Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Λεμόνι στην Πορτοκαλιά

     Μπορείς να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια; Τρένα με αραμπάδες; Οικονομικούς μετανάστες με εγκληματίες;
     Μερικές φορές είναι κάποια ψέμματα, ή κάποιες υπερβολές, ή κάποιες διαστρεβλώσεις της Ιστορίας και της πραγματικότητας που σε κάνουν να βγαίνεις απ' τα ρούχα σου.
     Μία από τις χειρότερες που ακούγονται τελευταία έχει να κάνει με την τάχα μου σκληρή έως και ρατσιστική αντιμετώπιση των λαθραίων κυρίως μεταναστών, που έχουν ενσκήψει σαν πληγή του φαραώ, πλημυρρίζοντας αστικά κέντρα και ύπαιθρο.
     Η διαστρέβλωση δε της Ιστορίας συνίσταται σε μία συνήθως φράση που εκτοξεύεται ως δήθεν επιχείρημα, από στόματα κυρίως δημοσιογράφων: ''Θα μας άρεσε να είχαν φερθεί το ίδιο στους δικούς μας οικονομικούς μετανάστες στις χώρες που προσέφυγαν τότε;''
     Η φράση αυτή από μόνη της αποτελεί ύβρι προς τον έλληνα μέσα από την σύγκριση που τολμά να υπαινιχτεί.
     Πότε ο έλληνας μετανάστης, είτε στις αρχές του 20ου αιώνα προς Αμερική, είτε μετά τον εμφύλιο προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και την Αυστραλία, υπήρξε λαθραίος; Από κόσκινο πέρναγε ο ίδιος και τα χαρτιά του για να γίνει δεκτός στην χώρα προορισμού, κι ακολουθούσε μακροχρόνιος εποπτικός έλεγχος της συμπεριφοράς του.
     Πότε ο έλληνας μετανάστης υπήρξε εγκληματίας; Πότε σχημάτισε συμμορίες κακοποιών; Πότε τριγύρισε άστεγος κάνοντας κατάληψη δημοσίων χώρων και αποτελώντας υγειονομική βόμβα για το κοινωνικό σύνολο; Πότε σκότωσε, βίασε, ρήμαξε ξένες περιουσίες;
     Ο έλληνας ακόμα και μέσα στις ζοφερές συνθήκες της προσφυγιάς και της μιζέριας, διατήρησε ένα αξιοζήλευτο επίπεδο συμπεριφοράς, ανθρωπιάς, αλτρουισμού.
     Ντροπή και αίσχος σε αυτούς που τολμούν να αρθρώνουν τέτοιες συγκρίσεις! Φτωχοί οι έλληνες μπορεί να υπήρξαμε. Ασεβείς και ζηλόφθονοι μεταξύ μας, ναι!  Αχάριστοι και πολλές φορές ιταμοί, βεβαίως! Αλλά προς τρίτους σταθήκαμε πάντα αξιοπρεπείς, με μεγαλείο ψυχής, και υπερηφάνεια.
     Γι αυτό ο έλληνας μετανάστης ρίζωσε παντού, προόδευσε παντού και αποτέλεσε ανέκαθεν τον καλύτερο πρεσβευτή της φυλής και του πολιτισμού μας.
     Όλα τ' άλλα και ιδίως τα περί ''πολυπολιτισμικότητας'' αποτελούν κράχτες της ανατέλουσας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων, και ανιστόρητη προσπάθεια ισοπέδωσης προς τα κάτω φυλών, λαών, εθνών, πολιτισμών.
     Αιδώς αχρείοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου