Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ο εχθρός του κακού είναι το..χειρότερο!

     Γι αυτό: ''μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πείς'', που λέει ο λαός. Κι ό,τι λέει ο λαός είναι σοφό.
     Θυμάστε που βλέπαμε τα παπαγαλάκια ''υπηρεσίας'' στο Τεράστιο κανάλι, και λέγαμε ότι δεν υπάρχει χειρότερος βόθρος από αυτό; Ε, τώρα προέκυψε και του Ουράνιο κανάλι και μας τάπωσε. Τί προβοκάτσια, τί αλητεία, τί ξεπεσμός! Σπάνια η ξευτίλα φτάνει σε τέτοια επίπεδα. Μπράβο!
     Θυμάστε που κυβερνούσε το Γκόλουμ και λέγαμε ότι δεν γίνεται να ξεπεράσει κάποιος σε ιταμότητα και ανεπάρκεια το κιτρινιάρικο εκείνο ανθρωπάκι; Κι ύστερα ήρθε ο μεγάλος Ηλίθιος και αφού γέμισε τον κόσμο αλογόμυγες περί ''πράσινης ανάπτυξης'', ''open gov'', και άλλες ψαγμένες παπαριές, έφερε και το ΔΝΤ, έτσι, για να μάθουμε να ψηφίζουμε.
     Πρίτς, που αυτός ήταν ο πάτος! Μετά ήρθε η κυβέρνηση του Τραπεζίτη με υπουργό οικονομικών την Αυτού Χυδαιότητα, και στήριξη του μετέπειτα νομπελίστα ''πρωθυπουργού'' και μας αποτελείωσε. Ή έτσι νομίζαμε. Γιατί ποιός είναι είπαμε ο εχθρός του χειρότερου; Το απολύτως χειρότερο!
     Δεν έμενε παρα να δούμε την κυβέρνηση-τρίο στούτζες με υπουργό οικονομικών τον μεγάλο Μισθοφόρο για να το πιστέψουμε. Σπάνια λαός έχει την τύχη να κυβερνηθεί από τέτοιον πολιτικό υπόκοσμο, τέτοια Καμόρα!
     Και σαν επιστέγασμα της ''ευτυχίας'' έχουμε και τον καλύτερο ever κάτοικο του Προεδρικού Μεγάρου. Τον Δανειστή! Τον άφωνο αυτόν πολιτικό ογκόλιθο που υπογράφει καλύτερα από κάθε άλλον τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που έχουν κάνει την πατρίδα μας υπόδειγμα δημοκρατίας στον Δυτικό κόσμο. Αυτόν που στο απόγειο της πολιτικής του καριέρας έφτασε στο ζηλευτό προνόμιο να κουβαλάει τα αντηλιακά της αεροσυνοδού και τα κουβαδάκια του μεγάλου Τυχοδιώκτη.
     Τί άλλο μπορεί να περιμένει ένας πολίτης απ' την ζωή του; Τί;
     Ίσως γι αυτό και δεν σηκώνεται απ' τον καναπέ να πάρει μιά σκούπα να καθαρίσει την βρωμιά.
     Σου λέει ''ρε μπας και υπάρχει και χειρότερο; καλά δεν καθόμαστε;''
     Πάντα υπάρχει χειρότερο. Αλλά έρχεται μόνο του όταν εμείς αδρανούμε κι αδιαφορούμε.
     Αν μας δεί όρθιους και αποφασιστικούς δεν θα τολμήσει να φανεί.
     Αν μας βρεί όρθιους και αποφασιστικούς θα πάρει και το προηγούμενο κακό και θα πάνε χέρι-χέρι στον διάολο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου