Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Γελάτε; Ε; Γελάτε;..

     Σε σας απευθύνομαι. Το τρίο-σαχλαμάρα. Γελάτε λεβέντες μου
     Κάνετε επίταξη εργαζομένων, κυβερνάτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ισχύς σας είναι η αγάπη των ΜΑΤ και η παραπληροφόρηση της 5ης φάλαγγας των ΜΜΕ,  και γελάτε;
     Σας δείχνουν ανεβασμένους τάχα μου τα γκάλοπ και γελάτε;
     Ακούστε λοιπόν μιά άλλου είδους δημοσκόπηση να σας κοπούν τα γέλια:
     Είχα χθες την ευκαιρία σε μία αρκετά μεγάλη κοινωνική συγκέντρωση να συνομιλήσω και να στήσουμε ''πηγαδάκια'' με πολλούς ανθρώπους προερχόμενους από διάφορους πολιτικούς χώρους, διαφόρων ηλικιών, με άλλη οικονομική δύναμη ή αδυναμία ο καθένας, με διαφορές στο επίπεδο παιδείας τους, υπαλλήλους δημόσιους και ιδιωτικούς, επαγγελματίες, εμπόρους, συνταξιούχους. Το συμπέρασμα που έβγαινε ήταν: αποστροφή, αγανάκτηση, οργή, μίσος. Για σας πρώτιστα, και δεύτερον για το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας.
     Οι λίγοι, ελάχιστοι που βρέθηκαν όχι να σας υπερασπιστούν, αλλά απλώς να εκδηλώσουν κάποια ανοχή, ήταν κι αυτοί πρόθυμοι να σας πετάξουν στην χωματερή με την πρώτη και παραμικρή επιδείνωση της κατάστασης από εδώ και πέρα.
     Η γενική όμως αίσθηση για σας, αν μπορούσε με κάποιο τρόπο να οπτικοποιηθεί, θα έκανε το αίμα σας να παγώσει. Ουδείς δίνει μιά δεκάρα για το τομάρι σας. Είστε μισητοί ακόμα και σ' αυτούς που σας ανέχονται. Δεν σας συγχωρούν και δεν έχουν καμία διάθεση να σας συγχωρέσουν στο μέλλον. Ξέρουν πιά τί έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ. Απαιτούν δήμευση των περιουσιών και τιμωρία εκείνων που καταχράστηκαν το κράτος και την εμπιστοσύνη τους. Απαιτούν δικαιοσύνη. Τους πειράζει όχι τόσο η πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, όσο η ατιμωρησία σας, η ιταμότητά σας, η προκλητικότητά σας, με δυό λόγια η παλιανθρωπιά σας.
     Αυτές είναι ζωντανές και πραγματικές δημοσκοπήσεις. Και αυτές δείχνουν τί θα συμβεί στο μέλλον. Τί θα σας συμβεί.
     Εσείς όμως εξακολουθείστε να γελάτε! Έτσι σας θέλουμε. Ανέμελους. Χαζοχαρούμενους. Πολύ θα μας βοηθήσετε όταν σας βλέπουμε έτσι. Θα μας πιάσουν και μας τα γέλια!
     Κι όποιος γελάει τελευταίος, λένε, γελάει καλύτερα..
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου