Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

''Πατριωτικό Καθήκον'' by John Stournaras

      Πού στο διάολο πάνε και τους βρίσκουν; Έλληνες ρε, δεν υπάρχουν; Μόνο τραπεζίτες; Μόνον ανήθικοι τεχνοκράτες, που για μάνα τους αναγνωρίζουν μόνον μία τράπεζα και είναι διατεθειμένοι να φάνε και τα σκατά τους ακόμα προκειμένου να την υπερασπιστούν;
     Ανήθικοι; Ναι ανήθικοι! Δεν χρειάζεται να είσαι παιδεραστής, βιαστής, ή νεκρόφιλος για να είσαι ανήθικος.
     Μπορείς να είσαι απλώς υπουργός οικονομικών στις κυβερνήσεις των σύγχρονων Εφιαλτών. Αρκεί να είσαι ''στουρνάρας'', ''παπαδήμος'', ''βενιζέλος'', ''παπακωνσταντίνου''.
     Μην μπερδεύεστε. Δεν είναι ονόματα. Ιδιότητες είναι. Πώς λέμε  ιταμός; ανθέλληνας; παλιάνθρωπος; Έτσι.
     Πρέπει να είσαι πολύ ''στουρνάρας'' για να βαφτίζεις ''πατριωτικό καθήκον'' το ξεπούλημα της πατρίδας, το (ξανα)κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων και των μικροαποταμιευτών ιδιωτών. Και συγχρόνως να κόβεις τα επιδόματα των πολυτέκνων.
     Πρέπει να είσαι πολύ ''βενιζέλος'' για να κρατάς όμηρο μιά ολόκληρη κοινωνία με τον εκβιασμό του κοψίματος του ηλεκτρικού ρεύματος. Κοινός εγκληματίας-εκβιαστής.
     Πρέπει να είσαι πολύ ''παπαδήμος'' για να πανηγυρίζεις για το PSI, και την ίδια ώρα να πληρώνεις στο ακέραιο, ομόλογα ξένων ιδιωτικών επενδυτικών εταιριών. Όπως κάνουν άλλωστε οι ''σωστές'' πόρνες για τον νταβατζή τους.
     Πρέπει να είσαι πολύ ''παπακωνσταντίνου'' για να αποφασίσεις να βάλεις την χώρα υπό κατιοχή χωρίς την έγκριση κανενός. Και να μην είσαι καν εκλεγμένος. Απλώς η ορντινάτσα ενός ''παπανδρέου''. Ο χατζηαβάτης ενός καραγκιόζη.
     Ξέρετε όλοι εσείς οι τραπεζίτες και λοιποί ανήθικοι, ποιό είναι πραγματικό πατριωτικό καθήκον; Να μας απαλλάξετε από την παρουσία σας. Να εξαφανιστείτε απο προσώπου της χώρας. Να σταματήσετε να προκαλείτε ακόμα και με την παρουσία σας. Να δικαιολογήσετε έστω και μία φορά την ομοιότητά σας με άνθρωπο:
     Χαθείτε από μπροστά μας!
     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου