Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κάθε πρωί που κίναγα να πάω στη δουλειά..

     Ξεκίναγες να πας στη δουλειά, γιατί είχες δουλειά!
     Τώρα που τρία εκατομμύρια ελλήνων είναι άνεργοι, και οι όσοι δουλεύουν είτε ημιαπασχολούνται, είτε ημιπληρώνονται, τί έχεις;
     Έχεις κυβέρνηση βρε κουτέ!  Και προπαντός έχεις πρωθυπουργό. Αποφασισμένο. Να χτυπήσει την ανεργία όπου την βρεί!.
     Δεν πάνε νομίζω δέκα-δώδεκα μέρες, που βγήκε βράδυ με κακοκαιρία απ' το Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνοφρυωμένος και σοβαρός όσο δεν πάει και δήλωσε ότι ''ο πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως τους υπουργούς του στο γραφείο του και τους ανακοίνωσε ότι από σήμερα αρχίζει ο πόλεμος εναντίον της ανεργίας!''.  Πςςςςς! Τρέμε ανεργία! Τί πιθανότητες μπορείς να έχεις απέναντι σε κάποιον που μιλάει με τον Θεό!
     Έκτοτε βέβαια λέξη!  Άκρα του τάφου σιωπή. Φαίνεται όμως ότι ο πόλεμος μαίνεται υπόγεια. Και κάποια μέρα ο αρχηγός των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης, θα μας καλέσει  με νέο του διάγγελμα να πιάσουμε όλοι δουλειά!
     Αφήνοντας τα αστεία κατά μέρος θα ήθελα να ρωτήσω τον ''πρωθυπουργό'' αν έχουν αντιληφθεί εκεί στην κυβέρνηση πόσο γελοίοι έχουν γίνει στα μάτια μας. Αν δεν το έχουν αντιληφθεί τους μακαρίζω: είναι ευτυχισμένοι! Έχουν κερδίσει την ψυχική τους ηρεμία.
    Πείτε μου όμως κύριε ''πρωθυπουργέ'', πώς σκοπεύετε να καταπολεμήσετε την ανεργία; Θα δημιουργήσετε νέες θέσεις εργασίας; Πώς; Θα εκβιομηχανίσετε πάλι την χώρα; Θα αναπτύξετε την αγροτική οικονομία; Θα ξαναβάλετε μπρός την ατμομηχανή που λέγεται οικοδομική δραστηριότητα;
     Πώς και με τί λεφτά; Για ο,τιδήποτε χρειάζεται χρήμα. Και πού είναι το χρήμα; Δείξτε μου λίγο χρήμα! Μήπως εννοείτε αυτό που έχετε εγγράψει στον προϋπολογισμό σας ότι θα εισπράξετε από τους πολίτες; Μα αυτό είναι μόνον μία εγγραφή. Για εισπράξτε το! Άσε που το έχετε τάξει στους δανειστές-αφεντικά σας.
     Με ανακοινώσεις, αναγγελίες και φορτώνοντας τον λαό με ψεύτικα χρέη δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Και το ξέρετε πολύ καλά.
     Χρόνο θέλετε να κερδίσετε. Χρόνο εξουσίας. Είστε ένας απόλυτος, ενσυνείδητος ψεύτης. Κάλπικος όσο δεν πάει άλλο.
     Μόνο πείτε μου: Με τον χρόνο που θέλετε να κερδίσετε τί θα καταφέρετε; Πιστεύετε ότι θα σώσετε την Ελλάδα, ή απλώς θέλετε να διασωθείτε εσείς;
     Αν πρόκειται για το πρώτο, θα σας απογοητεύσω: δεν είστε ικανός.
     Αν πρόκειται για το δεύτερο πάλι θα σας απογοητεύσω: ο χρόνος είναι εναντίον σας.
     Καλύτερα φύγετε τώρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου