Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Δει δη παιδείας..

     Όταν πριν τριάντα τόσα χρόνια ο εξ Αμερικής παλιάνθρωπος ανέλαβε τα ηνία για να καταστρέψει αυτή την χώρα, το πρώτο που φρόντισε να εκθεμελιώσει, να απαξιώσει, ήταν η Παιδεία.
     Είναι γνωστό άλλωστε ότι για να μπορέσεις εσύ ο ανήθικος, ο διεφθαρμένος με όνειρα παντοτινής εξουσίας, να άρχεις για πάντα, πρέπει να έχεις απέναντί σου πολίτες κατώτερους από σένα.
     Θέσπισε λοιπόν τον συνδικαλισμό στα σχολεία, κατάργησε επιθεωρητές μέσης εκπαίδευσης, εξίσωσε σε μιά νύχτα καθηγητές ΚΑΤΕΕ, ΤΕΙ κλπ, με τους καθηγητές του πανεπιστημίου, αφαίρεσε μετά από όλους αυτούς τον βραχνά της αξιολόγησης του επιστημονικού τους έργου, έβαλε τους φοιτητές να συνδιαμορφώνουν μαζί με τις πρυτανείες το πρόγραμμα και το επίπεδο των σπουδών.
     Έκανε δηλαδή ό,τι έπρεπε για να δημιουργηθούν οι γενιές των ημιμαθών, μειωμένης ηθικής πολιτών και κομματικών πιθηκοειδών, που θα εξασφάλιζαν σ΄αυτόν και τους επιγόνους του παντοτινή εξουσία.
     Το σχέδιο πέτυχε. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα: μιά κοινωνία απονευρωμένη, βουτηγμένη στην συνήθεια της αρπαχτής και της λαμογιάς, απαίδευτη και ανελλήνιστη, ανίκανη να αντιδράσει απέναντι στους ολετήρες της.
     Και είναι θλιβερό να βλέπεις αυτούς τους τελευταίους να συνεχίζουν το έργο εκείνου, καταστρέφοντας ακόμα και τα ερείπια που μείνανε.
     Όχι κύριοι αγράμματοι της συγκυβέρνησης. Δεν ''πονάτε'' την παιδεία. Τα νέα σας σχέδια γι αυτήν είναι γελοιοδέστατα. Βεβαίως δεν είμαι υπέρ της ύπαρξης ''ανύπαρκτων'' σχολών σε κάθε κωμόπολη της επικράτειας για τις ψήφους του κάθε τοπικού κομματάρχη, των καφετεριών και των ''φοιτητών'' με βαθμό εισαγωγής από 2 έως 8 με άριστα το 20.
     Αλλά στο όνομα της λιτότητας και της εξοικονόμισης χρημάτων για τους τοκογλύφους-πιστωτές, δεν μπορείτε να συγχωνεύετε την Αγγλική, με την Γαλλική και την Γερμανική φιλολογία σε μία σχολή! Ούτε βεβαίως την Ιατρική με την Οδοντιατρική και την Κτηνιατρική μαζί!
     Αν σας ένοιαζε άλλωστε έστω και λίγο για την παιδεία, και κατ΄επέκταση για τους πολίτες αυτού του κράτους δεν θα δεχόσαστε καμία περικοπή κρατικών και κοινοτικών κονδυλίων προς αυτή. Ούτε βεβαίως θα δεχόσαστε ''εκπτώσεις'' στην χρηματοδότηση της εθνικής Άμυνας.
     Αυτά τα δύο, Παιδεία και Άμυνα είναι οι θεμέλιοι λίθοι ενός κράτους.
     Αλλά εσείς δεν θέλετε κράτος. Θέλετε αποικία!
     Γι αυτό άλλωστε σας βάλανε εκεί που είστε. Και σας ακριβοπληρώνουν κιόλας..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου