Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η τρέλα του μεγαλείου..

     Είναι κοινός τόπος ότι τα περισσότερα απολυταρχικά, δικτατορικά, φασιστικά και παντός είδους καταπιεστικά καθεστώτα, τελικά πέφτουν από μόνα τους!

     Και καταρρέουν μάλιστα την στιγμή ακριβώς που νομίζουν ότι είναι ακλόνητα, και ότι μπορούν να ξεπεράσουν τους πολιτικούς σκοπέλους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

     Τα καθεστώτα αυτά στηριγμένα στο ψέμα, την προπαγάνδα, τον φόβο και την καταστολή, αποκτούν με τον καιρό μία ψευδαίσθηση μεγαλοπρέπειας και δύναμης, που τα κάνει τελικά να γίνονται απρόσεκτα και εύκολα θύματα της δικής τους οίησης και αυταρχισμού..

     Ακριβώς σ' αυτό το σημείο βρίσκεται σήμερα το μνημονιακό καθεστώς της χώρας.

     Τώρα που ο ελάχιστος, ο νάνος  ''πρωθυπουργός'' νομίζει πως με τα απίθανα ψέματά του, την διαστρέβλωση κάθε αλήθειας που επιχειρούν τα τρεφόμενα από την τρόϊκα και τα κρατικά ταμεία ΜΜΕ, καθώς και από τους ολοήμερους ''λιβανωτούς'' προς το πρόσωπό του των πολιτικών σκουπιδιών των οποίων τις τύχες ορίζει, είναι ανίκητος, τώρα..
     ..την στιγμή αυτή, έχει χάσει κάθε επαφή και αίσθηση με την πραγματικότητα.
     Δεν ακούει, δεν βλέπει παρά αυτά που θέλει να δει και ν' ακούσει, και δεν πράττει παρά μόνον αυτά που του επιβάλλουν να κάνει αυτοί που ορίζουν την δική του τύχη!

     Τα πολιτικά του λάθη διαδέχονται το ένα, το άλλο, και το μοιραίο λάθος που θα οδηγήσει στον γκρεμό το καθεστώς που νομίζει ότι έχτισε, βρίσκεται προ των πυλών!

     Η τρέλα του μεγαλείου είναι έτοιμη να οδηγήσει στον όλεθρο άλλον έναν τιποτένιο δικτατορίσκο, και να επαναφέρει στην τάξη ένα διασαλευμένο πολίτευμα!

     Οι πολίτες ας επαγρυπνούν, για να μην χαθεί κι αυτή η ευκαιρία..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου