Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Είναι που..

     "Για πείτε μας κάποιο μέτρο απ' αυτά που θα πάρει η κυβέρνηση, για το οποίο είσαστε ευχαριστημένος", ρώτησε ο δημοσιογράφος τον τσυριζαίο βουλευτή.
     "Το ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 30%", απάντησε ο πιθηκάνθρωπος.

     "Ποιόν ΕΝΦΙΑ; Εκείνον που θα καταργούσατε μόλις παίρνατε την εξουσία; Είστε ευχαριστημένος που
θα μειωθεί κατά 30%, ως "αντίμετρο" στην μείωση συντάξεων και αύξηση των εισφορών που θα ξανα-μανα-ψηφίσετε;", έπρεπε να συνεχίσει την ερώτηση ο καλός δημοσιογράφος. Αλλά δεν το έκανε.
     "Οι πολίτες ψήφισαν εμάς για κυβέρνηση, αφού είχαμε κάνει και ήταν γνωστή η συμφωνία του Αυγούστου τού '15 με τους δανειστές", συνέχισε το αμοιβόμενο με 8.500 ευρώ τον μήνα κατακάθι του ανθρώπινου είδους.
     Και πάλι όμως δεν του υπενθύμισε ο δημοσιογράφος την προεκλογική απάτη με το "παράλληλο πρόγραμμα", αντίμετρο τάχα κι εκείνο στα μέτρα του καινούργιου τότε μνημονίου.

     Δεν είναι ότι έχει πεθάνει η λογική, η αλήθεια, η τσίπα.
     Δεν είναι ότι η ξετσιπωσιά τους ξεχειλίζει απ' τ' αυτιά, κι από παντού.
     Δεν είναι ότι είναι απατεώνες, εγκληματίες, δολοφόνοι.
     Είναι που τους ανεχόμαστε.
     Είναι που δεν τον περίμεναν μετά, στην έξοδό του από το τηλεοπτικό στούντιο καμιά χιλιάδα συμπολίτες μας να του δείξουν τα "αντίμετρα" που θα έπρεπε να είχαμε πάρει εμείς για όλους αυτούς.
     Είναι που μας ζητούν εναγωνίως να καταδικάσουμε την βία  "από όπου και αν προέρχεται!", γνωρίζοντας απόλυτα τί θα έπρεπε κανονικά να έχει προκαλέσει η νεοφιλελεύθερη δωσιλογική πολιτική τους.
     Είναι που θέλουν να δεχτούμε τον συγκαλυμμένο τους φασισμό αδιαμαρτύρητα.
     Και είναι που εμείς το κάνουμε.

     Ως πότε;..
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου