Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί ρε δεν πιστεύετε τον πρωθυπουργό;

     Εεε; Γιατί; Δεν σας τόλεγε ο μεγάλος πριν τις εκλογές: ''εγώ αυτές τις κουκούλες θα τις κατεβάσω, θα ρίξω τις μάσκες''; Και σεις όλο κοροϊδεύατε ''ναι, καλά'' και όλο ''τί λέει ρε το άτομο;'' και τέτοια;
     Ορίστε! Την πρώτη κουκούλα που βρήκε μπροστά του την κατέβασε: την δικιά του!
     Και ώ του θαύματος! Είδατε βρε κουτά; Δεν ήταν ο ''Αρτέμης Μάτσας'', ο δωσίλογος που όλοι νομίζατε. Ένας απλός μεσίτης, ένας ξεπουλητής είναι!
     Δεν βλέπετε τους πελάτες που άρχισε να φέρνει, να τους δείξει τα μπακίρια που έχουμε για ξεπούλημα; Και πελάτες κιμπάρηδες ε; Που αφήνουν και το κάτι τις τους, τη μίζα τους. Όχι σαν τους άλλους τους μελαψούς με τις κελεμπίες που θέλουν να πληρώνουν μόνον ό,τι παίρνουν!
     Αλλά και τούτος δα ο γάλλος, άρχοντας! Σου λέει ''βάλτε με εμένα συνεταίρο στα πετρέλαια και τα αέρια που δεν έχω, και θα σας δώσω εγώ σε καλή τιμή κάτι παλιοφρεγάτες να τις βυθίσουν μεθαύριο οι τούρκοι, να σπάμε πλάκα, και κάτι ελικόπτερα να διαφύγετε, μούρλια!''  Τέτοιο κιμπαριλίκι!
     Άλλες μάσκες που κατέβασε ο πρωθυπουργός-μεσίτης, είναι των συνδικαλιστάδων. Και είδαμε πιά όλοι ότι όλοι τούτοι ήταν από γεννήσεως ΠαΣοΚ η εμπροσθοφυλακή, ο πολιορκητικός κριός του συστήματος σε κάθε βρωμιά που ετοίμαζε. Δεν νοιάστηκαν ποτέ για τον εργαζόμενο και τα δικαιώματά του, παρά μόνο για την δικιά τους αργομισθία και το βουλευτιλίκι που τους έταζαν. Τώρα όμως που τα βουλευτιλίκια φαίνεται πως τελειώνουν, και η οικογένεια-καμόρα φεύγει απ την μέση, σου λένε  ''άσε μας ρε που θ' ασχοληθούμε εμείς με το εργατικό και υπαλληλικό κίνημα, μιά απεργία μιάς μέρας για τα μάτια του κόσμου, κι έξω απ' την πόρτα!''
     Ιδού λοιπόν πώς βγαίνουν οι κουκούλες και πέφτουν οι μάσκες σιγά-σιγά.
     Ας προσέξουμε μόνο μην βγουν κι οι δικές μας και φανεί πως τόσα χρόνια τους ψηφίζουμε και τους ανεχόμαστε για τα δικά μας ατομικά συμφεροντάκια.
     Ζήτω ο πρωθυπουργός!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου