Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Στά-λιν Ζεις, Ε-σύ Μας Ο-δη-γείς

     Για να είμαι δίκαιος και να αποδίδω ''τα του Καίσαρος τω Καίσαρι'', υπάρχει κάτι που το ΠαΣοΚ στα τόσα χρόνια της παρουσίας του και της εξουσίας το απογείωσε. Το έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη, βάζοντας τον πήχη εκεί που κανένα ευρωπαϊκό κόμμα μετά τον πόλεμο δεν κατάφερε: Την προπαγάνδα.
     Στην αρχή δεν ήταν μόνον λεκτική, βερμπαλιστική, του τύπου ''κανένας θεσμός, μόνον ο κυρίαρχος λαός'', αλλά και υλική, εφαρμοσμένη. Θυμηθείτε τα ζιβάγκο του ιδρυτή και Μεγάλου Τυχοδιώκτη, τις μουστάκες όλης εκείνης της αρχικής σοσιαληστρικής συμμορίας.
     Τα πάντα γι αυτούς ήταν προπαγάνδα. Από τον τρόπο που χαιρετιόντουσαν έως τον τρόπο που έκαναν τις βρωμοδουλειές τους και κάλυπταν κάθε κάθαρμα αρκεί να ήταν ''σύντροφος''. Από τις ταμπέλες που ''κόλλαγαν'' σε κάθε τι που δεν τους άρεσε όπως ''η επάρατη δεξιά'', ''το βρώμικο 89'', και πάει λέγοντας, μέχρι τους εκβιασμούς για να να αποσπάσουν ψήφους στις εκλογές.
     Μετά ήρθαν τα media! Τί ευτυχισμένη εποχή! Εργολαβίες στο Δημόσιο, εργολαβίες και στην προπαγάνδα στα κανάλια και τους σταθμούς. Και δώστου life style και δώστου ο ''καταλληλότερος'' και δώστου ''ισχυρή Ελλάδα''. Εκλεπτυσμένα πράγματα, ιντελεκτουέλ!
     Εκεί όμως που άρχισε να ξεφτίζει το πράγμα ήταν όταν ήρθε στην εξουσία ο Ηλίθιος, γιός του ιδρυτή. Αυτός θέλησε να γυρίσει σε πιό πρωταρχικές μορφές προπαγάνδας, πιό μπρουτάλ, σταλινικού τύπου. Δεν του έφταναν τα open gov, τα fast track, και οι άλλες νεοταξικές παπαριές, ήθελε να δώσει ύφος ''σοσιαλιστικό'' και στις ονομασίες των υπουργείων! Κι εκεί γέλασε κάθε πικραμένος.
     Πήρε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το έκανε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δηλαδή τί; Προστασία; Νταβατζιλίκι που λένε; Και ο υπουργός είναι ο μέγας Νταβατζής; Ποιάς πουτάνας; Της εξουσίας τους; Τότε πώς προστατεύει τον πολίτη;
     Άλλο.
     Πήρε το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, πέταξε το ''εθνικής'' (απαγορεύεται από την νέα τάξη και την λέσχη Μπίλντεμπεργκ), και το έκανε  υπουργείο Παιδείας,  Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων!  Εκεί πιά αναπνεύσαμε όλοι. Είπαμε ''ώρε μάνα μου''! Θα γίνει όλη η χώρα ένα απέραντο σχολείο που θα μορφώνονται όλοι μέχρι τα βαθειά γεράματα. Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Επιτέλους, το όνειρο του Σόλωνα θα γίνει πραγματικότητα μετά από διόμυσι χιλιάδες χρόνια! Μεγάλε Ηλίθιε!
     Μη γελάτε. Ένας λαός εθισμένος στην προπαγάνδα είναι ικανός να πιστέψει τα πάντα. Στα ''προαπαιτούμενα'', στην ανάγκη των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, στο αισχρό ''όλοι μαζί τα φάγαμε'', ότι είναι πατριώτης ο πρωθυπουργός, ότι είναι αριστερός ο πρόεδρος της ΡΗΜΑΔ, ότι ο Μπένυ είναι η Ιφιγένεια που θυσιάζεται για μας, τα πάντα.
     Φρόντισαν τριάντα χρόνια ''σοσιαλιστικής'' προπαγάνδας γι αυτό.
     Και τούτοι το διατηρούν. Γιατί τους συμφέρει.
     Γι αυτό υπάρχει ακόμα υπουργείο Προ Πο, κι όχι υπουργείο δημόσιας τάξης.
     Άντε! Και σε υπουργείο Τζόκερ εύχομαι!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου