Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τραγωκωμωδία..

     Ψάχνοντας να βρώ τί μου θυμίζει αυτή η κυβέρνηση, ή μάλλον τα μέλη (τί μου θυμίζουν; τί μου θυμίζουν;) αυτής της κυβέρνησης, ξαφνικά θυμήθηκα:

     Λοιπόν, αν και αυτό που ζούμε είναι τραγωδία, τα μέλη της παρούσας κυβέρνησης μου θυμίζουν χορό αρχαίας κωμωδίας!

     Εκεί υπήρχε ο κορυφαίος του χορού, που έδινε το έναυσμα, το σύνθημα, την ''γραμμή'' ας πούμε.
     Κι εδώ υπάρχει ο κορυφαίος, μόνο που νομίζει ότι είναι κορυφαίος! Υπάρχουν κανα δυό κορυφαίοι ακόμα, πιό  ''κορυφαίοι'' απ' αυτόν!
     Ένας χοντρός που τον στηρίζει, και που αν τον αφήσει θα πάνε όλοι κατά διαόλου, κι ένας εγκάθετος τραπεζών και δανειστών, που είναι ο ''κορυφαίος'' των οικονομικών, και που κάνει το πραγματικό κουμάντο σε όλο το ''μαγαζί''.

     Από κει και πέρα, τα μέλη του αρχαίου χορού, με τα μέλη της κυβέρνησης (υπουργοί, υφυπουργοί, διοικητές οργανισμών κλπ), έχουν απόλυτη ομοιότητα.
     Δεν κάνουν τίποτε άλλο απ' το να ντύνονται παρδαλά, να ζουζουνίζουν γύρω-γύρω ακατάληπτα τα λόγια των κορυφαίων, και να κορδακίζουν τον άσεμνο, ακόλαστο και αστείο χορό τους σ' όλη την χώρα και προπαντός μέσα στην Βουλή!

     Φάτσες και προσωπικότητες που αν αφαιρέσεις τις ανατομικές διαφορές δεν είναι παρά μία και η αυτή μουτσούνα, ταγμένη στο ψέμα, στην διαστρέβλωση, στο χωρίς ντροπή γλύψιμο του αρχηγού, σ' ένα αέναο σούρτα-φέρτα, σ' ένα χορό δαιμόνων γύρω απ΄τις φωτιές της οικονομικής και ηθικής κόλασης που κατατρώνε το σώμα του λαού.

     Αυτή είναι η κυβέρνηση, αυτός κι ο πολιτικός κόσμος που την απαρτίζει!

     Για γέλια, αλλά περισσότερο για κλάματα!

     Τραγωκωμωδία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου