Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Η επικαιρότητα της Κατοχής..

     Η επικαιρότητα δεν παρουσιάζει πιά κανένα ενδιαφέρον.
     Δεν υπάρχει καν επικαιρότητα.
     Τί να σχολιάσει κανείς;

     Δεν είναι επικαιρότητα το Noor1, ούτε τα σκουπίδια στους δρόμους, ούτε ο νεκροί από αδέσποτες στο κράτος εν κράτει του Μενιδίου,
     ..ούτε οι συμμορίες
ληστειών, ούτε οι βρωμερές παραλίες που μας "διαφημίζουν" στα πέρατα της γης, ούτε δεκάδες άλλα παρόμοια μικρότερα ή μεγαλύτερα.
     Όλα αυτά δεν είναι επικαιρότητα.
     Είναι η απόρροια ενός διαλυμένου κράτους, ενός κράτους υπό κατάληψη,
     ..όπου το μόνο μέλημα είναι η συγκέντρωση (κλοπή) μετρητών απ' τους πολίτες των μικρομεσαίων στρωμάτων για να αποπληρωθούν τα πλασματικά χρέη προς τους "εταίρους" τοκογλύφους.

     Από τη στιγμή που ανακηρύχθηκε ως "θεσμός" η τρόϊκα, από τους απατεώνες της "πρώτης φοράς αριστερά", η επικαιρότητα σε μιά χώρα που οι "νόμοι" της γράφονται στο εξωτερικό και στέλνονται με e-mail για μετάφραση και ψήφιση, έπαψε να υπάρχει.
     ( οι καταχρηστικοί και αντισυνταγματικοί αυτοί "νόμοι" που έγιναν νόμοι του κράτους τα τελευταία επτά χρόνια, αποτελούν από μόνοι τους πραξικόπημα, και είναι ικανοί και αρκετοί για να στείλουν στην κρεμάλα, δηλαδή ισόβια, όλους όσους βουλευτές τούς υπερψήφισαν, μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της έννομης τάξης στην χώρα. )

     Η μόνη επικαιρότητα που θα μπορούσε να εκληφθεί ως επικαιρότητα, αν και είναι αναμενόμενη οπότε χάνει την έννοιά της σαν "νέο",
     ..είναι πως απαλλάχτηκε με βούλευμα η πρώην γενική γραμματέας εσόδων, σε βάρος της οποίας είχε απαγγελθεί κακουργηματική κατηγορία για απόπειρα απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου,
     ..όπως πριν λίγες μέρες είχε αθωωθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο βεληΓκίκας των εμβασμάτων.
     Όλοι αυτοί οι συνεργάτες των τοκογλύφων, τα γνήσια αυτά ανθρώπινα σκουλήκια που πρόθυμα και από θέσεις-κλειδιά για την καταλήστευση των πολιτών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τρόϊκα, έχουν πιά ασυλία για τις κακουργηματικές και προδοτικές πράξεις τους εναντίον της χώρας και του λαού.
     Αυτό είναι επικαιρότητα αλλά δεν είναι νέο. Είναι Κατοχική πρακτική.

     Επίσης και ο καύσωνας είναι επικαιρότητα που μπορεί να σχολιαστεί ως εξής:
     Ο σώζων εαυτόν σωθήτω, και ο καθένας ας προσέξει τον εαυτό του,
     ..γιατί αυτό που αποκαλείται "κράτος" πλέον στην Ελλάδα είναι μία συμμορία δωσιλόγων που εφαρμόζει τις διαταγές της τρόϊκας.
     Γι αυτούς όσοι περισσότεροι ψοφήσουμε τόσο καλύτερα. Δεν θάχουν να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις, και θα βρούν και τρόπο να δημεύσουν μετά θάνατον και όση περιουσία έχει απομείνει του καθενός.

     Ο πόλεμος μεταξύ (αλωμένου) κράτους και πολιτών καλά κρατεί.
     Αυτή είναι η επικαιρότητα!..


7 σχόλια:

 1. Μπραβο, νομιζω ομως οτι σιγα σιγα πρεπει να οργανωθουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Γεώργιος Κασιμάτης αναζητά μία κρίσιμη μάζα αγωνιστών.Διαβάστε την αναρτημένη στο ίντερνετ προχθεσινη συνέντευξή του στην εφημερίδα Δρόμος.Από πλευράς μου και από πλευράς της ιστοσελίδας "επιστημονοκής τεκμηρίωσης υπέρ του εθνικού νομίσματος" greek-market-research του Χρίστου Κουτσούκου γίνεται κάθε έμπρακτη προσπάθεια συνεργασίας ως πρώτο βήμα, αυτό κάνουμε και με τον Κώστα.Ο φίλος Κώστας και η ιστοσελίδα του έχουν δυνατότητα συλλογής στοιχείων επικοινωνίας και δημιουργίας βάσης επικοινωνιακής συνέργειας για την δημιουργία κρίσιμης αγωνιστικής για τα παραπέρα μάζας (και επαφή με κο Κασιμάτη).Νομίζω πως, ως εκτιθέμενοι στον δημοκρατικό διάλογο, φέρουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την συνέπεια έργων προς τα λόγια μας.Στην διάθεση όλων για την άμεση και με συγκεκριμένους τρόπους οργάνωση.Δέν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αναμένονται απαντήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://www.e-dromos.gr/synenteyxi-giorgos-kasimatis/
  Γιώργος Κασιμάτης,η μια δουλική κυβέρνηση διαδέχεται την άλλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φίλε Κώστα με το σημερινό σου Τετάρτης 28/6/17 άρθρο, έλαβα την απάντηση στο παραπάνω σχόλιό μου. Θά διαβάσω βέβαια και το επόμενο σχόλιό σου.Επομένως, αφήνω από εδώ το "σιγά σιγά πρέπει να οργανωθούμε" του Ιωάννη Λώλου, για το οποίο δεν θα ήταν σωστό να επιμένω με περαιτέρω σχόλια και αλληλογραφία. Όμως, οι καταγγελτικές πλευρές της αρθογραφίας σου περιέχουν εξαιρετική οικονομικοδικαιική (και όχι μόνο) τεκμηρίωση με λίγα και απλά λόγια.Επομένως θα συνεχιστεί από πλευράς, μου μία ιδιότυπη και "εκ του μακρόθεν" αλλά ουσιαστική συνεργασία, επιθετική στα μνημόνια και στους υπαιτίους με την χρήση αυτής της πλευράς των γραπτών σου.Με μικρότερη πάντα προσδοκία, όσο, "Αυτοί βαράνε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και 'μεις, καθένας χώρια". Γιώργος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Λάθος! Είμαι ο πρώτος που γκρινιάζει για την πολυδιάσπαση του αντιμνημονιακού αγώνα.
  Άρα θα ήταν ενετελώς "σόλοικο" να μην δέχομαι κάθε είδους προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ένωσης και της οργάνωσης.
  Σε τί βάσεις όμως; Κινηματικές ή κομματικές; Και με ποιού είδους "ηγεσία"; Πολιτική (απ' το υπάρχον προσωπικό) ή λαϊκή με καινούργια πρόσωπα εντελώς άσχετα με την ως τώρα πολιτική;
  Και χίλια άλλα δυό, που μαζί με την απροθυμία του κόσμου να συμμετάσχει θα μπορούσε να κάνει μιά προσπάθεια από επιεικώς γραφική έως καταστρεπτικά για το ηθικό των πολιτών αποτυχημένη.
  Η συζήτηση συνεχίζεται..

  ΑπάντησηΔιαγραφή