Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Έλα αντιπολίτευση στον τόπο σου!.. *

     * Παράφραση της κοινής, κοινότατης λαϊκής ρήσης, που δεν χρειάζεται ν' αναφερθεί εδώ..

     Στα τέσσερα χρόνια των μνημονίων η αντιπολίτευση, όλη η αντιπολίτευση, έδειξε μία υποδειγματική ανικανότητα αντιμετώπισης του κακού που βρήκε και εξουθενώνει τόπο και λαό!

     Κι αν έστω βερμπαλιστικά, με τα λόγια, προσπάθησε να αντιπαραβάλλει μία χλωμή αντίσταση..
     ..στην πράξη και στις πράξεις στάθηκε παντελώς ανίκανη και άχρηστη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλάϊ των πολιτών!
     Λύσεις και τρόποι αντίδρασης υπήρχαν (και υπάρχουν).
     Εκτός από τις κλασσικές και λίγο ως πολύ ήπιες (και γι αυτό αναποτελεσματικές) δράσεις των συλλαλητηρίων, πορειών και ολιγοήμερων απεργιών, που κι αυτές στηρίζονται αποκλειστικά στην συμμετοχή και την ενέργεια του ίδιου του λαού..
     ..υπήρχαν (και υπάρχουν) και οι πιό ριζοσπατικές και κατά κάποιον τρόπο ''βίαιες'' λύσεις, που μπορούν οι ηγέτες και οι βουλευτές τις αντιπολίτευσης να τροχοδρομήσουν.
     Κι αυτές είναι, όπως και πολύ πρόσφατα ανέφερε ο συνταγματολόγος και καθηγητής και επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου κύριος Γ.Κασιμάτης, η σύσσωμη παραίτηση και αποχώρηση από την Βουλή του συνόλου ή του συντριπτικού μέρους της αντιπολίτευσης..
     ..ώστε να δημιουργηθεί πολιτικό και πολιτειακό πρόβλημα, που θα ανατρέψει την όποια μνημονιακή-εθελόδουλη κυβέρνηση, και θα προκαλέσει σεισμό και αναθεωρήσεις θέσεων στο Ευροκοινοβούλιο και γενικά στην Ε.Ε.

     Και αν η λύση μοιάζει ακραία και τεθεί το επιχείρημα ότι τέτοιες ακραίες λύσεις πρέπει να φυλάγονται για ακραίες και υπερεπείγουσες περιστάσεις..
     ..ας μας πούν τί πιό ακραία περίσταση μπορεί να βρεθεί πέρα από την κατάλυση της εθνικής αυτοδιάθεσης, της καταστροφής της οικονομίας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της εξαθλίωσης του λαού που βιώνουμε σήμερα;

     Χειρότερο μπορεί να είναι μόνον ο ένοπλος πόλεμος!
     Η χρησιμοποίηση εδώ του φαινομενικά περιττού προσδιορισμού  ''ένοπλος'' για τον πόλεμο, γίνεται για να υπάρξει αντιδιαστολή με τον πόλεμο που έχει κυρηχθεί ήδη εναντίον της Ελλάδας..
     ..χωρίς όπλα, αλλά εξίσου αιματηρός και με χιλιάδες θύματα και νεκρούς, και με τελική κατάληξη την υποδούλωση της χώρας!
     (Σ' αυτόν τον εξίσου βίαιο με τον αληθινό πόλεμο, οι ασκούντες την βία ζητούν τελείως υποκριτικά και υπόκωφα ειρωνικά απ' τα θύματά τους να  ''καταδικάσουν την βία απ' όπου κι αν προέρχεται''!!)

     Η αντιμνημονιακή όμως και δημοκρατική αντιπολίτευση, κρατάει τις ακραίες λύσεις ως ''άσους στο μανίκι'', για κάποιες χειρότερες(!!!) μέρες!
     Έλα αντιπολίτευση στον τόπο σου,
     ..για να μην πούμε τίποτε άλλο!..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου