Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Το Ψυχόδραμα Της Πεντάρας

     Αυτό πιά που κάθε βδομάδα είναι η ''πιό κρίσιμη'' βδομάδα που έχουμε ζήσει ποτέ έχει καταντήσει γελοίο!
     Βγαίνουν οι πληρωμένοι παπαγάλοι των καναλιών και ως κακοί, κάκιστοι ηθοποιοί της όπερας, τραβάνε τα μαλιά τους, τις κοτσίδες τους, καί ό,τι άλλο σας έρθει στο μυαλό, οικτίρουν εαυτούς και αλλήλους, πετάνε κορώνες: ''χανόμαστε'' ,''οι πιό κρίσιμες στιγμές'', ''η πιό κρίσιμη νύχτα'', ''το πιό κρίσιμο συμβούλιο''.
     Ρε άντε χαθείτε παπαγαλοκοράκια της συμφοράς, που θα μας πείτε τί είναι πιό κρίσιμο! Που θα μιλήσετε εσείς στον υπάλληλο των 586 ευρώ, στον επιχειρηματία που βάζει λουκέτο, στον άνεργο, στον συνταξιούχο, στον άρρωστο, για το ποιά είναι η πιό κρίσιμη μέρα!
     Κάθε μέρα για τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους είναι η πιό κρίσιμη μέρα. Είναι άλλη μιά μέρα που πρέπει να επιβιώσει, να εξασφαλίσει τα προς το ζείν της οικογένειας, να πληρώσει κανέναν λογαριασμό, να περάσει σώος από τις μυλόπετρες της καθημερινότητας χωρίς να τρελαθεί, χωρίς να σκύψει το κεφάλι, χωρίς να μετατραπεί σε σχιζοφρενή δολοφόνο.
     Αυτές κύριοι των καναλιών είναι κρισιμότητες, κι όχι οι ηλιθιότητες, οι ψυχολογικοί εκβιασμοί, οι φοβέρες, που σας βάζουν, σας πληρώνουν να μας πετάτε στα μούτρα κάθε μέρα είκοσι φορές τη μέρα.
     Και δεν καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος σας έχει πάρει στο ψιλό. Σας κοιτάει και γελάει. Και κλαίει μαζί. Κλαυσίγελος. Δεν καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος ζεί ένα πραγματικό ψυχόδραμα, κι όχι σαν αυτό της κακιάς ώρας που παρουσιάζετε εσείς κάθε βράδυ. Δεν καταλαβαίνετε ότι είσαστε κομπάρσοι της συμφοράς, για πέταμα, για τα σκουπίδια.Εκεί ανήκετε.
     Κι εσείς και τα αφεντικά σας οι πολιτικοί.
     Κι εκεί θα σας στείλει ο λαός μία των ημερών.

     Υ.Γ  Σήμερα ξημερώματα ''πήραμε'' την δόση σε τρείς δόσεις και παραδώσαμε κράτος και
             πολίτες σιδηροδέσμιους στους δανειστές-τοκογλύφους.              
             Θέλω να δώ από αύριο ποιά άλλη ''κρισιμότητα'' θα εφεύρουν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου