Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Να διώξουμε τους καλικάτζαρους..

     Βγαίνοντας απ' τον τεκέ των εορταστικών ημερών, με τις υπνωτικές αναθυμιάσεις των ψεύτικων ελπίδων και των ανέφικτων ευχών,
     ..θα διαπιστώσουμε πολύ σύντομα ότι οι καλικάτζαροι της Παγκοσμιοποίησης με την προβιά της ''Ευρωπαϊκής Ένωσης'', και αιχμή του δόρατος σε κάθε κράτος τις εγχώριες κυβερνήσεις,
     ..εξακολουθούν και θα εξακολουθήσουν είτε
φανερά, είτε μέσα απ' το λαγούμι τους,
     ..να ροκανίζουν το δέντρο της δημοκρατίας, την εθνική κυριαρχία, τα εργασιακά κεκτημένα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ατομικές ελευθερίες,
     ..και εν γένει κάθε έννοια και πράξη ουμανισμού, όπως αυτός δομήθηκε μέσα από αιώνες αναζητήσεων και κοινωνικών αγώνων.

     Οι καλικάτζαροι είναι εδώ και θα παραμείνουν, αν δεν τους διώξει ο λαός ''με την αγιαστούρα του και με την μαγκούρα του''.

     Όμως.
     Είναι και ο λαός (ή ένα μεγάλο κομμάτι του) ένας μικρός καλικάτζαρος: Σε μικρή επαρχιακή πόλη της υπό διάλυση Ελλάδας μας, το τριήμερο πριν την πρωτοχρονιά πουλήθηκαν 30 (τριάντα!) iphones των 800 ευρώ.
     Δίπλα στα κουτιά με τα πακεταρισμένα σε συσκευασία δώρου τηλέφωνα, κυκλοφορούσαν παιδάκια με ένα φουτεράκι μόνον μέσα στο κρύο, που το blog αμφιβάλει αν είχαν φάει έναν κουραμπιέ ή ένα μελομακάρονο μέσα στις γιορτές.
     Κι επίσης το blog βάζει στοίχημα πως οι μισοί απ' τους ''ευτυχείς'' αγοραστές ξόδεψαν και το τελευταίο τους υστέρημα, που θα τους λείψει οικτρά σε λίγο, για να αποκτήσουν ''χάριν των εορτών'' το ηλεκτρονικό αυτό status symbol.
     Κι αυτό είναι μόνον ένα μικρό ενδεικτικό παράδειγμα απ' τις χιλιάδες καθημερινές πράξεις μεγαλύτερης ή μικρότερης παράνοιας που δέρνει ακόμη τούτον τον διπρόσωπο λαό.

     Το blog στέκει δίβουλο.
     Δεν ξέρει αν θα πρέπει να συμπονέσει αυτόν τον λαό για την κακή του μοίρα,
     ..ή να ευχηθεί να τιμωρηθεί ανελέητα και μέχρι τέλους για την ελαφρότητά του και την ηλιθιότητα που τον δέρνει -που δέρνει έστω, ένα σεβαστό κομμάτι του-.
     Αν θα πρέπει να τον συμπονέσει σημαίνει πως κι ο λαός ο ίδιος θα πρέπει να έχει καταφέρει να δημιουργήσει τα φίλτρα εκείνα,
     ..που θα επιτρέπουν στην υπόλοιπη κοινωνία να στιγματίζει και τελικά να απομονώνει τέτοιες συμπεριφορές,
     ..συμπεριφορές όχι μόνον ανόητες αλλά και επικίνδυνες για το σύνολο, αφού εμπεριέχουν σε σπέρμα την αφόρητη βλακεία, και έναν εγκληματικό εγωκεντρισμό, που εύκολα μπορούν να οδηγήσουν την κοινωνία σε καταστάσεις οργουελικές, τύπου ''1984''.

     Οι καλικάτζαροι είναι αυτοί, αλλά είμαστε κι εμείς!
     Αν το συνειδητοποιήσουμε θα πάψουμε να είμαστε, και δεν θα απομένει,
     ..παρά να κυνηγήσουμε αυτούς που μας τυραννούν,
     ..μέχρι την κόλασή τους!.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου