίψει κάθε ρεκόρ πολιτικής γελοιότητας!      

    Όπως η χθεσινή ασύλληπτης γελοιότητας έμπνευση, της αφίσας για τα 17,7 εκατομμύρια από μίζες(!) που κατόπιν εντολής του θα επιστραφούν στον λαό, υπό τύπον κάποιου είδους παροχών!
     Μπορεί η έμπνευση αυτή να μην βαραίνει τον ίδιο αλλά είναι σίγουρο πως δόθηκε στην δημοσιότητα ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΗΣ!        
  
     Οδεύοντας προς τις εκλογές και την προσωπική του συντριβή, ο ''πρωθυπουργός'' όχι μόνο δεν σκέπτεται να παραιτηθεί μπας και σώσει ό,τι του έχει απομείνει από μία έτσι κι αλλιώς σχεδόν ανύπαρκτη αξιοπρέπεια (πώς να χαρακτηρίσεις ως αξιοπρεπή έναν άνθρωπο που ψεύδεται δημόσια χιλιάδες φορές;)..
     ..αλλά απ' ό,τι φαίνεται έχει σκοπό να μας πνίξει στην κιτσαρία της προσωπικής του γελοιότητας!

     Οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι και επίπονοι για τον λαό, με συνεχή χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, και με όλο και πιό οξύ το πρόβλημα της επιβίωσης.

     Θα έχουμε όμως έναν κλόουν έτοιμο να μας διασκεδάσει, και να δώσει εντολή και στους υπόλοιπους ''καραγκιόζηδες'' της κυβέρνησής του να μας κάνουν να γελάμε όσο θα μας σπρώχνουν προς τον γκρεμό.
     Τον γκρεμό που ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΗΣ  έσκαψαν ειδικά για μάς!..Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Εχθρικοί φίλοι(!)..

     Ξεκάθαρα, μιά και καλή κι απ' την πρώτη κιόλας γραμμή:     Οι τάχα φίλοι και συνεταίροι της Ε.Ε. είναι  οι μεγάλοι ΕΧΘΡΟΙ της Ελλάδας!   
     Δεδηλωμένοι (με τις πράξεις και τα έργα τους) και αμετανόητοι.

     Η περίφημη πιά βοήθεια των εταίρων(!), δόθηκε με μοναδικό σκοπό την διάσωση των τραπεζών τους και της Ένωσης γενικότερα.
     ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ (δεν δόθηκε απολύτως τίποτα παρά άϋλες εγγυήσεις), ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, και αποικιακού τύπου συμφωνίες και νόμους..
     ..που οι μνημονιακές και ανθελληνικές κυβερνήσεις υπέγραψαν και επέβαλλαν στον ελληνικό λαό.
     Τα αποτελέσματα της ''βοήθειας'' αυτής συνοψίζονται ως εξής: 
     Το 90% των πολιτών έχασε από 40-80% του εισοδήματός του,
     το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια,
     το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής,
     το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες,
     το 83% υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές στη θέρμανση του σπιτιού,
     το 40% έχει μη εξυπηρετούμενα χρέη σε τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες,
     το 50%  βουλιάζει ήδη σε πλασματικά χρέη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές χρεώσεις που του επιβλήθηκαν με τους ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
     Χώρια η ανεργία και τα λουκέτα.
     Χώρια οι αυτοκτονίες και η μετανάστευση των νέων.

     Αυτές είναι λοιπόν οι επιτυχίες των εταίρων(!) και των μνημονιακών κυβερνήσεων.
     Από κεί και πέρα όλες οι εκτιμήσεις, είτε του οινεί υπόδικου Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,
     ..είτε των επίσης οινεί υποδίκων για μύρια όσα σκάνδαλα, για καταπάτηση του Συντάγματος και εν τέλει για εσχάτη προδοσία, πολιτικών απατεώνων που κυβερνούν..
     ..περί ανάκαμψης και περί ανάπτυξης, ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,
     ..και στην προσπάθεια να κλέψουν την ψήφο του άλλη μία φορά!

     ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ(!) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
     Μιά χαρά τους βολεύει η κατάσταση έτσι, όπου μπορούν ανά πάσα στιγμή να ''μπαίνουν'' στην χώρα και να παίρνουν ό,τι θέλουν, όσο το θέλουν.
     Ίσως μετά από τριάντα ή σαράντα χρόνια και αφού η χώρα θα έχει ''γδυθεί'' από κάθε περιουσιακό της στοιχείο που μπορεί να αποδώσει κέρδος στο κράτος ή τους πολίτες,
     ..όταν με δύο λόγια θα έχει αλλάξει ''ιδιοκτήτη'',
     ..ίσως μπει σε κάποια διαδικασία ανάπτυξης, που όμως δεν θάχει να κάνει με κανένα όφελος υπέρ του λαού.

     Ας μην πιστεύουμε λοιπόν απολύτως τίποτα από όσα οι ''κρατούντες'' και κυβερνώντες υπόσχονται και προβλέπουν!
     Απλώς προσπαθούν ν' ανταλλάξουν την δική τους θέση σε ένα ανήλιαγο κελλί,
     ..με την δική μας εξαθλίωση, το ξεπούλημα και την αποικιοποίηση του κράτους!..

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Έλα αντιπολίτευση στον τόπο σου!.. *

     * Παράφραση της κοινής, κοινότατης λαϊκής ρήσης, που δεν χρειάζεται ν' αναφερθεί εδώ..

     Στα τέσσερα χρόνια των μνημονίων η αντιπολίτευση, όλη η αντιπολίτευση, έδειξε μία υποδειγματική ανικανότητα αντιμετώπισης του κακού που βρήκε και εξουθενώνει τόπο και λαό!

     Κι αν έστω βερμπαλιστικά, με τα λόγια, προσπάθησε να αντιπαραβάλλει μία χλωμή αντίσταση..
     ..στην πράξη και στις πράξεις στάθηκε παντελώς ανίκανη και άχρηστη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλάϊ των πολιτών!
     Λύσεις και τρόποι αντίδρασης υπήρχαν (και υπάρχουν).
     Εκτός από τις κλασσικές και λίγο ως πολύ ήπιες (και γι αυτό αναποτελεσματικές) δράσεις των συλλαλητηρίων, πορειών και ολιγοήμερων απεργιών, που κι αυτές στηρίζονται αποκλειστικά στην συμμετοχή και την ενέργεια του ίδιου του λαού..
     ..υπήρχαν (και υπάρχουν) και οι πιό ριζοσπατικές και κατά κάποιον τρόπο ''βίαιες'' λύσεις, που μπορούν οι ηγέτες και οι βουλευτές τις αντιπολίτευσης να τροχοδρομήσουν.
     Κι αυτές είναι, όπως και πολύ πρόσφατα ανέφερε ο συνταγματολόγος και καθηγητής και επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου κύριος Γ.Κασιμάτης, η σύσσωμη παραίτηση και αποχώρηση από την Βουλή του συνόλου ή του συντριπτικού μέρους της αντιπολίτευσης..
     ..ώστε να δημιουργηθεί πολιτικό και πολιτειακό πρόβλημα, που θα ανατρέψει την όποια μνημονιακή-εθελόδουλη κυβέρνηση, και θα προκαλέσει σεισμό και αναθεωρήσεις θέσεων στο Ευροκοινοβούλιο και γενικά στην Ε.Ε.

     Και αν η λύση μοιάζει ακραία και τεθεί το επιχείρημα ότι τέτοιες ακραίες λύσεις πρέπει να φυλάγονται για ακραίες και υπερεπείγουσες περιστάσεις..
     ..ας μας πούν τί πιό ακραία περίσταση μπορεί να βρεθεί πέρα από την κατάλυση της εθνικής αυτοδιάθεσης, της καταστροφής της οικονομίας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της εξαθλίωσης του λαού που βιώνουμε σήμερα;

     Χειρότερο μπορεί να είναι μόνον ο ένοπλος πόλεμος!
     Η χρησιμοποίηση εδώ του φαινομενικά περιττού προσδιορισμού  ''ένοπλος'' για τον πόλεμο, γίνεται για να υπάρξει αντιδιαστολή με τον πόλεμο που έχει κυρηχθεί ήδη εναντίον της Ελλάδας..
     ..χωρίς όπλα, αλλά εξίσου αιματηρός και με χιλιάδες θύματα και νεκρούς, και με τελική κατάληξη την υποδούλωση της χώρας!
     (Σ' αυτόν τον εξίσου βίαιο με τον αληθινό πόλεμο, οι ασκούντες την βία ζητούν τελείως υποκριτικά και υπόκωφα ειρωνικά απ' τα θύματά τους να  ''καταδικάσουν την βία απ' όπου κι αν προέρχεται''!!)

     Η αντιμνημονιακή όμως και δημοκρατική αντιπολίτευση, κρατάει τις ακραίες λύσεις ως ''άσους στο μανίκι'', για κάποιες χειρότερες(!!!) μέρες!
     Έλα αντιπολίτευση στον τόπο σου,
     ..για να μην πούμε τίποτε άλλο!..
     

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το πείραμα..

     Κι ενώ οι φωνές των διεθνών Νόμπελ οικονομίας σμίγουν με αυτές των ντόπιων καθηγητών Συνταγματολόγων, καθώς και μ' αυτές μέσα στο ίδιο το ευρωκοινοβούλιο, εναντίον αυτού που συντελείται σήμερα στην χώρα μας,
     ..το ''κοινό μυστικό'' του πειράματος της νέας Παγκόσμιας Τάξης, που έχει σαν πειραματόζωο την πατρίδα μας, δεν φαίνεται ν' αποτελεί πιά μυστικό.

     Το πείραμα αφορά την πλήρη υποδούλωση και υποταγή μιάς χώρας, χωρίς συνθήκες πολέμου (αλλά όχι και χωρίς αίμα), στα κατά τόπους οκονομικά κέντρα. Στην περίπτωση της Ευρώπης, στην Γερμανία..

     Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τεράστια:
     Πόσο καιρό πριν ξεκίνησε ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του πειράματος; Από την εποχή του μεγάλου Τυχοδιώκτη το 1981, ή αργότερα το 1996 επί Γκόλουμ του ''εκσυγχρονιστού'';
     Το πότε τέθηκε σε λειτουργία το ξέρουμε. Επί μεγάλου Ηλίθιου. Από εκεί μάλιστα έχουμε και τις περισσότερες ενδείξεις ότι πρόκειται για συγκεκριμένο πείραμα: Πρώτον, η τουλάχιστον έξη μήνες πριν την ανάληψη της εξουσίας συνεννόηση του ΔΝΤ με τον Ηλίθιο περί του πρακτέου, και δεύτερον η εξωντοτική υπονόμευση της προηγούμενης κυβέρνησης (άσχετα από την αξία της και την  αποτελεσματικότητά της).
     (Το ότι χαρακτηρίζουμε ηλίθιο τον Ηλίθιο δεν τον απαλλάσσει με κανέναν τρόπο απ' τις τερατώδεις εγκληματικές του ευθύνες, που επισείουν μέχρι και την ''εσχάτη των ποινών''!).

     Με βάση ποιά κριτήρια και ποιές έρευνες ήξεραν εναντίον ποιού λαού έπρεπε να εφαρμόσουν το πείραμα;
     Με άλλα λόγια, ένα τόσο κολοσσιαίο και κεφαλαιώδους σημασίας για την Νέα Τάξη πείραμα, δεν μπορεί να στηρίζεται στην τύχη, χωρίς μελέτη και χωρίς δεδομένα!
     Πώς λοιπόν ήξεραν ότι αυτός ο συγκεκριμένος λαός, ο τάχα ρέμπελος και ανυπόταχτος, θα αποτελέσει το πιό υπάκουο, το πιό άνευρο πειραματόζωο;
     Ή μήπως αντίθετα, διάλεξαν επίτηδες τούτον τον λαό ως ρέμπελο κι ανυπότακτο, για να δοκιμάσουν το πείραμα στις πιό ακραίες συνθήκες..
     ..και έπεσαν (ευχάριστα γι αυτούς) έξω στις προβλέψεις, βρίσκοντας εν τέλει έναν λαό μαλθακό και παραδομένο, έρμαιο των σειρήνων του ευδαιμονισμού;

     Αναπάντητα, προς το παρόν, ερωτήματα αλλά και χωρίς νόημα πιά η απάντησή τους.
     Το ερώτημα του οποίου η απάντηση έχει ζωτική σημασία είναι:
     Γίνεται τώρα τίποτα; Μπορούμε να γλυτώσουμε απ' όλο αυτό;

     Βεβαίως!
     Ας ρίξουμε μιά ματιά αυτές τις μέρες προς την Ουκρανία..
     Στον λαό της και την αντιπολίτευσή της..
     Θα πάρουμε μιά ιδέα!..

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Βροχερή ομορφιά..

     Όμορφη χειμωνιάτικη Κυριακή,
με τη βροχή της, με τις μπόρες της,
με τ' άσπρα τα μπαμπακωτά της σύννεφα, και τ' άλλα τα πιό μαύρα..
     ..με τα όλα της..

     Χαρείτε τη, με φίλους κι αγαπημένους, 
     ..με ανοιχτά μάτια στην ομορφιά του κόσμου, κι ανοιχτά μυαλά για έναν καλύτερο κόσμο..

     Καλή Κυριακή!..

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Αυτοί είμαστε!..

     Κοιτάξτε καλά την φωτογραφία δίπλα.
     Αυτοί είμαστε!
     Αυτοί ακριβώς είμαστε!

     Ο περήφανος τάχα και περιούσιος(!), και απροσκύνητος(!!) λαός της γης..
     ..ένα μάτσο ραγιάδες!
     Ένα μάτσο προσκυνημένοι ραγιάδες!

     Που αφού εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε συμφωνήσει ότι μας κυβερνούν δωσίλογοι, αφού σε όλους τους τόνους λέμε ότι έχει καταπατηθεί το Σύνταγμα και ότι ζούμε σε ένα καθεστώς άτυπης δικτατορίας,
     ..ότι έχουμε χάσει την εθνική μας ανεξαρτησία, και ότι είμαστε κι επίσημα πλέον προτεκτοράτο, εφ' όσον  στην Κομισιόν και όπου αλλού, παραδέχονται πως πρέπει να συμφωνήσουν και εξωχώρια κέντρα εξουσίας για να κάνουμε τούτο ή το άλλο,
     ..αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε βρισιά, κι έχουμε εκτοξεύσει κάθε κατάρα εναντίον των πολιτικών απατεώνων και οιονεί προδοτών που κυβερνούν την χώρα,
     ..ενώ ορκιζόμαστε εκδίκηση, Ειδικά Δικαστήρια, φυλακές και αγχόνες για τους υπεύθυνους της καταστροφής της χώρας και την εξαθλίωση των πολιτών..

     Δεν τολμάμε μετά όχι να βγούμε στους δρόμους επ' αόριστο,
     ..όχι να φτύνουμε δημόσια κι όπου τους βρούμε, τους μνημονιακούς τού ''ναι σε όλα'' πολιτικούς,
     ..όχι να τους αναγκάσουμε να παραιτηθούν και να φύγουν κατατρεγμένοι, νεκρώνοντας με απεργίες γενικές και διαρκείας την οικονομική ζωή της χώρας,

     ..αλλά δεν τολμάμε ούτε καν κρυφά, κατ' ιδίαν, ιδιωτικά, χωρίς να μας βλέπει κανείς..
     ..ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ ΚΑΙ Ν' ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΝΑΛΙ, όταν οι ''γκαιμπελίσκοι  των 8'' του συστήματος απλώνουν την προπαγάνδα τους και τα θανατηφόρα για το μυαλό μας όπλα του ψεύδους, της διαστρέβλωσης και του φόβου!

     Όπου να γυρίσεις και όπου και να σταθείς σ' αυτή την χώρα, απ' τις 8 ως τις 10 το βράδυ, οι τηλεοράσεις του ραγιά είναι συντονισμένες σε ''μεγκάλα'' και ''ουράνια'' κανάλια!
     Χώρια τα πρωϊνά!..
     Χώρια η μεσημεριανή αποβλάκωση!..

     Αυτοί είμαστε!..
     Ούτε την μικρούλα επανάσταση του αντίχειρα στο κουμπάκι του κοντρόλ, δεν τολμάμε να κάνουμε!..

     Ορμάτε Ούννοι!.. Ορμάτε Βησιγότθοι!..
     Έλληνες δεν υπάρχουν πιά!..
   
   

     

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ο Τζάμπας (μάγκας)..

     Κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους, έως ένα έτος από τη πρόσληψή τους, προκειμένου να δίνεται ισχυρό κίνητρο στις επιχειρήσεις και προγράμματα επιδότησης, προτείνει το ΚΕΠΕ..
     ..που του το πρότεινε η τρόϊκα!


     Δεν έχει κλείσει χρόνος που ''αυτός που νομίζει πως είναι πρωθυπουργός'', δεσμεύτηκε για το ύψος (ή το βάθος;) του κατώτατου μισθού.
     Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο για την ποιότητα του ανδρός (μη χ@σω!) περιττεύει!

     Βέβαια θα βγούν οι ''καθαρίστριες υπηρεσίας'' στα κανάλια και θ' αρχίσουν το μπούρου-μπούρου:  ''Ξέρετε, οι ανάγκες..'',  ''Μακροπρόθεσμα θα είναι προς όφελος..'',  ''Μόνον για ένα χρόνο..'' και πάει λέγοντας.
     Όλοι μας όμως υποψιαζόμαστε ότι εκείνο το ''για ένα έτος'', εύκολα με μία υπουργική απόφαση που θα αρχίζει:  '' Παρατείνεται κατά ένα έτος..'', θα παρατείνει την ''τζάμπα'' εργασία για δύο έτη, για πέντε, ή για πάντα!
     Όπως κι εκείνο το: ''για νέους'', πάλι με υπουργική απόφαση που θ' αρχίζει:  ''Κατόπιν επιτυχίας του μέτρου, επεκτείνεται..'', επίσης εύκολα θα συμπεριλάβει όλους τους εργαζόμενους!

     Είναι ο κλασσικός τρόπος κοροϊδίας του λαού από έναν πολιτικό απατεώνα, το επιτελείο του και την κυβέρνησή του.
     Πρώτα σε μπουκώνουν με δίωρες αναλυτικές χρυσαυγιάδες και ξηροδιάδες στα δελτία των 8,
     ..και στα πεντάλεπτα ''ψιλά'' σου πετάνε υπέρογκους φόρους, εγκληματικά πρόστιμα, νέα μέτρα, κατάργηση κατώτατων μισθών, νέες μεθόδους(πσσσσ!) αξιολόγησης των (προς απόλυση) δημοσίων υπαλλήλων, ξεπούλημα ΔΕΗ, Αστέρα Βουλιαγμένης,
     ..όλα μαζί πατικωμένα κι αξεδιάλυτα, να μην καταλαβαίνεις γρί,
     ..και μετά βγάζουν τα αλαλάζοντα κύμβαλα, να μας αλαλιάσουν στην προπαγάνδα και στην πλύση εγκεφάλου!

     Συγχαρητήρια και πάλι σε όσους ψήφισαν τους εκλεκτούς παλιάνθρωπους που μας κυβερνούν!
     Συνεχίστε και στις εκλογές που έρχονται!..

    

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πάλι βιάζεσαι!..

      

     Πάλι το ταβάνι κοιτάς λεβεντάκο μου;
     Τί σου κάνει η συνήθεια!..

     Μη βιάζεσαι!
     Σε λίγους μήνες θάναι ξανά η μοναδική σου απασχόληση!..
   

Δεν φτάνει..

     Βέβαια, το να φύγουν, να ξεκουμπιστούν, να εξαφανιστούν από προσώπου πολιτικής ζωής, οι Πηλιογούσηδες, οι πολιτικοί και κοινοί απατεώνες, είναι το πρώτο βήμα, και το απαραίτητο.
     Όμως δεν φτάνει..

     Γιατί το θέμα δεν είναι η διαχείριση του χρέους και των μνημονίων με κάποιον άλλο τρόπο.
     Η ύπαρξη κάθε είδους μνημονίου αναιρεί την όποια εθνική ανεξαρτησία, και η διαχείριση ΑΥΤΟΥ του χρέους είναι ουτοπική.

     Το θέμα είναι η πλήρης κατάργηση των μνημονίων, ώστε να ξανακερδηθεί η αυτοδιάθεση της χώρας, ο επαναπροσδιορισμός του χρέους, και οπωσδήποτε η αλλαγή του μηχανισμού λειτουργίας του κράτους.
     Επακόλουθο θα είναι η αναδιοργάνωση της οικονομικής ζωής της χώρας (τί παράγουμε, τι παρέχουμε, τί εξάγουμε, τί επεξεργαζόμαστε και τί εισάγουμε),
     ..και ίσως και αλλαγή του πολιτειακού συστήματος (π.χ. από Προεδρευομένη σε Προεδρική δημοκρατία, διαχωρισμός του κοινοβουλίου σε Νομοθετική και Ελεγκτική  Βουλή, ή κάτι άλλο), και τέλος, αλλά σημαντικό:
      Πρέπει κάποτε να συζητήσουμε σοβαρά, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς καταστροφολογία, χωρίς εκβιασμούς και εκφοβισμούς, αν θέλουμε το ευρώ ή κάποιο άλλο νόμισμα. Αν μας συμφέρει το ευρώ ή κάποιο άλλο νόμισμα, αν υπάρχει οικονομική και εθνική σωτηρία για την χώρα μας με το ευρώ ή με κάποιο άλλο νόμισμα.

     Αυτή βεβαίως είναι μία συζήτηση που έπρεπε να είχε γίνει πριν δεκαπέντε χρόνια (πριν την είσοδο στο ευρώ), αλλά δεν έγινε για τους γνωστούς λόγους και τα γνωστά συμφέροντα.

     Μία απλή εναλλαγή τρόπου διαχείρισης των μνημονίων και του συγκεκριμένου χρέους, αργά ή γρήγορα θα μας φέρει μπροστά σ' αυτό το δίλημμα,  βίαια όμως,  χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ανάλυση, καμία συζήτηση και κανένα οργανωμένο σχέδιο.

     Κι αν για τους αγύρτες διαπλεκόμενους που μας κυβερνούν, καθώς και για ''συμφέροντα'' και τους δανειστές, αυτό είναι κάτι που δεν τους θίγει, και ίσως να το επιδιώκουν κιόλας,
     ..για μας, για τον λαό, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

     Γι αυτό μαζί με την έξωση των κατσαπλιάδων απ' την εξουσία,
     ..θα πρέπει ν' ανοίξουν όλες οι συζητήσεις για όλα τα θέματα!

     Άλλη ''διαχείριση'' δεν αντέχει ο τόπος και ο κόσμος!..
    

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Τρώες..

''Είν' η προσπάθειές μας, των συφοριασμένων·
είν' η προσπάθειές μας σαν των Τρώων.
Κομμάτι κατορθώνουμε· κομμάτι
παίρνουμ' επάνω μας· κι αρχίζουμε
νάχουμε θάρρος και καλές ελπίδες.

Μα πάντα κάτι βγαίνει και μας σταματά.
Ο Αχιλλεύς στην τάφρον εμπροστά μας
βγαίνει και με φωνές μεγάλες μας τρομάζει
.--''..
(Τρώες, απόσπασμα, Κων/νος Π.Καβάφης  1905) 

     Σε τούτο μοιάζουμε κι εμείς με τους Τρώες, όχι ίσως τους ιστορικούς, αλλά τους μυθικούς:
     Φέραμε μέσα στην ''πόλιν'' τον Δούρειο Ίππο!
     Γκρεμίσαμε μάλιστα, όπως εκείνοι, μέρος των τειχών για να περάσει!
     Αλαζόνες, ότι φοβίσαμε τον εχθρό..
     Επιπόλαιοι, που δεν ακούσαμε τον Λαοκόοντα: ''Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας''!
     Ασύδοτοι, στο γλεντοκόπι και στη χαρά, που πέσαμε για ύπνο..
          
     Και βγήκαν απ' την κοιλιά της ψεύτικης, ξύλινης δημοκρατίας, δεκάδες ''αχαιών'' πολιτικών, κι άνοιξαν τις πύλες να μπούν κι άλλοι, αγριεμένοι, διψασμένοι για αίμα, ν' αλώσουν την ''Τροία'', να σκοτώσουν, να λεηλατήσουν!

     Εάλω η Πόλις.
     Έπεσε η Τροία .
     Κατέρρευσε η Ελλάδα..

     Πέσαμε σαν τους Τρώες από δικό μας λάθος, ένα και ολέθριο:
     Εμπιστευτήκαμε τους ''Δαναούς''! Τους ''Αχαιούς'',  
     ..τους ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ πολιτικούς!

     Μπορούμε να το διορθώσουμε; Μπορούμε να μην το ξανακάνουμε;
     Θα το δούμε στις εκλογές..
    
    

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Το κτήνος..

     Το ''σύστημα'' μαίνεται.
     Τέσσερεις μήνες πριν τις εκλογές, και το κτήνος άρχίζει να δείχνει και πάλι τα δόντια του.
     Οσμιζόμαστε την βρωμερή ανάσα του..

     Αγριεμένο απ' την προοπτική να χάσει την λεία του, την εξουσία, την ασυδοσία, την ατιμωρησία, μαίνεται.

     Ήδη χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιήσει ακόμα, τα πάντα: απειλές, εκφοβισμούς, αθεϊες και θεϊσμούς, τρομοκρατίες και ''τρομοκρατίες'', εκβιασμούς, αποκλεισμούς,
     ..επισείει κινδύνους φασισμού, αναρχίας και εκτροπής.
     Πας μη ''κτήνος'' επικίνδυνος!

     Αναμενόμενο!
     Τα περιφερειακά ''κτήνη υπηρεσίας'' των ΜΜΕ, έχουν πετάξει ήδη πάνω στο τραπέζι και στις ειδήσεις των 8, οπλισμούς και γιάφκες νεοφασιστών, τα προσωπικά πιστεύω του καθενός, τρομοκράτες σε απ' ευθείας σύνδεση και σε ''κονσέρβα'', να βλέπει το πόπολο και να λουφάζει!

     Πίσω απ' τον θόρυβο όμως  του τρομοκράτη (ή  ''τρομοκράτη'';) δεν ακούστηκε ότι ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, του εθνικού εργολάβου, και του εθνικού προστάτη (νταβατζή) του συστήματος!
     Δεν ακούστηκε το μούγκρισμα της φωτιάς σε φτωχά διαμερίσματα και σπίτια, που έκαψε αυτούς που κρύωναν..
     Δεν ακούστηκε ο γδούπος του κορμιού του αυτόχειρα που πήδηξε από απελπισία..
     Δεν ακούστηκε ο επιθανάτιος ρόγχος του ανασφάλιστου, που πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο..

     Ακούγονται μόνον οι υλακές του ''κτήνους''!
     Αναμενόμενο!

     Όμως αναμενόμενο είναι αυτή τη φορά, σ' αυτές τις εκλογές ο λαός να σκοτώσει το ''κτήνος''. Να συνειδητοποιήσει ότι εδώ ταιριάζει περισσότερο από ποτέ το ''ο θάνατός σου η ζωή μου'', και να το τελειώσει.
     Να μην ακούσει τα σκουξίματα, τις υλακές και τους βορβορισμούς,
     ..παρά ν' αφουγκραστεί τον πόνο μέσα του. Τον δικό του και του διπλανού του.
     Και να το τελειώσει!..
    

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Εκεί που συναντιέται ο λαός..

        Όπου κι αν πας, όπου κι αν γυρίσεις, ακούς πιά ένα μόνιμο ερώτημα, μιά αγωνία: ''Τί θα απογίνουμε;''..

     Η απόγνωση στην πρώτη γραμμή. Οι άνθρωποι πιά συνεννοούνται με τα μάτια..
     Ξέρουν.
     Δεν χρειάζεται να μιλήσεις..
     Σε ρωτούν, τί κάνεις; πώς πας;  και δεν περιμένουν απάντηση.
     Κουνούν το κεφάλι: ''και μη χειρότερα..''
     Και τα χειρότερα κάθε μέρα έρχονται. Κάθε μέρα. Και έρχονται..

     Ένας λαός που συναντήθηκε πάνω απ' την  θλίψη και την απελπισία.

     Και τα σκουλήκια την δουλειά τους..
     Να ροκανίζουν συνέχεια την χώρα, την κοινωνία, την ζωή των πολιτών.
     Να μειώνονται τα έσοδα του κόσμου, και να αυξάνονται οι φόροι,
     ..να πεθαίνουν άνθρωποι από αδυναμία προμήθειας φαρμάκων,
     ..άλλοι να πεθαίνουν στ' ασθενοφόρα γιατί δεν τους δέχονται τα νοσοκομεία ως ανασφάλιστους (και πώς να έχεις ασφάλεια με τόσους μήνες στην ανεργία;),
     ..παιδιά να πηγαίνουν νηστικά στα σχολεία και εκεί να τρέμουν απ' το κρύο, γιατί το ανθρωποειδές του υπουργείου οικονομικών δεν θέλει τάχα να θερμαίνουν οι πλούσιοι τις πισίνες τους! 
     (Οι πλούσιοι, ω υπάνθρωπε, πλούσιοι είναι! Θα θερμάνουν τις πισίνες τους ακόμη κι αν πάει το πετρέλαιο εκατό ευρώ το λίτρο, ελεεινέ υποκριτή! Εγκληματία!)

     Δεκατέσσερεις και μισό χιλιάδες εργαζόμενοι, περιμένουν την απόλυσή τους μέσα στο 2014!
     ΤΟ SUCCESS STORY ΣΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΙΜΑ,  άθλιε εγγονέ της μεγάλης Πηνελόπης!
     Όλοι σας εκεί πάνω βρωμάτε σαπίλα και υπόνομο!

     Οι άνθρωποι συνεννοούνται πιά με τα μάτια.
     Ο λαός συναντήθηκε πάνω απ' την θλίψη. (Ο λαός. Οχι τα κόμματα. Όχι οι ''αρχηγοί''!)

     Να τρέμετε την στιγμή, που ο λαός μόνος του, χωρίς κόμματα και αρχηγούς, θα συναντηθεί κάτω από μια γαλανόλευκη σημαία,
     ..πάνω και υπεράνω της θλίψης και της απελπισίας του.

     Σκορπίστε τώρα απόγνωση.
     Και θα θερίσετε τον δικό σας όλεθρο!..

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κρυολόγημα..

     Καλή η φύση, αλλά..

..άμα κόβεις ξύλα όλη μέρα..

..δεν μπορείς να πηγαίνεις μετά κατ' ευθείαν στο γήπεδο, γιατί..

..ξυπνάς την Κυριακή ''τούμπανο'', και μένεις όλη μέρα στο κρεβάτι!..

     Καληνύχτα..

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ωδή, οργή, και καταδίκη..

     Οι αστοί κάτοικοι των μεγάλων πόλεων δεν καταλαβαίνουν, ή μάλλον δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν καθημερινά, το μέγεθος του εγκλήματος που συντελείται.
     Οι αισθήσεις τους και τα αισθητήριά τους έχουν αμβλυνθεί από την καθημερινή γκριζάδα, την μιζέρια, την βρωμιά και την κακογουστιά, την αθλιότητα και την απελπισία που αντικρύζουν. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή το ίδιο: ασχήμια,γκρίζο και απόγνωση..
     Σου λέει, στο κάτω- κάτω και τί θα μας πάρουν; Την μιζέρια ή την κατάθλιψη;

     Οι υπόλοιποι εμείς, που κατοικούμε την μικρή επαρχία και την ύπαιθρο, και βιώνουμε το καθημερινό θαύμα και την ομορφιά της φύσης που κόβει την ανάσα, έχουμε μιά διαφορετική επίγνωση της κλεψιάς και της προδοσίας που επιχειρείται.

     Όταν βλέπεις κάθε μέρα πηγαίνοντας στην δουλειά σου, την πρωϊνή πάχνη στα χόρτα και στους αγρούς,
     ..τα πουλιά να πετούν χαμηλά, κοντά στην μάνα γή, να ξεφύγουν απ' το πρωϊνό κρύο,
     ..τα δέντρα και την φύση ν' ανασταίνεται μετά την βροχή,
     ..το τοπίο ν' αλλάζει καθημερινά και κάθε ώρα, ανάλογα με τις εποχές,
     ..τα σύννεφα μαύρα, ή άσπρα, ή κουρελιασμένα απ' τον άνεμο, ν' ανοίγουν και να κλείνουν την αυλαία τ' ουρανού,
     ..την θάλασσα ανταριασμένη, ή γαλήνια, άσπρη και βουερή απ'τα κύματα, ή λαμπερή, χρυσαφένια, μαβιά ή κόκκινη, να σε καλεί ή να σε διώχνει,
     ..τα βουνά άφαντα πίσω απ΄ την ομίχλη και το πούσι, ή μεγαλόπρεπα, να ξεχωρίζεις ένα-ένα δέντρο τους από μακριά, μέσα στην διάφανη, κρυστάλλινη ατμόσφαιρα,
     ..και τον ήλιο!..
     ..αυτόν τον ελληνικό ήλιο να φεγγοβολά, ή να υπονοείται μέσα απ'τα σύννεφα..
     ..αλλά πάντα εκεί, έτοιμο να ξαναλάμψει, να ζεστάνει, ν' αναστήσει, να συγχωρήσει και να τιμωρήσει,

     ..όταν εντέλει βλέπεις την ελληνική φύση μεσ' την θεϊκή ομορφιά της να προχωράει αγέρωχη στον χρόνο, αδιάφορη για την ασχήμια και την κακία των ανθρώπων, παντοδύναμη και τρυφερή συνάμα..

     Σιχαίνεσαι ακόμα περισσότερο τους προδότες!
     Οργίζεσαι μέχρι θανάτου με τους αλητήριους που θέλουν να κλέψουν απ' τους αιώνιους κάτοικους αυτής της φύσης, την αιώνια αυτή ομορφιά.

     Εσείς οι κάτοικοι των πόλεων, βγείτε λίγο, όσο και όπως μπορείτε στην φύση!
     Γονατίστε στην γή, πιάστε το υγρό χώμα, αγκαλιάστε ένα δέντρο, μιλήστε στα ζώα, μυρίστε, ανασάνετε, δείτε, αγαπήστε την Ελλάδα, ερωτευτείτε τον τόπο μας,
     ..και ορκιστείτε,
     ..ότι θα περάσουν από πάνω μας όσοι άτιμοι θελήσουν να μας τον πάρουν, και ότι η τιμωρία τους θα είναι φρικτή:

     Είτε κλειστούν σε μπουντρούμια, 
     είτε εξοριστούν, να ζήσουν σε πλούσια σαλόνια, μακριά απ' τον ιερό τόπο..

     Αυτόν τον ήλιο, αυτή την φύση, δεν θα την ξαναντικρύσουν!
     Θα παραμείνουν εφ' όρου ζωής αποσυνάγωγοι της ομορφιάς και του μεγαλείου,
     ..σαν πραγματικά ανθρώπινα σκουλήκια..
   
    

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Του Αγίου Αντωνίου, βοήθειά τους..

     Μήνυμα απέστειλαν οι δανειστές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου  ανεβάζει στα 14 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό ''κενό'' της Ελλάδας για την περίοδο 2014-2015, και προαναγγέλει την κάλυψη του με νέο δάνειο-μνημόνιο!

     Το ότι το έστειλαν ''υπ' όψιν Αντώνη'', σε μορφή ευχετήριας κάρτας με χαρούμενες φατσούλες, και με ευχές ''Να ζήσεις ψευτράκο και Χρόνια Πολλά'', δεν αλλάζει και πολλά πράγματα..

     Η πρόσδεση των Ελλήνων στα γαμψά νύχια των τοκογλύφων για καμιά πενηνταριά χρόνια ακόμα, με την ευγενική χορηγία του ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΤΟΞΟΥ, σε λίγο θα είναι γεγονός.

     Ας έχουν όμως υπ' όψιν τους οι επίδοξοι άρπαγες της χώρας, του ορυκτού της πλούτου και της περιουσίας των ελλήνων πολιτών, ότι..
     ..οι υπογραφές μίας ήδη κυβέρνησης μειοψηφίας,  ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

     Ας έχουν υπ' όψιν τους ο εορτάζων σήμερα ''πρωθυπουργός''  και ο προσκολλημένος πάνω του χυδαίος υστερικός, ότι έχουν τόσο επιβαρύνει την θέση τους..
     ..που θα χρειαστούν μάλλον πολύ περισσότερα απ' την συνδρομή του Αγίου Αντωνίου για να την ''βγάλουν καθαρή''!

     Οι κραδασμοί της οργής της ελληνικής κοινωνίας,
     ..με όλες αυτές τις (κατόπιν εορτής) αποκαλύψεις της ληστείας που υπέστη το Δημόσιο απ' τα διαπλεκόμενα συμφέροντα,
     ..με την κακοδιαχείρηση και σπατάλη του κράτους ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ,
     ..με την προσπάθεια επιβολής δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς επιγόνων των εγκληματικών πολιτικών (και άλλων) οικογενειών που κατάστρεψαν την χώρα,
     ..με την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ και αποφυγή ελέγχου στην οικονομικοπολιτική προνομιούχα κοινωνική τάξη αξιωματούχων (σοβιετιστί: νομενκλατούρα) που μας κυβερνάει,
     ..με την απίστευτη τέλος και ασίγαστη πολιτική υποτέλειας και προδοσίας,
     ..οδηγούν ακάθεκτα προς έναν μεγάλο πολιτικό σεισμό, που θα εκδηλωθεί στις εκλογές που έρχονται.

     Φοβούμαστε ότι όλοι οι άγιοι του εορτολόγιου δεν θα τους είναι αρκετοί..
     Και γιατί ν' ασχοληθούν άλλωστε,
     ..άγιοι άνθρωποι,
     ..με σιχάματα!..

    

    

    

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Λαοφιλίες και...κουτοπονηρίες!..

     Υπερήφανο το κυβερνητικό στρατόπεδο ανακοίνωσε ότι τις προάλλες κατά τις 10.30' το βράδυ, ο ''πρωθυπουργός'' πεζός και μόνος του (εννοούν ότι δυό-τρείς της προσωπικής του φρουράς ήταν καμιά πενηνταριά μέτρα πίσω του), βγήκε απ' το Μαξίμου και πήγε ως το Χίλτον, όπου είχε κάποια συνάντηση.

     Και γιατί περηφανεύονται;
     Μα, γιατί έφτασε σώος!
     Τέτοια εμπιστοσύνη στην πολιτική τους και την λαοφιλία τους!

     Αλλά, λεβεντάκο μου, εκείνη την ώρα που βγήκες εσύ για περπάτημα, και σ' εκείνη την περιοχή, κυκλοφορούν μόνον κάτι περίεργοι και κάτι μεγαλοαστοί που βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους!
     Είσαι όμως και κουτοπονηράκος, γιατί αν στην έπεφτε κανείς με κανά γιαούρτι, ή με κανά στυλιάρι (θεός φυλάξοι!)..
     ..την άλλη μέρα η μισή αντιπολίτευση θα είχε βγεί εκτός νόμου, και η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε στηθεί στα κάγκελα ως ''υποθάλπτουσα'' αστικό αντάρτικο!

     Αν θες να μετρήσεις πραγματικά την λαοφιλία σου, και να πείσεις κι εμάς,
     ..πάρε τα κανάλια σου και τους μπράβους σου (διότι εμείς σε θέλουμε γερό και δυνατό όταν καθίσεις στο σκαμνί, κι όχι να την βγάζεις στο νοσοκομείο των φυλακών κάθε τρείς και λίγο),
     ..και τράβα, ώρες αιχμής στην Βαρβάκειο αγορά, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Κυψέλη, στο Παγκράτι, στην Δραπετσώνα, στο Περιστέρι,
     ..και μετά έλα να το συζητήσουμε!

     Άντε πιά με τα επικοινωνιακά σας τερτίπια και τις βλακείες σας κάθε τόσο!
     Που νομίζετε ότι αυτά θα σας σώσουν!

     Δεν ξέρω αν το λένε και στο χωριό σου,
     ..αλλά σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει ένας παιγνιώδης αφορισμός, υπό τύπον ερώτησης:

     ''Κλ@νει, ρε, ο πεθαμένος;''..

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή..

     ''Την πρόθεσή της να κλείνει τα σχολεία κάθε χρόνο για μια εβδομάδα μετά την Καθαρή Δευτέρα, εξέφρασε η κυβέρνηση μέσω δημοσιευμάτων, έπειτα από πρόταση των ξενοδόχων χειμερινών προορισμών. Βασικό τους επιχείρημα, η δυνατότητα των Ελλήνων να πάνε για σκι και χουχούλιασμα στα σαλέ με τζακούζι.''

     Λογικόν!
     Διότι σου λέει, μπορεί το '13 να μην ήταν και τόσο καλή χρονιά, κι ο κόσμος να μην πήγε για σκι τα Χριστούγεννα,
     ..ενώ τώρα το '14, με την ανάπτυξη, την έξοδο απ' την κρίση και όλα αυτά, όλο  και  θα περισσέψει κανά ευρώ για κανά Πήλιο, Βέρμιο, καμιά Αράχωβα, έστω για τα Τρίκαλα Κορινθίας βρε παιδί μου!

     Επίσης η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο αίτημα των ιδιοκτητών καφετεριών ανά την επικράτεια, σκέπτεται να μειώσει κατά μία ώρα το πρωί και μία το μεσημέρι το διδακτικό πρόγραμμα, ώστε να διευκολύνονται οι μαθητές  να παίρνουν την φραπεδιά τους, να αυξηθεί η κίνηση στην αγορά, να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, και να πάνε στο διάολο κρίση και μνημόνια μιά ώρα αρχύτερα!

     Όσοι δεν λιποθυμήσετε απ' τα γέλια, μπορείτε να εξοργιστείτε ελεύθερα!
     Οι άνθρωποι είναι απολύτως παπατζήδες, τυχοδιώκτες κι επικίνδυνοι!

     Όχι μόνον προσπαθούν να μαζέψουν ψηφαλάκια απ' όπου μπορούν, έστω και εις βάρος της ήδη διαταραγμένης Παιδείας, όπου αντί για εντατικοποίηση και αναδιάρθρωση ευαγγελίζονται τεμπελιά και αραλίκι,
      ..αλλά και ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ τον λαό, γιατί ενώ γνωρίζουν την κρίση, την ανέχεια, την απελπισία που επικρατεί στην κοινωνία..
     ..υπονοούν ότι ''λεφτά υπάρχουν'' για χειμερινές διακοπές και απολαύσεις!

     ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ με τις πράξεις τους ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!
     Γελούν μέσα τους για το μακάβριο χιούμορ τους, και την αφοπλιστική (νομίζουν) ευρηματικότητά τους!

     Αλλά θάρθει κι η ώρα!
     Που κι εμείς θα γελάσουμε. 
     Που θα πάμε για σκί..
     ..κι αυτοί για ξεσκί..!

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

In Lamogia We Trust! (εμπιστευόμαστε την λαμογιά!)..*

     Την σημερινή φωτογραφία μπορείτε να την εκτυπώσετε να την μεγεθύνετε, και να την κρεμάσετε κάπου, όπου να την βλέπετε κάθε μέρα, για να σας υπενθυμίζει ποιός είναι ο κατά συντριπτικό ποσοστό υπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας!

     Είναι το μεγαλύτερο πολιτικό άθυρμα μετά τον ιδρυτή του ΠαΣοΚ, του οποίου οι πολιτικοί επίγονοι, αυτό το βρωμερό πολιτικό σπέρμα, κυβερνούν ακόμη,
     ..διασπαρμένοι σε όλες τις βαθμίδες του κρατικού μηχανισμού από υπουργοί έως γραμματείς ταμείων, οργανισμών και υπηρεσιών, σύμβουλοι  υπουργείων και τραπεζών  και όπου αλλού μπορεί να υπάρξει καίριο πόστο, αλλά και πόστο ρεμούλας και αρπαχτής!

     Το άλλο, ογκώδες πολιτικό σκύβαλο της φωτογραφίας, είναι θαυμαστής των επιτευγμάτων του πρώτου, wannabe (ο θαθελενάναι) συνεχιστής του ανίερου έργου του, και προσφάτως..
     ..ο διαπρύσιος υποστηρικτής της αυτόνομης καθόδου της γκόλουμ-υποκινούμενης  ''κίνησης των 58''  ή  ''Ελιάς'', στις φετινές ευρωεκλογές!
     Σου λέει: ''Μιά και εγώ θα εισπράξω το μακρύτερο στις εκλογές, ας κρυφτώ πίσω από την ψευδώνυμη ''κεντροαριστερή'' φάρσα!''
     Μεγαλειώδες ήθος, μεγαλειώδους πολιτικού κοπρίτη!

     Δυστυχώς αυτά τα πολιτικά εμέσματα, οι καταστροφείς της χώρας, υπάρχουν και δρουν ακόμα, είτε εμφανώς, είτε υπόγεια, ''εν κρυπτώ και παραβύστω'',
     ..ροκανίζοντας ό,τι ακόμα έχει απομείνει από τον κοινωνικό, οικονομικό και Εθνικό ιστό της χώρας.
     Με την δική μας ανοχή και αδιαφορία!
     Στηριζόμενοι στην δική μας εγκληματική ανεκτικότητα!

     Η πρώτη μας ευκαιρία για να τους δείξουμε ότι τους θυμόμαστε, ότι τους γνωρίζουμε, ότι ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ..
     ..θα μας δοθεί στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές του Μαίου.
     Ας την αξιοποιήσουμε εξαφανίζοντάς τους!..

     *Στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου των ΗΠΑ αναγράφεται η φράση ''In God We Trust'' (εμπιστευόμαστε, επαφιόμαστε στον Θεό).
     Στο σήμα της κίνησης των ''58'', όποιο κι αν είναι αυτό, ας αναγράφεται η φράση του τίτλου!..
     

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ήταν πολλά τα λεφτά Άρη..*

΄    Δεν θα σταθούμε στα ποσά, τα οποία ήταν έτσι κι αλλιώς τεράστια,
     ..και ικανά να καταστρέψουν, όπως και κατέστρεψαν, την οικονομία μίας μικρής χώρας.

     Θα σταθούμε στην ηθική πλευρά του πράγματος. Ή μάλλον στην ανήθικη!

     Την τριακονταετία 1981-2011, με εικοσιδύο χρόνια κυβερνήσεων ΠαΣοΚ, και οκτώ Νέας Δημοκρατίας, η διάβρωση του κράτους από διάφορους επιτήδειους τύπους υπήρξε καταλυτική.

     Οι άνθρωποι αυτοί με όλων των ειδών τις λοβιτούρες και τις απατεωνιές, με μίζες, εργολαβίες, αναθέσεις, συμβάσεις, δάνεια και θαλασσοδάνεια, διαχείριση Κοινοτικών πόρων, διορισμούς, συμβούλια, συνέδρια, έξοδα παράστασης, προώθηση lifestyle, εξαγορές συνειδήσεων και φονικών χεριών,
     ..κατάφεραν να γονατίσουν την (ρηχή) οικονομία της χώρας και να την οδηγήσουν στην ουσιαστική πτώχευση, και άμεση εξάρτηση από εξωχώρια κέντρα εξουσίας.

     Το χειρότερο όμως είναι ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι αυτοί, όλα αυτά τα χρόνια ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.  Άμεσα ή έμμεσα..
      Ως εθνικοί εργολάβοι και προμηθευτές, ή ως υπουργοί, γραμματείς, διοικητές τραπεζών, οργανισμών, δήμαρχοι, νομάρχες.

     Τό καταστροφικό είναι ότι ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ!

     Και το αισχρό και εντελώς ανήθικο είναι, ότι..
     ..όλοι αυτοί που σε κάποια περίοδο της ζωής τους έβλαψαν (ή βλάπτουν ακόμα) με κακουργηματικό τρόπο την χώρα και συνακόλουθα τον λαό της,
     ..ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ, ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

     Το θράσος το αντλούν από την απόκρυψη των ανομιών τους, με την μεταξύ τους σιωπή..
     Την ομερτά!

     Κι αν σήμερα μερικοί καμώνονται πως ευνοούν και προωθούν την κάθαρση, είναι για να διασώσουν τον εαυτό τους, και τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής και της κακουργίας..
     ..ελπίζοντας για ''στάχτη στα μάτια'' της κοινωνίας,
     ..και για ολική επαναφορά τους, σε κάποιες μελλοντικά πιό πρόσφορες γι αυτούς μέρες!

     Η θρυλική λοιπόν ατάκα του Καλογήρου * ''Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!'' στη ταινία ''Λόλα'' του 1964, που διαδραματίζεται στην Τρούμπα, και περιγράφει το ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών μεταξύ συμμοριών,
     ..θυμίζει παιδικό παραμύθι μπροστά στην σημερινή πραγματικότητα,
     ..όπου οι πολιτικές συμμορίες αλληλοσυνδεόμενες και αλληλοσυμπλεκόμενες με τις συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου,
     ..ξεκαθαρίζουν παλιούς λογαριασμούς,  με φόντο μιά αποσυντεθειμένη κοινωνία κι έναν λαό που βογγά και βρίσκεται στα όρια της υπομονής και στα πρόθυρα της εξαθλίωσης..

     Στην κρίση λοιπόν του λαού και των Ειδικών δικαστηρίων ΟΛΟΙ !..

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Όμορφη μέρα..

     Σήμερα ήταν μιά εξαιρετικά όμορφη χειμωνιάτικη Κυριακή..
     Με τον ήλιο της, την δροσιά της, τα λίγα συννεφάκια της, τα όλα της!

     Μέρα για βόλτα με φίλους, για καφεδάκι, ψιλοκουβεντίτσα, άραγμα στον ήλιο.
     Μέρα για περπάτημα στην φύση, για ν' ασχοληθείς με τον κήπο, για να ψαρέψεις απ' τον μώλο.
     Μέρα για να πάρεις τον γιό σου να πάτε για μπάλα, ή στο γήπεδο.
     Μέρα ν' αγναντεύεις την θάλασσα, να σκέφτείς, να θυμηθείς..

     Δεν ήταν μέρα ν' ασχολείσαι με παλιάνθρωπους, προδότες, κακορρίζικους και μαυρόψυχους, αλητήριους και απατεώνες, χυδαίους και ψευτόμαγκες..

     Αν κι αυτοί όλοι δεν σταματούν να καταστρέφουν την ζωή μας κάθε μέρα, όμορφη ή άσχημη, καθημερινή ή σχόλη. Με λύσσα  Με ένα ανθελληνικό μένος παράξενο ακόμα και για Εφιάλτες και Πηλιογούσηδες..
     
     Ας είναι!
     Τούτη την Κυριακή τους ξεγελάσαμε! Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου μαζί τους! Κάναμε ότι δεν υπάρχουν..
     Και αισθανθήκαμε για λίγο ελεύθεροι, όμορφοι, ακόμα κι ευτυχισμένοι!

     Τόχει αυτό ο ήλιος της πατρίδας μας:
     Αποκαθαίρει, εξαγνίζει, καθαρίζει ψυχή και νού..

     Δυναμώνει συνειδήσεις.

     Από αύριο πάλι, με την θέληση του ήλιου που μαζέψαμε σήμερα μέσα μας,
     ..θα παλέψουμε ν' αντισταθούμε  στο σκοτάδι που έχει κυκλώσει την χώρα μας.

     Καλό βράδυ Κυριακής!..

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Οι...χρήσιμοι τρομοκράτες..

     Παλιά, όταν κάποια απ' τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ βρισκόταν πολιτικά στριμωγμένη, κατά παράδοξο τρόπο ένα τρομοκρατικό χτύπημα (κατά προτίμηση της 17Ν), άλλαζε την καθημερινή ατζέντα, κι έστρεφε την προσοχή των ΜΜΕ και των πολιτών προς τα 'κεί!

     Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δηλαδή είτε με κάποια δολοφονία από ''αγνώστους'' (ακροδεξιούς; παρακρατικούς;), είτε πρόσφατα με την ''απόδραση'' τρομοκράτη-εκτελεστή της 17Ν (και άρα εν δυνάμει κίνδυνο(;) )..
     ..το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται τον τελευταίο ένα-ενάμισι χρόνο με την κυβέρνηση του μνημονιακού τόξου: 
     Η μπάλα, επικοινωνιακά, πετιέται στην εξέδρα!..

     Κι ενώ όλοι κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι προσπαθεί να αντιγράψει τρόπους και πολιτικές του Μεγάλου εκείνου Τυχοδιώκτη και ιδρυτή του ΠαΣοΚ..
     ..αντιθέτως βλέπουμε ότι εκείνος που προσπαθεί να ξεσηκώσει τα χούγια και τις πρακτικές εκείνου, είναι ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού και φερέφωνο της τρόϊκας!

     Το κακό βέβαια για τον ''πρωθυπουργό'' είναι ότι, ενώ προσπαθεί να αντιγράψει τον ολετήρα εκείνον..
     ..δεν διαθέτει και το ταλέντο εκείνου, τόσο στα ψέματα και στην δημαγωγία, όσο και στην ευχέρεια του να είναι προνομιακός συνομιλητής, κάποιων έστω, ''κύκλων'' στο εξωτερικό!

     Με δυό λόγια, εκείνον κάποιοι τον υπολόγιζαν, ενώ τούτον εδώ, όλοι, μέσα-έξω, τον θεωρούν ως αναλώσιμο, και ως τον ''χρήσιμο ηλίθιο'' που θα κάνει την βρώμικη δουλειά, και μετά θα τον πετάξουν στ' αζήτητα!

     Οι ''κορώνες'' του περί τρομοκρατίας, ακροδεξιάς απειλής, θεωρίας τον δύο άκρων, και πρόσφατα περί ευρωεκλογικού τάχα διακυβεύματος(!),
     ..μόνον θυμηδία ή οργή μπορούν να προκαλέσουν!

     Ανακάλυψε(!) την επικοινωνιακή χρησιμότητα των τρομοκρατών.
     Έπεται να ανακαλύψει την συνομωσία του ''Κοινού της Σιών'', των Ναϊτών ιπποτών, καθώς και των ''Πεφωτισμένων'',
     ..και ό,τι ακόμα θεωρήσει ότι μπορεί, έστω και για λίγο ακόμα, να τον διατηρήσει στην εξουσία!

     Απολαύστε τον όσο διαρκέσει ακόμα η γελοία του παράσταση..
     ..λίγους, ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ, μήνες..

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο υπόκοσμος ξαναχτυπά..

     Από τα πιό επίσημα χείλη εκτοξεύτηκε ο νέος εκβιασμός του πολιτικού υποκόσμου προς τον ελληνικό λαό.
     Είπε λοιπόν ο ''πρωθυπουργεύων'' στην χώρα και αρχηγός της κυβερνητικής Καμόρας:
     ''Το διακύβευμα των ευρωεκλογών θα είναι ''ναι'' ή ''όχι'' στην Ευρώπη!''

     Καινούργιος λοιπόν και ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ..
     ..από έναν πρωτοφανή πολιτικό απατεώνα, με συμπεριφορά και ηθική νταβατζή,
     ..που επιχειρεί πάλι να εκφοβίσει με ψέματα αυτούς που θεωρεί τις π@@@άνες του, δηλαδή έναν ολόκληρο λαό!

     Ο νέος εκβιασμός είναι εντελώς έωλος, αβάσιμος, ψεύτικος, παραπλανητικός.
     ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, με την στενή έννοια του όρου. Στις ευρωεκλογές οι πολίτες διαλέγουν ποιοί κι από ποιά κόμματα θα είναι οι εκπρόσωποί του στην Ευρωβουλή.

     ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
     Ταυτίζει δηλαδή ο εκβιαστάκος το κόμμα του (πρώην ΝΔ και νυν Πολιτικός Χειμώνας), με την Ευρώπη;

     Αυτό που σίγουρα διακυβεύεται είναι η ύπαρξη της άθλιας κυβέρνησής του και του ίδιου στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
     Γιατί όταν ο λαός στις ευρωεκλογές στείλει το κόμμα του κάτω από το 20%, και συνολικά το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟΞΟ κάτω απ' το 25-28%..
     ..το θράσος και η αναίδειά του προς την χώρα δεν θα αρκεί για να συνεχίσει να κυβερνά!

     Ως τότε βέβαια θα του αρκεί για να κυκλοφορεί και να εκβιάζει τους πάντες και τα πάντα, σαν εκβιαστής, σαν νταβατζής, σαν μπράβος της νύχτας,
     ..σαν κοινός απατεώνας!..
   

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Τράβα μου μία. Φωτογραφία..

     Πανηγυράκι για τα πανηγύρια!
     Τραβούσε ο υπουργός Μπάρμπι (της γνωστής οικογενείας των Μπάρμπηδων!) τον ''πρωθυπουργό'', λέει, φωτογραφίες με το κινητό του!
     Καλά που δεν του πέταγε και λουλούδια, από συνήθεια από τ' άλλα πολιτιστικά κέντρα που συχνάζει!

     Η Αυτού Χυδαιότης χαμογελούσε ευτυχισμένος που ακόμα είναι έξω. Είπε μάλιστα να το γιορτάσει κάνοντας ένα δωράκι στον εαυτό του, και αυτοανακηρύχθηκε ''αναπληρωτής πρωθυπουργός''!! Για πολλά γλέντια λέμε!

     Το πρωθυπουργεύον χανουμάκι της Μέρκελ είπε τις γνωστές παραληρηματικές, κακουργηματικές πα@παριές, διανθισμένες με μερικές καινούργιες.
     Είπε δηλαδή ότι επειδή οι έλληνες υποφέρουν απίστευτα (αυτό το τελευταίο το τόνισε γιατί μάλλον τώρα το πρωτοάκουσε), κι επειδή έχει πέσει το βιωτικό επίπεδο όσο σε καμία άλλη χώρα μετά τον πόλεμο, αφήνουμε πίσω μας την κρίση!!!

     Δηλαδή ρε αρχιπροδότη του λαού αυτό έφταιγε για την κρίση;
     Το υψηλό βιωτικό επίπεδο;
     Και τώρα που έπεσε το βιωτικό επίπεδο  ''όσο σε καμία άλλη χώρα μετά τον πόλεμο'', θα βγούμε απ' την κρίση;;;
     ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΒΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
     Και νομίζεις ότι η εσχάτη των ποινών θα είναι αρκετή για σένα και τ' άλλα αθύρματα;

     Κατά τ' άλλα κι από κεκτημένη ταχύτητα, ο τσικ-λεβέντης έκανε τα δικά του! Κάτι μαγκίτσες από δώ, κάτι έγερνε τον ώμο κατά κεί..
     ..οι ξένοι όμως που δεν σκαμπάζουν από τέτοια, νόμισαν ότι έπαθε καμιά ψύξη, και του είπαν τώρα που δεν έχει 25ευρω, να πάει να κοιταχτεί σε κανά νοσοκομείο! Μιλάμε για τρελά κέφια..

     Μετά, προδότες και Βησιγότθοι, όλοι μαζί, πήγαν στο Μέγαρο να εκπολιτιστούν.
     Ακούσανε και Θεοδωράκη, και τρίζανε πια τα κόκκαλα του Μίκη εν ζωή!! Τί αμαρτίες πληρώνει πιά κι αυτός ο άνθρωπος:
     Μία τον προτείνει το ΠαΣοΚ για πρόεδρο στην θέση του Ξεπουπούλια!
     Την άλλη καπηλεύονται την μουσική του για να δείξουν ότι είναι έλληνες και οι Πηλιογούσηδες!
     Έλεος πιά!

     Αργότερα πρέπει να πήγαν και για φαγητό, αλλά δεν μας το έδειξαν να μη ζηλέψουμε που έχει πέσει το βιωτικό μας επίπεδο!

     Και έφυγαν μετά τ' αφεντικά και έμεινε ο Αντωνάκης να καμαρώνει την Προεδρία του!
     Φτού σου, λεβέντη μου!
     Αλλά, φτού σου!!
     
     Άντε..
     ..και του χρόνου σπίτι σου!
     Για πάντα..
    

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

25 να 'ναι οι ώρες σας..

     Και γιατί ρε λεβέντες, αφού το μέτρο για τα 25 ευρώ ήταν καλό, το πήρατε πίσω άρον-άρον και το βάλατε υπόθετο;
      Εσείς δεν το ψηφίσατε, μόνοι σας, εν τω μέσω της νυκτός, και με κομματική πειθαρχία, και χειροκροτούσατε μετά;

      Πού είναι τώρα εκείνος ο ρεζίλης ο Γιατρουδάτος, που μόλις χθες έλεγε ότι είναι αναγκαίο για να μην ''μπαινοβγαίνουν οι τζαμπατζήδες τα βράδια στα νοσοκομεία''(!!!), να το υπερασπιστεί;
     Πού είναι ο τζουτζές υπουργός Υγείας να επιχειρηματολογήσει;
     Να χαθείτε Παλιάνθρωποι  (με ''Π'' κεφαλαίο)!

     Όλα τα μέτρα, όλους τους νόμους έτσι στο πόδι τους φτιάχνετε!
     Κι αν περάσουν πέρασαν.. Εις υγείαν των κορόϊδων!
     Αν όμως βρεθεί αντίδραση, τάχα ''κόπτεσθε δια το καλόν'' του πολίτη!
     Όλα πρόχειρα, όλα χωρίς δεύτερη σκέψη και μελέτη.. Σάμπως στο σβέρκο σας θα τα εφαρμόσετε;
     Τώρα πώς βρήκατε ''ισοδύναμα'', και μάλιστα μέσα σε μιά μέρα;

     Αλλά έτσι είναι το χούϊ σας. Ρίχνει ο ένας μία πορδή, σπεύδετε όλοι να πάρετε άρωμα και να συμφωνήσετε!
     Καμόρα Α.Ε.! Αρκεί να εισπράττετε!

     Βρέθηκαν όμως τώρα μερικοί πασόκοι που νομίζοντας ότι έτσι θα διασωθούν, απείλησαν τον αρχηγό τους: ''ή το παίρνεις πίσω ή σε σχολάμε!''. Πράγμα που σήμαινε ότι θα έπεφτε η κυβέρνηση.
     Βγήκε λοιπόν η Αυτού Χυδαιότης και είπε, θρασύτατα όπως πάντα: Την απόσυρση του μέτρου πρέπει να την πιστωθεί το ΠαΣοΚ!
     Τί να πιστωθεί ρε αρχικαραγκιόζη; Πριν δέκα μέρες δεν την ψηφίσατε, Παλιανθρωπότατε;

     Βγήκε και το πρωθυπουργεύον χανουμάκι των Βρυξελλών, και με προσωπική του πιά παρέμβαση(!!!), ανέστειλε το μέτρο! Για να διασώσει την κυβέρνηση και το τομάρι του. Όχι ότι τον έπιασε ο πόνος για τον λαό!
   
     Αυτή την παλιανθρωπιά και την κακουργία σας, και την διαστροφή και διαστρέβλωση των πάντων και κάθε αλήθειας, θάρθει ώρα που θα την πληρώσετε πανάκριβα..

     Γι αυτήν την ώρα ζούμε!..

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Απογειωνόμαστε; Απογειωθήκαμε; Κάτι τέτοιο..

     Η μπάλα πλέον έχει χαθεί!
     Ουδείς γνωρίζει πια τί πρόκειται να γίνει. Και εννοούμε βέβαια από τους κυβερνητικούς. Οι υπόλοιποι, υποψιαζόμαστε..

     Οι π@παριές πάνε κι έρχονται.
     Πότε βγαίνουμε στις αγορές το πρώτο εξάμηνο(!), πότε βγαίνουμε το δεύτερο (ποιός ζει ποιός πεθαίνει!), πότε του χρόνου (για νάχουμε πεθάνει μέχρι τότε στα σίγουρα)..
     Άλλοι ψηφίζουν το 25ευρω εισαγωγής στα νοσοκομεία, για να ζητήσουν μετά να μην ισχύσει!
     Το τρίτο (ή τέταρτο;) μνημόνιο εξαγγέλλει η τρόϊκα εξωτερικού, ενώ αυτή του εσωτερικού δεν ξέρει..
     ..κάτι άκουσε..
     ..κάτι ψιθυρίζει, θα δούνε τέλος πάντων!
     Κάτι άλλοι, κυβερνητικοί πάντα, λένε ότι θα χρειαστούμε άλλο ένα, άντε το πολύ δύο δις,
     ..κι άλλοι ότι χρειαζόμαστε άλλα δέκα δις ακατέβατα!
     Το success story του τσικ-λεβέντη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, διότι τώρα με την γενική απογείωση(!!) θα απογειωθεί κι αυτό..
     Τα έσοδα από την εξομοίωση του φόρου στο πετρέλαιο έπιασαν πάτο, αλλά το μέτρο ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο(!)  αφού οι πλούσιοι δεν έκαναν ζεστό μπάνιο στις πισίνες τους, αλλά πήγαν στα σπά των Άλπεων!
     Η ψυχική ανάταση για την εξάμηνη προεδρία της Ε.Ε. από την Ελλάδα έχει χτυπήσει κόκκινο, και γι αυτό σκέφτονται να δώσουν εργολαβία στον Εθνικό εργολάβο την κατασκευή  ''λαϊκών'' (πολυ)κατοικιών για να στεγάσουν όσους χάσουν τα σπίτια τους υπέρ της ανάπτυξης!
     Στο μεταξύ κάτι παλιοφυλάδες του εξωτερικού (όχι σαν τις δικές μας τις αξιόπιστες!), του τύπου ''Wall Street Journal'', ''New York Times'' κλπ, άρχισαν να ξαναεμφανίζουν άρθρα περί δραχμής, ''grexit'', και άλλα τέτοια, αλλά..
     ..τί ξέρουν αυτές από απογείωση;

     Η Ελλάδα στις αυγές του 2014  μοιάζει με ένα απέραντο αεροδρόμιο, για να μην πούμε κοσμοδρόμιο!
     Απογειωνόμαστε!..
     Εκτοξευόμαστε!..
     Προς τα κάτω..
     

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

''Memento mori''..*

     ''Δεν είμαι φαγώσιμος!'', δήλωσε ο υπουργός των Τραπεζιτών, σε άπταιστα πασοκικά ελληνικά..
      Και θα μπορούσε να συμπληρώσει:

     ''Δεν είμαι για φτύσιμο!'',
     ''Δεν είμαι ο δολοφόνος των παιδιών με το μαγκάλι, επειδή δεν θέλω να θερμαίνουν οι πλούσιοι τις πισίνες τους!'',
     ''Δεν είμαι ξεπουλημένο τομάρι, γιατί προσπάθησα στη ''ζούλα'' να περάσω τροποποίηση όπου ακυρώνονται πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ πετρελαϊκών εταιρειών!'',
     ''Δεν είμαι τοκογλύφος, που θα διπλασιάσω και θα τριπλασιάσω το πρόστιμο του κάθε κακομοίρη έλληνα που δεν θάχει να πληρώσει τα πλαστά χρέη που του χρεώνω για να μπορέσω του πάρω το σπίτι μεθαύριο!'',
     ''Δεν είμαι ο εκπρόσωπος της τρόϊκας στην Ελλάδα, ούτε ο αρεστός και δοτός των γερμανικών συμφερόντων, που με επέλεξαν και με επέβαλαν σαν υπουργό!'',

     ''Δεν είμαι, τέλος, αυτός που βρίσκεται πιό κοντά απ' οποιονδήποτε άλλο στο Ειδικό Δικαστήριο, αφού δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, και δεν έχω καμία βουλευτική ασυλία!''
     ''Τί είμαι όμως, και δεν το θυμάμαι;''

     Να του υπενθυμίσουμε λοιπόν εμείς αυτό που ξεχνάει:

     Ξεχνάει την  corona civica, την ''αστική κορώνα'' από ξύλο βελανιδιάς πάνω από την πόρτα του..
     Την κορώνα αυτή που στην αρχαία Ρώμη συνήθως κρατούσε κάποιος πάνω από το κεφάλι ενός νικηφόρου στρατηγού κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Θριάμβου του,
     ..με την υποχρέωση να του επαναλαμβάνει κατ’ εξακολούθηση τη φράση:
    ''Memento mori'', δηλαδή.. 
     * ''Θυμήσου, είσαι θνητός''..
   

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Σφύριξα κι έληξες!..

     Ο κανονικός αγώνας έχει τελειώσει, βρισκόμαστε στο 90φεύγα, κι εσείς παίζετε τις καθυστερήσεις.
     Στην παράταση βρίσκεστε θλιβερά υποκείμενα, και δεν τό 'χετε πάρει είδηση!

     Κι αν τέλος πάντων η κατάληξη της πορείας της Αυτού Χυδαιότητας, ήταν λίγο-πολύ προβλέψιμη..
     ..η κατάντια και η ξεφτίλα του Εγγονού που γέρνει είναι κάτι που ούτε οι πιό θερμοί ''οπαδοί'' του, που του πέταγαν μπουλόνια και βίδες το 1993, δεν την περίμεναν!

     Γι αυτό και δεν αξίζει κανείς να ασχολείται με τον χοντρό υστερικό, όσο με τον διαχρονικά ψευτόμαγκα, ψευτονταή, θρασύδειλο, άφιλο και εν τέλει πιό ''ψεύτικο'' πολιτικό της μεταπολίτευσης.
     Ο κύριος Τίποτας προσωποποιημένος!

     Κι εκεί που περίμενε κανείς ότι το φτύσιμο που του 'ριξε ο λαός σαν πρόεδρο κόμματος(!), καθώς και η πολύχρονη ταβανοσκοπία, θα είχαν εξελίξει κάπως την νηπιακή πολιτική του σκέψη..
     ..αυτός πήγε και συνέδεσε τις τύχες του με ό,τι πιό λιπαρό, βρώμικο και ογκώδες (μετά τον Θεόδωρο) υπήρχε στην πολιτική ζωή του τόπου!

     Ο δρόμος προς την χαβούζα της Ιστορίας είναι πλέον ορθάνοιχτος και για τους δύο!
     Περιττώματα είστε και προς τον βόθρο της λήθης πορεύεστε.

     Αν επιμείνετε να εξαντλήσετε την παράταση που οι στημένοι παπαγαλο-διαιτητές σας δίνουν, ή αν επιχειρήσετε να εκβιάσετε και άλλην..

     ..φοβούμαστε πως ο αγώνας για σας δεν θα προφτάσει να λήξει ποτέ..
     Θα μπουν μέσα οι θεατές!..

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ελλάδα B.L.R...*

     *BLR σήμαινε Beyond Local Repair, και ήταν ο χαρακτηρισμός του πολεμικού υλικού που δεν μπορούσε να επισκευαστεί επιτόπου, και έπρεπε είτε να καταστραφεί, είτε να οδηγηθεί σε ειδικό συνεργείο.

     Έτσι και η χώρα μας, όταν βγαίνοντας απ΄τον πόλεμο βρέθηκε σε κατάσταση BLR, αντί να οδηγηθεί στο ''ειδικό συνεργείο'' της δίκης των δωσιλόγων, μαυραγοριτών, συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων, και της παραδειγματικής τιμωρίας τους..
     ..τους άφησε όχι μόνον ανενόχλητους, αλλά και τους επιβράβευσε με κυβερνητικές θέσεις, εξουσία, και τους βοήθησε να γίνουν τα οικονομικά ''θεμέλια'', που τάχα πάνω τους θα στηρίζονταν η ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης χώρας!

     Με αυτόν τον τρόπο δεν μπόρεσε ποτέ να κερδηθεί η κοινωνική συνοχή, και η ψυχική γαλήνη και ηρεμία των πολιτών, γιατί ποτέ δεν ικανοποιήθηκε το αίσθημα δικαιοσύνης του λαού..
     ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ  ''ΚΑΘΑΡΣΙΣ'' !  ΟΥΤΕ  ''ΝΕΜΕΣΙΣ'' !

     Κι έτσι, με το τραγικό και εγκληματικό αυτό λάθος, πορευτήκαμε τα επόμενα 70 χρόνια μέχρι σήμερα, κουτσά-στραβά, με ανοιχτές πληγές, με το αίμα των αθώων και των πραγματικών αγωνιστών να βοά ακόμα,
     ..και με τους απογόνους εκείνων των προδοτών και μαυραγοριτών να κυβερνούν και να εξουσιάζουν επί των πραγματικών θυμάτων της τότε Κατοχής.

     Σήμερα, στην νέα Κατοχή που ζούμε, όπου μόνον τα στρατεύματα απουσιάζουν (προς το παρόν!), όπου οι πολίτες βιώνουν την νέα πείνα, την νέα φτώχεια, τον νέο εξανδραποδισμό,
     ..ΟΧΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ,  ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ,
     ..πρέπει πάση θυσία το λάθος αυτό να μην επαναληφθεί!

     Πρέπει οι συνεργάτες, οι προδότες, οι μαυραγορίτες της νέας Κατοχής να τιμωρηθούν παραδειγματικά!

     Αν δεν υπάρξει νέα ''δίκη των έξι'' (σήμερα πολλοί περισσότεροι)..
     ..αν δεν υπάρξει νέο ''Γουδή''..
     ..δεν θα μπορέσει να υπάρξει ΠΟΤΕ νέα ανόρθωση και πραγματική ανασυγκρότηση της πατρίδας!

     Πρέπει γυρνώντας πίσω τον χρόνο να δικαστούν αναδρομικά οι τότε δωσίλογοι και προδότες, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΟΥΣ !..

     Αυτός ναι! Είναι μονόδρομος..

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Συνεχίζουνε..

     Τα λεφτά τελείωσαν από πέρσι.
     Είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι δεν υπάρχει πιά ρευστότης χρήματος.

     Κι αυτοί το ξέρουν. Και επιμένουν να σε χρεώνουν κι άλλο, κι άλλο, κι ακόμα περισσότερο! Γιατί;
     Μα, γιατί ήρθε η ώρα και της υπόλοιπης περιουσίας..
      Όταν θα σου κατάσχουν το ακίνητο ή οτιδήποτε άλλο, να στο κατάσχουν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ''χρέος''.  Για να μην έχεις καμιά ελπίδα ότι θα περισσέψει κάτι απ' την εκποίηση. Κι αν είναι δυνατόν, να τους χρωστάς ακόμα κι άλλα!

     Θίχτηκε λέει ο ''πρωθυπουργός'', αυτό το τίποτα που γέρνει, πως του ειρωνευόμαστε το success story!  ''Ποιός σας είπε ότι τελειώσαμε;'' διεμήνυσε.
     Πράγματι!
     Η αλητεία δεν τελειώνει ποτέ!
     Ο δωσιλογισμός και το ξεπούλημα των απατεώνων, τέλος δεν έχει!

     Ο θάνατος της Υγείας, της Παιδείας, των εργασιακών δικαιωμάτων..
     ..η απορρύθμιση της κοινωνίας,
     ..η φτωχοποίηση του λαού, και η μετατροπή του σε σκλάβο του μεροκάματου,
     ..η εκποίηση των υγειών κρατικών επιχειρήσεων, η παραχώρηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών,
     σημαίνει γι αυτούς πλούτο, μίζες, προμήθειες, ΕΞΟΥΣΙΑ!

     Κλέβουν, αρπάζουν και με τα δυό τα χέρια! Δεν θα διακινδύνευαν αλλοιώς το τομάρι τους, παρά μόνον για ένα τόσο υψηλό τίμημα!

     Ήρθε η ώρα να δούμε την αλήθεια και να πράξουμε αναλόγως
     Δεν πρόκειται για πολιτικούς! Πρόκειται για τομάρια με τσέπες..
     Μία μνημονιακή ληστοσυμμορία που παριστάνει το πολιτικό προσωπικό..

     Θάρθει η ώρα, ίσως μετά από χρόνια, που θα αποκαλυφθούν όλα: οι εκβιασμοί, οι μίζες, οι υποσχέσεις, οι διαπλεκόμενες ''κονόμες'', Η ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, όλα!
     Όπως τώρα αποκαλύπτονται όσα γίνανε επί εποχής του εκσυγχρονιστικού απατεωνισμού!
     Μα θάναι αργά!

     Μας ''βομβαρδίζουν'' με μονόδρομους!
     Αλλά ο μόνος μονόδρομος που υπάρχει για την χώρα και τον λαό, είναι το γκρέμισμα κι η εξαφάνισή τους..

     Αυτοί συνεχίζουν..
     Εμείς ας αρχίσουμε!..
   
     
     

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Υγεία, δύναμη,αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα..

 
      Αυτές είναι οι ευχές μου..
 ..για όλους τους αντιμνημονιακούς και δημοκρατικούς  Έλληνες.
      Καλή χρονιά χωρίς ξένη κατοχή!