Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Έγκυρη και Έγκαιρη Παραπληροφόρηση

     Δεν μπορώ να καταλάβω: Πιστεύουν ότι τους πιστεύουμε; Ή τους πιστεύουμε στ' αλήθεια και είμαι εγώ ο βλάξ
     Ιδού η απορία..
     Από σήμερα αναμένεται να ''ξεσαλώσουν'' πάλι τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ''πτηνά''. Ήδη ξεκίνησαν μέσω των έμμισθων blogs και του twitter: ''Ρυθμίσεις ανάσα για τους δανειολήπτες ετοιμάζει η κυβέρνηση!''.
     Οι τρίχες όπως πάντα είναι κατσαρές. Διότι αν διαβάσει κανείς προσεκτικά αυτό που σχεδιάζεται ως ''ρύθμιση'', θα βρεί ότι σε σύνολο ενός εκατομμυρίου τριακοσίων τόσο χιλιάδων δανείων, ιδιωτών και νοικοκυριών, αυτά τα δάνεια που θα μπορέσουν να ρυθμιστούν θα είναι περίπου εκατό με εκατόν είκοσι χιλιάδες. Αυτά δεν τα λέω εγώ, είναι εκτιμήσεις ειδικών. Για τα υπόλοιπα έχει θέσει βέτο η τρόϊκα: ''καμία ρύθμιση''. 
     Βέβαια αυτό το τελευταίο μην περιμένετε να το ακούσετε από τα κεντρικά δελτία Μεγκάλων και Ουράνιων καναλιών. Αντιθέτως και σε μιά προσπάθεια εξωραϊσμού της κυβέρνησης θα μας ''γανώσουν'' τον εγκέφαλο για το πόσο μας αγαπάει και μας σκέφτεται το τρίο-στούτζες.
     Κι αυτό βέβαια μήπως και ξεχάσουμε το πραγματικό γεγονός που έρχεται και που είναι η υπερφορολόγηση όλων των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών εκτάσεων, των εκτός σχεδίου κτισμάτων, ενδεχομένως και κοτετσιών, περιστερεώνων, μαντριών, και χοιροστασίων (αν και γι αυτά τα τελευταία διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις λόγω αλληλεγγύης των πολιτικών μας με τους πιό στενούς τους συγγενείς στο ζωϊκό βασίλειο)!
     Τώρα πώς και γιατί θα φορολογηθεί και η χέρσα γή που δεν αποδίδει κανένα εισόδημα είναι κάτι που μόνον οι ''κορυφαίοι'' οικονομολόγοι του υπουργείου καταλαβαίνουν. Αλλά και από τα γόνιμα χωράφια και κτήματα ας φορολογηθεί το εισόδημα που προκύπτει, όπως και στα λοιπά ακίνητα εφόσον υπάρχουν έσοδα από ενοίκια και λοιπές εκμεταλλεύσεις.
     Όλα τα άλλα είναι ξεκάθαρο χαράτσωμα της ακίνητης περιουσίας. ''Τιμωρία'' της περιουσίας γενικότερα. Ρε δεξιέ ''πρωθυπουργέ'' της πλάκας έλεος πιά! Τόσον σουρεαλισμό δεν θα τον άντεχε ούτε ο Νταλί!
     Αλλά εσείς οι δανειολήπτες (όλοι δηλαδή) μην ανησυχείτε! Θα πάρετε βαθειά ''ανάσα''. Θα σας το εξηγήσουν το βράδυ στην τηλεόραση οι Γιάννηδες, οι Όλγες, οι Μπάμπηδες, οι Σίες, οι Μίες και όλα τα κακά συναπαντήματα που με τόση προσοχή ακούτε.
     Και αύριο το πρωί θα είστε πάλι άξιοι της μοίρας σας..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου